A hét kérdése – Ki a kedvenc szereplőd?

Ismét egy újabb rovat, amely az olvasók aktív közreműködését kívánja meg, így sikere is rajtatok fog múlni.
Az ötletet a Wow-Insider napi reggeli topikja adta, amelyben minden reggel feltesznek egy kérdést a játékkal kapcsolatban, a rovat-szerkesztő válaszol rá röviden, a hozzászólásokban pedig a játékosok.

Hát napi szinten nem fogom csinálni, de kipróbálom, hogy heti szinten működik-e ezen a kis oldalon. A kérdések természetesen kizárólag a lore-ral lesznek kapcsolatosak. Visszajelzéseitek azért is lesznek fontosak, mert lehet, hogy egy általatok kedvelt témáról, személyről, eseményről hamarabb jelenik meg majd esetleg írás, mint arról, ami egyáltalán nem érdekel benneteket.

Nos, az első kérdés elég egyszerű lesz:

Ki a kedvenc szereplőd a Warcraft világában?

Nekem két személyes kedvencem van:

1. Suttogószél Tyrande

Igen, tudom, hogy lányos válasz, de éppen azért Tyrande, mert az én felfogásomban nem feltétlenül lányos. A legidősebbb élő uralkodó Azerothon, immár tízezer éve irányítja az egyáltalán nem könnyű eset éjelfeket, közben kétszer szembeszállt a Lángoló Légióval, a szerelme inkább egy zöld sárkány álmát választotta helyette, ő mégis állhatatos maradt. Emellett nemcsak jó oldala van, hanem egy rossz oldala is: ne felejtsük el, hogy Illidan kiszabadítása miatt a saját népének tagjait ölte meg! Ez a kemény nő, aki ugyanakkor végtelenül gyöngéd is tud lenni, kivételes jelenség.

2. Haragvihar Illidan

Igen, a szerelmi háromszög másik tagja, aki abszolút kedvenc! (Ha már itt tartunk, amúgy kedvelem Malfuriont is, meg Tyrande-hoz ő illik, csak túl jófiú).
Illidan az én szememben a meg nem értett zseni, aki sajnos túlságosan nagyra vágyott, és nem volt senki, aki visszarángassa a földre. Szerintem Illidan alapvetően nem rossz, csak a nagyság felé vezető úton általában nem jó megoldásokat hozott. Kinyírásának történetét pedig a mai napig nem bocsátottam meg a Blizzardnak! (méghogy a Fekete-templomban várta, hogy jöjjenek és kinyírják)

Szóval ők az én kedvenceim, de természetesen nagyon sok mindenkit kedvelek! És nektek kik a kedvenceitek?

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).