World of Warcraft: Legion – Az első gondolatok

Akarom, akarom, AKAROM! – kb. ezek voltak az első gondolataim, amikor megláttam az új kiegészítő cinematicját. Aztán megnéztem még kétszer, elolvastam a további tudnivalókat, és az maradt meg, hogy jaj, csak el ne rontsák! Első ránézésre ebből egy nagyon jó kiegészítőt hozhat össze a Blizzard a sztorit tekintve (a játék többi részével nem foglalkoznék), de már most látszanak benne apróbb buktatók, amiken remélem, hogy ügyesen túl tudnak lendülni.

Először is: megmondtuk vagy nem mondtuk meg? 🙂 (30. percnél kezdjétek el hallgatni) Szóval: nekünk annyira nem lett meglepetés, hogy Gul’dan eljutott Sargeras sírjáig, az már egy kicsit igen, hogy úgy tűnik, ott találja Illidant. Hogy ő hogy került oda? Először is: szerintem ez a mi világunk, mi univerzumunk Azerothja, és a mi világunk Illidanja.

Miután Illidan “meghalt”, nem figyeltük meg, hogy mi lett a holttestével, és úgy tűnik, hogy Maiev Shadowsong a felelős azért, hogy Illidan új börtönbe került. Ahogy Illidan is fogalmazta: Maiev egy senki lenne nélküle. Ezért elképzelhető, hogy Maiev rájött, hogy Illidan nem halt meg, még van benne egy icipici életerő, és úgy döntött, hogy ismét ő veti börtönbe a démonvadászt. Elég jelképes, hogy börtönének Azeroth legmélyét, a Tomb of Sargerast, vagyis Sargeras sírját választotta, amit korábban Illidan Maievre és Watcher társaira omlasztott rá, amikor őket üldözték, és a Watcherek vezetője kivételével minden társa meghalt. Illidan halála után azonban Maiev nem tudott visszailleszkedni az éjelfek társadalmába, sőt, megpróbálta vezetőjüket, Malfuriont megölni, azóta azonban senki semmit nem tud a hollétéről. Miután nem gondolom, hogy az éjelfek, vagy velük együtt az Alliance jó szemmel nézné visszatérését, nagyon kíváncsi vagyok, hogy pontosan milyen szerepben fogjuk őt látni.

Mint ahogyan Illidanra is nagyon kíváncsi vagyok, aki sokak egyik kedvenc szereplője a lore-ban. Merthogy nemcsak ott fog eszméletlenül álldogálni, abban biztosak lehetünk. Elsőre nekem a következő jutott eszembe: vajon ki fogja megtanítani kizárólag az éjelfeknek és a vérelfeknek a démonvadász kasztot? Az egyetlen logikus magyarázat számomra az, hogy azért csak ez a két faj fog tudni az új kaszttal játszani, mert Illidan csak nekik hajlandó ezt a tudást/képességet átadni. (Aztán lehet, hogy orbitálisat tévedek.) Illidantól azt várom, hogy továbbra is a kettős ügynök legyen, az a valaki, akiről soha nem fogjuk tudni eldönteni, hogy jót akar-e nekünk, a mi oldalunkon áll, vagy sem. Aztán a legvégén persze kiderül, hogy nekünk segít és minket támogat (fangirl üzemmód bekapcs). Ja, és nagyon remélem, hogy Malfurion és Illidan találkoznak egymással 🙂

A kétségeimről: csak nagyon röviden, holnap elvileg készítek egy hosszabb bejegyzést az új helyszínek, illetve a Blizzard által megjelölt fontosabb szereplők rövid jellemzésével. A kétségeim igazából akkor kezdtek jelentkezni, amikor megláttam a dungeonök és raidek nevét. A kiegészítő ugye elvileg a Burning Legionről fog szólni (bár talán beszédes lehet a Burning szó elhagyása a címből), és arról, hogy újra megtámadják Azerothot. Ezzel szemben néhány dungeon ennél többet sejtett: az Eye of Azshara, a Neltharion’s Lair, illetve az Emerald Nightmare mind-mind az Old Godokra is utalhat. Vajon kiderül, hogy az Old Godok és a Burning Legion között valamilyen kapcsolat áll fenn? Vagy látva a világ nyugtalanságát, az Old Godok úgy döntenek, hogy itt az idő, hogy ők is aktívan közreműködjenek újra a világ elpusztításában? Vajon van kapocs a két főellenség között? Ha van, akkor őt Azsharának hívják, akitől ezek után elvárom, hogy jelentős szerepe legyen a kiegészítőben.

A kétségeim egyébként pont ebből erednek: úgy tűnik, mintha Azeroth összes ellenségével egyszerre mérkőznénk meg, mintha mindazokat az elképzeléseket, amiket korábban nem valósítottak meg, most egy kiegészítőbe bele akarnák rakni. Néhányan felvetették, hogy talán ez lesz az utolsó kiegészítő. Nem tudom, hajlok arra, hogy nem, de van egy olyan érzésem is, hogyha a játékosszám tovább csökken és ez a kiegészítő se váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor egy végső csatával lezárják a Azeroth világának egy jelentős fejezetét.

Nektek mi az első benyomásotok?

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez