Ragefire Chasm (Tüzesdüh Üreg) – írta Kaerlo

Sziasztok ismét Kaerlo vagyok és arra gondoltam elkezdenék foglalkozni a játékban található instance-ok történetével. Hiszen sokunk számára izgalmasabbak ezek a kihívások, ha meg van töltve tartalommal. Először is a klasszikus insták történetét akarom nektek bemutatni, közülük is a legkönnyebbel, Ragefire Chasm-mal.

rc3Amikor Thrall megalapította Orgrimmar városát, egy jó barátját kérte meg az építések levezetésére. Egy goblint, Gazlowe-t, aki sokat segített valóban a város felépítésében. Gazlowe úgy vélte, hogy kellene egy kutat is építeni a város számára, ezért mélyre fúrt a város alá, hogy forrást találjon, azonban a csapata addig ásta a lyukakat, hogy az egyikből agresszív troggok bújtak elő. Azonban nem lehetett mindenütt csak úgy robbantgatni be a járatokat, ahogy a bajnok Rexxar tette, ugyanis azok veszélyeztették volna a fővárost. A járatok nagy részét ezért lezárták, de továbbra is volt út lefele a troggok által kialakított lávás ösvényekre.

Zordtotem Magatha Úrnő (Magatha Grimtotem) megpróbált békét kötni a troggokkal, azonban tauren küldöncei nem tértek vissza…

A veszélyek ellenére voltak orkok, akik lemerészkedtek a barlangok mélyére és ott is éltek. Az Árnyék Tanács (Shadow Council) egyik szektája, a Perzselő Penge (Searing Blade) tagjai ugyanis kihasználták a hely rejtettségét és a mélyben gyakorolták sötét mágiájukat. Idővel a boszorkánymesterek Jergosh vezetésével démonokat hoztak át. Így érkezett meg Taragaman a felguard és Bazzalan a szatír is, akik már komoly fenyegetettséget jelenthettek az orkok városára és az egész Horda számára.

rc

Azonban akkoriban ott volt Orgrimmarban a nagy Hadúr Thrall, és sejtette, hogy árulók lehetnek a városban. Először is kalandorokat küldött, hogy mindent kiderítsen az árulónak tűnő boszorkánymesterről, Neeru-ról, aki a Lángoló Penge (Burning Blade) vezetője volt. A kalandoroknak sikerült elhitetni Neeruval, hogy ők is a szekta tagjai és az áruló elárulta saját magát. Thrall ezeket a kalandorokat küldte a barlangok mélyére, hogy számoljanak le az ott lévő démonokkal. Neeru is megkérte a kalandorokat, hogy öljék meg a Perzselő Penge egyik vezetőjét, Taragamant, ezzel a művelettel óhajtotta ugyanis elnyerni Thrall bizalmát. Így kiderült, hogy a Perzselő Penge és a Lángoló Penge két különböző szekta gonosz célokkal, akik csak megtűrték egymást a Tüzesdüh Üregben. Mindkét szervezet át akarta venni az Árnyék Tanács egykori szerepet. A kalandorok elintézték feladatukat, és a troggok között megtalálták Magatha egyik küldöncét is, amiért a Zordtotemek vezetője hálás volt.

A hasadás (Shattering) után érkezett meg a Sötét Sámán (dark shaman), aki leszámolt a troggokkal és a Perzselő Penge kultistáival, akikkel a Tűzföldekről (Firelands) megidézett bestiáit etette. A szövetséges SI:7 kémek úgy gondolták a barlangokról, hogy Pokolsikoly Garrosh volt az, aki a sámánokkal akart egy erős sereget felállítani a Tűzföldekről, azonban voltak olyan renegátok, akik ezt a sereget Orgrimmar elpusztítására akarták használni. A szövetségtől SI:7 ügynökök, a Hordától pedig Kor’kron katonák próbálták legyűrni a veszélyt, azonban nem sikerült nekik és kalandoroknak kellett őket kimenteni.

rc2

Jelenlegi Bossok:

Adarogg

A sámánok által beidézett tűzkutyák egyike, aki számos troggot evett már meg és ezzel lett fajtájának legerősebbike.

Sötét Sámán Koranthal (Dark shaman Koranthal)

Valamikor a az Alkonyat Pörölyének (Twilight’s Hammer) dolgozott, azonban mikor a szervezet elbukott, ő és sámánjai elbújtak a Tüzesdüh Üreg mélyére, hogy ott folytassák sötét tevékenységüket.

Sárbendő (Slagmaw)

A többi féreggel ellentétben őt nem tudták megszelidíteni a sámánok. Sőt ez a hatalmas kukac mindent elpusztít, ami és aki meg akarja őt akadályozni az ásásában..

Gordoth lávaőrző (Lava guard Gordoth)

Gordoth önhittséggel és hatalomvággyal szívta ki az energiákat a Tűzföldekről, amelyek később azután szörnnyé változtatták az egykori sámánt.

Miután leszámoltak az újabb fenyegetéssel, Garrosh átépítette a barlangokat és elnevezte az Alsóállásnak (Underhold). Orgrimmar ostromakor ezen az ösvényen kellett keresztül vágniuk a Horda és Szövetség bajnokainak.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.