Garrosh Hellscream – Egy kegyetlen uralkodó élete és bukása 2. rész – írta Matko

A Wrath of the Lich King idején

Garrosh Orgrimarba utazott, hogy találkozzon Sylvanas Windrunerrel, Thrallal, Saurfang Nagyúrral és Rehgar Earthfuryval, és hogy megbeszéljék mit tegyenek a Scourge-dzsel. Thrall úgy döntött, hogy mielőtt katonákat vitet a fagyott kontinensre ( Northrendre), küld egy felderítőcsapatot. Továbbá találkozni akart Jaina Proudmoore-ral, hogy megkérdezze az Aliance milyen lépéseket kíván tenni a Scourge ellen. Garrosh úgy érezte, hogy az Alliance-szal való lepaktálás veszélybe sodorná a Hordát. Ehelyett a Horda hadseregével inkább lerohannák az embereket, aztán egyedül mennének Northrendre, ott pedig eltipornák a Scourge-dzsöt. Thrallt irritálta Garrosh gondatlansága és merészsége, és elmondta, hogy az emberek nem jelentek fenyegetést az orkok számára. Továbba nem szabad alábecsülnie a Lich King erejét, és bele vinnie a Hordát a Northrendi csapdába.

Thrall párvidalra provokálta Hellscreamet azzal, hogy azt mondta neki, nem szabad apja hibáit elkövetnie. A csatára a Ring of Valorban került sor. A két ork sokáig harcolt, majd Garrosh elkezdte gúnyolni Thrallt. A harcot a Lich King hírnöke zavarta meg, azzal a fenyegetéssel, hogy elpusztítja Orgrimmart. Ezt hallva mindketten elhagyták a ringet, és megegyeztek, hogy később megbeszélik a bajaikat. A várost megszámlálhatatlan undormány (abominaton), frost wrym és pár Death Knight szállta meg. Thrall és Garrosh vezették a Scourge támadásának visszaverését Saurfang, Sylvanas és Reghar városi őrzők és pár kalandor segítségével. Miután leszámoltak a Scourge támadással, Garrosh az kérte, hogy elmessen Northrendre. Ez alkalommal Thrall beleegyezett, és megparancsolta Saurfangnak hogy készítse fel az embereit a háborúra.

A Warsong Offensive vezére

Garrosh lett a vezére a Warsong Offensive-nak, ami a Horda northrendi expedíciójának katonasága volt a Warsong Holdban, Borean Thundrán. Korábbi énjétől eltérően Garrosh sokkal vakmerőbb és magabiztosabb lett. A tanácsadója az öreg ork Saurfang volt. A két fél szinte sosem tudott megegyezni egy dologban. Saurfang figyelmeztette Garrosh-t, hogy ha túl messzire megy az Alliance elleni támadásaival és elsodorja a népét egy sötét pályára, saját kezűleg öli meg Garrosh-t. Saurfang figyelmeztetése ellenére Garrosh még nagyobb gondot fordított az Alliance leverésére.

A Horda élén

Miután Thrall úgy döntött, hogy csatlakozik az Earthen Ringbe, hogy kijavítsák a Cataclysm által okozott károkat, az ork Garrosh-t helyezte a Horda élére. Első lépésként Garrosh megtiltotta a nem ork és nem tauren fajok számára az Orgrimmar központjában való tartózkodást, ezt azzal indokolta, hogy csak eme két fajnak van ereje óvni a várost. Elhatározta hogy sötét vassal újjáépíti a várost, hogy úgy nézzen ki, mint a Hellfire Citadel vagy a Warsong Hold. Az orkok rendkívül örültek Garrosh vezérségének, ám a többi faj szemében nem volt annyira népszerű. Vol’jin szerint az ork csak egy mániákus háborúzó, akit Thrall azért választott utódjának, mert Grommash fia és mert fontos szerepe volt a Lich King elleni háborúban. Cairne Bloodhoof, a Taurenek vezére úgy vélte, hogy Garrosh teljes mértékben elutasítja a békés kitermelést Ashenvale-ből ezért kihívta párbajra. Hellscream legyőzte Cairne-t, később kiderült. hogy Magatha Grimtotem mérget csöpögtetett Garrosh kardjára, amitől a tauren legyengült. így Garrosh könnyen megölhette őt. Az ork elítélte Magathát tettéért. Sylvanas Windrunnernek, a Forsakenek vezérének sem tetszett az új Warchief, és úgy nyilatkozott róla, hogy csak egy ogre fejű melák.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.