A Tábornok és a grummli

Sok-sok pandarenöltővel ezelőtt egy Shado-Pan Tábornok a Kígyó Gerincének falán állt a mantidok beözönlésére várva. Egy fiatal grummli közelítette meg, majd miután ledobta az utolsó szállítmányát is, megkérdezte a tábornokot, hogy szerinte jól fog-e alakulni a csata.
 – Ha a szerencse nekünk kedvez, akkor nyerni fogunk ma – felelte a Tábornok a horizontot kémlelve.
Itt egy olyan problémáról beszélt, amelyet a grummli igencsak közelről ismert.
– A szerencse olyan ingatag! Honnan tudod, hogy nektek fog kedvezni? – kérdezte.
A grummlira bólintva a Tábornok előhúzott egy érmét az erszényéből.
– Lássuk, hogy milyen ma a széljárás! – mondta, és az érmét a levegőbe pöccintette. – Ha fej, akkor a védelmünk ki fog tartani. Ha írás, akkor lerohanják a falat.
Eddigre már sok embere köréje gyűlt, hogy lássák a végkifejletet, és a katonák egyre előrébb lökdösték egymást, hogy lássák, hogy hol landol az érme. Szökkent egyet, majd forgott párat, végül megállt. Fej! Örömkiáltás hallatszott mindenhonnan.
A csatát a következő napon vívták meg. A mantidok megszállták a falat, de a védők kitartottak. Habár harmincszoros emberhátrányban voltak, a védők végül győztek.
A grummlit lenyűgözte a Tábornok magabiztossága és jószerencséje.
– Az embereid kedvét kockáztattad tegnap! – mondta. – Hogyan lehettél ilyen biztos?
A Tábornok mosolyogva ismét elővette az érmét az erszényéből, és odaadta a grummlinak, hogy alaposan megvizsgálhassa. Mindkét oldala fej volt.
– Az a tapasztalatom, hogy mi magunk vagyunk a saját szerencsénk kovácsa – válaszolta.
FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .