CikkekHivatalos történetek fordításai

A Tábornok és a grummli

Sok-sok pandarenöltővel ezelőtt egy Shado-Pan Tábornok a Kígyó Gerincének falán állt a mantidok beözönlésére várva. Egy fiatal grummli közelítette meg, majd miután ledobta az utolsó szállítmányát is, megkérdezte a tábornokot, hogy szerinte jól fog-e alakulni a csata.
 – Ha a szerencse nekünk kedvez, akkor nyerni fogunk ma – felelte a Tábornok a horizontot kémlelve.
Itt egy olyan problémáról beszélt, amelyet a grummli igencsak közelről ismert.
– A szerencse olyan ingatag! Honnan tudod, hogy nektek fog kedvezni? – kérdezte.
A grummlira bólintva a Tábornok előhúzott egy érmét az erszényéből.
– Lássuk, hogy milyen ma a széljárás! – mondta, és az érmét a levegőbe pöccintette. – Ha fej, akkor a védelmünk ki fog tartani. Ha írás, akkor lerohanják a falat.
Eddigre már sok embere köréje gyűlt, hogy lássák a végkifejletet, és a katonák egyre előrébb lökdösték egymást, hogy lássák, hogy hol landol az érme. Szökkent egyet, majd forgott párat, végül megállt. Fej! Örömkiáltás hallatszott mindenhonnan.
A csatát a következő napon vívták meg. A mantidok megszállták a falat, de a védők kitartottak. Habár harmincszoros emberhátrányban voltak, a védők végül győztek.
A grummlit lenyűgözte a Tábornok magabiztossága és jószerencséje.
– Az embereid kedvét kockáztattad tegnap! – mondta. – Hogyan lehettél ilyen biztos?
A Tábornok mosolyogva ismét elővette az érmét az erszényéből, és odaadta a grummlinak, hogy alaposan megvizsgálhassa. Mindkét oldala fej volt.
– Az a tapasztalatom, hogy mi magunk vagyunk a saját szerencsénk kovácsa – válaszolta.
FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .