CikkekEgyébSzolgálati közlemény

A Wowlore Fordítások további fejlődéséről

Minél idősebb leszek, annál jobban hiszek abban, hogy merni kell nagyot álmodni és merni kell megtenni a szükséges lépéseket az álom megvalósulása felé, nemcsak várni a sült galambot, hogy beröpüljön a szánkba.

Kezdetben nem voltak nagy terveim ezzel a bloggal, azonban ahogyan az idő telik, kezdi egyre jobban kinőni magát, és úgy érzem, hogy az utóbbi félévben már egy kis közösség is kezd kialakulni melléje, ami megmutatkozik az oldal lájkolóinak, hozzászólóinak számában is. Azt látom, hogy a magyar wow közösség egy részének igénye van arra, hogy a játék történelméről, lore-járól olvasgasson. Sajnos az utóbbi időben egyre kevesebb olyan hely lett, ahol ezt meg lehet tenni. Próbálkozások persze mindig vannak, de lassan ez a blog válik az egyik legrégebb óta aktív wow-val foglalkozó bloggá (és itt most csak a blogokat értem). Ez persze nagyon sok tekintetben nektek, olvasóknak köszönhető.

Mindig is voltak új és új ötleteim, hogy mivel lehetne foglalkozni, mi az, ami kicsit más, kicsit újdonság lehet a magyar olvasók számára. Sok külföldi oldalt, blogot is olvasgatok, hogy ötletet meríthessek, milyen irányba mozdulnak el mások. Bevallom, a loreturizmus sem saját ötlet, évekkel ezelőtt egy magyar játékos csinált egyszer egy hasonlót, és megtetszett az ötlet. Az oldalt is azért költöztettem át a bloggerről, mert sokkal jobb lehetőségnek gondoltam, hogy itt valóban olyan oldalt tudok létrehozni, amilyet álmaimban elképzelek.

A következő lépés ehhez azonban talán a legbátrabb lesz részemről. Eddig ugyanis részemről az oldal anyagi áldozatot nem kívánt (a játékidő és a könyvek megvételét nem értem ide, mert azt főleg magam miatt vettem meg), most viszont eljutottam arra a pontra, ahonnan anyagi ráfordítás nélkül nem nagyon tudok továbblépni.

És itt jöttök ti a képbe, kedves olvasók: Amerikában és a világ más országaiban az utóbbi években kezd bevett gyakorlattá válni az adományozás, a donation rendszer, elég csak pl. a Kickstarterre gondolni, wowos példa pedig a Blizzardwatch lehet. A koncepció lényege, hogy ti, olvasók és az oldalt kedvelők is hozzájárultok anyagi lehetőségeitekhez mérten bizonyos pénzösszeggel az oldal működéséhez, illetve ezzel fejezhetitek ki elismeréseteket a sok éve tartó munkámért. Tudom, hogy ez a dolog Magyarországon még gyerekcipőben jár és a dolog szellemisége is távol áll a magyar közgondolkodástól, de bízom abban, hogy talán egy játékos közösség az, ahol a leginkább nyitottak az emberek efelé a támogatási forma felé.

Vagyis ezentúl pénzt fogsz kérni az oldalad látogatásáért?

Nem, a Wowlore Fordítások oldal továbbra is ingyenes marad minden látogató számára annak minden tartalmával együtt.

Akkor hogyan lehet támogatni téged?

PayPal rendszeren keresztül, a bejegyzés alján, illetve az oldalsávban található Donate gombra kattintva, amely a PayPal oldalára kalauzok titeket, ahol adományokat küldhettek részemre.

Mekkora összegű adományokat kérsz?

Azerothi Históriák(1)Nincs összeghatár, ez rátok van bízva. Ha 300,- Ft-ot adsz, akkor annyit, ha 3000,- Ft-ot, akkor annyit.

Viszont mindenki, aki legalább 2000,- Ft összegben adományoz az oldal részére, ajándékként megkapja az Azerothi Históriák című könyvemet.

És mihez kezdesz az adományokkal? Elmész belőle nyaralni?

Nem, az adományoknak éppen az a lényege, hogy azokat az oldal fejlesztésére szeretném fordítani. Ennek első lépése, hogy tárhelyet veszek az oldalnak és új designt is fog kapni. Ehhez elképzelhető, hogy szakember segítségére is szükségem lesz, mivel ha a kevés szabadidőmet a webszerkesztés felületes megismerésével tölteném, akkor ti annyival kevesebb tartalmat kapnátok, hiszen arra már nem lenne időm.

Emellett tovább szeretném folytatni a Loreturizmus rovatot, természetesen továbbra is ingame. Felmerült, hogy nem aktív játékosok is szeretnének a szöveges beszámolón túl is részesei lenni a városnéző sétáknak, ehhez azonban részemről megfelelő felszerelés szükséges (és videót még így se biztos, hogy fogok tudni csinálni, de rajta vagyok az ügyön).

Szeretnék haladni a korral és podcastet készíteni, még az is előfordulhat, hogy nem egymagamban (ez azonban a jövő zenéje és nemcsak rajtam múlik). Ehhez szintén megfelelő felszerelés kell.

A fentieken kívül is még vannak ötleteim, de azokról majd csak akkor, ha már konkretizálni tudom őket.

Szép, szép, azonban ez még nem garancia arra, hogy ténylegesen meg is fognak valósulni az általad eltervezettek.

Valóban nem tudok más biztosítékot nyújtani, mint a szavam, illetve az a tény, hogy milyen régóta csinálom ingyen és bérmentve ezt az oldalt. De nem akarok zsákbamacskát sem árulni: tény, hogy bármikor közbejöhet IRL olyan, hogy nem lesz elég energiám. Szerencsére az utóbbi időben már két vendégírónk is van, de mások is jelezték már szándékukat, hogy szívesen írnának az oldalra. Én továbbra is várom szeretettel a ti írásaitokat, hiszen így többféle stílus és többféle tartalom jelenhet meg 🙂

Hogy összefoglaljam a fentieket: amennyiben úgy érzitek, hogy rászolgáltam a bizalmatokra és hajlandóak vagytok egy kevés anyagi áldozatot hozni, akkor a lenti gombra kattintva a PayPal rendszerén keresztül tudjátok mindezt megtenni. Amennyiben 2000,- Ft vagy afeletti összegben küldtök nekem adományt, akkor ajándékként megkapjátok az Azerothi Históriák című könyv letöltéséhez szükséges linket, remélhetőleg az adomány küldésétől számított 24 órán belül!

Előre is köszönöm a bizalmatokat!

Donate Button with Credit Cards

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

6 thoughts on “A Wowlore Fordítások további fejlődéséről

  • Remélem minden úgy alakul majd, ahogy szeretnéd:) Sok sikert kívánok továbbiakban is az oldalhoz, és köszönöm a munkádat, és a lelkesedésedet amivel fordítasz nekünk!:)

    Reply
  • Nos én nagyon régóta követlek, egészen a közelmúltig szótlanul. Örülök, hogy be fogod vállalni a saját tárhely és korlátok nélküli oldal üzemelését. Én nem bántam meg.

    Kívánok minden jót, a többit meg úgyis mindig megbeszéljük kétskypeközt 🙂

    Reply
  • Én nagyon régóta olvasom a blogod és mindig is nagyon szerettem, a kedvenceim főleg az Azerothi Historiák pont 🙂 Nagyon szívesen támogatnálak ,de sajnos nincs jelenleg bankkártyám ,de ha lesz akkor mindenképp sort kerítek rá. 🙂 addig is sok szerencsét az oldalhoz, maradok továbbra is hűű olvasód.

    Reply
  • Azt hiszem, egybe válaszolok mindenkinek 🙂

    @Kemiviki: nagyon szépen köszönöm, ahogy az adományodat is, igyekszem jó célra fordítani 🙂

    @GoldHungary: köszi szépen, most lebuktattál minket 😀

    @Drianol: köszi szépen, örülök, ha tetszenek az írásaim 🙂

    Reply
  • Régóta olvasom a blogodat. Mivel annyira nem tudok jól angolul nagyon örültem amikor anno rátaláltam a blogodra. Sok mindent megtudtam, megismertem a WoW hátteréről, szereplőiről az írásaidon át. Remélem még sokat olvashatok a WoW-ról az oldaladon. Köszönöm az eddigi munkádat. Sok sikert az oldal fejlesztéséhez.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .