Artifact fegyverekCikkekWoW:Legion

WoW: Legion – Az Artifact fegyverek 1. rész

Csak Azeroth legtapasztaltabb veteránjaiban van meg az a állhatatosság, amellyel a legendák ereklyéit viselhetik a Burning Legion ellen. A mítoszokban létrejött fegyverek ereje veled együtt nő, és választásaid befolyásolják képességeit és külsejét, hangját, valamint viselkedését a harcban. Öltöztesd Artifact fegyveredet a tökéletes harci eszközöddé, és vezesd frakciódat annak legsötétebb órájában.

Egy hős csak olyan erős, mint a fegyver, amit visel. Azeroth egyik legnagyobb hősévé váltál, aki megérdemli, hogy egy olyan fegyvere legyen, amely nemcsak erejében hatalmas – hanem a nevében is. A neveknek hatalmuk van – ismerjük meg alaposan ezeket a hatalmas fegyvereket, mivel állandó társaink lesznek az eddigi legfélelmetesebb ellenséggel szemben vívott harc során.

DEATH KNIGHT – A Sötétség Lovagjai

A Death Knightoknak három specializációja van: Blood, Frost és Unholy. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Blood – Maw of the Damned (az Átkozott Bendője)

A Burning Legion egyik ősi fejszéje, amelyet olyan fémből kovácsoltak, amely elszívja áldozatai élet-energiáját. Eredeti alkotójának lelkét a fegyver fogva tartja, és véget nem érő éhséggel szórja átkait. Több, mint ezer évig egy öreg és ravasz mo’arg használta a fejszét arra, hogy lemészárolja az ellene felkelőket és elfogyassza a Légió ellenségeinek életerejét. Hosszú és hírhedt története során a fegyver mindig kivételesen hatalmas démoni erővel ruházta fel viselőjét. Ez a fegyver viselőjének a halandóság feletti hatalmát jelképezi.

Frost – Icebringer és Frostreaper (Blades of the Fallen Prince)

A Burning Legion kovácsolta, hogy Azeroth világát megronthassa vele. A lelkeket ellopó rúnapengét, a Frostmourne-t az Icecrown Citadel tetején összetörte az Ashbringer. A törött pengéből számtalan lélek szabadult ki, azonban voltak kevésbé szerencsések is. Ma a Frostmourne szilánkjait újra lehet kovácsolni és még nagyobb erővel lehet felruházni. Ugyanakkor a benne fogva lévő lelkeket kell először megfékezni és viselőjének akaratához kötni. A Frost Death Knightok képesek lesznek a Frostmourne széttört darabjainak akaratát a saját hidegszívű igényeiknek alárendelni.

Unholy – Apocalypse

A nathrezimekként ismert vámpírikus démonok kovácsolták ezt az ősi kardot, amely erőszakot, betegséget és halált hoz magával. Az Apocalypse egy Tirisgarde-i mágus kezében hamar szörnyű hírnévre tett szert, mivel az nem volt képes a kard romboló energiáit irányítani. Idővel a kardot a gonosz szándékú Dark Riderek, Sötét Lovasok szerezték meg, akik a megrontott Tirisfali Őrző, Medivh szolgái voltak. Ők a fegyvert uruk otthona, Karazhan tornya alatt, a katakombákban rejtették el. Az Unholy Death Knightok, ahogy azt nevük is sugallja, erőszakot és halált hoznak ezzel a szörnyű fegyverrel, amely összetört álmokat hagy maga után.

DEMON HUNTER – Illidan tanítványai

A Demon Huntereknek két specializációja van: Havoc és Vengeance. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Havoc – Twinblades of the Deceiver (a Megrontó ikerpengéi)

Ezek a glaivek egy egykori démon vadász, Varedis Felsoul tulajdonai voltak, aki egykor az Illidari tagjaként a Burning Legion esküdt ellensége volt, és akit Black Temple-nél öltek meg. Miután a Légió vezetője, Kil’jaeden felélesztette őt a Twisting Netherben, Varedis megadta magát a benne lakozó démonnak, ezzel felhagyva a halandósággal is. A folyamat során őt és fegyverét Kil’jaeden eredar társai hatalmas erővel ruházták fel. A Havoc Demon Hunterek gyors és halálos sebet ejtenek a fegyverrel, miközben utat törnek maguknak az ellenük harcolókon át.

Vengeance – Aldrachi Warblades

A múlt homályában a sötét titán, Sargeras felajánlott egy helyet a hatalmas aldrachi népnek a Burning Legionben. Azonban az aldrachikat nem tudta megrontani: a nép számtalan démont megölt, mielőtt kiirtották volna őket. Sargeras személyesen ölte meg legnagyobb bajnokukat és megszerezte fegyverét. Sokkal-sokkal később egy démonvadász önként lett Sargeras helyettesének, Kil’jaedennek a szolgája. A megelégedett Kil’jaeden erre a hölgyre ruházta át a warblade-eket, hogy az aldrachik már eltűnt erejének egy szeletét viselhesse magán, miközben Azeroth halandóit pusztítja vele. A Vengeance Demon Hunterek bármilyen fenyegetésnek ellenállnak. Azért választották fegyverüknek az Aldrachi Warblades-et, mert ez a fegyver egy elveszett nép lenyűgöző állhatatosságával és hatalmával van felvértezve.

DRUID – A Természet Őrzői

A druidáknak négy specializációjuk van: Balance, Feral, Guardian és Restoration. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Balance – Scythe of Elune

Ezt a misztikus fegyvert évezredekkel ezelőtt a Staff of Elune-ból és a farkas félisten, Goldrinn egyik fogából hozták létre. A Scythe of Elune-nak hosszú és felkavaró története van a druidák számára: akik nem vigyáznak eléggé, azokat könnyen felemésztheti Goldrinn szelleme, amely átjárja a sarlót. Azeroth worgenjeinek eredete is ehhez a fegyverhez kötődik, amelyről azt tartják, hogy elmondhatatlan hold-erővel rendelkezik azon druidák számára, akik képesek irányítani és megérteni az egyensúlyt magukban. Akik nem elég erősek, azokat könnyen magával ránthatja ennek a nagyszerű fegyvernek az ereje, és őfelette uralkodik, ahelyett, hogy ő uralná.

Feral – Fangs of Ashamane

A hatalmas szürke párduc, Ashamane, az egyik első Vad Isten volt, és azok közé tartozott, akik a félisten, Cenarius hívására megvédték Azeroth világát az Ősök Háborúja (War of the Ancients) során. Ashamane a Legió elleni csatában hullt el, előtte azonban számtalan életet megmentett. Val’sharah-ban egy hatalmas szentélyt emeltek a tiszteletére, és fogait feldíszítették és kiállították. Úgy tartják, hogy ezek a fogak még mindig egy ősi, primitív erőt hordoznak magukban, amelyek jó szolgálatot tesznek a harcban. A Feral druidák az ő ádáz rugalmasságuk jelképének tekintik.

Guardian – Claws of Ursoc

A titán őrző, Keeper Freya kovácsolta titánacélból ezt a fegyvert, amit az egyik Vad Istennek, a hatalmas medvének, Ursocnak ajándékozott. Ursoc rengeteg csatában viselte ezeket a karmokat, mielőtt az Ősök Háborúja során meghalt volna. Habár teste eltűnt, a karmok megmaradtak, és a legendák szerint szellemének egy része is bennük maradt. Miután Ursoc furbolg követőivel megharcoltak a karmokért, egy csapat druida a karmokat az Emerald Dreambe vitte, ahol felkutatták Ursoc szellemét, és az ő gondjaira bízták a karmokat. A Guardian druidák a „természet erejét” példázzák. A Claws of Ursoc segítségével, hatalmas szőr és düh falat képezhetnek mindazokkal szemben, akik szembe mernek szállni velük.

Restoration – G’Hanir, the Mother Tree

Ez egy egyszerű faág az első fáról, G’Hanirról, amelyet a félisten, Aviana ajándékozott a halandó druidák számára réges-régen. A titokzatos Emerald Dreammel való kapcsolatának köszönhetően képes Azerothot begyógyítani és stabilizálni. Nemrég a druidák ezzel a bottal tartották vissza a Nightmare rontását és őrületét. Ennek eredménye, hogy a Nightmare-ben lévő szatírok alig várják, hogy elpusztíthassák a G’Hanirt. A Restoration druidák a természet barátai és a gyógyítás művészetének mesterei. Kezükben a G’Hanir, The Mother Treevel készek szembeszállni bárkivel, aki Azeroth stabilitását kívánja veszélyeztetni.

HUNTER – A vadászat mesterei

A Huntereknek három specializációja van: Beast Mastery, Survival és Marksmanship. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Beast Master – Titanstrike

Egy páratlan példájaként a techno-mágiás mérnöki munkának, a Titanstrike-ot a titán őrző és briliáns feltaláló, Keeper Mimiron tervezte. A puska belsejének biztonságában egy Thunderspark nevű ereklye izzítja be a Titanstrike-ot, befogva a viharok erejét, hogy egy koncentrált energia-robbanást hozzon létre. A puska erőforrását szintén Mimironnak köszönhetjük, aki ezt a régi múltban társának, Keeper Thorimnak készítette. A Beast Masterek egészen sajátos módon kötődnek az általuk levadászott vadakhoz, elmosva ezzel az üldöző és üldözött közötti határvonalat. Hogy ellensúlyozzák azt a veszélyt, amellyel a vadonban szembenéznek, a Titanstrike nevű puskával szerelkeznek fel, amellyel tökéletesen a célpontjukra tudnak fókuszálni.

Marksman – Thas’dorah, Legacy of the Windrunners (a Windrunnerek öröksége)

A Windrunner család büszke hagyatékát, a Thas’dorát Eversong Woods anyafájának egyik nagy ágából faragták ki nem sokkal azután, hogy Quel’Thalast létrehozták. Mivel a családban mindig a legidősebb örökölte meg, így a fegyver utolsó viselője a nemes elfek Íjász-parancsnoka, Alleria Windrunner volt. Viselőjével együtt a fegyvernek is nyoma veszett, miután az orkok anyabolygója, Draenor szétrobbant. A Marksmandhip Hunterek akkor a legjobbak, ha távolról ölhetnek. Éppen ezért életbe vágó, hogy egy megbízható fegyver legyen a kezükben, és Tas’dorahnál finomabb íj nem létezik.

Survival – Talonclaw, Spear of the Wild Gods

A Highmountain taurenek faragták ezt a lándzsát, még Azeroth első démoni inváziója előtt tízezer évvel ezelőtt. Talonclaw viselői számos védő állat-szellemmel, az Ancientekként ismert szellemekkel harcoltak együtt, hogy megvédjék Azerothot, és különösen annak élővilágát. Az évezredek során ezek az Ancientek áldásukat adták erre a fegyverre, és ezzel hatalmuk egy részét is ráruházták a Talonclaw-ra. A Survival Hunterek a vadon túlélésének mesterei, akik csapdákat és hurkokat állítanak, hogy kivéreztessék ellenségeiket. Az Ancientek által érintett Talonclaw, Spear of the Wild Gods fegyverrel a kezükben egy végső döféssel végezhetnek ellenségeikkel.

MAGE – Az Arcane mesterei

A mage-eknek három elkülönült specializációja van: Arcane, Fire és Frost. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Arcane – Aluneth, Greatstaff of the Magna

Aluneth legjelesebb viselője egy ideig Aegwynn volt, az egyetlen női Guardian of Tirisfal (Tirisfali Őrző), habár a történetek arra utalnak, hogy a fegyver még a nőnél is sokkal idősebb. Úgy tartják, hogy a fegyvert akkor találta, amikor már nagyjából egy évszázada felvette az Őrző köpenyét, és Aluneth sok csatában volt a társa a Burning Legion ellen. Évekkel korábban, minthogy lemondott a címéről, visszaadta a varázsbotot, azonban senki nem tudta, hogy hol tárolhatta. Az Arcane Mage-ek ezt az Alunethet viselhetik, amely a Burning Legion elleni harcokban jócskán bizonyította rátermettségét.

Fire – Felo’melorn

Anyanyelvén Flamestrike-nak, vagyis Lángcsapásnak hívják, és a Sunstrider család tagjai oldalán bizonyított a harcokban az Ősök Háborúja során, a Troll háborúk során és a death knight Arthas Menethil ellen vívott csalátban is. Miután elpusztították, Kael’thas Sunstrider herceg újrakovácsolta a kardot, hogy még erősebb legyen, majd a Lich King ellen használta, amivel a rúnapenge, a Frostmourne csapásait is képes volt felfogni. Végül Kael’thast visszavonulásra kényszerítették, a kard pedig Northrend rideg pusztáiban tűnt el. Viselhetnének ennél testhezállóbb fegyvert a Fire Mage-ek?

Frost – Ebonchill

Ezt a greatstaffet Alodi, az első Tirisfali Őrző viselte. A Légió seregei ellen számos csatát átélt évszázadokon át, amíg Alodi Őrzőként ténykedett. Amikor visszalépett az Őrző szerepétől, Alodi halála napjáig magánál tartotta a fegyvert. Halála után a Kirin Tor tárolta a fegyvert biztonságban, félve attól, hogy mi történne, ha egy kevésbé képzett mágus próbálná meg irányítani anélkül, hogy teljes egészében kontrollálni tudná azt. Az Ebonchill a Frost Mage-ek számára alkalmas – már a neve is megdermeszti az ellenség szívét.

MONK – A Harcművészetek Mestere

A Monkoknak három elkülönült specializációja van: Brewmaster, Mistweaver és Windwalker. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Brewmaster – Fu Zan, the Wanderer’s Companion (a Vándorló Társa)

Réges-régen, amikor a titán őrző, Keeper Freya feladatául kapta, hogy népesítse be élettel a világot, Pandarián ültette el az egyik első magvat. Ebből nőtt ki Fu Zan, az első, és Pandaria összes erdője belőle ered. Mielőtt még Azeroth többi részét is benépesítette volna, Freya egy vándorbotot faragott magának utazásaira Fu Zan ágaiból. Végül Freya a botot, Yu’lonnak, a Jade Serpentnek addta, aki később a különösen okos hozennek, a Majomkirálynak (Monkey King) adta, aki legértékesebb tárgyait akasztotta rá a botra, és így cipeli őket magával mind a mai napig. A Brewmaster monkok által viselt bot, a Fu Zan az évezredeken át tartó utazásai során elmondhatatlan erőt merített magába okos mesterei kezétől.

Mistweaver – Sheilun, Staff of Mists

Az utolsó pandaren császár uralma alatt egy olyan jóslat látott napvilágot, amely szerint egy kegyetlen Légió fogja megtámadni Azeroth világát és széttörve fogja itt hagyni. Hogy megmentse népét, Shaohao császár próbák sorozatának vetette alá magát, amelyekre magával vitte ősi botját, Sheilunt is. A próbák után Shaohao újdonsült tudását arra használta, hogy eggyé váljon a földdel. Pandariából egy elkülönül kontinenst hozott létre, és ködöt borított rá, hogy ezzel védje meg. Botja a földnek csapódott, ahol érintetlenül hevert, amíg a Tian Monastery (kolostor) monkjai rá nem bukkantak és a Terrace of Endless Springhez vitték megőrzésre. A megfelelő Mistweaver Monkok kezében Sheilun segíthet megfordítani a csata kimenetelét a Burning Legion ellen.

Windwalker – Fists of the Heavens

Évezredekkel ezelőtt, a híres tol’vir kovács, Irmaat egy lenyűgöző kézipenge párt alkotott. Mivel nem volt megelégedve a munkájával, Irmaat megpróbálta a Szélúr, Al’Akir lényegét megfogni, hogy pengéivel ötvözze azt. Al’Akirnak ez nem tetszett. Hogy felbőszítse a kovácsot, Al’Akir elmondhatatlan mennyiségű nyers elementál dühöt öntött a kézipengékbe. Amikor Irmaat megpróbálta erejüket szabadon engeni, egy hatalmas forgatag kerekedett, elöntve a kovács városát, és a fegyvereket szétszórta a szél. A Fists of the Heavens a harcművészetek mestereinek, a Windwalker Monkoknak a kezében bármely ellenséggel szemben halálosak. Nyers elemi erőkkel ötvözve ezek a fegyverek szinte megállíthatatlanná teszik viselőiket.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .