Artifact fegyverekCikkekWarcraft történelemWoW:Legion

The Kingslayers (A Királyölők) – Garona és az Assassination Rogue-ok tőrei

Ezek a tőrök a halál műszereiként tökéletesek. Mint az orgyilkosság eszközei, párját ritkítók. És minden nap minden pillanatában, amíg te hordozod, megpróbálják a gondolkodásodat a mesterük, Kil’jaeden akaratához hajlítani.

Talán egy nap majd képes leszel személyesen is megköszönni ezt neki.

1. rész

Ezeket a tőröket azért hozták létre, hogy hősök és ártatlanok vérét ontsák. A Félork Garona kezei között pontosan ezt tették.

Anguish (Gyötrelem) és Sorrow (Bánat) a nevük, nem véletlenül. Történetük során királyokat, tábornokokat, katonákat, mágusokat, démonokat és sok mást öltek meg. Ha a dolgok egy kicsit másként alakulnak, akkor lehet, hogy ezeknek a fegyvereknek a segítségével az első Horda meghódította volna Azerothot.

Ezeknek a tőröknek a története Draenoron kezdődik, nem sokkal azután, hogy a Burning Legion (Lángoló Légió) belemélyesztette karmait az ork klánokba.

2. rész

A Horda kezdeti napjaiban Gul’dan a szárnyai alá vette Garonát. Félork, fél-draenei számkivetettként Garonának születése óta brutálisan nehéz volt megtalálnia a túlélés módszerét. Hamar megtanulta, hogyan kerülje el a nem megnyerhető harcokat, és hogyan ölje meg csendben fáradhatatlan üldözőit.

Gul’dan a saját akaratához kötötte a nő elméjét, és titokban elkezdte őt kiképezni az orgyilkosság művészetére. Garona nem teljesen értette a warlock szándékait, de fokozatosan elkezdte nehezményezni kegyetlenségét. Mégis engedelmeskedett. A túlélés nem érte be kevesebbel.

Garona szinte valamennyi fegyvernemben kiválóan képzett volt, de Gul’dan mégsem volt elégedett. Szorítása a Hordán még túlságosan erőtlen volt; ha meggyilkolja ellenségeit, az akár vissza üthet rá, ha kitudódik Shadow Counciljának (Árnyéktanács) beavatkozása.

Olyan fegyverekre volt szüksége, amelyek lehetővé teszik, hogy Garona büntetlenül öljön meg másokat számára.

3. rész

A Horda első Warchiefje jelentette a megoldást Gul’dan problémájára. Blackhand Hadfőnök és klánja, a Blackrockok (Feketesziklák) rendelkeztek a legfejlettebb fegyver-öntödével Draenoron az összes ork közül. Gul’dan csendben közeledett feléjük, és arról érdeklődött, hogy őseik hogyan alkották meg a nagyerejű, legendás fegyvert, a Doomhammert.

„Az egy ajándék volt Draenor harcos szívéből” – mondták.

Ez nem volt segítség. Gul’dan meg akarta törni az orkok hódolatát az elemek iránt; ha ehelyett Draenor Fury-jaitól kér további fegyvereket, az csak tovább erősítheti ezt a hódolatot. Gul’dan Kil’jaedenhez fordult tanácsért, a Burning Legion segítségéért esedezve.

Kil’jaeden meglátta, hogy milyen értékes lenne, ha a Shadow Councilnak rendelkezésére állna egy rejtett bérgyilkos. Szigorú utasításokat adott Gul’dannak… és a ritka alapanyagokat, amelyek a Draenoron soha nem látott leghalálosabb két fegyver létrehozásához kellettek.

4. rész

Blackhand Hadurat kíváncsivá tette Gul’dan kérése. A warlock két tőrt szeretett volna készíttetni egy olyan rejtélyes ércből, amilyen ork még azelőtt nem látott, és olyan erővel akarta felszerelni, amelyet csak akkor kívánt felfedni, ha eljött az ideje. Blackhand beleegyezett, hogy öntödéjében ő maga készíti el a fegyvereket.

Ahogy Blackhand lehűtötte a pengéket, érezte, hogy egy szörnyű, sötét jelenlét töltötte meg őket elmondhatatlan hatalommal. Ez nem egy elementál Fury volt – ez Kil’jaeden nyers gyűlölete volt, amely a tőrök mélyén meglapult.

Blackhand érezte, hogy zabolálatlan gyötrelem árad a fegyverekből. Gyötrelemnek (Anguish) és Bánatnak (Sorrow) nevezte el őket, mert tudta, hogy csak újabb áldozataik véréből táplálkozva nyerhetnek majd valaha kielégülést.

5. rész

Gul’dan el volt ragadtatva a tőrök erejétől. Nemcsak, hogy a Burning Legion urának sötét jelenlétével volt csordultig tele, de azzal a módszerrel is felruházták őket, hogy képesek annak akaratát irányítani, aki viseli őket.

Hogy letesztelje a fegyverekben rejlő lehetőségeket, Gul’dan átadta őket Garonának és egy egyszerű parancsot adott. Azonnal engedelmeskedett a nő. A szerencsétlen Shadow Council acolyte-nak lehetősége sem volt megvédenie magát, mielőtt még egyetlen suhintással elvágták volna a torkát.

Nem volt valami szép halál. De gyors volt, csendes és hatásos. Amikor az ork utolsó lehellete is elhalt, a seb, amely megölte őt, szabálytalanná vált. Senki sem tudta megmondani, hogy egy késtől, egy fejszétől, vagy egy lándzsától halt-e meg. Gul’dan azonnal meglátta benne a lehetőséget. Egy rejtélyes halálesetet felhasználhat arra, hogy zavart és irányított gyanakvást keltsen, amikor csak akarja.

Ezek a tőrök szerfelett értékesnek bizonyultak.

6. rész

Miközben a Horda a draeneiekkel háborúzott, Gul’dan gondosan és precízen útnak indította Garonát. Azok a befolyásos orkok, akik kétségüket vagy egyet nem értésüket fejezték ki, gyakran nem sokkal később már halottak voltak egy draenei csapatokkal vívott összetűzés után. A sebek nem tűntek úgy, mintha ork fegyverektől származtak volna, ezért soha nem gyanakodtak Gul’danra.

Ahogy Garonára sem. Mint félszerzet, a legtöbb ork tudomást sem vett róla, és akik mégis, azok is csak Gul’dan szoros pórázon tartott szolgáját látták benne.

Csendes munkája segítette a Hordát abban, hogy bebiztosítsa győzelmét a draeneiek felett, aztán tőrjei segítettek fenntartani a rendet a háborút követően. Az élet Draenoron egyre fonnyadt, köszönhetően a fel mágia jelenlétének, de a Hordán belüli feszültségek kezelhetők maradnak.

Ha nem, Gul’dan kiadta a parancsot és Garona engedelmeskedett. Tőrjei meglehetősen elfoglaltak voltak.

7. rész

Sok éven keresztül Garona a Shadow Council akaratához volt láncolva. Engedelmeskedett nekik, hogy életben maradjon; az ő érdekükben ölt, hogy megbékítse őket. Gyakran álmodott arról, hogy a tőröket arra használja, hogy mestereit ölje meg velük, de amikor felébredt, megbűvölt elméje eltemette ezeket a gondolatokat, és így hűséges maradt.

Ez a hatalom azonban szerencsére évtizedekkel korábban elhalt Gul’dannal együtt Sargeras Sírjánál (Tomb of Sargeras). És hogy tisztázzuk, senki sem boldogabb Garonánál, hogy láthatja, ahogy a tőrök visszafizetnek mindent a Burning Legionnek.

8. rész

Amikor a Horda megtámadta Azerothot, Gul’dan arra utasította Garonát, hogy találja meg a varázsló Medivhet és tartsa rajta a szemét. Idővel Garona felfedte magát Khadgar előtt, mivel az emberekben meglátta annak lehetőségét, hogy elmenekülhessen Gul’dantól.

Ha tudta volna, hogy a tőrjei segítettek a warlocknak abban, hogy irányítsa a tetteit, akkor elhagyhatta volna őket és a történelem egy nagyon eltérő irányt vett volna. Végül azonban, habár megpróbált ellenállni, Gul’dan addig manipulálta őt, míg megölte Stormwind királyát, Llane Wrynnt.

Garonára úgy tekintettek, mint egy árulóra. Kénytelen volt visszatérni a Hordához, ahova magával vitte a tőröket is.

9. rész

Garona nem részesült a hősöknek járó fogadtatásban a Hordától. Blackhand Hadurat egy mak’gora során megölte Orgrim Doomhammer. Gul’dan kómába zuhant, Shadow Councilja pedig menekülőre fogta. Garonát megkínozták, hogy kiszedjenek belőle információkat a Shadow Council hollétével kapcsolatban.

Amikor a Horda elindult, hogy leszámoljon az emberek vezette Szövetséggel, Garona elmenekült. Csak ezekre a fegyverekre és túlélő ösztönére támaszkodhatott, miközben elindult Azerothon, hogy új életet találjon.

A szerencsétlen Hordás üldözőknek, akiket azért küldtek, hogy levadásszák őt, soha nem volt igazán esélyük.

10. rész

Végül, ahogy Garona átélte a Második Háború eseményeit, elkezdte megérteni a hatalmat, amit ezek a tőrök az akaratára kifejtettek. Még olyan távolból is érezte, hogy Gul’dan megpróbálja visszakényszeríteni őt a karmai közé.

Egy élőholt mágus, Meryl Winterstorm segítségét kérte, hogy segítsen neki elrejteni a tőröket egy olyan helyre, ahol senki sem érheti el. Garona biztosra akart menni, hogy más áldozata nem lesz a tőröknek, és egyetlen másik elme sem lesz Gul’dan trükkjeinek alanya.

Ezek a tőrök évtizedeken át rejtve maradtak.

11. rész

Ezeknek a fegyvereknek a története nem a dicsőségről szól. Nem szereztek tiszteletreméltó győzelmeket. Az a céljuk, hogy fájdalmat okozzanak, és elmondhatatlan károkat okoztak Draenornak és Azeroth-nak is.

Tiszteld az erejüket. Sose felejtsd el az ártatlanokat, akik meghaltak miattuk.

Fizettesd meg a Burning Legionnel minden vércseppet, amelyek kiontására a fegyverek viselőjét kényszerítették.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .