Artifact fegyverekCikkekWoW:Legion

G’Hanir, a Mother Tree – A Restoration druidák fegyvere

Az Emerald Dream veszélyben van. A Nightmare a Dream összes erejét meg akarja fertőzni.

Ez az ág különösen fontos volt, hogy a Dream stabil és békés maradhasson, de már nem lehet biztonságban tovább otthagyni. Te vagy az egyik legalkalmasabb druida a történelemben. Vidd magaddal ezt a botot, óvjad, és használd arra, hogy elűzd vele a Legiont világunkról.

1. rész

Azeroth ősi napjaiban a természeti életnek esélye sem volt megjelenni és felemelkedni, köszönhetően az Old Godok rémisztő uralkodásának. Segítség nélkül a természet egyáltalán nem emelkedne ki. Ezt a titánok is tudták. Az egyik utolsó segítségnyújtásuk az volt, hogy az őrzőknek átadták azt a tudást és hatalmat, amellyel visszafordíthatták az Old Godok elmondhatatlan pusztítását.

Idővel a természet is megjelent. Az élet virágzott. Növények és állatok generációja jelent meg és változott folyamatosan.Ez a csodás megújulás nem egyetlen helyről érkezett. De kezdetben a gyógyításnak és az egyensúlynak egy forrása volt, egy hely, ahol minden élő megpihenhetett és felfrissülhetett.

G’Hanirnak, az Anya Fának (Mother Tree) hívták.

2. rész

Freya Őrzőt bízták meg azzal a titánok, hogy irányítsa Azeroth természeti életének szárba szökkenését. Hogy igazán segíthessen ebben a feladatban, Freya egy misztikus birodalmat formált meg, amelyet majd Emerald Dream (Smaragd Álom) néven ismernek. Azt akarta, hogy ez a természet romlatlan képmása legyen, amelyet nem zavarnak gonosz erők és külső civilizációk.

Azzal kezdte, hogy egyetlen masszív fát hozott létre a Dream egyik magas hegycsúcsának tetején. Számos különböző gyümölcs és virág virágzott rajta, és új élet hullámzott ki belőle, végigsöpörve a földön.

Freya máshol is kialakított ilyen élet-gyűjtőmedencéket az Emerald Dreamen belül, de ez a fa volt az első, a legmagasabb és a legsugárzóbb. Évezredeken szolgált a gyógyítás és az egyensúly forrásául, amely túlterjedt a Dreamen, egészen a fizikai világig.

3. rész

Ahogy az élet virágzott Azerothon, állatok generációi jöttek és mentek. Hamarosan az Emerald Dreamet számtalan vadállat szelleme töltötte meg.

Az az első fa, amit Freya létrehozott, G’Hanir, szárnyas teremtmények menedékévé vált. Számos ága és gallya mindenki számára helyet biztosított, és gyógyító, békés energiája még a legnyugtalanabb elmét is megnyugtatta.

Több nagy hatalmú szellemet is magához vonzott G’Hanir. Néhányan csak egyszerűen nézni akarták; mások leültek a törzsénél és egy ideig megfürödtek fényében.

Egy valaki soha nem hagyta el. Egy Aviana nevű Wild God (Vad Isten) élete végéig az otthonának tartotta a Mother Tree-t.

4. rész

Avianát úgy ismerték, mint a Madarak Úrnőjét. Néhány más Wild Godtól eltérően nem tartotta magát távol az alacsonyabb, halandó teremtményektől. Ragadozó volt, aki élvezte, hogy az égből lecsap áldozatára.

Később egy másik néven is kezdték hívni: a Mother Tree Úrnője. Teljes egészében megbűvölte és átjárta G’Hanir. G’Hanir sokkal több volt, mint egy fa: forrása volt az életnek, a gyógyításnak és a békének. Aviana éveken át olvasztotta be erejét a fába, és hamarosan Azeroth összes élő szárnyas teremtménye arról álmodott, hogy a halál után a fa ágai között fog repülni.

Aviana szelleme egybefonódott a Mother Tree-vel. Idővel ennek hosszú távú következményei lesznek.

5. rész

Tízezer évvel ezelőtt Azerothot megtámadták. A Burning Legion lerohanta földjeinket, és háborút folytatott mindazok ellen, aki szembeszálltak vele. Kevesen akartak harcolni, és az ellenség többszörös túlerőben volt velük szemben.

Az első druida, Malfurion Stormrage a Wild Godokat szólította harcba. Hiszen a Legion győzelme nemcsak az elfeket törölné el, de minden élő számára a poklot hozná el Azerothon.

Számos Wild God válaszolt Malfurion hívására. Aviana is köztük volt.

6. rész

Amikor a Wild Godok csatlakoztak a Burning Legion elleni csatához, a démonok meghőköltek. Egyáltalán nem számítottak arra, hogy a természet ilyen hatalmas ellenfél lesz. Azt a napot soha nem felejtik el, míg Azerothon lesz olyan, aki szabad a Legion fennhatóságától.

Aviana az egész világból összegyűlt madárfalkákat vezetett Legion szolgái elleni vadászatban. Elmondhatatlan számú démon halt meg ő és gyermekei által.

De a Burning Legion serege túl nagy volt. Aviana lezuhant az égből, és a démoni lándzsák véget vetettek életének.

7. rész

Aviana halálának sokkja visszaverődött az egész Emerald Dreamen, és G’Hanir összes levele lehullott ágairól. A hatalmas Mother Tree, számtalan teremtmény szellemének otthona, halott volt. Sokan meggyászolták, és voltak, akik Aviana hiányában nem tudtak ellenállni a csábításnak, hogy sötét erőket szolgáljanak.

Azonban bár halott volt, Aviana szelleme továbbra is fennmaradt.

Miközben a Sundering után az éjelfek azzal küszködtek, hogy újjáépítsék társadalmukat, a zöld sárkánynemzetség tagjai egy ajándékot fedeztek fel. G’Hanir egyetlen ága, rajta egyetlen makkal levelein lógva, az ő őrizetük alatt maradt az Emerald Dreamben.

A makkot Alexstrasza, a vörös sárkánynemzetség Aspektusa használta fel, hogy létrehozza Nordrassilt, a hatalmas Világfát, amely majd megvédi a második Well of Eternity-t (Örökkévalóság Kútja).

8. rész

Malfurion Stormrage érezte, hogy Aviana szelleme volt az, aki rájuk hagyta G’Hanir ágát, és úgy hitte, az a legjobb, ha elrejtve tartják. Aviana számos gyermeke elveszett a káoszban, és lehet, hogy meg kívánják szerezni a Wild Godot örökségét új mestereik számára.

Malfurion titokban G’Hanir ágát egy biztonságos helyre vitte az Emerald Dream mélyén. Csak kevesen tudták, hogy pontosan hol tartják, azonban hatását hosszan és széles körben érezték.

Évezredeken keresztül az ág egyfajta stabilizáló erőként működött az Emerald Dream számára, és úgy mondták, hogy a körülötte lévő terület a gyógyulás és a béke helye.

9. rész

A Cataclysm eseményei Azerothot és az Emerald Dreamet a gyökereikig megrázták. Miközben az éjelfek azért harcoltak, hogy kiszorítsák Ragnaros seregeit a Hyjal Hegyről, Azeroth bajnokait arra kérték, hogy új – vagyis pontosabban régi – szövetségeseket toborozzanak.

Számos Wild God, aki az Ősök Háborúja (War of the Ancients) során halt meg, feltámadt. Aviana is visszatért az élők közé Azerothon, és csatlakozott a Hordához és az Alliance-hoz, hogy sikeresen visszaszorítsák az elementál erőket Firelands-re. Végül Ragnarost megölték, és a Hyjal Hegy megmenekült.

Aviana figyelme ismét G’Hanir felé fordult. Az idők változtak, de az ő álma, hogy fajtájának egy spirituális menedéket nyújtson, nem. Elhatározta, hogy helyreállítja a Mother Tree-t teljes dicsőségében.

10. rész

A Mother Tree ága az Emerald Dreamben maradt. A druidák nem tudták, de az Emerald Nightmare (Smaragd Rémálom) erői már támadásra gyülekeztek. Amikor a druidák a Dreamen belüli kulcsfontosságú energia-forrásokat vizsgálták, akkor jöttek rá G’Hanir valódi természetére.

Xavius, a szatír lord, aki a Burning Legion érdekében azon munkálkodott, hogy bemocskolja a Dreamet, elővigyázatosságra intette csapatait. G’Hanirnak ezt az ágát lassan, nagyon lassan fertőzték meg, oly módon, hogy még őrzői sem tudták észlelni azt.

Amikor a Nightmare feltárta magát, ez az ág hirtelen gonoszsággal telve kezdett lüktetni. Ha továbbra is megfertőzve hagyták volna, lehet, hogy az egész Emerald Dreamet a káoszba sodorta volna.

Mivel megtisztították, ezért legalább ez a terv meghiúsult.

11. rész

Túl veszélyes lenne továbbra is rejtve tartani G’hanirt. A Nightmare az ág ereje után sóvárog; a homályban maradás többé már nem lesz elegendő. A Mother Tree erejét arra kell használni, hogy elűzzék vele a gonoszt Azeroth-ról. Aviana is egyetért ezzel, és az áldását adja rá.

Talán egy nap visszatérhet ez az ág a Dreambe, hogy újra békét és stabilitást hozzon a birodalom számára.

De egyelőre valódi értéke egy bajnok kezében lesz. Az a sorsa, hogy számtalan életet megmentsen és megtisztítsa világunkat a romlottságtól.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .