CikkekSzubjektívWoW:Legion

5 (vagyis 7) karakter, aki hiányzik a Legionből

Hamarosan érkezik a 7.1.5, és tudjuk, hogy még legalább két nagyobb patch érkezik a Legionhöz az újabb kiegészítő előtt. A Legiont már többször dicsértem lore szempontjából, hogy mennyi új történetet kaptunk, mennyi új szálat, és mennyi régi ismerős tért vissza közénk, ha máshol nem, a class order hallokban követőkként találkozunk velük.

Most azonban vegyük sorra azokat a karaktereket, akik eddig kimaradtak a Legion kiegészítőből, pedig igazán fontos szerepet is játszhatnának a történet alakulásában!

5. Alexstrasza és Nozdormu

Oké, nem lehetünk elégedetlenek, hiszen kaptunk sárkányt a kiegészítőben, ott volt Ysera, a storm dragonok, valamint Ebonhorn a Highmountain taurenek között. Ennek ellenére nekem mégis hiányérzetem van. Ennek oka az, hogy az egykori Sárkányaspektusok – bár elvesztették szuper-hatalmukat – továbbra is nagyon erős és nagy hatalommal rendelkező lények, akik ráadásul harcoltak már az Ősök Háborúja (War of the Ancients) során is a Burning Legionnel szemben.  Pontosan tudják, hogy milyen veszélyes ellenféllel nézünk szembe, mégis távol tartják magukat a harcoktól, holott mind a Wrath of the Lich King, mind a Cataclysm során láttuk, hogy igenis hajlandóak beavatkozni Azeroth és a halandók dolgába, ha kell. Vagy az, hogy eljött a halandók kora, azt jelentené, hogy ők már többé nem is kívánnak nekünk segíteni?

De ha nekünk nem is segítenek, Alexstrasza miért nem segített húgának, Yserának? A zöld sárkány sem a Légió miatt jött segíteni nekünk, hanem azért, mert birodalmát, az Emerald Dreamet megtámadta Xavius és az Emerald Nightmare. Ráadásul elég botor módon próbált nekünk segíteni, aminek a vége az lett, hogy a mi kezünk által érte a halál. (Zárójelben: észrevettétek már, hogy eddig az összes aspektus a mi kezünktől halt meg? Malygos, Nozdormu (Murozond), Deathwing és most Ysera. Csak úgy mondom.) De még ekkor sem jelent meg Alexstrasza, és azóta sem tűnt fel. Pedig a vörös sárkánykirálynő továbbra is az egyik leghatalmasabb lény Azerothon. Vajon mi tartja vissza attól, hogy erejével segítsen nekünk visszaszorítani a démonokat?

4. Baine Bloodhoof és Lor’themar Theron

A Hordában hatalmas változások következtek be. Meghalt Vol’jin, helyette Sylvanas Windrunner lett a Warchief, és Thrall is elvonult teljesen az orkoktól. Sylvanas pedig láthatóan a saját és a Forsakenek pecsenyéjét sütögeti a démonokkal való leszámolás helyett. Vajon mi történik mindeközben odahaza? Lehetséges, hogy a taurenek és a blood elfek vezetőit azért nem látjuk, mert éppen otthon ők tartják a frontot, és igyekeznek rendezni a Horda mindennapjait? A MoPban nagyon élveztem, hogy egy időre mind Baine, mind Lor’themar önálló szerepet kaptak, és bizonyíthatták, hogy nemcsak odaültették őket arra a vezetői székre, hogy el lehessen mondani, hogy van vezetőjük, hanem tényleg tettek is valamit. Azóta azonban semmi hír róluk.

Ami miatt még inkább feltűnő, az az (bár nem szeretem az ilyen összehasonlításokat, most mégis megteszem), hogy az Alliance háza tájékán nem tétlenkednek a vezetők. Moira új szerepben tűnik fel, Tyrande és Malfurion Val’Sharában igyekszik helytállni, Genn Greymane-t végre valódi worgenként és cselekvő királyként látjuk, Velent pedig Kil’jaeden tette rázza fel. Ezzel szemben a Horda jelenleg elég elveszettnek tűnik. Nem tudjuk, hogy pontosan ki vezeti az orkokat és ki vezeti a trollokat, és hogy csinálnak-e bármit is. Sylvanasról már szóltam, a jó öreg Jasper meg valószínűleg a pénzét számolgatja. Vajon Baine és Lor’themar miért nincsenek a frontvonalban? Baine miért nem jelenik meg az újonnan talált taurenek között, hogy esetleg kapcsolatot építsen ki rég elveszett társasival? Jó lenne újra akcióban látni a Hordának (és az egész játéknak) ezt a két igencsak szimpatikus alakját.

3. Keeper Freya

Valószínűleg a listámon ő az, aki nektek a legkevésbé sem hiányzik, és számotokra talán a legjobban kilóg a sorból. Én viszont minél többet megtudok a Legion történetéről, az egyes kasztokm, fegyverek és zónák történetéről, annál inkább azt érzem, hogy ő nagyon hiányzik ebből a történetből. Azok számára, akik nem tudnák, kicsoda a hölgy: Keeper Freya a Titán Őrzők egyike, akit a Titánok bíztak meg Azeroth rendezésével és védelmével. Freya személyesen Eonartól kapta a hatalmát, és az ő feladata volt élettel és élőlényekkel benépesíteni ezt a bolygót. Aztán később ő is Loken árulásának áldozata lett, és hosszú-hosszú időn át raboskodott Ulduarban, egészen addig, amíg mi ki nem szabadítottuk.

És hogy pontosan miért is hiányzik?

Két okból. Az első, hogy rajta kívül az összes életben lévő Titán Őrző megjelent már a kiegészítőben, vagyis Thorim, Hodir és Mimiron mindhárman itt vannak, hogy segítsenek nekünk legyőzni a démonokat. Hiszen végülis Azeroth védelmével bízták meg őket, nem igaz? A másik, hogy Freya az, aki megalkotta az Emerald Dreamet, és ő volt az első úrnője, amíg északra nem ment, ahol beleesett Loken csapdájába. Számomra természetes lenne, hogy ő, aki nyilván a legtöbbet tudja erről a különös létsíkról, nem jelenik meg és nem segít nekünk semmilyen módon akkor, amikor ezen keresztül igyekeznek egész Azerothot a befolyásuk alá vonni az Old Godok.

2. Anduin Wrynn

Az előbb leírtam, hogy az Alliance vezetői milyen jó történeteket kaptak ebben a kiegészítőben. Gelbin Mekkatorque mellett Anduin az egyetlen, aki a Broken Shore után semmilyen szerepet nem kap a történetben. Persze, mondhatjátok, hogy eljön majd az ő ideje, hiszen fiatal és most került trónra, valószínűleg még fel kell dolgoznia az eseményeket. Csakhogy a Legion előtt megjelent képregény, a Son of the Wolf egyáltalán nem egy önmagát kereső, depresszióba süllyedt fiatal Anduint ábrázol, aki hagyja, hogy mások csatázzanak helyette az első sorban.

Nem. A Farkaskölyök Anduin abban a képregényben megmutatta, hogy igazán az apja fia. Hogy már tudja; ahhoz, hogy elérjük a békét, azt, ha kell, harccal kell kiérdemelnünk. Az az Anduin egy olyan fiatal férfi volt, aki kész volt tettekkel felelni a kihívásokra. Sajnos a képregény Anduinja a játékba még nem érkezett meg, pedig a friss vér, a fiatalos lendület lehet az, ami a leginkább meglepheti a démonokat, egy olyan új ellenfél, akire előre nem tudtak felkészülni.

1. Wrathion

Toronymagasan a legnagyobb hiányzó a Legionből eddig. A megtisztított fekete sárkány, akinek apja volt az Earth-Warder, vagyis a Föld védelmezője, aki egész Pandarián azon ügyködött, hogy a legütőképesebb és egységesebb sereg jöjjön létre Azerothon a ránk váró ellenséggel szemben, és aki végignézte Aman’thul utolsó üzenetét arról, hogy fel kell építeni a Végső Titánt.

Tudjuk, hogy a Blizzard eredetileg szerepeltette volna Wrathiont a játékban, mégpedig Ebonhorn szerepében (vagyis ő lett volna az álruhás fekete sárkány), a visszajelzések alapján ettől azonban eláll. (Teszem hozzá, jogosan, hiszen tényleg hülye sztoriszál lett volna azt elhitetni, hogy Wrathion 1 év alatt elhiteti a taurenekkel, hogy ő réges-régi sámánjuk, aki mindig segít nekik) Ennek azonban az lett a következménye, hogy egyelőre semmilyen ütős sztorit nem tudtak kitalálni neki, így inkább egyelőre jegeltetik a karaktert. Pedig a WoW világának egyik legérdekesebb új karaktere, akiben rengeteg potenciál rejlene. Mindez azok miatt is veszteség, hogy – bár elhintették, hogy járt Draenoron – a WoDban sem találkoztunk vele, holott az egész Garrosh megszöktetése Kairoz által nevű akciót neki köszönhetjük. Most viszont itt van a Légió, amelytől annyira rettegett, itt vannak Azeroth lakói, akiknek úgy kell az iránymutatás, mint egy falat kenyér, és akiknek nagyon hiányzik Wrathion egyedi látásmódja.

Szerencsére a Legion kiegészítőből még jókora darab hiányzik, így talán néhány lyukat betöm majd a Blizzard remélhetőleg (ha már Vol’jin karakterével ilyen otrombán elbántak).

Nektek ki(k) hiányzik legjobban eddig a kiegészítőből?

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

8 thoughts on “5 (vagyis 7) karakter, aki hiányzik a Legionből

  • Én is hiányolom Anduint, mert tény hogy azon kívül, hogy tartott egy megbeszélést a többi frakció vezetőjével és a képregényben leszámolt egy nathrezimmel…… Sajnos semmi egyéb szerepet nem kapott, pedig illendő volna, hogy személyesen megy a helyszínre, vizsgálva a démoni rontást, harcolva a légió ellen….. Elvégre ő a fény bajnoka, aki legyőzi a légiót a végső csatában, nem? (egyenlőre nem látszik)! 🙂

    Jaina a másik karakter… Sajnos ő Theramore pusztulása óta elég zakkant, és ha tippelnem kéne, akkor őt legközelebb ellenségként fogjuk látni. Pedig milyen jó lenne őt is akcióban látni, ahogy Khadgarral közösen harcolnak Gul’dan és a légió ellen. 🙂 Jaina megmutathatná Khadgarnak (Medivh? Sargeras?), hogy milyen is az, amikor valakit Antonidas főmágus tanított. 😛 😀 De sajnos simán el tudom képzelni, hogy a légió megkörnyékezi Jainat….sikeresen! Tőlük megkapná a hőn áhított bosszúját az egész horda ellen, sőt az allis „árulók” ellen is…. Jaina pedig jelenleg annyira labilis, hogy el is fogadná.

    Tudom, hogy Vol’jin halott, de ennek ellenére ő a harmadik karakter akit hiányolok…. Volt egy Siege of Orgrimmar, amit lényegében ő vezetett, és kapott 1 kiegnyi Warchiefséget….. Sajnálom, hogy 1 kieget töltött csak a hatalmon. Főleg hogy ő volt az utolsó „nagyöreg” a hordában! Cairne meghalt, Thrall nyugdíjba ment, és Vol’jin szintén meghalt…. így az eredeti 3 alapítótagból mára már semmi se maradt! 🙁 Vagy ha Vol’jint mindenképp meg kellett ölni….akkor legalább bukkant volna fel egy eddig titokban nevelkedett fia 😀 Nehogy már Sen’jin, Vol’jin vérvonala kihaljon! 🙁 😀

    Reply
  • Én Sargerast hiányolom. Amióta Khadgarék megölték Medivhet, nem hallottunk róla.

    Reply
  • Én személy szerint Jainat hiányolom leginkább számomra a wow világában ő a legkedvesebb karakter. Valamint Elunet is konkrét testbe önthetné már a Bliz. 🙂

    Reply
  • Hát nem tudom. Akkor Elune elvesztené a misztikumát. Bár adhatnának róla több információt.

    Reply
  • Én Sargerast hiányolom. Amióta Khadgarék megölték Medivhet, nem hallottunk róla.

    Reply
  • Hát nem tudom. Akkor Elune elvesztené a misztikumát. Bár adhatnának róla több információt.

    Reply
  • Én is hiányolom Anduint, mert tény hogy azon kívül, hogy tartott egy megbeszélést a többi frakció vezetőjével és a képregényben leszámolt egy nathrezimmel…… Sajnos semmi egyéb szerepet nem kapott, pedig illendő volna, hogy személyesen megy a helyszínre, vizsgálva a démoni rontást, harcolva a légió ellen….. Elvégre ő a fény bajnoka, aki legyőzi a légiót a végső csatában, nem? (egyenlőre nem látszik)! 🙂

    Jaina a másik karakter… Sajnos ő Theramore pusztulása óta elég zakkant, és ha tippelnem kéne, akkor őt legközelebb ellenségként fogjuk látni. Pedig milyen jó lenne őt is akcióban látni, ahogy Khadgarral közösen harcolnak Gul’dan és a légió ellen. 🙂 Jaina megmutathatná Khadgarnak (Medivh? Sargeras?), hogy milyen is az, amikor valakit Antonidas főmágus tanított. 😛 😀 De sajnos simán el tudom képzelni, hogy a légió megkörnyékezi Jainat….sikeresen! Tőlük megkapná a hőn áhított bosszúját az egész horda ellen, sőt az allis „árulók” ellen is…. Jaina pedig jelenleg annyira labilis, hogy el is fogadná.

    Tudom, hogy Vol’jin halott, de ennek ellenére ő a harmadik karakter akit hiányolok…. Volt egy Siege of Orgrimmar, amit lényegében ő vezetett, és kapott 1 kiegnyi Warchiefséget….. Sajnálom, hogy 1 kieget töltött csak a hatalmon. Főleg hogy ő volt az utolsó „nagyöreg” a hordában! Cairne meghalt, Thrall nyugdíjba ment, és Vol’jin szintén meghalt…. így az eredeti 3 alapítótagból mára már semmi se maradt! 🙁 Vagy ha Vol’jint mindenképp meg kellett ölni….akkor legalább bukkant volna fel egy eddig titokban nevelkedett fia 😀 Nehogy már Sen’jin, Vol’jin vérvonala kihaljon! 🙁 😀

    Reply
  • Én személy szerint Jainat hiányolom leginkább számomra a wow világában ő a legkedvesebb karakter. Valamint Elunet is konkrét testbe önthetné már a Bliz. 🙂

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .