CikkekEgyébSzubjektív

Magyar nyelvű lore-csatornák a Youtube-on

Többen is érdeklődtetek már, hogy esetleg tudok-e jó csatornákat a Youtube-on, ahol magyar nyelven is lehet a lore-ról információkat megtudni. Szóval nekiálltam és készítettem egy teljesen szubjektív listát pár csatornákról és videókról, amelyeket szívesen ajánlok nektek.

Nessaj WoW történelme

Nessajt bemutatnom nem kell, sokan szeretik, sokan nem, de most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy még régebben bizony feldolgozta a 2004-ben kiadott WoW-történelmet, és talán ennyire a kezdetektől a WoWig nem is készítette el senki magyar nyelven a történetet. Nagy hibája, hogy az azóta megjelent Warcraft Chronicle könyvek felülírják sok helyen a tartalmát, viszont az Első, Második és Harmadik Háború, valamint a vanilla WoW eseményei nem nagyon változtak, így akiket érdekel a történet, azoknak ma is jó szívvel ajánlom!

Sylandor csatornája

Sylandor csatornáján főleg a Legion kiegészítő történetével kapcsolatos lore-videókat találhattok, és a videókban elég sok ingame cinematicot vagy egyéb WoW által kiadott videót is felhasznál, természetesen magyar feliratozással. Megtalálható Harbringers sorozat, a Broken Shore-i csata, illetve néhány fegyver és ismertebb karakter története is. Önmagában a Harbringers sorozat fordításáért is érdemes megnézni 🙂

Gyuree csatornája

16 Wow-történetet dolgoz fel csatornáján Gyuree. Vannak köztük közkedvelt témák (Sylvanas Windrunner történetével szinte mindenki foglalkozik, de Arthas is a legnépszerűbb témák között van), és van olyan „gyöngyszem” is, mint Morgan Ladimore története.

Wun-Wun csatornája

Bár csak 4 WoW lore-ral foglalkozó videó található a csatornán, a készítőt bizonyára többen is ismerik Trónok harcás videóiról. Én magam csak nemrég találtam rá, de rendkívül igényesnek és jó minőségűnek találtam a videókat. Mivel a legutóbbi mindössze 1 hónapja került fel, remélhetjük, hogy még további videók fognak erre a csatornára felkerülni WoW témában is!

Fantasyo Fandub

Fantasyo munkája szintén sokakat megoszt, ugyanakkor elvitathatatlan, hogy sok munkát tesz a fordításba és a szinkronizálásba. Aki nem szeret feliratokat olvasni, hanem magyar hangon szeretné hallani a cinematicokat és egyéb jóságokat, azoknak kötelező a csatorna!

Kósza WoW csatornája

Nemcsak azért ajánlom, mert az én írásaimból is készített videót, hanem azért is, mert van egy sorozata kizárólag a kasztok történetéről, ami meglehetősen hiánypótló magyar nyelven. Emellett ő is készít videókat fontosabb szereplőkről.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

2 thoughts on “Magyar nyelvű lore-csatornák a Youtube-on

  • Nagy Andor

    Ez nagyon jól jött, köszi. Nessaj-on kívül a többit nem is ismertem. Nagyából ismerem a lore-t, de azért jó lesz magyarul ismét meghallgatni majd. 🙂

    Reply
  • Ez nagyon jól jött, köszi. Nessaj-on kívül a többit nem is ismertem. Nagyából ismerem a lore-t, de azért jó lesz magyarul ismét meghallgatni majd. 🙂

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .