Deathwing

A Pusztító 2684735-deathwing,_the_destroyer_tcg

Egykor ő volt a dicső Earth-Warder, de most már a fekete sárkány Deathwing maga a pusztítás világrengető megtestesülése.

Deathwing volt eredetileg Neltharion, a fekete sárkánynemzetség vezetője és az öt sárkányaspektus egyike. A titánok, a világok formálói a talaj feletti uralmat adták neki. Az Old Godok, a teljesen gonosz torz lények, akik egykor uralták Azerothot, megőrjítették Nelthariont, aki a többi aspektus ellen fordult. Deathwing szította a Második Háborút Daval Prestor, egy emberi főúr álcájában, és segített a Hordának rabszolgává tenni Alexstraszát, a vörös sárkányaspektust. Végül az aspektusok legyőzték és Deathwing Deepholm elemi birodalmának mélyére menekült, hogy bosszúját kitervelje.

Deathwing a Lich King bukása után tért vissza Azeroth-ra, ami a világot megrengető rombolással járt együtt – ezt az eseményt ma Cataclysmként ismerjük. Ereje teljében célja nem volt kevesebb, mint az Hour of Twilight előidézése, ami Azerothon minden élet elpusztításával járt volna. Ennek a nihilisztikus célnak az elérésében a Twilight’s Hammer szekta és az elementál lordok közül Al’Akir és Ragnaros támogatták. A sárkányaspektusok és az őket segítő shaman, Thrall ismét szembeszálltak Deathwinggel és vakmerő kalandorok egy csoportját visszaküldték az időben a Dragon Soul megszerzéséért, amely az egyetlen alkalmas fegyver a Pusztító legyőzésére.