Durotan

Garad fia, a Frostwolf Klán törzsfőnöke

A Frostwolf klán vezére, aki az ésszerűség ritka hangja egy olyan világban, ahol háború és brutalitás uralkodik.
“A család olyan, mint egy farkas falka. Amikor mindenki teljesíti a szerepét, a falka sikerrel jár. Amikor nem, akkor a falka kudarcot vall.”

Mint klánvezér, Durotan volt az egyedüli értelmes vezető a háború és brutalitás uralta világon.

Garad fiaként született, két bátyjával egyetemben: Fenris, a legidősebb, Ga’nar, a tüzes és Durotan, a legfiatalabb – egyedül ő volt az, aki követte a családi tradíciókat.

Egyszer, amikor még gyerek volt, megmentette a gyengélkedő anyját az elemektől és a vadállatoktól, de majdnem eluralkodott rajta a vérszomj. Megfogadta, hogy soha többé nem hagyja elragadni magát az indulatai által. Amikor a becsvágyó bátyja, Fenris eltűnt, apja, a törzsfőnök Durotant választotta utódjául a forrófeju Ga’nar helyett.

De a Frostwolf klán megpróbáltatásai nem értek itt véget. A többi klán egyesült és létrehozta az Iron Horde-ot Draenor meghódítására. Garad visszautasította a csatlakozást ehhez a gyilkos misszióhoz, és elszigetelte népét a klán otthonában, Frostfire Ridge-en. Az ork hadfőnökök összeszedték a seregeiket, hogy sarokba szorítsák őket. Ebben a kritikus pillanatban Garad és fia, Ga’nar eltűntek a fagyott pusztákon.

Durotan most küzd, hogy életben tartsa a klán maradékát. Fiatalon, jóhiszeműen és létszámban alulmaradva kénytelen a Frostwolf klán sorsát befolyásoló döntéseket hozni. Ha kudarcot vall, a Draenori orkok utolsó reménye is szertefoszlik.

Otthona

Durotan és a klán maradéka menedékre lelt Frostfire Ridge fagyos barlangjaiban. Itt működő láva kúpok törnek át a gleccsereken, megfeketedett, kemény kérget terítve el rajtuk. A fagyott mezők fölött pedig vulkánok törnek az ég felé, soha ki nem alvó tűzzel belsejükben.

Kapcsolódó tartalmak:

A Frostwolf (Fagyfarkas) klán története

Thrall