Tyrande Whisperwind

Elune Főpapnője

artwork-tyrande-whisperwind4-full
“Csak az Istennő tilthat meg nekem bármit.”

A holdfény páratlan vadászaként és Elune istennő kiválasztottjaként, Tyrande vezette az éjelfeket korszakokon át.

Tyrande évezredekkel ezelőtt született, Malfurion és Illidan Stormrage társaságában nőtt fel. Elfogadta Elune Testvériségének, az éjelfek Holdistennője követőinek hívását és papnövendék lett, miközben a Stormrage fívérek különböző utakat követtek. A végzetük összehozta őket újra, amikor a Lángoló Légió megérkezett Azerothra.

Tyrande és Malfurion közel kerültek egymáshoz és együtt harcoltak a démoni invázió ellen, de Illidan egy sötétebb utat választott, színlelt szövetséget ajánlott a Légiónak, engedve a hatalom kísértésének. A Légió veresége és a Sundering után, Tyrande és Malfurion segítettek újjáépíteni az éjelf közösséget, miközben Illidant börtönbe zárták Hyjal hegye alatt.

Mint pár, nem tudtak együtt maradni sokáig; nemsokára az éjelfek letelepedtek Hyjal hegye mellett, Malfurionra és a többi éjelf druidára szükség volt a Smaragd Álomban (Emerald Dream). Ameddig Malfurion aludta álmát, Tyrande vezette népét, megalapította a Sentineleket (Őrzőket) – az éjelf sereget – hogy megvédje földjeiket és szövetségeseiket.

A Harmadik Háború alatt elküldte seregét, hogy megakadályozza a Horda hódításait Kalimdoron, azonban végezetül összefogott velük, hogy közösen harcoljanak a Lángoló Légió seregei ellen, ez a fenyegetés egyúttal felébresztette a Smaragd Álomban alvó druidákat, beleértve Malfuriont is. Az együtt töltött idejük rövidre sikerült, amikor az idősebb Stormrage fivér a Smaragd Álomban ragadt a fertőzés miatt, de Tyrande csatlakozott szerelméhez legyőzni a fenyegetést, és együtt tértek vissza Azerothra, ahol együtt védik népüket (és a Szövetség többi faját) a Deathwing okozta pusztítástól és Garrosh hódításaitól Kalimdoron.