Archmage Khadgar

A Hatok Tanácsa

5lAWN3y
“Önfeláldozás. A fiatal számára ez változást jelent, de a harcedzett tudja, hogy ez a véget jelenti. Én mindenki másnál jobban ismerem a két jelentést.”

Mint az egyik legnagyobb élő varázsló, Khadgar arra öszpontosított, hogy megvédje Azeroth-ot a hódító orkoktól, és ezért sok mindent hajlandó volt feláldozni.

Valaha Medivh, az Őrző fiatal tanítványa volt, most az Első és a Második Háború harcedzett veteránja. Amikor rájött Medivh tervére, hogy kinyitotta a Dark Portált Draenorra és rászabadította a démoni ork hordát Azeroth-ra, segített legyőzni mesterét. A csata alatt sajnos egy erős varázslat nagyon megöregítette. A teste törékeny lett, azonban az elméje éles maradt. Miután az orkokat visszaverték a Dark Portalon túlra, személyesen felügyelte Nethergarde Keep építését, az erődét, mely azért épült, hogy vigyázzon a ké világ közötti kapura.

Minden csendesnek tűnt a Dark Portal körül, egészen addig, ameddig az áruló Garrosh utat nem tört Draenor alternatív múltjába. Ott a legendás ork hadfőnök, Grommash Hellscream kovácsolt egy pusztító ork sereget: az Iron Horde-ot. Felhasználva Garrosh tudását az eredeti portálról, az Iron Horde épített egy új átjárót Azerothra. Kevés ellenállással találkoztak, így átözönlöttek a kapun és eltörölték az erődöt a föld színéről. Bízva páratlan tapasztalatában és tudásában, Khadgar megjelent, hogy segítsen megállítani az inváziót. Ismét háború zajlik a Dark Portalnál. Khadgar az egyik legerősebb varázsló Azerothon, de ha a Szövetség és a Horda nem egyesíti az erejét az Iron Horde ellen, akkor ő egymaga nem tudja megakadályozni két világ elpusztulását.

Hazaföld

Khadgar, az ő széleskörű tapasztalatával, amit az orkok és a Lángoló Légió elleni harcok során szerzett, az Azeroth-ot védő hősök élén haladt, amikor visszaverték az Iron Horde-ot Nethergard Keep romjaitól Blasted Lands-en át, keresztül a Dark Portalon, egészen Draenor vad és kegyetlen világáig.