Cikkek

A Felhősikló Rendjének (Order of the Cloud Serpent) megalakulása

A Pandaren Birodalom megalakulása után a Zandalari Háborúk alatt egy Jiang nevezetű fiatal lány sétált keresztül az Arborétumon, amikor meghallott egy zajt. Egy kis sebesült felhősikló feküdt előtte a földön, közel a halálához. Jiang egy anya gyengédségével emelte karjaiba a kicsiny lényt és gondjaiba vette. Lo-nak nevezte el, és hamar barátok lettek.
Ezen aztán sokat siránkoztak az egyszerű emberek. A felhősiklóktól ugyanis rettegtek, mint a szörnyetegektől és a vadállatoktól, mivel veszélyesnek és ravasznak tartották őket. A falubeliek kerülni kezdték Jiangot, és könyörögtek neki, hogy szabaduljon meg Lo-tól, még mielőtt olyan nagy lesz, hogy bántaná őt.
Egy nap a Zandalari hadsereg egészen a Jáde Rengetegig behatolt délen. Ezek a trollok, mint a tenger felől jövő szörnyetegek ismét megtámadták Pandariát. Jiang is fegyveret öltött, és a partokon védte a népét.
Az egyik ilyen harc során Jiang majdnem elesett egy troll lándzsa által. De amikor a fegyver márcsak pár centire volt a szívétől, Lo érkezett, hogy megmentse. A még mindig csak fele nagyságú sikló lecsapott, és darabokra tépte a trollt. Aztán felszedte a megsebesült Jiangot, és elrepült vele messze a csatától egy biztonságos helyre.
Amikor már jobban volt, Jiang megkereste Pandaria védelmének vezetőit, akik olyan nagyszerű monk harcosok voltak, akik a trolloktól és más veszélyektől mentették már meg e földet. Jiang megpróbálta elmagyarázni nekik, hogy hogyan segíthetnének a felhősiklók, hogy hogyan mentette meg őt Lo, és hogy hogyan tudnák megfordítani a háború kimenetelét.
De szavai süket fülekre találtak. A monkok el voltak telve saját bölcsességükkel, és úgy kívánták folytatni Pandaria védelmét, ahogyan ők jónak látták.
Azonban Jiang nem adta fel. Ez az elutasítás csak még jobban szította eltökéltségét.
Pár nappal később a Zandalarik már előre is törtek a tengerpartról. A pandaren bajnokok a Hajnali Virágzáshoz közeli hatalmas hídon védekeztek. Próbálták visszaszorítani a trollokat, de vesztésre álltak. A Zandalarik rengetegen voltak, és denevér-lovasaik úgy harcoltak, ahogyan a pandarenek képtelenek voltak. A győzelem minden reménye elúszni látszott.
És ekkor milyen látvány tárult a néző szemébe? Jiang barátja, Lo hátán lovagolt!
A két jóbarát lecsapott, leszakítva a Zandalarikat a hídról és letaszítva lovasaikat a denevéreikről. Senki se tudott útjába állni eme két barát haragjának.
A háborút még így is hónapokba tartott megnyerni, de ez volt a fordulópont. Hamarosan Jiang elkezdett más pandareneket is megtanítani arra, hogy hogyan lovagoljanak hozzá hasonlóan egy felhősikló hátán.
Jiang és Lo hősök lettek! Attól a naptól kezdve, a felhősikló a remény jelképe lett a pandaren nép számára, és megalakult a Felhősikló Rendje. A mai napig védelmezik és óvják a Jáde Rengeteget.
FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .