Fenris Wolfbrother

A vasfarkas, a Thunderlord (Villámúr) klán hadura

"Egy klánt a vas tart össze, nem a vér."
“Egy klánt a vas tart össze, nem a vér.”

A Thunderlord klán egy laza szövetsége a jól képzett harcosoknak, akik hegyeket hódítanak meg, gronnokra vadásznak és a földből metszik ki a megélhetésüket. Fernis volt Garaad, a Frostwolves (Fagyfarkas) klán vezérének idősebb fia. Habár az apja a család és a hagyomány ideáit igyekezett ráerőltetni, Fernis hitt abban, hogy az ő végzete több ennél. Amikor a gronnok, az óriási vadállatok veszélyeztették az otthonukat, akiket csak közös erőfeszítések árán lehetett legyőzni, Fernis dacolt apja akaratával és a szomszédos Thunderlord klánnal közösen vadászott. Fernis győztesen tért vissza, de Garaad kijelentette mindenki előtt, hogy a fia törekvése a hírnévre tisztességtelen volt. Megalázva Fernis elhagyta a Fagyfarkas klánt és csatlakozott a Villámurakhoz. Itt a merészsége és képességei hírhedté tették, függetlenül attól, hogy nem vérszerinti Villámúr. Eldobta a Fenris Farkasfivér nevet és felvette a merészsége miatt kapott nevet: a Vasfarkast.

Az évek alatt Fernis felemelkedett az új klánja ranglétráján. Ezután a legendés vezér, Grommash Hellscream megalapította az Iron Horde-ot, egy ork hadsereget, ami meg akarta hódítani egész Draenort. Ez a sokaság képviselte azt az erőt, amit Fenris is csodált, és ami után vágyott. Bár különböző klánokból állt, az Iron Horde mindenki dicsőségéért „dolgozott”. Mivel az ork faj lelke forog kockán, Fenris igyekszik rákényszeríteni a makacs Forstwolf helyőrségeket, hogy csatlakozzanak az Iron Horde-hoz, még ha ez azt is jelenti, hogy elpusztít mindent, amit apja tanított neki azért, hogy ápolja.

Otthona

Fenris és a Thunderlord klán többi tagja Frostfire Ridge jeges kiterjedését nyilvánították ki területüknek, ahol a régóta halott kolosszusok hatalmas csontjaiból építettek vadász-termeket. A hólepte gleccserek minden irányba kinyújtóznak, és aktív vulkánok hegyes csúcsai veszik körül őket, amelyek időnként megrázzák a földet.