Varian Wrynn

A Szövetség Főkirálya

"Tárt karokkal jutalmazom meg a barátaimat, de az ellenségeim féljenek tőlem!"
“Tárt karokkal jutalmazom meg a barátaimat, de az ellenségeim féljenek tőlem!”

Varian egy hajdani gladiátor, jelenlegi Viharvárad (Stormwind) emberi királyságnak vezetője, valamint ő a Szövetség (Alliance) katonai parancsnoka is.

Fiatal korában Varian túlélte az orkok által okozott pusztítást az Első Háború alatt, ami az apja, Lhane Wrynn király meggyilkolásával ért véget. Évekkel később Varian visszanyerte Viharváradot és kezdeményezte a város újjáépítését, elvette feleségül a gyönyörű Tiffin Elleriant, majd született egy fiuk, Anduin, akit Anduin Lothar, a szövetség nagy hőse után neveztek el. Hosszú idő múlva, miután a Harmadik Háború pora ülepedett, Variant elrabolták a fekete sárkány, Onyxia csatlósai, aki szétválasztotta két külön lénnyé: az egyik az erőt testesítette meg, a másikat megfosztotta az akaraterőtől. A sárkány remélte, hogy Varian harcos énjét megölik, míg ő a gyengébb ént bábként használva uralja Viharváradot. De Varian erősebb fele megszökött a fogságból és új nevet szerzett magának, mint a legendás gladiátor Lo’Gosh, a szellemfarkas.

Miután a két Varian „eggyé vált” és visszaszerezte a trónját, Wrynn király hadjáratot szervezett a Lich King) ellen Northrenden, majd megvédte a birodalmát Deathwing terrorjával szemben a Cataclysm idején. Napjainkban szeme a régi ellenségeit figyeli a Hordán belül, és a tanácsosai féltek, hogy a királyuk valóban vágyik egy háborúra a Szövetség és a Horda között. Varian folyamatos küzdelme – a harcos énje és a kötelességtudó király között – egyre kritikusabbá vált Theramore pusztulása és a pandariai harcok ideje alatt.