Kalauz a Wow könyvekhez

Ezen az oldalon egy használati útmutató található a World of Warcraft kapcsán megjelenő regények, kisregények, mangák és társaik olvasásához, arról, hogy melyik mikor játszódik körülbelül és röviden melyiknek mi a tartalma. Emellett linkeket találhattok, hogy hol tudjátok beszerezni vagy elolvasni ezeket a történeteket angolul, illetve ha van fordítása, akkor magyarul, illetve ha van tartalmi összefoglaló, akkor arról is.

Néhány történet többször is szerepelni fog, ennek az az oka, hogy a történet több idősíkon is játszódik.

Kellemes böngészést mindenkinek!

A Warcraft 1 előtt játszódó történetek:

– Dawn of the Aspects /Az Aspektusok hajnala/

Ötrészes kisregény kizárólag e-book formájában Richard A. Knaak tollából.
Kalecgos, a kék sárkányok egykori Aspektusa keresi a helyét a nagyvilágban a többi sárkányaspektushoz hasonlóan Deathwing legyőzése után. Azonban a kezébe kerülő rejtélyes ereklye, és a Kalecgosra rátörő látomások választ adnak a kérdéseire… ha nem hal meg a folyamat közben. Megismerhetjük a proto-sárkányok történetét, megtudhatjuk Galakrond sorsát, és hogy hogyan lett 5 kiválasztott sárkányból sárkány-aspektus.
Angolul itt rendelhető meg.
Magyar összefoglaló: 1, 2, 3

– Death From Above /A magasból lecsapó halál/

Robert Brooks ingyenes kisregénye.
Jóval a pandaren lázadás előtt a mantidok és a moguk összecsaptak a Serpent’s Spine területén. Végülis a mantidjárások kiszámíthatóak… a Paragonok akciói azonban korántsem. Kil’ruk the Wind-Reaver története.
Angolul
Magyarul

– The War of the Ancients Trilogy /Az Ősök Háborúja trilógia/

Richard A. Knaak három regényből (The Well of Eternity /Az Örökkévalóság Kútja/, The Demon Soul /A Démonlélek/ és a The Sundering /Meghasadt föld/) álló ciklusa.
Ezek a novellák mesélik el a Well of Eternity és a Sundering történetét Azerothon – miután az idővonalat megváltoztatták. Három utazó, Krasus, Broxigar és Rhonin egy időanomália miatt visszakerül a múltba, hogy annak folyását részben megváltoztassák. 
Angolul: 1, 2, 3
Magyarul
Magyar összefoglaló: 1, 2 (a 2-es az igazi összefoglaló, de az 1-es nélkül érthetetlen lehet)

– Curse of the Worgen /A Worgenek átka/

5 részes képregény-sorozat, melynek írói Mickey Neilson és James Waugh.
A worgen átok eredetéről szóló történet részben a Cataclysm után, részben a War of the Ancients után játszódik. Főszerepben a Scythe of Elune.
Angolul
Magyar összefoglaló 

– The War of the Shifting Sands /Futóhomok Háború/

Micky Neilson ingyenes kisregénye.
A történet Ahn’Qiraj kapujának újbóli megnyitásakor játszódik, ugyanakkor elmeséli az 1000 évvel korábbi Futóhomok Háború történetét is.
Angolul
Magyar fordítás
Magyar összefoglalás 

– Rise of the Horde /A Horda felemelkedése/

Christie Golden regénye.
Draenoron az őshonos orkok olyan változásokon mennek keresztül, amelyek világok jövőjét fogja befolyásolni. Ner’zhul, Gul’dan az ork klánok és a draeneiekkel vívott háború története, amely közvetlenül az Első Háború előtt ér véget.
Angolul

– Unbroken /A Meg nem Tört/

Micky Neilson ingyenes kisregénye.
A kisregény Nobundo történetét meséli el, hogy hogyan lett a Fény egykori paladinjából az első draenei sámán. A történet még az orkokkal vívott háború idején kezdődik, és egészen Draenor szétrobbanása utáni időszakig kíséri Nobundo útját.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4

Warcraft: Orcs and Humans (Az Első Háború):

– The Last Guardian /Az utolsó őriző/

Jeff Grubb regénye.
A regény az Első Háború kezdetén játszódik, és Medivh történetével ismertett meg minket, illetve az ő ifjú tanítványával, Khadgarral és egy rejtélyes fél-ork nővel, Garonával.
Angolul
Magyarul  

Warcraft II: Tides of Darkness and Beyond the Dark Portal (A Második Háború)

Tides of Darkness /A Sötétség hullámai/:

Aaron Rosenberg regénye.
Ez a regény meséli el a Második Háború eseményeit, főként az Alliance szemszögéből. Főbb szerepekben Lothar,Khadgar, Turalyon, Alleria Windrunner és Kurdran Wildhammer.
Angolul

– Beyond the Dark Portal /Túl a Sötét Portálon/

Aaron Rosenberg és Christie Golden regénye.
A Warcraft II: Beyond the Dark Portal kiegészítő történeteit meséli el, amikor az Alliance Expedition követi a Hordát a Dark Portalon át, főleg a Horda szemszögéből.
Angolul

– Day of the Dragon /Halálszárny/

Richard A. Knaak regénye.
A könyv a Második Háború után játszódik, és Alexstraszáról szól, akit a Demon Soul használatával ejtenek foglyul és kínoznak meg a Dragonmaw orkok. Ebben a könyvben ismerkedünk meg Rhonin és Vereesa Windrunner történetével.
Angolul
Magyarul

– Lord of the Clans /A Klánok ura/

Christie Golden regénye.
Ez a regény mutatja be Thrallnak a történetét, hogy hogyan került az emberekhez, hogyan menekült onnan el, hogyan talált rá népére és hogyan lett az orkok Hadfőnöke.
Angolul
Magyarul
Magyar összefoglaló (a cikk első fele) 

– Genn Greymane: Lord of His Pack /Genn Greymane: Fajtánának ura/

James Waugh ingyenes kisregénye.
A történet két idősíkon játszódik, az egyik felében Genn Greymane visszaemlékezik arra, hogy a Második Háború után hogyan hagyta ott Gilneas a Lordaeroni Szövetséget.
Angolul
Magyarul:  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 

– Of Blood and Honor /Vérből és becsületből/

Chris Metzen regénye.
A történet valamikor a Warcraft II és a Warcraft III között játszódik, amely elmeséli a Tirion Fordring nevá paladin és az Eitrigg nevű ork harcos megismerkedésének és barátságának történetét.
Angolul
Magyar összefoglaló (a cikk első fele)

– Road to Damnation /Az elkárhozás felé vezető út/

Evelyn Fredericksen ingyenes kisregénye.
Ez a novella közvetlenül a Warcraft III előtt játszódik, és a Kirin Tori mágus, Kel’Thuzad történetét meséli el, hogy hogyan indult el egy nagyon sötét úton és lett a Lich King szövetségese.
Angolul
Magyarul

– A Thousand Years of War /Egy ezredévnyi háború/

Robert Brooks ingyenes novellája.
Draenor szétrobbanása után Ranger-Captain Alleria Windrunner és High General Turalyon eltűnése nem az utolsó háborújuk vége volt, hanem egy új és sokkal borzasztóbb háború kezdete.
Angolul
Magyar összefoglaló

Warcraft III: Reign of Chaos and The Frozen Throne (A Harmadik Háború)

– Arthas: Rise of the Lich King /Arthas: A Lidérckirály felemelkedése/

Christie Golden regénye.
Bár a regény közvetlenül a Wrath of the Lich King előtt ér véget, a történet nagy része a Warcraft III: The Frozen Throne eseményeit beszéli el, és azt, hogy hogyan lett Arthasból Lich King.
Angolul

– Ashbringer /Hamvasztó/

4 részes képregény, amelynek történetét Micky Neilson írta.
A történet az élőholt járvány elterjedésének idejében játszódik Lordaeronban, a Harmadik Háború során. A legendás penge, az Ashbringer és a Mograine család szomorú történetéről szól.
Angolul
Magyarul
Magyar összefoglaló: 1,

– World of Warcraft: Death Knight

Manga, melynek történetét Dan Jolley írta.
A manga a Warcraft III idejében kezdődik, és egy ifjú Lordaeroni katona, Thassarian történetét meséli el, aki végül az első death knight lesz, aki ismét csatlakozott az Alliance-hoz.
Angolul

– Blood of the Highborne

Micky Neilson novellája.
Lady Liadrin egykor a Light elkötelezett követője volt, de amikor a Scourge beszennyezte a Sunwellt, ezzel a kút pusztulását okozva, a nő krízisbe keveredik a hitével.
Kizárólag a World of Warcraft: Paragons antológiában jelent meg.
Angolul

– Warcraft: The Sunwell Trilogy /A Napkút trilógia/

3 részből (Dragon Hunt, Shadows of Ice és Ghostlands) álló manga sorozat, melynek történetét Richard A. Knaak írta.
A manga-ciklus közvetlenül a Warcraft III-ban játszódó Sunwell elpusztítása után kezdődik. Itt találkozhatunk először a kék sárkány Kalecgos-szal és egy rejtélyes ifjú lánnyal, Anveena Teague-gel, akiben sokkal több lakozik, mint az elsőre látszik. Történetük később a The Burning Crusade kiegészítő Sunwell raidjében folytatódik.
Angolul
Magyarul
Magyar összefoglaló.  1, 2, 3

– Vol’jin: The Judgement /Vol’jin: Az ítélet/

Brian Kindregan ingyenes kisregénye.
A novella akkor játszódik, amikor Thrall a Darkspear trollok kicsiny szigetére érkezik és találkozik Sen’jinnel. A történet az ezidő alatt az Első Otthon erdejében élete legkomolyabb próbatételét átélő Vol’jinról szól.
Angolul
Magyarul.  1, 2, 3, 4, 5

– The War of the Ancients Trilogy /Az Ősök Háborúja trilógia/

Richard A. Knaak három regényből (The Well of Eternity /Az Örökkévalóság Kútja/, The Demon Soul /A Démonlélek/ és a The Sundering /Meghasadt föld/) álló ciklusa.
Ezek a novellák mesélik el a Well of Eternity és a Sundering történetét Azerothon – miután az idővonalat megváltoztatták. Három utazó, Krasus, Broxigar és Rhonin egy időanomália miatt visszakerül a múltba, hogy annak folyását részben megváltoztassák. A történet nyitó és záró fejezete közvetlenül a Harmadik Háború után játszódik.
Angolul: 1, 2, 3
Magyarul
Magyar összefoglaló: 1, 2 (a 2-es az igazi összefoglaló, de az 1-es nélkül érthetetlen lehet)

– Cycle of Hatred /A gyűlölet kora/

Keith R. A. DeCandidó regénye.
A történet egy évvel a World of Warcraft kezdete előtt játszódik, és azt meséli el, hogy a Kalimdoron frissen érkezett Thrall és
Jaina Proudmoore hogyan próbálják fenntartani a törékeny békét az emberek és az orkok között a Harmadik Háború után.
Angolul
Magyarul

World of Warcraft

– The War of the Shifting Sands /Futóhomok Háború/

Micky Neilson ingyenes kisregénye.
A történet Ahn’Qiraj kapujának újbóli megnyitásakor játszódik, ugyanakkor elmeséli az 1000 évvel korábbi Futóhomok Háború történetét is.
Angolul
Magyar fordítás
Magyar összefoglalás

– World of Warcraft: Shadow Wing /Árnyék szárny/

2 részből (The Dragons of Outland és Nexus Point) álló manga-ciklus, amelynek történetét Richard A. Knaak írta.
A manga közvetlenül a The Burning Crusade kiegészítő előtt játszódik, és a Sunwell trilógiából megismert kék sárkány Tyrygosa és az ember Jorad Mace kalandjait meséli el az újonnan megnyílt Dark Portalon átlépve Outlanden, ahol amellett, hogy az emberek találkoznak a draeneiekkel, egy rejtélyes sárkányfajra, a Netherwingekre bukkannak. A történet végén Malygos kilábal végül az őrületből – amelynek majdnem beláthatatlan következményei lesznek a Wrath of the Lich King kiegészítő során.
Angolul: 1, 2

World of Warcraft: The Burning Crusade

– Night of the Dragon /A sárkány éjszakája/

Richard A. Knaak regénye.
A regény a Day of the Dragon, illetve a Shadow Wing ciklus sorozat folytatásának tekinthető, amely a Shadow Wingben megismert Netherwing sárkányokról szól, illetve bemutatja a Twilight sárkánynemzetséget, amely majd a Cataclysm során fogja fenyegetni Azerothot. Főbb szerepekben Korialstrasz, Sinestra, Vereesa, Zzeraku.
Angolul

– World of Warcraft: Illidan

William King regénye.
A könyv Illidan szemszögéből mutatja be a Burning Crusade kiegészítő eseményeit, köztük vereségét a Black Temple-ben, emellett Maiev és Akama történetét is megismerhetjük ugyanebből az időből.
Angolul
Magyar összefoglaló

– World of Warcraft: The Comic series, Vol. 1. és Vol. 2. (1-14. szám)

Képregény-ciklus Walter és Louise Simonson tollából.
A Burning Crusade idején játszódó történet Varian Wrynnről és barátairól, Broll Bearmantle-ről, illetve Valeera Sanguinarról szól, a király eltűnéséről és újbóli megjelenéséről, valamint arról, hogy végül hogyan győzték le a fekete sárkány Onyxiát.
Angolul
Magyarul
Magyar összefoglaló: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Magyar összefoglaló: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,

– World of Warcraft: The Comic series, Vol. 3 és Vol. 4. (15-25. szám)

Képregény-ciklus Walter és Louise Simonson tollából.
A Wrath of the Lich King előtt játszódó történet onnan folytatódik, ahol az előző, Varianos történet véget ért, és valamikor a WotLK idején ér véget. A történet középpontjában egy Me’dan nevű személy áll, valamint Garonáról, Cho’gallról és a Twilight Cultról szól, akik végül a Cataclysm során a játékban is megjelennek.
Angolul: 1, 2
Magyarul
Magyar összefoglaló: 
1, 2, 3, 4

– World of Warcraft: Mage

Manga, melynek történetét Richard A. Knaak írta.
Aodhanról, a Dalaranban élő varázsló-tanoncról szól közvetlenül a Wrath of the Lich King előtt, és a Kirin Tor mágusai, valamint a Kék Sárkányaspektus, Malygos közötti háború, a Nexus War eseményeiről.
Angolul

– Garrosh Hellscream: Heart of War /Pokolsikoly Garrosh: Háborús szív/

Sarah Pine ingyenes kisregénye.
A novella főleg a Wrath of the Lich King idejében, az Ulduari trailerben látott jelenet után játszódik, azonban Garrosh
visszaemlékezései során érinti azt az időt, amikor Garrosh elhagyta Nagrandot és megérkezett Azerothra.
Angolul
Magyarul:  1, 2, 3, 4, 5

– Lor’themar Theron: In the Shadow of the Sun /Lor’themar Theron: A Nap árnyékában/

Sarah Pine ingyenes kisregénye.
A Sunwellt helyreállították, de a blood elfek továbbra is egykori hercegük árulásának következményeivel igyekeznek megbirkózni. Miközben Slyvanas követeli, hogy segítsék seregeit Northrenden, Lor’themarnak szembe kell néznie magával, hogy készen áll-e elfogadni a vezető szerepét.
Angolul
Magyarul /a szerző első változata/:  1, 2, 3, 4, 5

– Li Li’s Travel Journal 1-4 /Li Li útinaplója 1-4. rész/

A 11 részes novella első négy fejezete valamikor a Pearl of Pandaria előtti időkben játszódik, és a híres felfedező, Chen
Stormstout kicsiny unokahúgának, Li Linek a kalandjait meséli el a Wandering Isle-on.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4

 World of Warcraft: Wrath of the Lich King

– Pearl of Pandaria /Pandaria gyöngye/

Képregény Micky Neilson tollából.
A képregény valamikor a Wrath of the Lich King idején játszódik, és Chen Stormstout unokahúgának, Li Linek a történetét meséli el arról, hogy hogyan hagyta el a Wandering Isle-t és indult el szeretett nagybátyja felkutatására.
Angolul

– Glory /Dicsőség/

Evelyn Fredericksen ingyenes novellája.
A novella a Wrath of the Lich King idején játszódó Battle for the Wrathgate történetét meséli el egy ork szemszögéből.
Angolul

– Sylvanas Windrunner: Edge of Night /Szélfutó Sylvanas: Az éj peremén/

Dave Kosak ingyenes novellája.
Sylvanas Windrunner a saját szemével kívánja látni a Lich King legyőzését, ezért a Frozen Throne-ra látogat. Mikor elkezd számot vetni saját létével, rejtélyes alakok tűnnek fel, akikkel olyan egyezséget köt, amely alapjaiban változtatja meg
világát mindörökre.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4, 5, 6

– Stormrage /Haragvihar/

Richard A. Knaak regénye.
A történet a World of Warcraft idején megismert korrupcióját mutatja be az Emerald Dreamnek. Megismerjük a Nightmare War történetét, valamint azt, hogy hogyan tért vissza népéhez és szerelméhez Malfurion Stormrage.
Angolul
Magyar összefoglaló

– The Shattering: Prelude to Cataclysm /A Szakadás: A Kataklizma előjátéka/

Christie Golden regénye.
A regény közvetlenül a Cataclysm eseményei előtt játszódik. Azeroth bajban van, az elemek maguk támadnak a halandókra. A káosz közepette mind az Alliance, mind a Horde politikai csatározásoktól szenved, és új vezetők lépnek a színre.
Angolul
Magyar összefoglaló:  1, 2,

– World of Warcraft: Shaman

Manga, melynek történetét Paul Benjamin írta.
A történet a Cataclysm előtt játszódik, amikor az Earthen Ring azon dolgozik minden erejével, hogy megpróbálják megnyugtatni az elemeket. Egy rejtélyes idegen érkezik hozzájuk, és felajánlja nekik, hogy egy új korszak felé vezeti a szervezetet.
Angolul

– The Council of Three Hammers: Fire and Iron /A Három Pöröly Tanácsa: Tűz és vas/

Matt Burns ingyenes novellája.
A történet a Shattering után játszódik, de még a Cataclym kiegészítő előtt. A frissen alakult Három Pöröly Tanácsa megalakulása után máris gondokkal küzködik Ironforge-ban, amikor rejtélyes halálesetek történnek a városban.
Angolul
Magyarul 

World of Warcraft: Cataclysm

– World of Warcraft: Dark Riders

Manga, melynek történetét Mike Costas és Neil Googe írta.
Az Alliance mágusát, Karlaint elküldik, hogy megszerezzen egy nagyerejű ereklyét, amelyet a Deadwind Pass Dark Riderjei is meg akarnak kaparintani. Végül Duskwood szellemjárta erdőiben folyik hajsza a rejtélyes ereklye, a Scythe of Elune után.
Angolul

– Gelbin Mekkatorque: Cut Short /Gelbin Mekkatorque: Vágd rövidre/

Cameron Dayton ingyenes novellája.
Bár nem egyértelműen állapítható meg, hogy az események a Cataclysm kiegészítő előtt vagy után játszódnak, a történet Gnomeregan tervezett visszafoglalása utánról szól. Gelbin Mekkatorque visszalátogat régi lakosztályába Gnomeregan belsejében – és ott egy nemvárt meglepetés fogadja.
Angolul

– Tyrande & Malfurion: Seeds of Faith /Tyrande és Malfurion: A hit magjai/

Valerie Watrous ingyenes novellája.
A novella közvetlenül a Cataclysm eseményei után játszódnak. Miközben az éjelfek próbálnak feleszmélni az őket ért veszteségekből, Tyrande Whisperwind Feathermoon Strongholdba utazik, hogy megmentse fogadott lányát, Shandris Feathermoont.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4, 5

– Baine Bloodhoof: As Our Fathers Before Us /Vérpatás Baine: Ahogy előttünk apáink/

Steven Nix ingyenes novellája.
A novella a Shattering után játszódik, miután a goblinok csatlakoztak a Hordához. Miután a durotari vizek szennyezetté váltak, Orgrimmar kénytelen Mulgore-ból importálni a vizet. Ugyanakkor a taurenek és az orkok újdonsült vezetői között meglehetősen feszült a helyzet, és Baine igyekszik apja örökébe lépni.
Angolul
Magyarul:  1, 2, 3, 4, 5, 6

– Gallywix: Trade Secrets of a Trade Prince /Egy Kereskedő herceg kereskedési titkai/

Gavin Jurgens-Fyhrie ingyenes novellája.
A novella arról szól, hogy hogyan lett Kezan ura Gallywix, és hogyan kötött ki végül Azsharában.
Angolul 

– Curse of the Worgen /A Worgenek átka/
5 részes képregény-sorozat, melynek írói Mickey Neilson és James Waugh.
A worgen átok eredetéről szóló történet részben a Cataclysm után, részben a War of the Ancients után játszódik. A történet főszála arról szól, hogy Genn Greymane király és alattvalói hogyan küzdenek meg a worgen átokkal.
Angolul
Magyar összefoglaló 

– Genn Greymane: Lord of His Pack /Genn Greymane: Fajtánának ura/
James Waugh ingyenes kisregénye.
A történet két idősíkon játszódik, az egyik felében Genn Greymane visszaemlékezik arra, hogy a Második Háború után hogyan
hagyta ott Gilneas a Lordaeroni Szövetséget, miközben a worgen kezdő zóna után közvetlenül alattvalóival együtt Darnassusba tart.
Angolul
Magyarul:  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
 
– Wolfheart /Farkasszív/
Richard A. Knaak regénye.
Gilneas worgenjei felvételüket kérik az Alliance-ba, azonban egyvalaki útjukat állja: Varian Wrynn király. Ezalatt az éjelfek azzal küzdenek, hogy visszaengedték társadalmukba Eldre’Thalas Highborne-jait és rejtélyes gyilkosságok történnek Darnassusban. Mindeközben Ashenvale-t egy új és erős ellenfél akarja magának követelni: Garrosh Hellscream.
Angolul
Magyar összefoglaló: 1, 2

– Velen: Prophet’s Lesson /Velen: A próféta tanítása/

Marc Hutcheson ingyenes novellája.
Anduin Velen prófétával tartott Exodarba, hogy a Fényt tanulmányozhassa. Azonban amikor menekültek vernek sátrat Exodar körül, a Próféta az ifjú hercegen kívül saját népét sem hajlandó fogadni, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.
Angolul
Magyarul

 
 – Varian Wrynn: Blood of Our Fathers /Varian Wrynn: Apáink vére/
E. Daniel Arey ingyenes novellája.
A történet a Shattering és a Wolfheart után játszódik. Stormwind éppen romokban hever Deathwing támadása után. Az Emlékezet Napján Varian megpróbálja újjáépíteni királyságát, inspirálni alattvalóit, és helyreállítani kapcsolatát fiával, amikor rejtélyes idegenek támadják meg.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4, 5

– Thrall: Twilight of the Aspects /Thrall: Az Aspektusok Alkonya/

Christie Golden regénye.
Az egykori Hadfőnök, Thrall próbálja begyógyítani Azeroth sebeit, amelyeket Deathwing ejtett rajta. Azonban a Zöld Sárkányaspektus, Ysera látomása egy új útra vezeti az egykori Hadfőnököt, amelynek során elfogadja és beteljesíti végzetét, így képes segíteni a sárkányfajoknak, hogy saját végzetükkel szembeszállhassanak.
Angolul
Magyar összefoglaló: 1,

– Charge of the Aspects /Az Aspektek megbízása/

Matt Burns ingyenes novellája.
A történet közvetlenül a Twilight of the Aspects után és a játékban megjelenő Dragon Soul raid előtt játszódik. A sárkány aspektusok arra próbálnak megoldást találni, hogy hogyan győzhetnék le végérvényesen Deathwinget, amelyben természetesen Thrall tud nekik segíteni.
Angolul
Magyarul

 World of Warcraft: Mists of Pandaria

– Quest for Pandaria /Pandaria felkutatása/

Sarah Pine ingyenes kisregénye.
Chen Stormstout visszatért a wandering Isle-ra unokahúgának, Li Linek köszönhetően. Azonban Li Li kalandvágya nem csillapodik, amíg meg nem találja az egyetlen helyet, ahol nagybátyja sohasem járt – Pandaria elveszett kontinensét.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4

– Li Li’s Travel Journal 5-11 /Li Li útinaplója 5-11. rész/
Chen Stormstout unokahúgának, Li Linek a kalandjait meséli el, ahogy fokozatosan megismerkedik a rejtélyes kontinenssel, Pandariával.
Angolul
Magyarul: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

– Trial of the Red Blossoms /A Vörös Szirmok próbatétel/

Cameron Dayton ingyenes novellája.
A fiatal tolvaj, Ten véletlenül összetalálkozik a Shado-Pannal – és a találkozás következményei örökre megváltoztatják az
életét.
Angolul
Magyarul

– Jaina Proudmoore: Tides of War /Jaine Proudmoore: A háború hullámai/

Christie Golden regénye.
Jaina Proudmoore hosszú ideig volt a béke és a diplomácia követe az Alliance és a Horda között. Azonban miközben a két frakció közötti feszültség egyre növekszik, és Garrosh Hellscream úgy dönt, hogy a Horda seregeit a varázslónő kedves városa,
Theramore ellen vezeti, ezzel Jainát egy olyan útra kényszeríti, amelyet kész az élete árán is követni.
Angolul
Magyar összefoglaló: 1, 2

– The Strenght of Steel /Az acél ereje/

Raphael Ahad ingyenes novellája.
Amikor Koak, a Dragonmaw ork hajótörést szenved Pandarián, különös társra lel: egy cloud serpent fiókára. Vajon képes lesz szakítani klánja hagyományaival és igazi serpent rider-ré válni?
Angolul

– Dawn of the Aspects /Az Aspektusok hajnala/
Ötrészes kisregény kizárólag e-book formájában Richard A. Knaak tollából.
Kalecgos, a kék sárkányok egykori Aspektusa keresi a helyét a nagyvilágban a többi sárkányaspektushoz hasonlóan Deathwing legyőzése után. Azonban a kezébe kerülő rejtélyes ereklye, és a Kalecgosra rátörő látomások választ adnak a kérdéseire… ha nem hal meg a folyamat közben. Megismerhetjük a proto-sárkányok történetét, megtudhatjuk Galakrond sorsát, és hogy hogyan lett 5 kiválasztott sárkányból sárkány-aspektus.
Angolul itt rendelhető meg.
Magyar összefoglaló: 1, 2, 3

– Death From Above /A magasból lecsapódó halál/
Robert Brooks ingyenes kisregénye.
Jóval a pandaren lázadás előtt a mantidok és a moguk összecsaptak a Serpent’s Spine területén. Végülis a mantidjárások kiszámíthatóak… a Paragonok akciói azonban korántsem. Kil’ruk the Wind-Reaver története.
A történet epilógusa a Mists of Pandaria során játszódik.
Angolul
Magyarul

 – Bleeding Sun /Vérző nap/
Matt Burns ingyenes novellája.
Sunwalker Dezco történetéről szól, aki felesége halála után újabb nehézségekkel szembesül Vale of Eternal Blossoms-ban, amikor találkozik a Golden Lotus-szal. Vajon képes lesz meghozni élete legnehezebb döntését?

Angolul
Magyar összefoglaló

– The Blank Scroll /Az üres tekercs/

Gavin Jugens-Fyhrie ingyenes novellája.
A goblin Ziya egy különös és veszélyes ereklyére, illetve egy különös és potenciálisan veszélyes Lorewalker-re bukkan kalandozásai során. Lorewalker Shuchun lehet, hogy olyan ártatlannak tűnik, mint az ereklye, amelyet megvédeni igyekszik, de a pandaren és a tekercs tele vannak meglepetésekkel.
Angolul
Magyarul

– Vol’jin: Shadows of the Horde /Vol’jin: A Horda árnyai/

Michael Stackpole regénye.
Vol’jint az őt ért áruló gyilkossági kísérlet után a Shado-Pan Monasterybe vitte lábadozni régi barátja, Chen Stormstout. Azonban mind a Monastery, mind Pandaria az egyre erősődő Zandalarik fenyegetésével kénytelen szembenézni. Vol’jinnak döntenie kell, hogy fajával tart-e, vagy szembeszáll velük.
Angolul

– Over Water /A vízen át/

Ryan Quinn ingyenes novellája.
Az Alliance katonája, Tarlo Mondan végigharcolta a Pandariai hadjáratot elejétől a végéig. Útban hazafelé azonban négy valószerűtlen és nagyon különböző tagú halász-kompániával találkozik, akiknek megvan a saját verziójuk a történtekről.
Angolul

– The Untamed Valley /A szelidítetlen völgy/

Robert Brooks ingyenes novellája.
Hellscream legyőzése után korántsem rózsás mindenhol a helyzet. Az orkhoz hű szétszórt seregek továbbra is zűrzavart keltenek Pandarián, és Vindicator Maraadon, Sentinel Commander Lyalián, valamint egy maréknyi Tiller-en múlik, hogy megakadályozzák ezt.
Angolul
Magyarul

– War Crimes /Háborús bűnök/

Christie Golden regénye.
A regény Garrosh Hellscream tárgyalásáról szól a Temple of the White Tigerben az Alliance és a Horda tagjai közreműködésével és az ő szemük láttára. A történet lezárja a Mists of Pandariát és előkészíti a Warlords of Draenort.

Angolul
Magyar összefoglaló: 1, 2

World of Warcraft: Warlords of Draenor

– Blood and Thunder

Raphael Ahad ingyenes képregénye.
Húsz évvel vagyunk az Iron Horde megalakulása előtt, amikor Garad fia Fenris hoz egy döntést, amely örökre megváltoztatja az életét.
Angolul

– Blackhand

Robert Brooks ingyenes képregénye.
Klánja lehetséges kihalásával szembenézve a Blackrock klán vezérének nemvárt forrásból kell segítség után néznie, és súlyos árat fizet klána túléléséért.
Angolul
Magyarul

– Hellscream

Robert Brooks ingyenes novellája.
Garrosh Hellscream Draenorra érkezett a bronz sárkány, Kairoz mesterkedésének köszönhetően, de Garrosh céljait és eszközeit a sárkány nem tudja befolyásolni. És amikor elérkezik az idő, hogy az ork találkozik az apjával, Garrosh olyan eseménysort indít el, amely örökre megváltoztatja Draenor történelmét.
Angolul

– Gul’dan and the Stranger /Gul’dan és az idegen/

Micky Neilson ingyenes képregénye.
Gul’dan hatalmat és dicsőséget szeretne magának és népének. De egy hirtelen látomás egy csuklyás idegentől hirtelen megkérdőjelezi Gul’danban, hogy valóban olyan egyszerű lesz-e az ork klánokat a Burning Legion szolgálatába állítani, mint azt gondolta.
Angolul

– Code of Rule /Az uralkodás szabályai/

Ryan Quinn ingyenes novellája.
Az egykor hatalmas Ogre Birodalom felkeltette az Iron Horde figyelmét. Amikor népe kiirtásával kell szembenéznie, Mar’gok császárnak döntenie kell: csatlakozik az Iron Horde-hoz, vagy eltiporják őket.
Angolul

– Apocrypha

Matt Burns ingyenes novellája.
Skyreach bukása után az arakkoa Reshad elmeséli Iskar és Viryx történetét, akik mindketten Rukhmar követői voltak, akik aztán felfedezték Terokk múltjának titkait és az igazságot az Outcastek átka mögött.
Angolul
Magyar összefoglaló

World of Warcraft: Legion

– World of Warcraft: Illidan

William King regénye.
A könyv Illidan szemszögéből mutatja be a Burning Crusade kiegészítő eseményeit, köztük vereségét a Black Temple-ben, emellett Maiev és Akama történetét is megismerhetjük ugyanebből az időből.
Angolul
Magyar összefoglaló

– Fault Lines

Matt Burns ingyenes képregénye.
Ironforge alatt az egykori Király felébred kristályos álmából. De vajon visszafoglalja-e Magni Bronzebeard Ironforge trónját – vagy sokkal veszélyesebb az ő küldetése, mint azt bárki gondolná Azerothon?
Angolul

– The Tomb of Sargeras /Sargeras Sírja/

Robert Brooks ingyenes novellája.
Miután az alternatív Draenorról származó Gul’dant Archimonde átlökte egy portálon, az ork egy ismeretlen világban találja magát, ahol a Burning Legion és vezére, Kil’jaeden parancsára teljesítenie kell azt, amelyet másik énje nem tudott. Vajon ez a Gul’dan képes lesz félretenni személyes becsvágyát, vagy úgy jár, mint másik énje?
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4

– Nightborne: Twilight of Suramar /Suramar alkonya/

Matt Burns ingyenes képregénye.
Bár régóta elveszettnek hitték, Suramar ősi városi még mindig áll. 10000 éven át teljes elszigeteltségben élt, amikor Gul’dan megjelent előttük egy ajánlattal, amely örökre megváltoztathatja népük történelmét.
Angolul
Magyar összefoglaló

– Dark Mirror /Sötét Tükör/

Steve Danuser ingyenes novellája.
Nathanos Blightcaller egy rejtélyes szertartáson vesz részt Sylvanas Windrunner parancsára. De a Banshee Királynő parancsa rég elfeledett emlékeket tép fel Nathanos Marris életéből, mielőtt még Forsaken lett volna.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3

– Highmountain: A Mountain Divided /A megosztott hegy/

Robert Brooks ingyenes képregénye.
A Highmountain törzs tagjai évezredeken keresztül őrizték a Hammer of Khaz’Gorothot. De amikor a Burning Legion megtámadta a Broken Isle-t, a pöröly és Highmountain sorsa hirtelen bizonytalanná válik.
Angolul
Magyar összefoglaló

– Anduin: Son of the Wolf /A Farkas fia/

Robert Brooks ingyenes képregénye.
Anduin Wrynn régóta a béke élharcosa Azerothon. Miközben apja levelét olvassa, Anduin megkérdőjelezi, hogy vajon képes lesz-e igaznak maradni az elveihez, miközben egy királyságot kell irányítania.
Angolul

– Before the Storm

Christie Golden regénye.
Azeroth haldoklik és egy új és ismeretlen ásvány, az Azerite szivárog ki a világ felszínére. Vajon összefog-e a Burning Legion legyőzése után a Horde és az Alliance, hogy közösen gyógyítsák be a világon ejtett sebeket, vagy az ellentétek olyannyira kiéleződnek, hogy egy újabb háború vár rájuk?
Angolul

World of Warcraft: Battle for Azeroth

– Jaina: Reuinon /Újraegyesülés/

Andrew Robinson ingyenes képregénye.
Jaina Proudmoore eltűnt a szemek elől, miközben Azerothon az Alliance és a Horda sikeresen legyőzte a Burning Legiont. Most, miután annyit tépelődött magában, Theramore, egykori városa romjainál találta magát. Itt keserűen gondolt vissza arra, hogy reményei és annak érdekében tett cselekedeti, hogy tartós békét alakítson ki a Hordával, csak áruláshoz, szívfájdalomhoz és katasztrófához vezettek. Különösen apja halála kísérti őt, hiszen most már úgy hiszi, hogy csak idő kérdése, mielőtt a Horda ismét felrúgna egy nehezen kiharcolt megállapodást. Jaina elhatározza, hogy hazatér Kul Tiras szigetére, hogy szembenézzen múltjával.
Angolul
Magyarul

– Magni: The Speaker /A Szónok/

Matt Burns ingyenes képregénye.
Miután gyémánt formában újjáéledt, Magni Bronzebeard Azeroth szónoka lett. A Legion legyőzése után folyamatosan hangokat hall, amelyek furcsa módon emlékeket ébresztenek benne a lányáról és elhunyt feleségéről. Magni végül rájön, mit jelentenek segélykiáltások: Azeroth haldoklik Sargeras pengéje miatt!
Angolul

– Windrunners: Three Sisters /Három nővér/

Steve Danuser, Christie Golden és Andrew robinson ingyenes képregénye.
Miután visszatért Azeroth-ra, Alleria Windrunner összehívja rég nem látott testvéreit – Sylvanast, a Horda Warchiefjét és Vereesát, a Silver Covenant íjász parancsnokát -, hogy csatlakozzanak hozzá, mikor megpróbálja visszaszerezni ősi otthonukat, Windrunner Spire-t az élőholtaktól. Utazásuk során a három nővér a jelen veszélyei és a múlt szellemei között fognak kanyarogni, hogy felfedezzék, vajon az idő és a tragédiák végérvényesen szétválasztották őket – vagy mindezek ellenére ők hárman továbbra is egy család.
Angolul
Magyarul

– Elegy /Elégia/

Christie Golden ingyenes novellája.
Az Alliance azt gyanítja, hogy a Horde meg akarja támadni Silithust. Ennek érdekében Tyrande Whisperwind megparancsolja, hogy a night elfek serege induljon útnak Silithus felé, hogy megállíthassák Varok Saurfangot. Csakhogy a valódi cél sosem Silithus volt, hanem Teldrassil.
Angolul
Magyarul: 1

– A Good War /Egy jó háború/

Robert Brooks ingyenes novellája.
Sylvanas Windrunnernek sikerül meggyőznie Varok Saurfangot arról, hogy a Legion elleni harcban kimerült sereggel támadják meg az Alliance-t. Azt azonban a veterán ork sem sejti, hogy a Banshee Királynőnek mi is a valódi célja Teldrassillal.
Angolul

A Warcraft című mozifilmhez kapcsolódó regények

Figyelem! Ezek a regények NEM képezik a hivatalos lore részét, teljesen független a történetük!

– Warcraft: Durotan

Christie Golden regénye.
A mozifilmhez készült előzmény-regény a Frostwolf klán utazását meséli el a film kezdete előtt, bemutatva Draenor lassú pusztulását, illetve megismerhetjük Gul’dant és Garonát is.
Angolul
Magyarul
Magyar nyelvű összefoglaló

– Warcraft: Bonds of Brotherhood

Paul Cornell és Chris Metzen képregénykönyve.
A Warcraft film másik előzmény-történetében Llane, Lothar és Medivh kapcsolatát ismerhetjük meg ifjúkorukból, ahogyan megtudhatjuk azt, hogy hogyan került Llane a trónra, mi lett Lothar családjának sorsa és hogyan találkozott Medivh először a fellel.
Angolul

– Warcraft: A Kezdetek /Official Movie Novelization/

Christie Golden regénye.
A Warcraft film adaptációja tartalmazza az összes jelenetet és párbeszédet a filmből, de emellett további háttérinformációkat, jeleneteket és a szereplők fontos pillanatait is megismerhetjük.
Angolul
Magyarul

14 thoughts on “Kalauz a Wow könyvekhez

  • Óriási köszönet! Bőven lesz mit bepótolnom 🙂

    Reply
  • Ma találtam az oldalra ! Zseniális ! Ilyen szinten ennyi minden ! Köszönöm!

    Reply
  • Le a kalappal! Óriási teljesítmény egy ilyen szintű összeállítást elkészíteni és tálalni. Minden elismerésem!

    Reply
  • Nem semmi! Épp wow könyvekkel szemezgetek, és az oldalad nagyon jó iránymutató! A filmet követően megjelent Warcraft: A kezdetek + Durotan -t hova tennéd időrendbe? Köszönöm

    Reply
    • Azt a két könyvet azért nem írtam bele a listába, mert teljesen eltér a történetük a játék lore-jától, egy külön világ. Egyébként a Kezdetek című könyv az Első Háború idején játszódik, míg a Durotan éppen előtte, kb. akkor, mikor a játék történetében a Rise of the Horde játszódik.

      Reply
  • Naraelmades

    Szia!
    Nagyon szuper hogy ezt így összeszedted, de lenne egy fontos kérdésem. Én nagyon belekeveredtem az egészbe és szeretnék annyit elolvasni belőle amennyit csak lehet (remélhetőleg magyarul).
    http://www.orderofwatchers.hu/?q=warcrafthistory
    ezt a változatot olvastam eddig, de nem tudom így hova tenni a dolgokat. Itt az elejétől egészen áthaladva a háborún Lidérc Királyig tart (ha jól értelmeztem), nyilván egy rövid változatban. Viszont nem tudom hogy a te válogatásaid közül hová tudnám időrendben elhelyezni, vagy hogy melyik regénnyel azonosul ez a rövidített változat.
    Illetve az érdekelne még, hogy a te összeállításod miért nem az egész mindenség elején kezdődik? Hogy van ez pontosan?
    Előre is nagyon köszönöm! 🙂

    Reply
    • Szia!
      Először is, ez a Warcraft témában megjelent regényeket sorolja fel ez a poszt, nem a Warcraft történelmét 🙂 Nem minden történelmi eseményt fednek le a könyvek, ebben a posztban csak annyit csináltam, hogy időrendi sorrendbe raktam a könyveket, hogy lehessen tudni, melyik melyik korban játszódik.
      Szóval azért nem a mindenség elején kezdődik, mert arról Warcraft regény nem szól. Az Order of Watchers oldalán található összefoglalót a Blizzard készítette 2004-ben a WoW indulásakor, ráadásul már meglehetősen túlhaladott az Első Háborúig terjedő része. Itt a Warcraft I, II és III alatt található könyvek illeszkednek bele az Order of Watchers magyar nyelvű összefoglalójába.
      Amennyiben maga a WoW történelme érdekel, ajánlom a http://wowloreforditasok.hu/blog/warcraft-chronicles-forditasok/ nevű oldalt, ahol a WoW elejéről olvashatsz el fordításokat, ezek a legfrissebb változatok a WoW történelméről.

      Reply
    • Helló !
      Remek kis összeállítás, de segítséget szertenék kérni. Az a helyzet, hogy kiolvastam az : Utolsó Őriző, A Klánok Ura, Halálszárny, és végül Az Ősök Háborúja trilógiát, ilyen sorrendben ahogy leírtam, viszont a halálszárny és az ősök háborúja olyannyira megtetszett, így Krasus, Korialsztrasz, Alexstrasza és a többi sárkány, valamint másik oldalon a Malfurion, Illidan , Tyrande Cenarius, meg az egész sztori, hogy arra gondoltam, hogy kérek egy kis segítséget, hogy melyik könyvet/könyveket lenne érdemes tovább olvasmi amikben a felsorolt karakterek szerepelnek, esetleg van valami folytatása az ősök háburújának? hogy azután mik történtek krasusékkal, vagy malfurionékkal?

      Reply
      • Szia!

        Malfurion és Tyrande története a Stormrage című regényben folytatódott, illetve utána a Wolfheartban. Mindkettő angolul jelent meg eddig, mindkettő Knaak regény, tehát ugyanaz írta, mint az Ősök Háborúját.
        Krasus/Korialstrasz és Alexstrasza története a Thrall: Twilight of the Aspects című regényben folytatódott, valamint Krasus szerepelt a Sunwell trilógiában is. Ezek mind angolul érhetőek el szintén.

        Reply
        • Okés köszönöm szépen. Azt még lehet tudni, hogy esetleg tervezik ezeknek a könyveknek a fordítását, vagy van valami időpont kitűzve hogy körül belül mikor jelenhetnek meg magyarul? Ha nincs, az se baj de kényelmesebb lenne azért az olvasásuk.

          Reply
          • Tudomásom szerint a Szukits Kiadó évek óta nem tud megegyezni a Blizzarddal a magyar fordításról, így a közeljövőben nem nagyon várható, hogy lesz újabb WoW könyv magyarul.

  • Zatykó Orsolya

    (Ah, annyira sajnálom, hogy a Wolfheart-nak még nincs magyar fordítása, és ahogy látom egy darabig sajogni fog a worgen szívem…)
    Nem kevés szabadidőd bánja, de nagyon köszönjük a fordításokat! 🙂

    Reply
  • Helló!
    Nem működnek a linkek 🙁

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .