Moira Thaurissan

A Dark Iron klán régens királynőjeResized_Moira_Bronzebeard_8632

A Dark Iron klán régens királynõjeként Moira elszántan bizonyítani kívánja saját rátermettségét a többi törpe klán és az Alliance számára.

Moira Thaurissan Bronzebeardként született, õ Ironforge hatalmas királyának, Magni Bronzebeardnek az egyetlen lánya. Neme miatt méltatlannak találták arra, hogy részt vegyen Ironforge politikájában – ezért eltávolodott az uralkodástól egészen addig, amíg bele nem szeretett Dagran Thaurissanba, a hírhedt Dark Iron klán császárába, és hozzá nem ment feleségül. Magni azt gondolta, hogy egy varázslat miatt csábult el lánya, ezért egy csapatot küldött Thaurissan meggyilkolására és Moira megmentésére… de kénytelen volt rájönni, hogy a lány egyáltalán nem volt külső irányítás alatt. Tragikus módon mire ez kiderült, Thaurissan már halott volt.

A Cataclysm által okozott szörnyű elemi pusztítás idején Magni végrehajtott egy mágikus rituálét, hogy jobban megértse, milyen veszélyekkel kell szembenéznie Azerothnak. A szertartás azonban félresiklott, és a király látszólag néma gyémánt alakba fagyott, ami a törpéket megosztva hagyta – egészen addig, amíg Moira be nem masírozott a Dark Iron törpék élén szülővárosába, hogy elfoglalja jogos helyét a trónon. Polgárháború fenyegette Ironforge-ot ezekben a napokban, de Varian és Anduin Wrynn beavatkozása nyomán egy tanács jött létre minden törpe igényeinek kielégítésére, amelyet Muradin Bronzebeard, Falstad Wildhammer és maga Moira vezetett.