Kalauz a Wow könyvekhez

Ezen az oldalon egy használati útmutató található a World of Warcraft kapcsán megjelenő regények, kisregények, mangák és társaik olvasásához, arról, hogy melyik mikor játszódik körülbelül és röviden melyiknek mi a tartalma. Emellett linkeket találhattok, hogy hol tudjátok beszerezni vagy elolvasni ezeket a történeteket angolul, illetve ha van fordítása, akkor magyarul, illetve ha van tartalmi összefoglaló, akkor arról is.

Néhány történet többször is szerepelni fog, ennek az az oka, hogy a történet több idősíkon is játszódik.

Kellemes böngészést mindenkinek!

A Warcraft 1 előtt játszódó történetek:

– Dawn of the Aspects /Az Aspektusok hajnala/
Ötrészes kisregény kizárólag e-book formájában Richard A. Knaak tollából.
Kalecgos, a kék sárkányok egykori Aspektusa keresi a helyét a nagyvilágban a többi sárkányaspektushoz hasonlóan Deathwing legyőzése után. Azonban a kezébe kerülő rejtélyes ereklye, és a Kalecgosra rátörő látomások választ adnak a kérdéseire… ha nem hal meg a folyamat közben. Megismerhetjük a proto-sárkányok történetét, megtudhatjuk Galakrond sorsát, és hogy hogyan lett 5 kiválasztott sárkányból sárkány-aspektus.
Angolul itt rendelhető meg.
Magyar összefoglaló: 1, 2, 3


– Death From Above /A magasból lecsapódó halál/
Robert Brooks ingyenes kisregénye.
Jóval a pandaren lázadás előtt a mantidok és a moguk összecsaptak a Serpent’s Spine területén. Végülis a mantidjárások kiszámíthatóak… a Paragonok akciói azonban korántsem. Kil’ruk the Wind-Reaver története.
Angolul
Magyarul

– The War of the Ancients Trilogy /Az Ősök Háborúja trilógia/
Richard A. Knaak három regényből (The Well of Eternity /Az Örökkévalóság Kútja/, The Demon Soul /A Démonlélek/ és a The Sundering /Meghasadt föld/) álló ciklusa.
Ezek a novellák mesélik el a Well of Eternity és a Sundering történetét Azerothon – miután az idővonalat megváltoztatták. Három utazó, Krasus, Broxigar és Rhonin egy időanomália miatt visszakerül a múltba, hogy annak folyását részben megváltoztassák. 
Angolul: 1, 2, 3
Magyarul
Magyar összefoglaló: 1, 2 (a 2-es az igazi összefoglaló, de az 1-es nélkül érthetetlen lehet)

– Curse of the Worgen /A Worgenek átka/
5 részes képregény-sorozat, melynek írói Mickey Neilson és James Waugh.
A worgen átok eredetéről szóló történet részben a Cataclysm után, részben a War of the Ancients után játszódik. Főszerepben a Scythe of Elune.
Angolul
Magyar összefoglaló 

– The War of the Shifting Sands /Futóhomok Háború/
Micky Neilson ingyenes kisregénye.
A történet Ahn’Qiraj kapujának újbóli megnyitásakor játszódik, ugyanakkor elmeséli az 1000 évvel korábbi Futóhomok Háború történetét is.
Angolul
Magyar fordítás
Magyar összefoglalás 

– Rise of the Horde /A Horda felemelkedése/
Christie Golden regénye.
Draenoron az őshonos orkok olyan változásokon mennek keresztül, amelyek világok jövőjét fogja befolyásolni. Ner’zhul, Gul’dan az ork klánok és a draeneiekkel vívott háború története, amely közvetlenül az Első Háború előtt ér véget.
Angolul

– Unbroken /A Meg nem Tört/
Micky Neilson ingyenes kisregénye.
A kisregény Nobundo történetét meséli el, hogy hogyan lett a Fény egykori paladinjából az első draenei sámán. A történet még az orkokkal vívott háború idején kezdődik, és egészen Draenor szétrobbanása utáni időszakig kíséri Nobundo útját.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4

Warcraft: Orcs and Humans (Az Első Háború):

– The Last Guardian /Az utolsó őriző/
Jeff Grubb regénye.
A regény az Első Háború kezdetén játszódik, és Medivh történetével ismertett meg minket, illetve az ő ifjú tanítványával, Khadgarral és egy rejtélyes fél-ork nővel, Garonával.
Angolul
Magyarul  

Warcraft II: Tides of Darkness and Beyond the Dark Portal (A Második Háború)

Tides of Darkness /A Sötétség hullámai/:
Aaron Rosenberg regénye.
Ez a regény meséli el a Második Háború eseményeit, főként az Alliance szemszögéből. Főbb szerepekben Lothar,Khadgar, Turalyon, Alleria Windrunner és Kurdran Wildhammer.
Angolul
– Beyond the Dark Portal /Túl a Sötét Portálon/
Aaron Rosenberg és Christie Golden regénye.
A Warcraft II: Beyond the Dark Portal kiegészítő történeteit meséli el, amikor az Alliance Expedition követi a Hordát a Dark Portalon át, főleg a Horda szemszögéből.
Angolul

– Day of the Dragon /Halálszárny/
Richard A. Knaak regénye.
A könyv a Második Háború után játszódik, és Alexstraszáról szól, akit a Demon Soul használatával ejtenek foglyul és kínoznak meg a Dragonmaw orkok. Ebben a könyvben ismerkedünk meg Rhonin és Vereesa Windrunner történetével.
Angolul
Magyarul

– Lord of the Clans /A Klánok ura/
Christie Golden regénye.
Ez a regény mutatja be Thrallnak a történetét, hogy hogyan került az emberekhez, hogyan menekült onnan el, hogyan talált rá népére és hogyan lett az orkok Hadfőnöke.
Angolul
Magyarul
Magyar összefoglaló (a cikk első fele) 

– Genn Greymane: Lord of His Pack /Genn Greymane: Fajtánának ura/
James Waugh ingyenes kisregénye.
A történet két idősíkon játszódik, az egyik felében Genn Greymane visszaemlékezik arra, hogy a Második Háború után hogyan hagyta ott Gilneas a Lordaeroni Szövetséget.
Angolul
Magyarul:  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 

– Of Blood and Honor /Vérből és becsületből/
Chris Metzen regénye.
A történet valamikor a Warcraft II és a Warcraft III között játszódik, amely elmeséli a Tirion Fordring nevá paladin és az Eitrigg nevű ork harcos megismerkedésének és barátságának történetét.
Angolul
Magyar összefoglaló (a cikk első fele)

– Road to Damnation /Az elkárhozás felé vezető út/
Evelyn Fredericksen ingyenes kisregénye.
Ez a novella közvetlenül a Warcraft III előtt játszódik, és a Kirin Tori mágus, Kel’Thuzad történetét meséli el, hogy hogyan indult el egy nagyon sötét úton és lett a Lich King szövetségese.
Angolul
Magyarul
 

Warcraft III: Reign of Chaos and The Frozen Throne (A Harmadik Háború)
– Arthas: Rise of the Lich King /Arthas: A Lidérckirály felemelkedése/
Christie Golden regénye.
Bár a regény közvetlenül a Wrath of the Lich King előtt ér véget, a történet nagy része a Warcraft III: The Frozen Throne eseményeit beszéli el, és azt, hogy hogyan lett Arthasból Lich King.
Angolul 
– Ashbringer /Hamvasztó/
4 részes képregény, amelynek történetét Micky Neilson írta.
A történet az élőholt járvány elterjedésének idejében játszódik Lordaeronban, a Harmadik Háború során. A legendás penge, az Ashbringer és a Mograine család szomorú történetéről szól.
Angolul
Magyarul
Magyar összefoglaló: 1,

– World of Warcraft: Death Knight
Manga, melynek történetét Dan Jolley írta.
A manga a Warcraft III idejében kezdődik, és egy ifjú Lordaeroni katona, Thassarian történetét meséli el, aki végül az első death knight lesz, aki ismét csatlakozott az Alliance-hoz.
Angolul

– Warcraft: The Sunwell Trilogy /A Napkút trilógia/
3 részből (Dragon Hunt, Shadows of Ice és Ghostlands) álló manga sorozat, melynek történetét Richard A. Knaak írta.
A manga-ciklus közvetlenül a Warcraft III-ban játszódó Sunwell elpusztítása után kezdődik. Itt találkozhatunk először a kék sárkány Kalecgos-szal és egy rejtélyes ifjú lánnyal, Anveena Teague-gel, akiben sokkal több lakozik, mint az elsőre látszik. Történetük később a The Burning Crusade kiegészítő Sunwell raidjében folytatódik.
Angolul
Magyarul
Magyar összefoglaló.  1, 2, 3

– Vol’jin: The Judgement /Vol’jin: Az ítélet/
Brian Kindregan ingyenes kisregénye.
A novella akkor játszódik, amikor Thrall a Darkspear trollok kicsiny szigetére érkezik és találkozik Sen’jinnel. A történet az ezidő alatt az Első Otthon erdejében élete legkomolyabb próbatételét átélő Vol’jinról szól.
Angolul
Magyarul.  1, 2, 3, 4, 5

– The War of the Ancients Trilogy /Az Ősök Háborúja trilógia/
Richard A. Knaak három regényből (The Well of Eternity /Az Örökkévalóság Kútja/, The Demon Soul /A Démonlélek/ és a The Sundering /Meghasadt föld/) álló ciklusa.
Ezek a novellák mesélik el a Well of Eternity és a Sundering történetét Azerothon – miután az idővonalat megváltoztatták. Három utazó, Krasus, Broxigar és Rhonin egy időanomália miatt visszakerül a múltba, hogy annak folyását részben megváltoztassák. A történet nyitó és záró fejezete közvetlenül a Harmadik Háború után játszódik.
Angolul: 1, 2, 3
Magyarul
Magyar összefoglaló: 1, 2 (a 2-es az igazi összefoglaló, de az 1-es nélkül érthetetlen lehet)

– Cycle of Hatred /A gyűlölet kora/
Keith R. A. DeCandidó regénye.
A történet egy évvel a World of Warcraft kezdete előtt játszódik, és azt meséli el, hogy a Kalimdoron frissen érkezett Thrall és
Jaina Proudmoore hogyan próbálják fenntartani a törékeny békét az emberek és az orkok között a Harmadik Háború után.
Angolul
Magyarul


World of Warcraft

– The War of the Shifting Sands /Futóhomok Háború/
Micky Neilson ingyenes kisregénye.
A történet Ahn’Qiraj kapujának újbóli megnyitásakor játszódik, ugyanakkor elmeséli az 1000 évvel korábbi Futóhomok Háború történetét is.
Angolul
Magyar fordítás
Magyar összefoglalás

– World of Warcraft: Shadow Wing /Árnyék szárny/
2 részből (The Dragons of Outland és Nexus Point) álló manga-ciklus, amelynek történetét Richard A. Knaak írta.
A manga közvetlenül a The Burning Crusade kiegészítő előtt játszódik, és a Sunwell trilógiából megismert kék sárkány Tyrygosa és az ember Jorad Mace kalandjait meséli el az újonnan megnyílt Dark Portalon átlépve Outlanden, ahol amellett, hogy az emberek találkoznak a draeneiekkel, egy rejtélyes sárkányfajra, a Netherwingekre bukkannak. A történet végén Malygos kilábal végül az őrületből – amelynek majdnem beláthatatlan következményei lesznek a Wrath of the Lich King kiegészítő során.
Angolul: 1, 2


World of Warcraft: The Burning Crusade

– Night of the Dragon /A sárkány éjszakája/
Richard A. Knaak regénye.
A regény a Day of the Dragon, illetve a Shadow Wing ciklus sorozat folytatásának tekinthető, amely a Shadow Wingben megismert Netherwing sárkányokról szól, illetve bemutatja a Twilight sárkánynemzetséget, amely majd a Cataclysm során fogja fenyegetni Azerothot. Főbb szerepekben Korialstrasz, Sinestra, Vereesa, Zzeraku.
Angolul

– World of Warcraft: The Comic series, Vol. 1. és Vol. 2. (1-14. szám)
Képregény-ciklus Walter és Louise Simonson tollából.
A Burning Crusade idején játszódó történet Varian Wrynnről és barátairól, Broll Bearmantle-ről, illetve Valeera Sanguinarról szól, a király eltűnéséről és újbóli megjelenéséről, valamint arról, hogy végül hogyan győzték le a fekete sárkány Onyxiát.
Angolul: 1, 2
Magyarul
Magyar összefoglaló: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,

– World of Warcraft: The Comic series, Vol. 3 és Vol. 4. (15-25. szám)
Képregény-ciklus Walter és Louise Simonson tollából.
A Wrath of the Lich King előtt játszódó történet onnan folytatódik, ahol az előző, Varianos történet véget ért, és valamikor a WotLK idején ér véget. A történet középpontjában egy Me’dan nevű személy áll, valamint Garonáról, Cho’gallról és a Twilight Cultról szól, akik végül a Cataclysm során a játékban is megjelennek.
Angolul: 1, 2
Magyarul
Magyar összefoglaló: 
1, 2, 3, 4

– World of Warcraft: Mage
Manga, melynek történetét Richard A. Knaak írta.
Aodhanról, a Dalaranban élő varázsló-tanoncról szól közvetlenül a Wrath of the Lich King előtt, és a Kirin Tor mágusai, valamint a Kék Sárkányaspektus, Malygos közötti háború, a Nexus War eseményeiről.
Angolul

– Garrosh Hellscream: Heart of War /Pokolsikoly Garrosh: Háborús szív/
Sarah Pine ingyenes kisregénye.
A novella főleg a Wrath of the Lich King idejében, az Ulduari trailerben látott jelenet után játszódik, azonban Garrosh
visszaemlékezései során érinti azt az időt, amikor Garrosh elhagyta Nagrandot és megérkezett Azerothra.
Angolul
Magyarul:  1, 2, 3, 4, 5

– Lor’themar Theron: In the Shadow of the Sun /Lor’themar Theron: A Nap árnyékában/
Sarah Pine ingyenes kisregénye.
A Sunwellt helyreállították, de a blood elfek továbbra is egykori hercegük árulásának következményeivel igyekeznek megbirkózni. Miközben Slyvanas követeli, hogy segítsék seregeit Northrenden, Lor’themarnak szembe kell néznie magával, hogy készen áll-e elfogadni a vezető szerepét.
Angolul
Magyarul /a szerző első változata/:  1, 2, 3, 4, 5

– Li Li’s Travel Journal 1-4 /Li Li útinaplója 1-4. rész/
A 11 részes novella első négy fejezete valamikor a Pearl of Pandaria előtti időkben játszódik, és a híres felfedező, Chen
Stormstout kicsiny unokahúgának, Li Linek a kalandjait meséli el a Wandering Isle-on.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4


World of Warcraft: Wrath of the Lich King
– Pearl of Pandaria /Pandaria gyöngye/
Képregény Micky Neilson tollából.
A képregény valamikor a Wrath of the Lich King idején játszódik, és Chen Stormstout unokahúgának, Li Linek a történetét meséli el arról, hogy hogyan hagyta el a Wandering Isle-t és indult el szeretett nagybátyja felkutatására.
Angolul

– Glory /Dicsőség/
Evelyn Fredericksen ingyenes novellája.
A novella a Wrath of the Lich King idején játszódó Battle for the Wrathgate történetét meséli el egy ork szemszögéből.
Angolul
– Sylvanas Windrunner: Edge of Night /Szélfutó Sylvanas: Az éj peremén/
Dave Kosak ingyenes novellája.
Sylvanas Windrunner a saját szemével kívánja látni a Lich King legyőzését, ezért a Frozen Throne-ra látogat. Mikor elkezd számot vetni saját létével, rejtélyes alakok tűnnek fel, akikkel olyan egyezséget köt, amely alapjaiban változtatja meg
világát mindörökre.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4, 5, 6
– Stormrage /Haragvihar/
Richard A. Knaak regénye.
A történet a World of Warcraft idején megismert korrupcióját mutatja be az Emerald Dreamnek. Megismerjük a Nightmare War történetét, valamint azt, hogy hogyan tért vissza népéhez és szerelméhez Malfurion Stormrage.
Angolul
Magyar összefoglaló
– The Shattering: Prelude to Cataclysm /A Szakadás: A Kataklizma előjátéka/
Christie Golden regénye.
A regény közvetlenül a Cataclysm eseményei előtt játszódik. Azeroth bajban van, az elemek maguk támadnak a halandókra. A káosz közepette mind az Alliance, mind a Horde politikai csatározásoktól szenved, és új vezetők lépnek a színre.
Angolul
Magyar összefoglaló:  1, 2,
– World of Warcraft: Shaman
Manga, melynek történetét Paul Benjamin írta.
A történet a Cataclysm előtt játszódik, amikor az Earthen Ring azon dolgozik minden erejével, hogy megpróbálják megnyugtatni az elemeket. Egy rejtélyes idegen érkezik hozzájuk, és felajánlja nekik, hogy egy új korszak felé vezeti a szervezetet.
Angolul

– The Council of Three Hammers: Fire and Iron /A Három Pöröly Tanácsa: Tűz és vas/
Matt Burns ingyenes novellája.
A történet a Shattering után játszódik, de még a Cataclym kiegészítő előtt. A frissen alakult Három Pöröly Tanácsa megalakulása után máris gondokkal küzködik Ironforge-ban, amikor rejtélyes halálesetek történnek a városban.
Angolul
Magyarul 

World of Warcraft: Cataclysm

– World of Warcraft: Dark Riders
Manga, melynek történetét Mike Costas és Neil Googe írta.
Az Alliance mágusát, Karlaint elküldik, hogy megszerezzen egy nagyerejű ereklyét, amelyet a Deadwind Pass Dark Riderjei is meg akarnak kaparintani. Végül Duskwood szellemjárta erdőiben folyik hajsza a rejtélyes ereklye, a Scythe of Elune után.
Angolul

– Gelbin Mekkatorque: Cut Short /Gelbin Mekkatorque: Vágd rövidre/
Cameron Dayton ingyenes novellája.
Bár nem egyértelműen állapítható meg, hogy az események a Cataclysm kiegészítő előtt vagy után játszódnak, a történet Gnomeregan tervezett visszafoglalása utánról szól. Gelbin Mekkatorque visszalátogat régi lakosztályába Gnomeregan belsejében – és ott egy nemvárt meglepetés fogadja.
Angolul

– Tyrande & Malfurion: Seeds of Faith /Tyrande és Malfurion: A hit magjai/
Valerie Watrous ingyenes novellája.
A novella közvetlenül a Cataclysm eseményei után játszódnak. Miközben az éjelfek próbálnak feleszmélni az őket ért veszteségekből, Tyrande Whisperwind Feathermoon Strongholdba utazik, hogy megmentse fogadott lányát, Shandris Feathermoont.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4, 5
– Baine Bloodhoof: As Our Fathers Before Us /Vérpatás Baine: Ahogy előttünk apáink/
Steven Nix ingyenes novellája.
A novella a Shattering után játszódik, miután a goblinok csatlakoztak a Hordához. Miután a durotari vizek szennyezetté váltak, Orgrimmar kénytelen Mulgore-ból importálni a vizet. Ugyanakkor a taurenek és az orkok újdonsült vezetői között meglehetősen feszült a helyzet, és Baine igyekszik apja örökébe lépni.
Angolul
Magyarul:  1, 2, 3, 4, 5, 6

– Gallywix: Trade Secrets of a Trade Prince /Egy Kereskedő herceg kereskedési titkai/
Gavin Jurgens-Fyhrie ingyenes novellája.
A novella arról szól, hogy hogyan lett Kezan ura Gallywix, és hogyan kötött ki végül Azsharában.
Angolul 

– Curse of the Worgen /A Worgenek átka/
5 részes képregény-sorozat, melynek írói Mickey Neilson és James Waugh.
A worgen átok eredetéről szóló történet részben a Cataclysm után, részben a War of the Ancients után játszódik. A történet főszála arról szól, hogy Genn Greymane király és alattvalói hogyan küzdenek meg a worgen átokkal.
Angolul
Magyar összefoglaló 

– Genn Greymane: Lord of His Pack /Genn Greymane: Fajtánának ura/
James Waugh ingyenes kisregénye.
A történet két idősíkon játszódik, az egyik felében Genn Greymane visszaemlékezik arra, hogy a Második Háború után hogyan
hagyta ott Gilneas a Lordaeroni Szövetséget, miközben a worgen kezdő zóna után közvetlenül alattvalóival együtt Darnassusba tart.
Angolul
Magyarul:  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
– Wolfheart /Farkasszív/
Richard A. Knaak regénye.
Gilneas worgenjei felvételüket kérik az Alliance-ba, azonban egyvalaki útjukat állja: Varian Wrynn király. Ezalatt az éjelfek azzal küzdenek, hogy visszaengedték társadalmukba Eldre’Thalas Highborne-jait és rejtélyes gyilkosságok történnek Darnassusban. Mindeközben Ashenvale-t egy új és erős ellenfél akarja magának követelni: Garrosh Hellscream.
Angolul
Magyar összefoglaló: 1, 2

– Velen: Prophet’s Lesson /Velen: A próféta tanítása/
Marc Hutcheson ingyenes novellája.
Anduin Velen prófétával tartott Exodarba, hogy a Fényt tanulmányozhassa. Azonban amikor menekültek vernek sátrat Exodar körül, a Próféta az ifjú hercegen kívül saját népét sem hajlandó fogadni, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.
Angolul
Magyarul

 – Varian Wrynn: Blood of Our Fathers /Varian Wrynn: Apáink vére/
E. Daniel Arey ingyenes novellája.
A történet a Shattering és a Wolfheart után játszódik. Stormwind éppen romokban hever Deathwing támadása után. Az Emlékezet Napján Varian megpróbálja újjáépíteni királyságát, inspirálni alattvalóit, és helyreállítani kapcsolatát fiával, amikor rejtélyes idegenek támadják meg.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4, 5

– Thrall: Twilight of the Aspects /Thrall: Az Aspektusok Alkonya/
Christie Golden regénye.
Az egykori Hadfőnök, Thrall próbálja begyógyítani Azeroth sebeit, amelyeket Deathwing ejtett rajta. Azonban a Zöld Sárkányaspektus, Ysera látomása egy új útra vezeti az egykori Hadfőnököt, amelynek során elfogadja és beteljesíti végzetét, így képes segíteni a sárkányfajoknak, hogy saját végzetükkel szembeszállhassanak.
Angolul
Magyar összefoglaló: 1,

– Charge of the Aspects /Az Aspektek megbízása/
Matt Burns ingyenes novellája.
A történet közvetlenül a Twilight of the Aspects után és a játékban megjelenő Dragon Soul raid előtt játszódik. A sárkány aspektusok arra próbálnak megoldást találni, hogy hogyan győzhetnék le végérvényesen Deathwinget, amelyben természetesen Thrall tud nekik segíteni.
Angolul
Magyarul


World of Warcraft: Mists of Pandaria

– Quest for Pandaria /Pandaria felkutatása/
Sarah Pine ingyenes kisregénye.
Chen Stormstout visszatért a wandering Isle-ra unokahúgának, Li Linek köszönhetően. Azonban Li Li kalandvágya nem csillapodik, amíg meg nem találja az egyetlen helyet, ahol nagybátyja sohasem járt – Pandaria elveszett kontinensét.
Angolul
Magyarul: 1, 2, 3, 4

– Li Li’s Travel Journal 5-11 /Li Li útinaplója 5-11. rész/
Chen Stormstout unokahúgának, Li Linek a kalandjait meséli el, ahogy fokozatosan megismerkedik a rejtélyes kontinenssel, Pandariával.
Angolul
Magyarul: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

– Trial of the Red Blossoms /A Vörös Szirmok próbatétel/
Cameron Dayton ingyenes novellája.
A fiatal tolvaj, Ten véletlenül összetalálkozik a Shado-Pannal – és a találkozás következményei örökre megváltoztatják az
életét.
Angolul
Magyarul

– Jaina Proudmoore: Tides of War /Jaine Proudmoore: A háború hullámai/
Christie Golden regénye.
Jaina Proudmoore hosszú ideig volt a béke és a diplomácia követe az Alliance és a Horda között. Azonban miközben a két frakció közötti feszültség egyre növekszik, és Garrosh Hellscream úgy dönt, hogy a Horda seregeit a varázslónő kedves városa,
Theramore ellen vezeti, ezzel Jainát egy olyan útra kényszeríti, amelyet kész az élete árán is követni.
Angolul
Magyar összefoglaló: 1, 2

– The Strenght of Steel /Az acél ereje/
Raphael Ahad ingyenes novellája.
Amikor Koak, a Dragonmaw ork hajótörést szenved Pandarián, különös társra lel: egy cloud serpent fiókára. Vajon képes lesz szakítani klánja hagyományaival és igazi serpent rider-ré válni?
Angolul

– Dawn of the Aspects /Az Aspektusok hajnala/
Ötrészes kisregény kizárólag e-book formájában Richard A. Knaak tollából.
Kalecgos, a kék sárkányok egykori Aspektusa keresi a helyét a nagyvilágban a többi sárkányaspektushoz hasonlóan Deathwing legyőzése után. Azonban a kezébe kerülő rejtélyes ereklye, és a Kalecgosra rátörő látomások választ adnak a kérdéseire… ha nem hal meg a folyamat közben. Megismerhetjük a proto-sárkányok történetét, megtudhatjuk Galakrond sorsát, és hogy hogyan lett 5 kiválasztott sárkányból sárkány-aspektus.
Angolul itt rendelhető meg.
Magyar összefoglaló: 1, 2, 3

– Death From Above /A magasból lecsapódó halál/
Robert Brooks ingyenes kisregénye.
Jóval a pandaren lázadás előtt a mantidok és a moguk összecsaptak a Serpent’s Spine területén. Végülis a mantidjárások kiszámíthatóak… a Paragonok akciói azonban korántsem. Kil’ruk the Wind-Reaver története.
A történet epilógusa a Mists of Pandaria során játszódik.
Angolul
Magyarul

 – Bleeding Sun /Vérző nap/
Matt Burns ingyenes novellája.
Sunwalker Dezco történetéről szól, aki felesége halála után újabb nehézségekkel szembesül Vale of Eternal Blossoms-ban, amikor találkozik a Golden Lotus-szal. Vajon képes lesz meghozni élete legnehezebb döntését?

Angolul
Magyar összefoglaló

– The Blank Scroll /Az üres tekercs/
Gavin Jugens-Fyhrie ingyenes novellája.
A goblin Ziya egy különös és veszélyes ereklyére, illetve egy különös és potenciálisan veszélyes Lorewalker-re bukkan kalandozásai során. Lorewalker Shuchun lehet, hogy olyan ártatlannak tűnik, mint az ereklye, amelyet megvédeni igyekszik, de a pandaren és a tekercs tele vannak meglepetésekkel.
Angolul
Magyarul

– Vol’jin: Shadows of the Horde /Vol’jin: A Horda árnyai/
Michael Stackpole regénye.
Vol’jint az őt ért áruló gyilkossági kísérlet után a Shado-Pan Monasterybe vitte lábadozni régi barátja, Chen Stormstout. Azonban mind a Monastery, mind Pandaria az egyre erősődő Zandalarik fenyegetésével kénytelen szembenézni. Vol’jinnak döntenie kell, hogy fajával tart-e, vagy szembeszáll velük.
Angolul

– Over Water /A vízen át/
Ryan Quinn ingyenes novellája.
Az Alliance katonája, Tarlo Mondan végigharcolta a Pandariai hadjáratot elejétől a végéig. Útban hazafelé azonban négy valószerűtlen és nagyon különböző tagú halász-kompániával találkozik, akiknek megvan a saját verziójuk a történtekről.
Angolul

– The Untamed Valley /A szelidítetlen völgy/
Robert Brooks ingyenes novellája.
Hellscream legyőzése után korántsem rózsás mindenhol a helyzet. Az orkhoz hű szétszórt seregek továbbra is zűrzavart keltenek Pandarián, és Vindicator Maraadon, Sentinel Commander Lyalián, valamint egy maréknyi Tiller-en múlik, hogy megakadályozzák ezt.
Angolul
Magyarul

– War Crimes /Háborús bűnök/
Christie Golden regénye.
A regény Garrosh Hellscream tárgyalásáról szól a Temple of the White Tigerben az Alliance és a Horda tagjai közreműködésével és az ő szemük láttára. A történet lezárja a Mists of Pandariát és előkészíti a Warlords of Draenort.

Angolul
Magyar összefoglaló: 1, 2