CikkekEgyéb

Eltűnt személyek nyomában – Calia Menethil

Szóval ez lenne az egyik új rovat, amit elkezdenék (tudom, a többit sem fejeztem be, csak most ez annyira a fejemben van, hogy muszáj leírnom), az Eltűnt személyek nyomában. A rovat Azeroth azon lakóival foglalkozna, akiknek jelenlegi hollétéről és sorsáról mit sem tudunk, pedig jó lenne. Legutóbb a Blizzard illetékesei azt válaszolták, hogy tudják, hogy bizonyos személyek hiányoznak, nem felejtették el őket, de a történetüket majd a megfelelő időben fogják elmondani.
Addig is, nekünk megmarad a találgatás, hogy kivel mi lehet. A spekulációk nemcsak az én kitalációim, hanem a külföldi oldalakon leggyakrabban előforduló magyarázatok bemutatása. Természetesen a témában a Ti véleményetekre is kíváncsi vagyok, szóval írjátok meg nyugodtan kommentben, hogy melyikkel értetek egyet, melyikkel nem, illetve mi a ti verziótok 🙂

Legelső alkalommal egy olyan személlyel kezdjük, aki a Warcraft-játékban még soha nem jelent meg, holott eddig is sok mindent megtudtunk már róla. Ő Calia Menethil, Terenas és Lianne Menethil lánya, Arthas herceg testvére. Hogy mit tudunk róla még biztosan? Azt, hogy apja egy bizonyos Daval Prestor nevű emberhez kívánta hozzáadni, aki valójában maga Halálszárny volt. Caliával sem a Warcraft 3, sem a Wow során egyáltalán nem találkoztunk. Hogy merre lehet? Erre több teória is van.
1. Halott.
Az Arthasról szóló könyvben van egy rész, ahol Arthas egy titkos kijáraton gondolkodik, amelyről rajta kívül csak Calia, Terenas, Lianne, Uther és Alonsus Faol tudott. Arthas ugyanakkor megjegyezte, hogy ezek az emberek már mind elmentek, eltávoztak. Vannak, akik ebből azt gondolják, hogy Calia valójában halott. Szerintem ennek kicsi az esélye, hiszen semmi értelme nem lenne eddig rejtegetni őt, hogy utána bejelentsék: ó, ő már régen meghalt.
2. Calia az SI:7 ügynökeként Theramore-ban rejtőzködik.
Ez talán a legelterjedtebb teória és szerintem ennek van a legnagyobb esélye, hogy igaz legyen. Az ok egyszerű: egyetlen Calia keresztnevű személy van a Warcraft világában: egy bizonyos Calia Hastings Theramore-ban, aki az SI:7 tagjaként a lázadásra és dezertálásra buzdító katonák leleplezéséhez kéri a segítséget. Miért használna a Blizzard ilyen nyilvánvaló keresztnevet akkor, ha nem lenne köze egymáshoz a kettőnek? Végülis lehetséges, hogy Calia Jaina szárnyai alatt keresett magának menedéket: a két lány már korábban is jóban volt, Jainával együtt sokan elhajóztak Lordaeronból. Lehetséges, hogy Calia nem akart Viharváradra menekülni, hanem teljesen új életet akart kezdeni egy új földrészen. Az SI:7 ügynökeként pedig fontos politikai szerepet is betölthet.
3. Caliát az Elhagyottak fogságából szabadították ki Aljavárosból.
Az RPG-könyvekben apróbb történetek is találhatók. Az egyik szerint egy Andarin nevű paladin az Ezüst Hajnal szolgálatában egy akció keretében foglyokat készült kiszabadítani Aljavárosból, amikor egy Trevor nevű élőholt pap felfedezte ténykedését. A pap egyezséget ajánlott: nem riasztja az őröket, ha Andarin beajánlja őt az Ezüst Hajnalba. A paladin beleegyezett, és két foglyot szabadítottak ki: egy varázslót, és egy gyönyörű fiatal lányt. Úgy tűnt, hogy a lány és Trevor már korábbról ismerték egymást, és a pap hercegnőnek szólította a lányt.
Sokak szerint a hercegnő valójában Calia volt. Lehetséges, hogy Trevor még élőként Lordaeron királyságában élt (mint nagyon sok élőholt), és onnét ismerte a Menethil családot és annak tagjait. Elképzelhető, hogy Caliát valóban foglyul ejtették az élőholtak, és ezt nem reklámozták, ahogy szökését sem. Azonban ne felejtsük el, hogy a Blizzard az RPG könyveket kifejezetten nem-kanonikusnak nyilvánította.
4. Calia Halálszárny foglya, és a sárkány fel kívánja használni őt valamilyen módon.
Szerintem a legvadabb elképzelés, de elég sokan hisznek benne. Eszerint Calia valójában Halálszárny foglya/társa szabad akaratából vagy kényszerből. Az elmélet kiindulópontja a tény, hogy Caliát Daval Prestorhoz, alias Halálszárnyhoz akarták hozzáadni. Az Arthas könyv szerint ennek Calia nem annyira örült – mármint annak, hogy a megkérdezése nélkül döntöttek. Ugyanakkor van egy érdekes érme a dalarani kútban: eszerint Calia azért annyira mégsem ódzkodott Davaltól, hiszen vágyott rá, hogy a férfi észrevegye. Daval azonban egyszercsak eltűnt és azóta nem tért vissza. Calia szintén eltűnt. Nem lehet, hogy Halálszárny még egyszer felöltötte emberi alakját, hogy megszöktesse a hercegnőt, és később szükség szerint felhasználja céljai érdekében?
És hogy miért fontos Calia? Mert ő az utolsó élő tagja a Menethil dinasztiának. Annak a dinasztiának, amely egész Lordaeront irányította. A lány valójában már nemcsak Lordaeron örököse, hanem jogos úrnője is. Az embereknek jól jönne Calia feltűnése, hiszen jogosan léphetne fel Sylvanas-szal szemben Lordaeronban. Emellett Sylvanasnak a saját népe miatt is főhetne a feje: élőholtjai többsége korábban ember volt, méghozzá Terenas király uralkodása alatt. Biztosan emlékeznek még a gyönyörű hercegnőre, a bájos Caliára. Vajon mit tennének, ha felbukkana? Szembeszállnának vele, vagy melléállnának?
Lordaeronban jelenleg háború dúl a terület irányításáért. Jogos úrnője Calia Menethil. A kérdés csak az, hogy mikor és hol fog felbukkanni a hercegnő.
És most a ti véleményeitek következnek. Emellett lájkoljatok a Facebookon is!
FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

5 thoughts on “Eltűnt személyek nyomában – Calia Menethil

 • Ezekből a teóriákból szerintem az SI:7 es az igaz mivel az Jaina Prodmurne úrnőnk már elötte is hajlandó volt embereket bujkáltatni(Aegwyn)!

  Reply
 • A Day of the Dragon elolvasása után én kiváncsi lettem hova lett.

  Reply
 • mintha valami olyasmit olvastam volna valahol, hogy 4.3-ban változás lesz az Alliance vezetésében… lehet, hogy a hölgy visszatér?

  Reply
 • Hát mostmár tudjuk higy pap lett és a legion disc artifact questben találkozhatunk vele

  Reply
  • Felesleges elvesztegetett karakter
   Komolyan a menethil ház egyik tagja mint follower?
   Ilyen sötétséget
   Menő mert menő
   Mert mégis csak arthas húga
   De csak egy follower

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .