CikkekHét kérdése

Hét kérdése – Mi érdekel a lore-ban?

Újabb, talán kicsit technikai jellegű kérdés, de számomra fontos, mivel arról szeretnék írni, ami másokat is érdekel. Tudom, aki most nem játszik, az talán a mostani sztorira kíváncsi, míg aki csak 1-2 kieggel ezelőtt kezdett el játszani, az a korai történelmet nem ismerheti talán olyan behatóan. 

Szóval a mostani kérdés:

Melyik korszak érdekel a legjobban? Miről olvasnál szívesen?


Nekem is sok minden van, ami kusza a fejemben és én sem vagyok mindennel tökéletesen tisztában, ez főleg a WarcraftI-II történetét jelenti. Viszont a mostani lore-ban meg már annyi szerteágazó szál van, hogy azt sem lehet mind tökéletesen fejben tartani. 

Bár elkezdtem az ork klánok történetét, csupán a Frostwolves klánig jutottam, és ezt egyelőre pihentetni is fogom (annyira nem csípem az orkokat, más jobban érdekel). A tegnapi Warcraft Retrós történethez hasonlóan még 3 másik ilyen leírás van (A WarcraftI-II Manualból), azok mindenképpen elkészülnek, a 2. már félig készen van.

Többször is akartam már írni még a Cata alatt az Ancient-ekről és Neptulonról többek között. Szívesen írnék az ember királyságokról, hogy melyikkel mi történt és mi a helyzet velük ma. Ugyanígy az egyes népek története a Cata és a MoP alatt. Van már összegyűjtött anyagom a bronz sárkányok és az idő kapcsolatáról is, ami meglehetősen aktuális. És a fejemben már ki is rajzolódott egy sorozat, amelyben részletesen végivennénk a most befejeződött Alli-Horda háború minden részletét (az első két rész anyaga már meg is van). Sokszor gondoltam arra is, hogy írni kellene a Wow mangák és képregények (Warcraft Legends, Death Knight, …) történetéről is, illetve könyvismertetőt az egyes Warcraft könyvek tartalmáról.


Kérlek, írjátok meg, hogy nektek miről lenne kedvetek olvasni, akár a fent felsoroltak közül, akár más témában. Tudom, hogy ezt már sokszor írtam, de számomra fontos a visszajelzés tőletek, mert bár én jól szórakozom, jó tudni, hogy rajtam kívül mást mi érdekel, mi vonz a Warcraft lore-jában.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

10 thoughts on “Hét kérdése – Mi érdekel a lore-ban?

 • Hali 😀 A legtöbb ötleted nagyon tetszik, azonban van, ami kevésbé. Például az Emberi Királyságok, szerintem ez egy többször átrágott téma , ami kevésbé lehet érdekes, mint mondjuk egy Bronz Sárkányos story. Persze biztos tudnál újat mondani, de nem annyit, hogy egy hosszabb szöveget érdemes elolvasni érte. Engem a lore azon része érdekel, ami nem kap akkora megvilágítást, mégis újból és újból visszatérő elemei, például egyes kevésbé ismert fajok (Makrurák) és szervezetek (SI:7) történetei. De nagyon jó téma az Alli-Horda háború, amiről inkább questelés vagy dungeon-özés közben kaphatunk bővebb információt, ANGOLUL. Ami nagyon nehézzé teszi a jelenlegi lore ismeretét az angolul nem tudók körében. Ugyan ilyen probléma a magyarul ki nem jött könyvek és mangák is. Ezek szerintem sok mindenkit érdekelnének. Remélem segítettem. 🙂

  Reply
 • Engem Kalec és a sárkányok története érdekelne. Aveenaa történetére is kíváncsi lennék.

  Reply
 • Köszi a visszajelzést 🙂 Az ember királyságoknál inkább arra gondoltam, hoogy ma mi van egy Alteraccal vagy egy Stromgarde-dal, illetve mi lett ezen uralkodók leszármazottaival. SI:7-et jó hogy írtad, arról is régóta tervezek írni, anyag is megvan, sõt az elsõ pár bekezdés is.

  Reply
 • Kalec és Anveena történetéről itt olvashatsz:

  http://www.wow-hungary.com/node/8951
  http://www.wow-hungary.com/node/8976
  http://www.wow-hungary.com/node/9013
  http://www.wow-hungary.com/node/17766

  Kalecről meg itt még bővebben:
  http://www.wow-hungary.com/node/17497
  http://www.wow-hungary.com/node/15858
  http://www.wow-hungary.com/node/15917

  http://www.wow-hungary.com/node/22642
  http://www.wow-hungary.com/node/22659

  Amelyik link nem jön be, az a wow-hungary hibája, elvileg hamarosan ki lesz javítva.
  Remélem, tudtam segíteni 🙂

  Reply
 • És emiatt a hiba miatt nem lehet megnézni a többi, Tides of War előtti művedet sem?

  Reply
 • Igen, amikor volt egy pár hónapja a szerverleállás a wow-hungaryn, akkor állítódott el, még én sem tudom megnézni őket, ráadásul olyan gépre voltak lementve, ami már nincs nálam, ezért nem tudom ide se átpakolni. Amit már átraktam ide, az olvasható, amit nem, az sajna egyelőre nem olvasható, de Wolvie ígérte, hogy amint lesz ideje, kijavítja.

  Reply
 • Engem legjobban a high elf- blood elf kérdéskör, a komplett high elf faj Kael előtti történelme, és a mostani történelmük érdekel igazán. A loarderoni szövetségben elfoglalt helyükről kevesebb info van, és nicns több sajnos a Hordában elfoglalt helyükről sem. Jó, persze ismerem a Napkút trilógiát, és LorThemar Teron novellasorozatát, ám ettől függetlenül az a véleményem az elfekről nagyon keveset tudnak azok, akik a lore iránt érdeklődnek – emiatt rossz vagy téves vélemény alakul ki a játékosokban róluk.

  Ami emellett nagyon érdekelne az újdonságok között az a Warcrimes regény cselekménye, hisz ez az új kieg egyik felvezetője, a másik pedig a pandariás kontent lezárása.

  Reply
 • War Crimes kb. 40%-a van feldolgozva, be kéne azt is fejeznem, csak lusta vagyok 🙁

  Amúgy tényleg rengeteg a félkész írásom, illetve egyes témákhoz 20-30 oldalnyi összegyűjtött anyagom, csak át kéne rágnom magam rajta, be kéne fejeznem. Aztán hirtelen jön egy ihlet (pl. Blood Knightok) és akkor azt megcsinálom kb. 2 nap alatt. De van olyan félkész írásom, ami kb. 2 éve várja, hogy befejezzem.

  Reply
 • Adrienn Vezsenyi

  Sziasztok! Nagyon tetszik minden eddigi irasotok 🙂 Engem meg Undercity tortenete erdekelne, mivel altalaban undead karakterrel jatszom:D Valamint ha tudtok esetleg valami hattersztorit a Whispering Forestben idonkent lejatszodo fenomenrol szupi lenne olvasni rola par infot.

  Reply
  • Szia! Undercityvel kapcsolatban külön történet még nem volt, de a Forsakeneknél, illetve a Battle for the Undercity (Harc az Undercityért) írásokban találhatsz róla információt. A Whispering Forestben található jelenség mögött egyelőre még nem tudjuk, hogy mi áll 🙂

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .