CikkekEgyébSzolgálati közlemény

Olvasói elégedettség?

Ahogy azt megígértem, közzéteszem a Wowlore Fordítások olvasói elégedettség felmérésének eredményét. Először azonban szeretném mindenkinek megköszönni, aki rászánta az időt a kérdőív kitöltésére, mert nagyon fontos visszajelzéseket kaptam ezáltal, amiket szeretnék majd hasznosítani és beépíteni az oldalba. A mai napig közel 100-an (pontosan 97-en) töltöttétek ki, amit én hatalmas eredménynek tartok, ismerve az olvasói aktivitást, úgyhogy ez számomra azt jelzi, hogy nagyon sokan velem együtt szívén viselitek ezt az oldalt és annak fejlődését! 🙂

Na, de akkor lássuk, hogy mi is lett a ti véleményetek.

Először is, a válaszadók közel fele (47%) már több, mint 1 éve olvas engem, de 30%-a a válaszadóknak az elmúlt félévben fedezte fel magának az oldalt, ami jelzi, hogy folyamatosan növekszünk és sikerül új embereket is elérnünk. A válaszadók többsége, 58% a Wow-Hungaryről érkezett ide, ami nem meglepő, tekintve, hogy ott kezdtem el először irogatni, és a mai napig jó kapcsolatban vagyok az oldalon hírezőkkel, lásd a Lorecast projectet, ami szerencsére a ti tetszéseteket is elnyerte. Számomra némileg meglepő volt, hogy közel 30%-a az olvasóknak a Google segítségével talált rá az oldalra (Google a mindentudó 🙂 ).

És akkor térjünk rá a fontosabb és lényegesebb dolgokra:

A válaszaitokból kiderül, hogy leginkább az oldal átláthatóságán lehetne javítani, arra egy erős 4 osztályzatot kaptam átlagban 🙂 Ebben teljesen igazatok van, már dolgozom és tervezem, hogy mivel lehetne még átláthatóbbá tenni az oldalt, hogy még könnyebben találjátok meg a titeket érdeklő bejegyzéseket, videókat. Az oldal olvashatósága 70%-otok szerint teljesen jó, ennek örülök, remélem, hogy ez a jövőben is így marad.

Mennyire tartod átláthatónak az oldalt?

semennyire: 1 0 0%
2 2 2.1%
3 21 21.6%
4 35 36.1%
nagyon jól átlátható: 5 39 40.2%

A tartalmat tekintve a cikkek lettek a nyerők, hiszen 53% inkább a cikkeket szereti, míg 44% mindkettőt egyformán szereti. A videókkal kapcsolatban annyit szeretnék mondani, hogy a jövőben is ez a három rovat (Lorecast, Loreturizmus és Lore Leckék) maradna videós, hiszen a Lorecast jellegéből adódóan beszélgetős műfaj, amit nehezen lehetne írásban bemutatni, a Loreturizmus pedig talán még inkább bemutatja videós formában, hogy miről is szól. A Lore Leckéket se felejtettem el, sőt a 2. részt eddig négyszer vettem fel, de technikai problémák miatt egyik sem lett használható. (Jövő héten újra megpróbálom) Próbálok majd egyfajta rendszerességet tartani, de régi olvasóim tudják, hogy a rendszerességet nem a fő erényem.

Melyik a kedvenc írásos rovatod? (több válasz is megjelölhető)

Azerothi Históriák / Draenori Kalandok 71 73.2%
Idegennyelvű cikkek fordításai (elsősorban Blizzardwatch) 46 47.4%
Fanfiction 23 23.7%
Blizzard oldalán megjelent novellák fordításai 53 54.6%
Egyéb, Warcraft történelemmel, személyiségekkel foglalkozó saját írások 79 81.4%
Spekulációk 48 49.5%

Örülök, hogy többségében a saját írásaim tetszenek nektek, mint az Azerothi Históriák, amely a Legionnel szintén visszatér, bár elképzelhető, hogy addig még egy pár Draenori Kaland is megírásra kerül 🙂

Melyik „korról” olvasnál szívesen? (több válasz is megjelölhető)

A következő kiegészítővel kapcsolatos tartalomról 66 68%
Az aktuális tartalomról 55 56.7%
Warcraft filmmel kapcsolatos tartalomról 39 40.2%
Régebbi lore-ral (WoW) kapcsolatos tartalomról 76 78.4%
Warcraft RTS játékok lore-jával kapcsolatban 39 40.2%

Ennél a kérdésnél születtek talán a legmeglepőbb válaszok számomra, hiszen elég fölényes többséggel (78%) régebbi, Wowos tartalomról szeretnétek igazán olvasni. Saját megérzésem a következő kiegészítő és az aktuális lett volna, de ez mutatja, hogy a következő kiegészítő még messze van, az aktuális meg nem nagyon érdekel titeket (vajon miért?)

Milyen témában olvasnál még többet? (több válasz is megjelölhető)

Több zóna/küldetés történetét 62 63.9%
Több személy élettörténetét 84 86.6%
Több spekulációt 37 38.1%
Több összefoglaló írást egy-egy nagyobb eseményről 56 57.7%
Több insta történetét 64 66%

A legtöbben még több személy élettörténetéről olvasnátok, illetve több zóna és insta történetével ismerkednétek meg. Az insták történetét szándékomban áll folytatni a jövőben, mint ahogyan a több személyt is megpróbálom garantálni. Az azerothi zónák többségéről viszont készültek már korábban írásaim, amiket a Wow-Hungary oldalon lehet fellelni (ha nem olvashatóak, akkor Nortont kell zaklatni), illetve ezek frissített és javított verziója (szám szerint 53 db történet) e-book formátumban is elérhető számotokra, amennyiben támogatjátok az oldalamat.

Vajon lehetek-e elégedett az eredménnyel?

A válaszom az, hogy igen, elégedett vagyok az eredménnyel, mivel a visszajelzéseitek szerint tetszik nektek az oldal és az itt található tartalom, amely most már közel 200 bejegyzést számlál.

Másrészt arra is ösztönöz a kérdőív, illetve az általatok leírtak, hogy igenis van még fejlődési irány, van még hova fejleszteni ezt az oldalt, mert szerencsére van rá igény részetekről.

Éppen ezért hamarosan teljes felújításba kezdek (már megint). Ahogyan azt már ígértem, saját domainnevet és tárhelyet fog kapni az oldal, ahol a régi tartalom mellett remélem, hogy egy még átláthatóbb és még összetettebb oldalt tudok nektek mutatni. Ennek elkészültét 12 hónapra teszem, mivel most nem szeretnék félkész oldalt átadni és nem csak én fogok dolgozni rajta (mivel abszolút nem értek a webprogramozáshoz és a weblapszerkesztéshez).

Másrészt most először szeretnék egy apró segítséget kérni tőletek: szeretnék készíteni egy „arcképcsarnokot”, ahol a fontosabb lore szereplőkről lenne egy-egy kis bemutatás röviden. Ehhez részben a Blizzard oldalán közzétett karater-leírásokat szeretném felhasználni, ez összesen 48 db leírás, átlag féloldalas szövegek. Ez túlságosan sok meló nekem (mástól veszi el az időm), ezért ha lenne 1-2 olyan kedves olvasóm, akik 4-5 darabot lefordítanának nekem, így segítve a munkámat, azt nagyon megköszönném és természetesen a nevüket feltüntetném. Jelentkezni a fordításra a wowloreforditasok@gmail.com címen lehet.

Összefoglalva: mégegyszer köszönöm a visszajelzéseket, sokat tanultam belőlük, igyekszem a kéréseiteknek megfelelni, és ennek érdekében egy megújult oldalt fogok készíteni nektek, hogy még jobban átláthassátok ennek az egyre csak terebélyesedő világnak a történelmét! 🙂 (Természetesen amíg az új oldalon dolgozunk, addig is jelennek meg új írások ezen az oldalon, tehát ne menjetek sehová!)

U.i: azon kedves olvasómnak, aki érdeklődött iránta, üzenem, hogy a baba jól van, és már 2 hete bölcsis nagy-kislány lett 🙂

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .