Artifact fegyverekCikkekWarcraft történelemWoW:Legion

The Dreadblades – az Outlaw Rogue-ok fegyvere

Ahogy azt már kitalálhattad, ezeket a rövid kardokat nem Azerothon kovácsolták. Légy óvatos velük. Arra tervezték őket, hogy csapdába ejtsék a gyenge, mohó elméket. Habár mesterüket visszaűzték a Twisting Netherbe, lehet, hogy megpróbál visszajönni és befolyásolni téged a jövőben. Maradj éber.

1. rész

A Bloodsail Buccaneereknek fogalmuk sem volt róla elsőre, hogy a Burning Legion dolgába ütötték bele az orrukat. Úgy tűnik, később azt feltételezték, hogy sikerült megkaparintaniuk egy tiltott erő szeletkéjét a démonok elől. De ha azt hitték, hogy nem lesznek következményei ennek az „ajándéknak”, akkor borzasztóan tévedtek.

Nem véletlenül kerültek ezek a fegyverek Admiral Goreblade birtokába. Ezt a Burning Legion egyik parancsnoka tervezte el és vitte véghez, akinek már sok tapasztalata volt a bolondok megrontásában és saját világuk ellen fordításában.

Ezeknek a rövid kardoknak az volt a feladatuk, hogy mindezt Azerothon tegyék meg.

2. rész

Azt az eredart, aki elkészítette ezeket a rövid kardokat, Talgath-nak hívták. Lehetetlenség megmondani biztosra, hogy mikor kezdte el először tanulmányozni Azerothot és annak lakóit, de biztos, hogy nem véletlenül készített olyan fegyvert, amelyre egy kalózkapitány felfigyel.

Talgath-nak az a szerepe a Burning Legionben, hogy segítsen Kil’jaedennek megrontani a különböző világok őslakosait. Számtalan civilizációt döntött már meg, és tudja, hogy mivel kísértse meg a halandók szívét. Néha hősies bajnokokra bukkan, akiket a maga oldalára állíthat, de igen gyakran azok között talál vállalkozó szellemet, akik a világ szélén élnek.

3. rész

Talgath egy igen hatákony módszerre bukkant: találd meg az önzőt, a mohót és a kegyetlent… és harcoltasd őket a hatalomért. Nem csak azt tudta meg ebből, hogy a három közül melyik a legerősebb, de a „győzteseknek” olyan komoly küzdelmet kell lefolytatniuk nyereményükért, hogy csak akkor fogják megkérdőjelezni annak valódi árát, amikor már túl késő.

Azeroth kalózai valószínűleg rögtön elsőre alkalmasnak tűntek e taktika szempontjából. Egymással harcoltak a kincsvadászat során, és nem sokat gondolkodtak azon, hogy közben milyen kockázatot vállalnak.

Az a tény, hogy Talgath úgy döntött, egy pár fürge, rövid kardot készít, amelyek a nyílt tengerek kedvelt fegyverei, azt jelenti, hogy az eredar hatalmas lehetőséget látott a kalózok megrontásában a Burning Legion céljainak elérése érdekében.

4. rész

Ezek a fegyverek először pár évtizede bukkantak fel Azerothon. Több Alliance hajó is jelentette, hogy sikerült megmenekülniük egy csapat kalóz elől, akiknek vezetője fekete füstöt árasztó fénylő pengéket viselt, és hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a hajók voltak a szerencsések. Egy újonnan felfegyverkezett kalózlegénység vadászott az Alliance hadihajók után, és amikor a banditák elkaptak egy hajót, nem hagytak hátra túlélőket.

Grand Admiral Daelin Proudmoore hajtóvadászatot indított a zsiványok után, és heteken át tartó keresés után kis flottája bekerítette a kalózok hajóját néhány mérföldnyire Eastern Kingdoms partjaitól. A kalóz legénység megszállottnak tűnt, alig emberinek, de egy koordinált ágyú sortűzzel Proudmoore a hajójukat, a Bellwethert, az óceán fenekére küldtek.

Az admirális elhajózott abban a hitben, hogy az összes kalózt megölte. Valójában egyvalaki mégis túlélte.

5. rész

Az egyetlen személy, aki elúszott az elsüllyedt Bellwethertől, egy kamaszfiú volt, egy fiatal kalózújonc, aki elsőkézből nézte végig, ahogy bandája a korrupcióba és az őrületbe süllyedt. A profit érdekében csatlakozott hozzájuk, hogy látva, ahogy kapitányát és társait felemésztette a kontrollálhatatlan vérszomj, egy igazán szörnyű élmény lett számára.

Késztetést érzett arra, hogy megszerezze a rövid kardokat a hajó roncsai közül, de amikor meghallotta, hogy suttognak hozzá a fejében, jó érzékkel sikerült ellenállnia. A fegyvert és a kincseket visszavitte bandája régi búvóhelyére és egy elkülönült szigeten ásta el őket a föld mélyére. Úgy hitte, hogy ezek a drágaságok meg vannak átkozva, ezért otthagyta őket.

A fegyverek éveken át rejtve maradtak a föld mélyén.

6. rész

A Cataclysm fennforgása kellett ahhoz, hogy ismét felszínre kerüljenek ezek a rövid kardok. Egy maroknyi, de veszélyes kalóz-legénység, a Bloodsail Buccaneer tagjait szállító hajó vert sátrat egy apró sziget-csoporton, miközben a tenger felduzzadt és visszasüllyedt. Miután az elementálok nyugtalanságának kezdeti hulláma elült, vezetőjük, Admiral Eliza Goreblade észrevette, hogy a hullámok felfedtek valamit a homok alatt.

Amikor közelebbről is szemügyre vették, egy arannyal, ékszerekkel és régi fegyverekkel teli ládára bukkantak. Ez volt a Bellwether utolsó titkos zsákmánya, egy olyan váratlan ajándék, amelyről senki sem tudta, hogy hiányzik.

A Buccaneerok örömmel vették magukhoz. Admiral Goreblade megtartotta magának a pár fényes rövid kardot, az egyetlen fegyvereket a ládában, amelyek nem váltak rozsdássá vagy viseltessé az idők folyamán. Sajnos ez a döntése romba döntötte legénységét.

7. rész

Miután magához vette a kardokat, Goreblade-nek látomása támadt. Látta magát, amint egy lehetetlenül hatalmas kalóz-flottának parancsol, amely akkora, hogy az összes tengert és Azeroth összes nemzetét képes meghódítani. Minden hajó, amely ellen mert neki állni, felégett, és minden város átadta neki kincseit, vagy a pusztulás várt rájuk.

Igazán mámorító látvány volt, és az ígéret minden cseppjét kiitta. Amikor felébredt, legénységével kihajózott, és megtámadott egy rivális kalóz rejtekhelyet. A megrontott Bloodsail Buccaneerek az összes szerencsétlen lelket legyilkotál, akiket ott találtak.

A zsákmány, amit szereztek, másodlagos volt. A gyilkolás volt az, ami igazán kielégítette őket. Ezek a fegyverek mélyen gyökeret vertek a fejükben, és most már nem volt menekülés előlük.

8. rész

Goreblade Buccaneerje egy láthatatlan, halálos veszély lettek a Déli Tengereknek. A fegyverek mestere, Talgath látta, hogy mit jelentene, ha túl sok figyelem szegeződne rájuk, ezért arra biztatta Admiral Goreblade-et, hogy csak elszigetelt hajókat támadjon meg, és mindig győződjön meg arról, hogy senki nem menekülhet el.

Sok éven át a kalóz-legénység pontosan azt tette, amit mondtak neki. Kímélet nélkül megöltek mindenkit, és a kardok ereje egyre csak nőtt. Amikor más Bloodsail Buccaneerok tudomást szereztek arról, hogy ez a hajólegénység mennyire őrült és esztelen lett, megpróbáltak közbeavatkozni. Goreblade kalózai túlélték az ellentámadást, és sikerült a maguk számára ellopniuk a Bloodsail Buccaneerok legértékesebb hajóját, a Crimson Veilt.

Hamarosan a legénység néhány tagja kezdett megváltozni. Alakjuk elsorvadt és az enyészeté lett. Csak csontok maradtak utánuk.

Admiral Goreblade-et nem érdekelte. A kardok vér után szomjaztak, és most már ő is.

9. rész

Kevéssel a Legion mostani érkezése előtt Admiral Goreblade végül rájött arra, hogy valójában milyen erő rejtőzik fegyverei mögött. Talgath felfedte magát előtte, és elmondta, hogy csak egy apró, jelentéktelen kóstolót kapott a Burning Legion erejéből. Ha segít a démonoknak a közelgő háborúban, megígérte neki, hogy halhatatlanná teszi és megmutatja neki, hogy valójában mekkora erő felett uralkodik a Legion.

Az admirális azonnal beleegyezett. Megkötötték az egyezséget, hogy teljes legénységének lelkét Talgath gondos kezeire bízza.

Mostanra már élvezte, hogy ő a tengerek soha nem látott veszedelme. Az a lehetőség, hogy egy egész világot dönthet rommá, teljesen betöltötte elméjét.

10. rész

Amikor a Legion támadott, akkor Admiral Goreblade is. Most már világot, hogy az utánpótlás számos hajója – Horde és Alliance hajók egyaránt – az ő legénységének áldozata lett, mielőtt még elérhették volna a Broken Isles-ot.

Szerencse, hogy a Bloodsail Buccaneerek valódi vezetője, Fleet Admirak Tethys segítset kért. Ha Goreblade ellenállás nélkül ténykedhetett volna, ki tudja, mekkora kárt okozott volna a Legion ellenségeinek sorában.

Legalább ez a veszély nem fenyeget már.

11. rész

Talgathot, a kardok mesterét legyőzték. Lelke visszatért a Twisting Netherbe, és arra vár, hogy újra megjelenhessen.

A kardok feletti uralma megtört. Az őrület, amit beléjük táplált, a vérszomj mérséklődött. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogja megpróbálni, hogy ismét megszerezze magának ezeket a pengéket.

De talán nem fog sikerrel járni. Végülis számos oka van arra, hogy féljen attól, aki most birtokolja a kardokat.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .