CikkekKarakterek történeteVendégírás

Gelbin Mekkatorque – írta Kaerlo

Sziasztok! Kaerlo vagyok és ezt a cikket most én írtam számotokra egy olyan Warcraft karakterről, akiről nem sokat lehet hallani vagy tudni. Ez a személy pedig Gelbin Mekkatorque, azaz a gnómok királya.

A gnómoknak nincsen kifejezetten királyuk vagy királynőjük már legalább 400 éve.

Helyette ők a legmagasabb rangú hivatalnokot választják meg, aki ellátja ezt a szolgálatot.gelbin1

A legmagasabb tisztviselő Gnomereganban a Főgépész (High Tinker), a fortélyos Gelbin Mekkatorque, aki már több évtizede látja el ezt a szolgálatot. Gelbin minden idők egyik legnevesebb feltalálója (találmányai többek között: a Robotcsirke, a javító robot, a giromatikus micro beállító), emellett egy mélyen tisztelt és tehetséges vezető. Amíg hivatalban van, addig viselheti Gnómok Királya címet, ami jelen esetben persze nem örökölhető, ez inkább csak egy cím.

Amikor a troggok megtámadták Gnomeregant, vélhetően az uldamani ásatások következtében, Gelbin a fortélyossága ellenére sem tudott megfelelő haditervet kieszelni, ezért elfogadta tanácsadója, Sicco Thermaplug tanácsát: fürdessék meg a várost mérgező sugárzásban. Azonban a fegyver által több gnóm esett el, mint trogg, és a túlélők nagy része pedig leprás gnómmá alakult át. Az egészséges túlélők végül Vaskohóban (Ironforge-ban) találtak menedéket, itt azonban Gelbin hírt kapott az eltűnt Sicco Thermaplug-ról, arról, hogy túlélte a támadást és kikiáltotta magát Főmérnöknek, Gnomeregan urának, és valószínűleg egész végig tudott a trogg támadásról. Emellett Gelbin azt is megtudta, hogy a város mélyén túlélő gnómok várják szinte reménytelenül a segítséget.

gelbin2

A hír hallatára Gelbin bátor hősöket küldött Gnomereganba, akik legyőzték az árulót. Azonban az információk arra utaltak, hogy a volt tanácsosa életben maradt, és csak egy mását tudták legyőzni a hősök. Emiatt Gelbin számos haditervet eszelt ki városának visszafoglalására és létrehozta az Operation: Gnoemregan nevezetű akció tervét, ami egy briliáns több fázisú támadás volt a város felszabadítására és a valódi Thermaplug elfogására. A hadműveletben számos nagyeszű gnóm segített neki, mint például „Doc” Cogspin, Tread kapitány és Drill Steamcrank. A bázisát pedig Gnomeregan kapui előtt építette ki, melyből később megalapította Új Mérnőkvárost (New Tinkertown). A Gnómok Királya elkezdte összegyűjteni a hadműveletre alkalmas gnómokat, és a Szövetség összes faja közül toborzott kalandorokat, akik bátran segítenek azóta is az elbukott város visszafoglalásában és a mélyén rejlő páratlan technológiák megszerzésében.

Ha zseniális és elszánt terve sikerül, Gelbin Mekkatorque lesz az a személy a történelemben, aki felszabadította az általa elvesztett fővárost, és visszafoglalta azt, mint Azeroth földjének innovációs központját.

Számos túlélő gnómot sikerült a sugárzástól megtisztítani, akik segítik harcoló társaikat, így a gnómok szép lassan újra elérhetik majd korábbi népességszámukat. Bátor hősök segítségével sikerült végül legyőzni az áruló Thermapluggot, és Gnomeregan úgy néz ki, hamarosan teljesen felszabadul. A Hasadás (Shatteritn) során Geblin személyesen is megküzdött Therampluggal. Nagyfokú alkalmazkodó képességének köszönhetően a Thermaplugg által állított csapdával ő volt az, aki levágta az áruló lábait. gelbin4

Vaskohói menedékében Gelbin számos új repülőgép modellt tervezett, illetve az élőholtak elleni fegyverek kutatásában is részt vett, és még sokféleképpen segítette a Szövetséget briliáns elméjével.

Egyike annak a gnóm párosnak, akik a Mélyenfutó Villamost (Deeprun Tram-et), a Vaskohó és Viharvárad (Stormwind) közötti metrót tervezték. A gnómok általában párosával terveznek, hogy amíg az egyik mérnök megpróbál mindenféle őrültséget és eszközt felhasználni az elkészítés során, addig a másik próbálja az „őrültet” ebben megakadályozni és kordában tartani. Nos, hogy Gelbin melyik szerepet látta el, ezt nem tudni.

A Vaskohói Sörfesztivál (Ironforge Brewfest) során szokása a rendezvényen személyesen is megjelenni robotcsirkéjén ülve és részt venni a programokon.

Számos technológiát és tervet készített a Szövetség számára a pandariai partraszállás során is.

A Siege of Orgrimmar hadjárat során ő is megjelent a város elleni harcban és gnóm csapatait vezette a goblinok ellen a város alatt.

gelbin3

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

2 thoughts on “Gelbin Mekkatorque – írta Kaerlo

  • Helbert Bence

    Király lett, jöhetnek még ilyen információmorzsák kevésbé ismert karakterekről! 😀

    Reply
  • Köszi. 😀 Fogok is még ilyeneket írni, szeretném ezekkel bemutatni, hogy a Warcraft világának minden része egy-egy részletes történet. 😀 Hogy az egyik legnagyobb fantasy világ. 🙂

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .