Artifact fegyverekCikkekCikkfordításWoW:Legion

A Mage Artifact fegyverek

A mage-ek elég jelentősen alakították mindig is Azeroth történelmét, kezdve a Highborne-okkal, akik Azsharával és a Burning Legionnel szövetkeztek a bolygó ellen, egészen a Council of Tirisfalig (Tirisfali Tanács), akik éppen a Burning Legion ellen jöttek létre. Kaldoreiek, nemes elfek, vérelfek, emberek, gnómok és mások is jutottak már szerephez, mint varázshasználók, a modern időkben pedig újabb fajok csatlakoztak hozzájuk. Az orkok, Forsakenek és trollok is megtanulhatják a mágia rejtelmeit, így pedig lehetőséget kapnak, hogy csatlakozhassanak a Kirin Torhoz annak legsötétebb órájában.

Azt mondják, hogy a hajnal előtti óra a legsötétebb. A mágusok szeretik maguk kivilágítani az utat számukra, mintsem, hogy egy másik fényforrásra várjanak.

Arcane – Aluneth, Greatstaff of the Magna

A hivatalos leírás szerint Aluneth legjelesebb viselője egy ideig Aegwynn volt, az egyetlen női Guardian of Tirisfal (Tirisfali Őrző), habár a történetek arra utalnak, hogy a fegyver még a nőnél is sokkal idősebb. Úgy tartják, hogy a fegyvert akkor találta, amikor már nagyjából egy évszázada felvette az Őrző köpenyét, és Aluneth sok csatában volt a társa a Burning Legion ellen. Évekkel korábban, minthogy lemondott a címéről, visszaadta a varázsbotot, azonban senki nem tudta, hogy hol tárolhatta.

A kérdéses Magna, Magna Aegwynn többszáz évig volt a Tirisfali Őrző (Guardian of Tirisfal). Ő volt az, aki legyőzte Sargeras Avatarját, majd elhelyezte a holttestet abban a sírban, amelyet ma Sargeras Sírja (Tomb of Sargeras) néven ismerünk. Ő volt az, aki akaratlanul is közreműködött abban, hogy Sargeras átvehesse az uralmat fia, Medivh felett, hogy így sikerüljön a Lágiónak majdnem elpusztítani Azerothot ork szolgáik által az Első és a Második Háborúban. Aegwynn ma már feltételezhetően halott, de az ereje és a tudása (ő volt az egyik legtovább élő Tirisfali Őrző) jelentheti a különbséget siker és bukás között, ahogy harcba szállunk a Burning Legion démoni hadával. Eredetileg éppen azért hozták létre a Tirisfali Őrző pozícióját, hogy ilyen szörnyűségek ellen harcoljon, és Aegwynn számtalan csatát is megvívott több száz éves őrzői tevékenysége alatt. Vajon mit láthatott ez a varázsbot? Ki tartja most magánál? Mit kell tennünk azért, hogy a miénk legyen? Hamarosan kiderül. Lehet, hogy Aegwynn mégsem olyan halott, mint azt hisszük? (Elvileg Cho’gallal való harc során áldozta fel az életét, hogy unokája, Med’an így még erősebb legyen.

Fire – Felo’melorn

A hivatalos leírás szerint anyanyelvén Flamestrike-nak, vagyis Lángcsapásnak hívják, és a Sunstrider család tagjai oldalán bizonyított a harcokban az Ősök Háborúja során, a Troll háborúk során és a death knight Arthas Menethil ellen vívott csatában is. Miután elpusztították, Kael’thas Sunstrider herceg újrakovácsolta a kardot, hogy még erősebb legyen, majd a Lich King ellen használta, amivel a rúnapenge, a Frostmourne csapásait is képes volt felfogni. Végül Kael’thast visszavonulásra kényszerítették, a kard pedig Northrend rideg pusztáiban tűnt el.

Felo’melorn egy olyan elf eredetű rúnapenge, amelyet a Sunstrider-ház viselt, és egészen Dath’remar Sunstriderig vissza tudják eredeztetni. Úgy tartják, hogy még az Ősök Háborúja előtt kovácsolták, és éppen ezért már abban a régi, hosszú háborúban is harcolt a Légió ellen, majd a Sunstrider-ággal és a Highborne-okkal együtt, akiket Dathremar vezetett az Eastern Kingdoms területére vándorolt tízezer évvel ezelőtt, miután száműzték őket Kalimdor partjairól.

Ez a penge a bizonyíték arra, hogy rúnapengéket nem kizárólagosan a Légió tud kovácsolni, és a Felo’melorn minden Sunstrider királyt kiszolgált, egészen addig, amíg Anasterian Sunstrider ezzel a karddal kívánta megvédeni Quel’Thalast a Scourge-dzsel és Arthas Menethillel, a Lich Kinget szolgáló Death Knighttal szemben, aki a Sunwellt akarta felhasználni ahhoz, hogy Kel’Thuzadot megszentségtelenített élőholt Lichként élessze fel. Felo’melorn széttört az Arthas elleni csatában (de előtte még megsebesítette annak lovát, Invincible-t), azonban a pengét fia, Kael’thas magához vette és újrakovácsoltatta. Kael’thas később azt állította, hogy az újrakovácsolás következtében az elf rúnapenge még erősebbé vált, és való igaz, hogy Arthas kardja, a Frostmourne nem volt képes újra széttörni. De ettől még a csatájuk végén Kael’thasnak a penge nélkül kellett visszavonulnia.

Merre volt Felo’melorn a csata óta? Miért nem próbálta meg Kael’thas felkutatni, hogy visszaszerezze népének, családjának ezt a hatalmas jelképét, amely olyan szörnyűségek ellen harcolt, mint a Scourge és a Légió? Mivel a Flamestrike (Lángcsapás) már elérhető az Alphában, ezért megtudtuk, hogy a Sunstrider-ágnak még legalább egy tagja van, habár ő olyan távoli kapcsolatban állt Kael’thas-szal, hogy a trón iránt nem érezte jogosnak igényét. A történetben a Scourge is szerepet játszik. Ezt a vérelfet Lyandra Sunstridernek hívják, akit azután, hogy Kael’thas népével szembeni árulása kitudódik, elindul felkutatni a pengét, talán azért, hogy visszavigye a vérelfeknek… vagy talán ezért, hogy az ősi Sunstrider rúnapengével visszatérve mégis magának követelje a trónt. Ez azonban soha nem következik be, mivel Lyandra is a Scourge egyik szolgájává válik, miután megölik a Felo’melorn utáni kutatása közben. Ezért egy másik mágusra (ezek lennénk mi) hárul a feladat, hogy kimentse a pengét Lyandra Sunstrider kezei közül.

Hát így ér véget a Sunstrider dinasztia, hacsak fel nem bukkan Lyandra eddig ismeretlen rokona, a Felo’melorn azonban már a mi kezünkben van. Reméljük, hogy ereje segítségével számos démonnal végezhetünk.

Frost – Ebonchill

A hivatalos leírás szerint ezt a greatstaffet Alodi, az első Tirisfali Őrző viselte. A Légió seregei ellen számos csatát átélt évszázadokon át, amíg Alodi Őrzőként ténykedett. Amikor visszalépett az Őrző szerepétől, Alodi halála napjáig magánál tartotta a fegyvert. Halála után a Kirin Tor tárolta a fegyvert biztonságban, félve attól, hogy mi történne, ha egy kevésbé képzett mágus próbálná meg irányítani anélkül, hogy teljes egészében kontrollálni tudná azt.

Alodi volt az első Tirisfali Őrző, és ő volt az, aki segített kidolgozni azt a rituálét, amellyel kiválasztották és felhatalmazták az Őrzőt. Alodi előtt a Tirisfali Tanácsnak fizikailag is csatlakoznia kellett a vezérükhöz, akinek az erejüket kölcsönözték, és folyamatosan biztosítaniuk kellett az Őrző erővel történő ellátását, miközben ő a démonokkal és az Azerothot fenyegető többi lénnyel harcolt. Alodi talált egy módszert, amellyel véglegessé tudták tenni a hatalomátadást, így az újonnan kiválasztott és felruházott Őrző már úgy tudta a dolgát végezni és szembeszállni ezekkel a szörnyetegekkel, hogy nem kellett közben a Tanács többi tagjának veszélynek kitennie magát azzal, hogy fizikailag is jelen legyenek. Ezért a tettéért Alodit jelölték ki, hogy először átessen ezen a rituálén és így ő legyen az első Őrző. Alodi egy félelf mágus volt, aki ezt a greatstafft használta fegyvereként azelőtt és azután is, hogy Őrző volt.

A mage-ek küldetésük során felébresztik Alodi szellemét egy Forge of the Guardian (az Őrző Kohúja) nevű szerkezettel, amellyel aztán eljutnak a mage kaszt order halljába, a Hall of the Guardianba, ahol Alodi ajánlja fel azt a küldetést, amellyel visszaszerezhetjük az Ebonchillt. Mivel még ez a fegyver sem elérhető a tesztelésben, ezért csak reménykedünk abban, hogy a küldetés során a régóta üldözött dreadlord, Kathra’Natir legyőzésére is sor kerül.

Forrás: Blizzardwatch

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

2 thoughts on “A Mage Artifact fegyverek

  • Nekem elég gyanús hogy van még egy leszármazott. Akit Ezüsthold védői sokszor majdnem Nap Királynak hívnak.
    Ő lenne Vranesh a vér lovag.
    De ki tudja..

    Reply
  • Nekem elég gyanús hogy van még egy leszármazott. Akit Ezüsthold védői sokszor majdnem Nap Királynak hívnak.
    Ő lenne Vranesh a vér lovag.
    De ki tudja..

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .