CikkekHivatalos történetek fordításaiKönyvismertető

Warcarft Chronicles – A Void akarata

Miközben a Pantheon tovább kutatott a szunnyadó világ-lelkek után, Sargeras és Aggramar folytatták a kóborló démonok utáni vadászatot. A két bajnok egyetértett abban, hogy több világot tudnak megmenteni, ha külön dolgoznak, és csak akkor hívják a másikat, ha nagy szükség van a segítségre. Így váltak külön az útjaik.

Ezalatt az időszak alatt jött rá Sargeras teljes egészében a void lordok horrorisztikus terveire.

A Nagy Sötétség (Great Dark) egyik távoli szöglete hívta, ahol hideg void energiák sugároztak ki egy fekete és aszalt világból. Itt Sargeras olyan óriási lényekre bukkant, akikkel még sohasem találkozott, és akik megrohasztották a világ felszínét. Ők voltak az Old Godok, akik beágyazták magukat a világba és void energiákkal takarták azt be.

Egyre növekvő borzadállyal Sargeras felfedezte, hogy ez nemcsak egy egyszerű világ volt. Hallotta a magjában álmodó világlelket. Ezek azonban nem voltak olyan vidám álmok, mint más világlelkeké – sötét és félelmetes rémálmok voltak. Az Old Godok indái mélyre hatoltak, árnyékba burkolva a szunnyadó titán lelkét.

Nathrezimek egy gyülekezete is felfedezte ezt a fekete világot. Azért jöttek, hogy megpihenjenek az Old Godok között, megmártózzanak azok sötét erejében. Érezve gonoszságukat, Sargeras elfogta és kegyetlenül kivallatta a nathrezimeket. A megtört démonok elmondták neki mindazt, amit megtudtak az Old Godokról és a void lordok szándékairól. Ha a Void erői sikerrel megfertőznek egy még alvó titánt, akkor egy elmondhatatlanul sötét lényt ébresztenek így fel. Semmilyen erő a teremtésben, még a Pantheon sem tud szembeszállni vele. Idővel a megrontott titán minden anyagot és energiát fel fog emészteni az univerzumban, és ezzel minden élő porszemet a void lordok akaratának rendel alá.

Sargeras, a titánok legyőzhetetlen bajnoka életében először találkozott a félelemmel. Ráébredt arra, hogy ahogyan a Pantheon világ-lelkek után kutat, ugyanúgy a void lordok is. Sargeras álmában sem gondolta volna, hogy a void energiák képesek teljesen felemészteni egy nyugvó titánt.

Ugyanakkor a bizonyíték ott volt a szeme előtt.

Düh és gyötrelem égette Sargeras lelkét. Egyetlen csapással megsemmisítette a nathrezimeket – haragja olyan nagy volt, hogy teljesen eltüntette ezeket a démonokat. Sargeras figyelmét a fekete bolygó felé fordította. A szíve belesajdult a szomorúságba, mert tudta, hogy csak egyetlen módon állíthatja meg a sötét titán felemelkedését.

Egyetlen pengcsapással Sargeras kettészelte a világot. Az emiatt bekövetkező robbanás felemésztette az Old Godokat és energiáikat, de ugyanígy megölte a szunnyadó titánt is.

Sargeras azonnal visszatért a Pantheon többi tagjához és Aggramart is maga mellé hívta. Az összegyűlt titánok előtt Sargeras előadta, amit felfedezett. A Pantheon többi tagja megdöbbent a hallottakon, de még jobban Sargeras meggondolatlan cselekedetén. Megfeddték, amiért szükségtelenül megölte egy társukat. Azzal érveltek, hogyha segítségül hívta volna őket, akkor meg tudták volna tisztítani a világ-lelket a korrupciótól.
Habár Sargeras próbálta meggyőzni őket arról, hogy szükség volt arra, amit tett, hamarosan rájött, hogy hiábavaló a magyarázkodása. A többi titán nem látta azt, amit ő. Sose értenék meg, hogy miért folyamodott ilyen drasztikus módszerhez. Aggramaron kívül a többi titánnak nem volt elsőkézből tapasztalata sem a voidról, sem a démonokról. El sem tudták képzelni egy ilyen rosszindulatú és fertőző erő mélységét.
Heves viták zajlottak Sargeras és a Pantheon többi része között arról, hogy hogyan lehetne a legjobban kezelni a void lordok jelentette fenyegetést. Sargeras mindenekelőtt attól félt, hogyha az Old Godok megfertőztek egy világ-lelket, ugyanígy más világ-lelkeket is megfertőzhetnek. Talán már túl késő megállítani őket.

Sargeras kifejtette egyre növekvő aggodalmát, hogy már maga a lét is hibás – ez az ötlet azután merült fel benne, hogy találkozott az Old Godokkal. Csak ha minden teremtett lényt felégetnek, akkor lehet esélyük a titánoknak megakadályozni a void lordok végső célját. Sargeras fejében még egy élettelen univerzum is jobb volt, mint egy olyan, amin a Void uralkodik. Talán, ha a fizikai univerzumot megtisztítják a fertőzéstől, akkor újra gyökeret ereszthet az élet.

Ez a gondolat elborzasztotta a Pantheron többi tagját. Eonar, az Élet-Kötő (Life-Binder) emlékeztette arra Sargerast, hogy a titánok megesküdtek arra, hogy valahányszor lehetséges, megvédik az élőlényeket. Semmi sem lehet annyira súlyos fenyegetés, hogy az egész rendszer kioltását követelje. Még Aggramar is mentorával szemben helyezkedett el, azzal érvelve, hogy kell lennie egy másik útnak, amellyel legyőzhetik a void lordokat. Arra unszolta Sargerast, hogy hagyjon fel sötét tervével és találjanak más megoldást.

Miután eluralkodott rajta a kétségbeesés és az árulás érzése, Sargeras elviharzott a többi titántól. Pontosan tudta, hogy fajtája soha nem fogja megérteni az érveit. És ha nem segítenek neki kiirtani a void lordok korrupcióját, akkor majd egyedül teszi meg.

Ez volt az utolsó alkalom, hogy a Pantheon titánjai a maguk közé valónak sorolták Sargerast.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

10 thoughts on “Warcarft Chronicles – A Void akarata

 • Elképesztő. Végül is, Sargeras egy titán, és nem hiszem, hogy holmi nathrezimek megőrjítették volna. Remélhetőleg én is mihamarabb kezeim közé kaparinthatok egy példányt, már most érdekfeszítő és tengernyi kérdést vet fel. Nagyon jó cikk lett!

  Reply
 • Gulyás András

  Lehet tudni valamit arról, hogy a World of Warcraft: Chronicle Volume 1 könyv (ami 03.15-én jelenik meg angolul) valamikor magyarul is megjelenik majd?

  Reply
  • Semmit egyelőre. A közeljövőben nem valószínű.

   Reply
 • Ezek szerint az sem kizárt, hogy Sargeras egy napon összefog a naarukkal a void ellen…

  Reply
  • nem kizárt de nem valoszinu. a naaruk életvédők, elveik nem egyeznek Sargeras módszerével

   Reply
 • Gulyás András

  Lehet tudni valamit arról, hogy a World of Warcraft: Chronicle Volume 1 könyv (ami 03.15-én jelenik meg angolul) valamikor magyarul is megjelenik majd?

  Reply
  • Semmit egyelőre. A közeljövőben nem valószínű.

   Reply
 • Ezek szerint az sem kizárt, hogy Sargeras egy napon összefog a naarukkal a void ellen…

  Reply
  • nem kizárt de nem valoszinu. a naaruk életvédők, elveik nem egyeznek Sargeras módszerével

   Reply
 • Elképesztő. Végül is, Sargeras egy titán, és nem hiszem, hogy holmi nathrezimek megőrjítették volna. Remélhetőleg én is mihamarabb kezeim közé kaparinthatok egy példányt, már most érdekfeszítő és tengernyi kérdést vet fel. Nagyon jó cikk lett!

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .