Artifact fegyverekCikkekWarcraft történelemWoW:Legion

Scythe of Elune – a Balance druidák fegyvere

A fegyver, amit a kezedben tartasz, a fizikai, kézzel fogható megtestesítése egyszerre az isteninek és a barbárnak, a nyugodtságnak és a megszelidíthetetlen vadságnak. A kasza (scythe) nem csak egy fegyver, hanem szimbólum is. Talán az a legnagyobb tanulsága, hogy a békesség és a düh nyomai minden élőlényben ott rejlenek, és néha a legtöbb, amit remélhetünk, hogy az egyensúlyt megtaláljuk.

Adjon neked a Scythe of Elune erőt, hogy legyőzhesd ellenfeleidet és bölcsességet, hogy tudjad, mikor kell visszafognod magad.

1. rész

Évezredeken át a Scythe of Elune egyszerre szolgált a szent erő megtestesítőjeként és a zabolátlan düh figyelmeztetőjeként.

Réges-rég, a Szatírok Háborúja során a nehéz helyzetben lévő night elf seregek démoni ellenségek légióval néztek szembe. Néhányan úgy érezték, hogy szükség van valami előnyre, hogy megfordíthassák a háború kimenetelét. Ezért megalkották a scythe-t, amelyben egyesítették az ősi Farkas Isten, Goldrinn egyik tépőfogát az isteni erővel rendelkező Staff of Elune-nal.

2. rész

Úgy írják, hogy a scythe létrehozása egy druid, Ralaar Fangfire és egy megtört szívű papnő, Belysra Strabreeze gyűlölködéséből fakadt.

Ralaar úgy hitte, hogy képes a falka forma (pack forma) dühét kihasználva segíteni a night elfeknek a túlerőben lévő démoni ellenségeikkel szemben… azonban javaslatát a fődruida, Malfurion Stormrage elutasította, mivel úgy érezte, hogy ez a forma túl instabil volt.

Amikor Ralaar legjobb barátja, Arvell visszautasította, hogy felöltse a falka formát és ennek ereményeként a démonok kezétől halt meg, Ralaar azt választotta, hogy nemcsak felölti ezt a formát, hanem új módszerekkel igyekszik még jobban kihasználni azt. Ralaar Arvell szerelmében, a papnő Belysra Starbreeze-ben talált egy szokatlan szövetségest.

Ralaar és Belysra egyesítették Goldrinn tépőfogát a Staff of Elune-nal, hogy létrehozzák a legendás Scythe of Elune-t…, egy olyan fegyvert, amely megváltoztatta a történelem folyását.

3. rész

A Scythe of Elune erejének számtalan oldalát megmutatta az évezredek során.

A Szatírok Háborúja (War of the Satyr), amikor az önfejű druida, Ralaar Fangfire a Scythe of Elune segítségével erősítette meg a falka formát, az eredmények katasztrofálisak voltak. Számtalan druida vált worgenné, olyan vad teremtménnyé, amely dühödten támadt rá barátra és ellenségre egyaránt.

Ezért Malfurion Stormrage, a fődruida szerezte meg a Scythe-t, és a segítségével Ralaart és worgen társait az Emerald Dreambe zárta, mert remélte, hogy így békében ott maradnak a hatalmas fa, Daral’nir tövében.

4. rész

Közismert tény, hogy nem sokkal a Szatírok Háborúja után a Scythe of Elune eltűnt. Több ezer évvel később a Scythe-t egy night elf papnő, Velinde Starsong fedezte fel ismét.

Velinde, miközben kétségbeesetten keresett megoldást egy újabb démoni csapat betörésére, a Scythe erejének közvetítésével megidézte a worgeneket, akiket az Emerald Dreambe száműztek.

Azonban Velinde képtelen volt kontrollálni a megidézett worgeneket. Egy ember mágustól remélt segítséget, de útban a varázsló felé megtámadták és megölték… és a Scythe ismét eltűnt.

5. rész

A történelem során a Scythe of Elune többször is gazdát cserélt.

A Scythe egyik ideiglenes tulajdonosa egy félénk (és szerfelett szerencsés) duskwoodi polgár volt, akit Jittersnek hívtak. Jitters egy öreg bányában talált rá a fegyverre, amit Roland’s Doomnak (Roland Végzete) hívtak.

Egy Jitters saját szavaival leírt elbeszélés elmondja, hogy amikor rátalált a Scythe-re, őt és társait worgenek támadták meg:

„Mindenhonnan ránk támadtak, a talpunk alóli rejtett járatokból bújtak elő, meg a magasból ugrottak le némán.”

Jitters volt az egyetlen személy, aki elmenekült a worgenek vérengzése elől, habár az átkozott bányából való sietős menekülése során elvesztette a Scythe of Elune-t.

6. rész

Részlet Archmage Karlain naplójából:

„Azok az átkozott bestiák, a worgenek loholtak a hátunk mögött, amikor besiettünk abba a bányába, amit Roland’s Doomnak neveznek.

Itt egy rendkívül hátborzongató  és – mindünk közül számomra leginkább – szívszorító látvány tárult elég. A fiam, akit worgen kezek fogtak erősen, egy penge előtt térdelt, amelyről megtudtam, hogy a Scythe of Elune. A vadállatok valamilyen pogány szertartást hajtottak végre a fiamon, egyfajta beavatási szertartást, amellyel a Farkas Szektájukba (Wolf Cult) akarták felvenni.

Miközben néztem, és tudtam, hogy nem tudok időben beavatkozni, a Farkas Szekta vezetőjének fénylő fogai mohón mélyedtek bele egyetlen fiam csupasz vállába és mellkasába.

Gyomorszorító kiáltás szakadt fel belőlem és rájuk támadtam.”

7. rész

A Scythe of Elune-t kapcsolatba hozták ereklye-vadászok egy rejtélyes és kegyetlen csoportjával, a Dark Riderekkel (Sötét Lovasok) is.

Nem sokkal azután, hogy a Scythe-t felfedezték Roland’s Doom bányájában, tűntek fel először a Lovasok azzal, hogy a szent ereklye utáni kutatásuk során lemészároltak egy helyi családot.

Miután egy Revil Kost nevű pap szerezte meg a fegyvert, a Dark Riderek orvul megtámadták őt és útitársait. Ezt a támadást azonban a Night Watch (Éjjeli Őrség) parancsnoka, Althea Ebonlocke zavarta meg. Ami ezután történt, azt rejtély övezi, mivel az egész gyülekezet egyetlen fényvillanás alatt eltűnt.

8. rész

Revil Kostnak, a Szent Fény Egyház papjának vallomása Archbishop Benedictus számára:

„Szilárd meggyőződésem volt, hogy a Fény nevében cselekszem.

Roland’s Doomból visszaszereztük a Scythe of Elune-t. Ezt használtam csalétekként ahhoz, hogy a Dark Riderek néven ismert csapatnyi rejtőzködő, istentelen tolvajt tőrbe csaljunk.

Miközben harcoltunk, a lovasok Karazhanba teleportáltak minket, az egykori Őrző, Medivh hírhedt tornyába. A lovasok innen eredtek, hogy ereklyéket és varázstárgyakat gyűjtsenek a torony menazsériájába és rejtett trófea-termébe.

A Lovasok legjobb képességei és a trófea-terem kurátorának közbeavatkozásának dacára nem hagyhattuk, hogy megszerezzék a Scythe-t. Társaim és a Szent Fénybe vetett megingathatatlan hitem segítségével pontot tehettünk a Dark Riderek szentségtelen kampányának végére.”

9. rész

Az Azerothot kért hatalmas Kataklizma (Cataclysm) előtt a Scythe of Elune-t titokban Gilneas falakkal elzárt területére csempészték be földalatti járatokon át.

Ez alkalommal a Scythe egy SI:7 szolgálatában álló gnóm orgyilkos, Brink Spannercrank kezén át Gilneas királya, Genn Greymane night elf támogatóihoz került. Egy rövid időre Forsaken ügynökök szerezték meg, azonban végül néhány kalandor hősies tetteinek eredményeként a fegyver ismét a night elfek birtokába került.

10. rész

Belysra Starbreeze papnő elbeszélése az Alpha Prime, a Farkas Szekta vezetőjének haláláról:

„Alpha Prime elsődleges célja az volt, hogy visszaszerezzük a Scythe of Elune-t. Még mindig neheztelt Malfurion fődruidára, amiért elutasította őt akkor, amikor még csak Ralaar Fangfire volt, a druida, aki a falka formát szerette volna felölteni a Szatírok Háborúja során. Prime remélte, hogy a Scythe segítségével előhívhatja testvéreit az Emerald Dreamből, hogy ostrom alá vehessük szeretett otthonunkat, Darnassust.

A képességeim határáig küzdöttem Alpha Prime-mal, de még a legjobb tudásom is hatástalannak bizonyult. Prime megszerezte a Scythe-t, és arra készült, hogy megidézze worgen testévreit, amikor egy fantom legyőzte… szerelmemnek, Arvellnek a szellemlénye, aki évezredekkel ezelőtt megígérte nekem, hogy minket a halál sem választhat el.

A szerelmem megtartotta ígéretét, és a Scythe of Elune az én birtokomban marad.”

11. rész

Belysra Starbreeze írásából:

„Arvell, nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rád, szerelmem. Az áldozat, amit olyan régen hoztál, és a feltűnésed, amikor a leginkább szükségem volt segítségre… ezek a gondolatok sosincsenek messze tőlem.

Megesküdtem, hogy vezekelni fogok a meggondolatlanságomért, amiért szerepet játszottam abban, hogy a worgen átkot rászabadítottuk a világra. Meg fogom találni a módját, hogy jóvátegyem a dolgokat.

Miközben ezt írom, arra készülök, hogy Valorn Stillbough-val együtt Duskwoodba utazom, hogy tovább tanulmányozhassam a worgeneket. Imádkozom, hogy szellemed örökké irányítsa a kezemet és a szívemet. Talán végül, a Scythe of Elune segítségével megtaláljuk a módját, hogy azoknak, akik a worgen átokkal megfertőződtek, megadjuk azt az ajándékot, ami a legjobban számít…

Békét.”

A Scythe of Elune megszerzése

Tyrande Whisperwind bízta meg azzal Belysra Starbreeze-t és Valorn Stillbough-t, hogy a Scythe of Elune-nal Duskwoodba utazzanak. Hamarosan a druidák egy bátor és hőstetteiről ismert tagjukat küldték el Duskwoodba azzal, hogy rábízzák a fegyvert.

Ahogy a hős Duskwoodba érkezett és megtalálta Belysrát és Valorn, a Dark Riderek tagja, Ariden tűnt fel és támadt rájuk. A támadás során Valornt megölte, a Scythe of Elune-t pedig megszerezte. Belysrát teljesen lesújtotta társa halála, és a hőst Mistmantle Manorba küldte, hogy ott egy férfi, Revil Kost segítségét kérje a fegyver visszaszerzéséhez.

A pap hajlandó volt segíteni, és a druidával együtt elindultak, hogy visszaszerezzék a fegyvert. Revil elmondta, hogy a rájuk támadó Ariden jelenleg a Dark Riderek, a Medivh által elátkozott kereskedők vezetője, és tábora a mai napig érintetlenül áll Deadwind Passben. Kiderült, hogy a Duskwoodban élő Nightbane worgenek azonnal nyugtalanok lettek, amint a Scythe of Elune megérkezett Duskwoodba, és ezt kihasználva találták meg a Dark Riderek a night elfek táborát. De éppen a Nightbane worgenek segítségével most Revil és a druida hős is megtalálhatták, hogy hova rejtették el a fegyvert. A nyomok Karazhan egyik oldalsó bejáratához vezettek.

Hamarosan rá is találtak Aridenre és a Curatorra, akik a Scythe of Elune-t rejtegették. Hosszas küzdelem után Revil Kost és a druida legyőzték Arident, és a rejtett, ereklyékkel teli szobából megszerezték a fegyvert. A Balance-ban rendkívül jártas druida így kapta meg a lehetőséget, hogy a Scythe of Elune-t viselje fegyverként a Burning Legion démonjaival szemben folytatott harcban.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

2 thoughts on “Scythe of Elune – a Balance druidák fegyvere

  • „A képességeim határáig küzdöttem Alpha Prime-mal”. Miért? Hogyan? Honnan került elő?

    Reply
  • „A képességeim határáig küzdöttem Alpha Prime-mal”. Miért? Hogyan? Honnan került elő?

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .