CikkekCikkfordításWoW:Legion

The Pillars of Creation /A Teremtés Oszlopai/

Éppen a Burning Legionnel vívott legnagyobb háború kellős közepén vagyunk, amit Azeroth valaha látott. Ezek a Légiós seregek közel végeláthatatlan hullámokban jönnek a Gul’dan által nyitott portálon át. Ahhoz, hogy legyőzhessük a Legiont, be kell zárnunk azt a portált, hogy elzárjuk őket az Azeroth-ra jutás lehetőségétől.

Egyszerűnek hangzik, nem igaz? Szerencsére vannak eszközeink, amelyekkel bezárhatjuk ezt a portált Azerothon. Sajnos azonban a Broken Isles-on vannak szétszórva – és nem mi vagyunk az egyetlenek, akik utánuk kutatunk. A Pillars of Creation (Teremtés Oszlopai) mindegyikének hosszú és egyedi története van, és rajtunk múlik, hogy egyesíteni tudjuk-e őket, hogy mindannyiunk érdekében véget vessünk a Legion inváziójának.

The Pillars of Creation (Teremtés Oszlopai)

Ezeket az ereklyéket nem csak azért hozták létre, hogy portálokat lehessen bezárni velük. Ezek Titán relikviák, amelyet a Titán Őrzők használtak Azeroth megformálására, amikor a világ fiatal volt. Lehet, hogy most már más népekhez tartoznak, de időben megelőznek minden modern civilizációt Azerothon.

A War of the Ancients (Ősök Háborúja) során ezeket az ereklyéket összegyűjtötték, és arra használták őket, hogy megakadályozzák egy második portál megnyitását. Második portál? Igen. Mindannyian ismerjük a Zin’Azsharinál megnyílt portált, amelynek bezárása a Well of Eternity pusztulásával és a Sunderinggel végződött. De a Legion egy második portált is akart nyitni, méghozzá a Temple of Elune-ban (Elune Temploma).

Ez a terv kudarcot vallott. Suramar Highborne-jai a Pillars of Creation segítségével bezárták és le is zárták a portált, mielőtt még a Legion használhatta volna. Aztán az ereklyék szétszóródtak, és igazán nem is hallottunk róluk idáig.

Öt oszlop

Most a következőket tudjuk az öt különböző Pillars of Creationről.

Aegis of Aggramar: Ennek az ereklyének meglehetősen egyenes vonalú a sorsa – Odynhoz került és Odynnál is maradt. Odyn szemében csak az kaphatja meg ezt a tárgyat, aki kiérdemli azt. Szerencsére az elmúlt években eléggé azzal töltöttük az időt, hogy érdemesek lehessünk bármire.

Hammer of Khaz’goroth: Ez az ereklye kicsit különböző. Ezt az ereklyét Huln Highmountain fedezte fel újra, és arra használta, hogy a War of the Ancients után elűzze vele Deathwinget. Azóta a Highmountain törzs, Huln leszármazottai örökölték meg és vigyáztak rá.

Tears of Elune: Ezt az ereklyét Val’Sharah-ban rejtették el biztonsgában, távol a világ többi részétől. Különös módon ez az egyetlen olyan Pillar, amely nem egy Titán nevét viseli. Ugyanakkor megerősíti a feltételezett kapcsolatot Elune és a Titánok között, bármi is legyen ez a kapcsolat.

Tidestone of Golganneth: Ezt az ereklyét nem is lehetett használni a War of the Ancientset követően. Farondis herceg arra próbálta ezt használni, hogy megpróbálja elpusztítani a Well of Eternitynél lévő portált. Azshara királynő rájött a terveire, és ezért széttörte a Tidestone-t. Szerencsére nekünk sikerült újra összerakni a darabjait.

Eye of Aman’Thul: Ez az ereklye az utolsó, amit meg kell szereznünk, és ez Suramarban található. Mivel jelenleg Grand Magistrix Elisande birtokában van, nem lesz egyszerű rátennünk a kezünket. Az Eye of Aman’Thul segítségével hozták létre a Nightwellt (Éjkút).

Ahhoz, hogy becsukhassuk a portált, az összes Pillart használnunk kell – feltételezhetően Khadgar tudja, hogyan tudjuk ezt megvalósítani. Miután mindet összegyűjtöttük Dalaranba, úgy gyanítjuk, hogy ez lesz a varázslat gyújtópontja.

De van ezzel egy kicsi probléma.

Egy hatodik oszlop

Csak öt Pillars of Creationt ismerünk – Broken Isles összes zónájából egyet. Ugyanakkor Dalaranban hat talapzat van a város központjában. Na most, előfordulhat, hogy egyszerűen csak azt akarták, hogy szimmetrikus legyen a díszítés a város központjában. De jelentheti azt is, hogy van még valahol egy hatodik Pillar – egy olyan, amiről még nem tudunk.

Nem én vagyok az egyetlen, aki ezt észrevette, éppen ezért rengeteg teória kering már ekörül. Az egyik szerint a Sargerite Keystone lehet a hiányzó Pillar. Egyrészt ennek volna értelme – ez a kulcs, amivel más démoni világokat lehet elérni. Mivel ezzel portálokat lehet nyitni, valószínűsíthető, hogy ugyanígy portálok bezárására is alkalmas.

Ugyanakkor a Sargerite Keystone-nak nem sok köze van a Titánokhoz. Azután jött létre, hogy Sargeras a Pantheon ellen fordult. És habár egy nagyerejű relikvia, gyanítom, hogy az eredeti céljára fogjuk használni – hogy eljuthassunk vele más világokra.

Pillar-teóriák

Néhányan azt feltételezik, hogy Gul’dan koponyája lehet ez a hatodik Pillar, de ezt az elméletet elég nehéz komolyan venni. Persze, tudjuk, hogy Gul’dan koponyája fontos szerepet tölt be a Warcraft lore-jába. De nem hiszem, hogy fontos annyira, hogy Pillarként lehessen gondolni rá. Gul’dan hatalmas volt és most is az – de nem mérhető egy szinten a Titánokkal.

Az egy nagyon elképzelhető elmélet, hogy a Light’s Heart lehet ez a végső Pillar. Nyilvánvaló, hogy okkal küldték ide Xe’rát. Ő egy naaru prime (elsődleges naaru), és segített az Army of Lightnak (Fény Serege) a Burning Legion elleni harcában. A mi világunk most egy kritikus ponthoz érkezett. Az Army of Light a bukás szélén egyensúlyoz. Ha az Army of Light meg akarja nyerni a maga csatáját, szükségük van ránk.

És ha mi segíteni akarunk az Army of Light-nak, akkor először Azeroth helyzetét kell rendeznünk. Xe’ra Illidan Stormrage után jött – és nem kaphatja meg, amíg a világunkat meg nem mentjük. A naaruk alaptermészete az önfeláldozás, és ez megint egy olyan alkalomnak tűnik, amikor egy naaru az életével fog fizetni az ügyünkért.

Lehetséges kilátások

Mások azt sejtetik, hogy az Artifact fegyverünk lehet az utolsó kulcs. Ez lehet talán a legvalószínűbb opció. Azeroth minden szegletéből gyűjtöttük össze ezeket a csodálatos fegyvereket. A saját előnyünkre használtuk őket. Az egész kiegészítőn keresztül pumpáltuk ezeket a tárgyakat, hogy erejük teljében legyenek. És ha vége lesz ennek a kiegészítőnek, akkor nem lesz többet szükségünk az Artifactekre.

Miért szabadulnánk meg vitathatatlanul a legerősebb fegyverektől, amikre rátehettük a kezünket? Nem látom értelmét, hogy egyszerűen csak leraknánk őket a kiegészítő végén és tovább állnánk. Ez így értelmetlen. Kell egy ok, ami miatt megszabadulunk tőlük – és az, hogy felerősítsük velük azt a varázslatot, amellyel bezárhatjuk a portált, elképzelhető indoknak tűnik.

A Legion kiegészítő a hatalomról szól – megakadályozni, hogy a Legion még több hatalmat szerezzen, miközben magunkat még több hatalommal ruházzuk fel. Olyan artifactekkel vagyunk felszerelkezve, amilyet még korábban nem láttunk. Több erőt kaptunk, mint ami valaha is volt a kezünkben. És ezzel az erővel a jó célért kell harcba szállnunk, hogy megmentsük Azerothot, mielőtt túl késő lenne. Érdekes lesz látni, hogy hova fog kifutni ez a kiegészítő – és milyen hatalommal fogunk rendelkezni, ha ennek vége lesz.

Forrás: Anne Stickney – The Pillars of Creation /Blizzardwatch – Know your lore/

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

8 thoughts on “The Pillars of Creation /A Teremtés Oszlopai/

 • Hát én remélem megmarad az Artifact fegyver a következő kiegekre is és nem kell letenni 🙂
  Viszont én is kiváncsi vagyok mi lesz a 6. tárgy.

  Reply
 • Nagyon érdekes, hogy a 6 titánból csak négyhez van hozzárendelve tárgy. A többi úgy tűnik nem ismert, Eonar és Norgannon kimaradt. Apropó, valaha Sargeras is egy titán volt, lehetséges lenne, hogy őt is meg lehet tisztítani – lásd a light dreadlord, és akkor övé lesz a 6ik ilyen tárgy? Ha valóban – és egyelőre minden jel erre utal – a void lordok lesznek a fő ellenfelek, nem a légió, akkor ez egy érdekes fordulat lehet 🙂

  Reply
  • solyomhold

   Szerintem Sargerast felesleges lenne megtisztitani (ha lehetne egyáltalán) , mert a szemlélet váltása nem az fel hatása miatt következett be hanem még titán korában. A gondolkodás módja így ugyan az maradna.

   Reply
 • Szerintem Katgard lesz a titokzatos 6. Vagy legalábbis az őrző eszenciája. Mindig is fura volt, hogy lehet mágikus rituálékon keresztül ilyen hatalomra szert tenni. Valószínübbnek tartom hogy az egész őrzősdi nem más mint egy tárgy erejének átültetése egy élőlénybe. Ez részben magyarázná azt hogy miért is kerüli koravén barátunk a feltünést illetve, hogy miért is olyan fontos a személye a Légiónak.

  Reply
 • Szerintem Katgard lesz a titokzatos 6. Vagy legalábbis az őrző eszenciája. Mindig is fura volt, hogy lehet mágikus rituálékon keresztül ilyen hatalomra szert tenni. Valószínübbnek tartom hogy az egész őrzősdi nem más mint egy tárgy erejének átültetése egy élőlénybe. Ez részben magyarázná azt hogy miért is kerüli koravén barátunk a feltünést illetve, hogy miért is olyan fontos a személye a Légiónak.

  Reply
 • Nagyon érdekes, hogy a 6 titánból csak négyhez van hozzárendelve tárgy. A többi úgy tűnik nem ismert, Eonar és Norgannon kimaradt. Apropó, valaha Sargeras is egy titán volt, lehetséges lenne, hogy őt is meg lehet tisztítani – lásd a light dreadlord, és akkor övé lesz a 6ik ilyen tárgy? Ha valóban – és egyelőre minden jel erre utal – a void lordok lesznek a fő ellenfelek, nem a légió, akkor ez egy érdekes fordulat lehet 🙂

  Reply
  • Szerintem Sargerast felesleges lenne megtisztitani (ha lehetne egyáltalán) , mert a szemlélet váltása nem az fel hatása miatt következett be hanem még titán korában. A gondolkodás módja így ugyan az maradna.

   Reply
 • Hát én remélem megmarad az Artifact fegyver a következő kiegekre is és nem kell letenni 🙂
  Viszont én is kiváncsi vagyok mi lesz a 6. tárgy.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .