Azerothi HistóriákCikkekKarakterek története

Azerothi Históriák – Magatha, a sámánasszony

Nem is olyan régen a taurenek nomád életmódot folytattak. Keresztül-kasul bejárták Kalimdor minden zugát, közben óvták és védték a természetet. Cenarius révén megismerkedtek a druidizmussal, emellett a sámánizmus is fontos spirituális szerepet játszott életükben. Útjaik során sokféle más néppel és fajjal találkoztak: goblinokkal, kentaurokkal, akikkel nem feltétlenül ápoltak békés kapcsolatot. A tauren törzsek tagjai között sokan voltak, akik úgy gondolták, hogy a tauren egy felsőbbrendű nép, és le kell igázniuk az alsóbbrendű népeket. Ezeket a taureneket Grimtotemeknek hívták, és nem öltöttek szervezett formát egészen addig, amíg egy tauren sámánnő nem csatlakozott hozzájuk: Magatha.

Magathát már kislány korában sámánisztikus erővel ruházták fel. Házassága révén vált a Grimtotem klán vezetőjévé, ugyanakkor férje nem sokkal a házasságkötés után egy „rejtélyes” hegymászó-balesetben meghalt. Férje halála után a Grimtotem harcosokat Magatha fogta össze. A sámánasszony úgy gondolta, hogy a tauren népnek vissza kéne szereznie régi dicsőségét, ezért összetűzésbe került Cairne-nal, amikor a törzsfőnök szövetkezett Thrall új Hordájával. Cairne a béke és az otthon lehetőségét látta a szövetségben, amelyet igazolt is az, hogy Thunder Bluff lett a taurenek otthona.

És ebben az új otthonban Magatha lett a taurenek sámánasszonya. És a taurenek sámánasszonya Cairne szeme előtt kezdte el sötét üzelmeit a tauren törzsfőnökkel szemben a hatalomért. Ennek érdekében titokban segédkezett a Horda kénytelen-kelletlen szövetségesének, az Elhagyottaknak (Forsaken). A szóbeszéd szerint Magatha maga is próbált sámántársaival együtt olyan főzetet készíteni az élőholtak számára, amellyel visszanyerhetnék ember alakjukat. Emellett Magatha az Elhagyottak segítségét kérte a Stonetalon Mountains lévő goblinok ellen. 

Majd eljött a pillanat, amire a nagyasszony várt: Magatha megmérgezte Garrosh fegyverét, aki így dicstelen győzelmet aratott Cairne Bloodhoof felett, amely egyben a tauren törzsfőnök halálát is jelentette. Azonban a puccskísérlet nem sikerült, Baine átvette apja helyét, és Garrosh sem úgy reagált a segítségére, ahogy azt remélte… 

A Grimtotem klánból való Magatha Sámánasszonynak

A Horda jelenlegi Hadfőnöke, Garrosh Hellscream

a legmélyebb jókívánságait fejezi ki atekintetben, hogy lassú és fájdalmas halált haljon.

Észrevettem, hogy egy dicsőséges győzelemtől fosztottál meg. Cairne Bloodhoof a Horda hőse volt, és egy általában tiszteletreméltó nép tiszteletreméltó tagja volt. Undor és harag fogott el, amikor rájöttem, hogy az árulásod révén vettem el az ő életét.

Lehet, hogy az ilyen taktikákat a te renegát, semmirekellő törzsed meg a Szövetség elvisel, de én megvetem. Az volt az óhajom, hogy tisztességes küzdelemben a saját képességeim, vagy azok hiánya miatt győzzek vagy veszítsek Cairne-nal szemben. Most már sohasem tudom meg, és az áruló megbélyegzés addig fog üldözni, amíg a fejedet egy lándzsahegyre nem tűzöm, és nem mutatok rá, hogy ez az igazi áruló.

Szóval… nem. Nem fogok egyetlen tiszta szívű orkot sem küldeni, hogy harcoljon a te alattomos, csúszómászó törzsed oldalán. A győzelmed vagy a vereséged most már a Földanya kezében van. Bárhogy is alakuljon, remélem, hogy legközelebb a halálodról kapok hírt.

Magadra maradtál, Magatha, soha nem volt ilyen kevés barátod, és soha nem utáltak még ennyire. Talán még ennél is jobban. Élvezd a magányod.

A Cataclysm Thousand Needles-t sem kímélte. Az egykori sivatagos terület most éppen az ellenkezője: víz öntötte el, csak a tűfokok emelkednek ki belőle. A Grimtotem klán sem tétlen: Freewind Postot támadták meg, ahol a taurenekhez éjelfek is csatlakoztak. Az ellenállóknak később sikerült a klán vezetőit, Isha Gloomaxe-t, Stormhoofot, Grundig Darkcloudot, valamint Arnak Grimtotemet megölni. Arnak Magatha unokaöccse volt, akit indiszkréciója (Lakota Windsong elrablása és bátyjának megölése) miatt a sámánasszony sem tartott sokra, ennek ellenére ő volt a Darkcloud Pinnacle-ön tartózkodó Grimtotenek vezetője. Miután kiszabadították, Lakota elmondta, hogy Magatha megfordultDarkcloud Pinnacle-ön, azonban csak egy rövid ideig tartózkodott ott, nem tudni, hogy hova ment. 

Eközben egy rejtélyes csörgőbotra bukkantak az éjelfek. A tauren mitológia szerint a Csontok Csörgőbotja egyike a Földanya (Earthmother) ajándékainak, amit szeretett népének adott. Amikor megtalálták a másik két ereklyét is, a Háborús Dobokat és a Történelmi Írást, Arikara, a szélkígyó jelent meg, aki Magathának segített az Elhagyottakkal való kommunikációja során. Arikara végül elmondta, hogy a Twilight’s Hammer részére vitt egy foglyot, de azt nem tudja, hogy hol van a fogoly jelenleg.

Lakotának sikerült kiderítenie, hogy a szekta a Twilight Bulwarknál tartja fogva Magathát. A taurenek úgy gondolták, hogy ki kéne szabadítani a sámánnőt, hiszen veszélyes fegyver lehet az Alkony Pörölye kezében. A kiszabadult Magatha elárulta, hogy mit tervez a szekta: egy szörnyűséget, Animust keltették életre, amelyhez a négy elemet kombinálták a saját különleges ásványuk, az Elementium erejével. Animus erejével képes egész Thousand Needles-t elpusztítani. A szörnyűség legyőzésével egy csodálatos ereklyéhez is hozzájutott Magatha: a Végzetkőhöz, amivel nagy mennyiségű energiát lehet elnyelni. 

A sámánasszony megint nyert az ügyön: megszabadult a Grimtotem klán esetleg ellene fellázadó vezetőitől, megszerezte a Földanya legendás ajándékait és még egy olyan veszélyes fegyver is a kezében van, mint a Végzetkő. Ugyanakkor bujkálás és üldözés jelenleg a sorsa: a Horda folyamatosan vadászik rá és az Alkony Pörölye sem nézi jó szemmel rabjuk elszökését. Azonban Magatha nem arról ismert, hogy megijedne egy kis nehézségtől. Hiszen vannak olyanok, akik talán nem tartják árulásnak amit tett, és segíteni fogják őt: az Elhagyottak.

Sajnos Magatha Grimtotemről a Cataclysm óta nem hallottunk, de reméljük, hogy a rendkívül veszélyes és hataloméhes sámánasszony még fel fog bukkanni a játékban.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .