CikkekHírekWoW: Battle for Azeroth

Hírek – Teldrassil felégetése

Ahogy azt már a Blizzard bejelentette, a 8.0 patch fogja bemutatni a Battle for Azeroth első konfliktusait: Teldrassil felégetését és az Undercity-i csatát. Ezek a kiegészítő előtti események főként Darkshore-ban és Tirisfal Glades-ben fognak játszódni, és valószínűleg ennek lesz előzménye a májusban megjelenő Before the Storm regény. Most Teldrassil felégetésével fogunk megismerkedni, hogy mi mindent bányásztak eddig ki az adatokból, illetve az alpha verzióból.

A Horda Darnassus felé indul

Az Azerite utáni hajsza Silithusban kezdődik, és úgy tűnik, az Alliance is Silithusra koncentrál, felkészülve egy esetleges összecsapásra a Hordával. Csakhogy Sylvanasnak más elképzelései vannak, és egyelőre a kibányászott szövegekből az alábbi monológ derül ki:

<Sylvanas Silithusra mutat a térképen>. Mindegy, hogy mit teszek, EZ meg fogja változtatni a hatalmi egyensúlyt. És az azerite most már az egész világon felbukkan. Még mindig nem ismerjük a teljes erejét, csak azt tudjuk, hogy a hadviselésnek egy új generációját fogja létrehozni. Hogy fog egy háború kinézni húsz év múlva? És száz év múlva? Ami biztos, hogy Teldrassil és a Nigh Elfek nyilvánvaló fenyegetést jelentenek a Horda békéjére és biztonságára Kalimdoron. Darnassus biztos kikötője lesz az azerite Eastern Kingdomsba való csempészésének. Nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen. Hogy megnyerhessük ezt a háborút, nekünk kell felügyelnünk az azerite-ot. Hogy felügyelhessük az azerite-ot, ki kell iktatnunk a Kal’dorei fenyegetést. Nincs veszteni való időnk.

Támadások Ashenvale-ben és Darkshore-ban

A Night elfek rájönnek, hogy a Horda meglepetésszerű támadásokat indított Ashenvale-ben, ezért megpróbálják a flottájukat visszahívni, miközben a maradék haderőt mozgósítják Darnassusban. Miután Anduin Wrynn király és Matthias Shaw a játékosokat Ashenvale-be küldik, találkozunk és megismerkedünk az Astranaarba küldött Sentinel kapitánnyal, Delaryn Summermoonnal.

Delaryn Summermoon az, hogy a Collector’s Editionben megtalálható történet, az Elegy szerint rájön arra, hogy a Horda üügynökei megmérgezik a Night Elf őröket és úgy tűnik, hogy megölik a civileket is. Ugyancsak ő jön rá arra, hogy a Horda célja valójában Darnassus elérése.

„Rothadó arcáról a kegyetlen vigyor lassan eltűnt, ahogy rájött, hogy nem üres fenyegetés, amit a nő mondott. – Nem győzhetsz – mondta. – Ott vagyunk mindenhol. Még mindig nem fogtad fel, hogy az összes helyőrségeket megtámadtuk? Tucatnyian támadtak rájuk hozzám hasonlóan ezzel a fájdalmas mérgünkkel. És nektek, okos vadászoknak, magasztalt Sentineleknek, settenkedő druidáknak – még csak halvány fogalmatok sem volt róla.

Delaryn a druidára gondolt, aki Silverwind Refuge felé repült az üzenetével. Néhány helyőrség valóban jelentést tett meglepetésszerű támadásokról. De volt valami a Forsaken szavaiban, ami erőltetettnek hangzott.

– Csak blöffölsz – vágta rá Delaryn. – Mi a tervetek? A Horda Silithus felé menetel. Miért osztjátok meg Ashenv…

És akkor egyszerre ott volt a válasz, olyan nyilvánvalóan, hogy úgy érezte, mintha gyomorszájon vágták volna.

A night elf flotta Feralas felé tartott.

Tyrande Stormwindben volt.

– Utat vágtok magatoknak – mormolta rémülten.

A Forsaken nem felelt, csak ismét nevetett.

/Részlet az Elegy című novellából/

Malfurion Stormrage

Ahogy a helyzet egyre rosszabbodik, az Alliance játékosok találkoznak Malfurion Stormrage-dzsel és Shandris Feathermoonnal is. Malfurion wispekből hoz létre egy falat, amellyel feltartja a Horda seregeit. A wispeket megölni nem lehet, így a Hordának majd más megoldás után kell néznie.

Delaryn: Shan’do! Olyan gyorsan jöttem, ahogy csak tudtam! Láttam, hogy a Warchief Zoram’gar Outpost felé tart.
Malfurion: Értünk jött, Delaryn. A Warchief azért jött, hogy elfoglalja a Világfát.
Delaryn: A csapatainkat, Shand’do – Tyrande napokkal ezelőtt elküldte őket, hogy védjék a silithusi előőrseinket. 
Malfurion: Akkor még van időnk! Delaryn, menj és szedj össze annyi csapatot, amennyit csak bírsz a közeli erődítményekből.
Malfurion: Kalandor, utazz Darnassusba. Szedj össze annyi harcképes katonát, amennyit csak tudsz, de ne hagyd őrizetlenül a várost.
Malfurion: Én megkeresem a flottánkat és visszafordítom őket Darnassus felé.
Malfurion: És most siessetek! Ez a fal lelassítja őket, de nem tartja fel őket örökké. A Warchief értünk jött. Tudtam, hogy egyszer elérkezik ez a nap. Keresd meg Shandris Feathermoont és figyelmeztesd őt arra, hogy itt van a Warchief. Elune legyen veled.

Malfurion azonban közben Astranaarban rátámadt az ott tartózkodó Saurfangra. Hatalmas erejével az idős orkra kívánta temetni a fogadó épületét, ahol Saurfang tartózkodott. Csakhogy egyszerre sötét varázslat cikázott át a fogadón, és Sylvanas Windrunner jelent meg. Egyelőre ennyit tudunk meg az A Good War című novella részletéből, és ez alapján többen arra gyanakodnak, hogy Malfurion Stormrage esetleg nem fogja túlélni a csatát Sylvanas-szal és ezért nem fogja tudni megmenteni Teldrassilt.

Shandris Feathermoon

Mindezalatt Shandris Feathermoon Darnassusban összegyűjti a még hadra fogható night elfeket és parancsokat ad ki, hogy melyik hadtest merre vonuljon. Egy kibányászott párbeszédből úgy tűnik, Shandrisnek sikerül majd elfognia Ranger Captain Areielt, a Forsaken kapitányt, akivel a WotLK idején Howling Fjordban találkoztunk. Úgy tűnik, hogy ők ketten nagyon régóta ismerik egymást, lehet, hogy még a high elfek száműzése előtti időkből. A párbeszédből az is kiderül, hogy valószínűleg Areiel nem fogja túlélni a találkozást.

A Horda támadása

A Hordában Sylvanas és Nathanos Marris igyekeznek majd megoldást találni a wisp-problémára. Az eddig kibányászott szövegekből feltételezhető, hogy a wispek figyelmét igyekeznek majd megosztani, hogy ne egy helyre tömörüljenek, hanem majd segíteni akarjanak máshol is, és ennek érdekében kezdik el felgyújtani az erdőket, de ez egyelőre egy teória.

Emellett a Moonstone-ok erejét igyekeznek majd a saját hasznukra fordítani. A Moonstone-okból készült nyakláncokat a kaldoreiek viselik és ezek a drágakövek erőt biztosítanak számukra. A nyakláncok megszerzése után a Horda azok erejét még az azerite-tel is egyesíti. És természetesen a moonwelleket sem hagyják békén, azokat is elpusztítják, nehogy a night elfek abból is erőt merjenek.

Az eddig feltárt adatokból Darkshore-ban mindkét fél megpróbálja majd gyengíteni a másikat, kémeket iktatnak ki a saját soraik közül, az Alliance tagjai azerite hordókat igyekeznek majd megszerezni, és Malfurion a wispek mellett az ancienteket is mozgósítja majd.

Hogy a kibontakozó csata hogyan fog Teldrassil felégetésével véget érni és milyen áldozatokat fog szedni, azt egyelőre nem tudjuk, viszont azt tudjuk, hogy a történet kijátszásáért az alábbi, Teldrassil Hippogryph mountot lehet majd jutalomként megszerezni.

Akit érdekel az Alphából, hogy Alliance oldalon hogyan is fog kezdődni ez az event, az az alábbi videón megtekintheti:
Bővebben a z eddig kibányászott adatokról a Wowheaden olvashattok!
FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .