Hírek – Teldrassil felégetése

Ahogy azt már a Blizzard bejelentette, a 8.0 patch fogja bemutatni a Battle for Azeroth első konfliktusait: Teldrassil felégetését és az Undercity-i csatát. Ezek a kiegészítő előtti események főként Darkshore-ban és Tirisfal Glades-ben fognak játszódni, és valószínűleg ennek lesz előzménye a májusban megjelenő Before the Storm regény. Most Teldrassil felégetésével fogunk megismerkedni, hogy mi mindent bányásztak eddig ki az adatokból, illetve az alpha verzióból.

A Horda Darnassus felé indul

Az Azerite utáni hajsza Silithusban kezdődik, és úgy tűnik, az Alliance is Silithusra koncentrál, felkészülve egy esetleges összecsapásra a Hordával. Csakhogy Sylvanasnak más elképzelései vannak, és egyelőre a kibányászott szövegekből az alábbi monológ derül ki:

<Sylvanas Silithusra mutat a térképen>. Mindegy, hogy mit teszek, EZ meg fogja változtatni a hatalmi egyensúlyt. És az azerite most már az egész világon felbukkan. Még mindig nem ismerjük a teljes erejét, csak azt tudjuk, hogy a hadviselésnek egy új generációját fogja létrehozni. Hogy fog egy háború kinézni húsz év múlva? És száz év múlva? Ami biztos, hogy Teldrassil és a Nigh Elfek nyilvánvaló fenyegetést jelentenek a Horda békéjére és biztonságára Kalimdoron. Darnassus biztos kikötője lesz az azerite Eastern Kingdomsba való csempészésének. Nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen. Hogy megnyerhessük ezt a háborút, nekünk kell felügyelnünk az azerite-ot. Hogy felügyelhessük az azerite-ot, ki kell iktatnunk a Kal’dorei fenyegetést. Nincs veszteni való időnk.

Támadások Ashenvale-ben és Darkshore-ban

A Night elfek rájönnek, hogy a Horda meglepetésszerű támadásokat indított Ashenvale-ben, ezért megpróbálják a flottájukat visszahívni, miközben a maradék haderőt mozgósítják Darnassusban. Miután Anduin Wrynn király és Matthias Shaw a játékosokat Ashenvale-be küldik, találkozunk és megismerkedünk az Astranaarba küldött Sentinel kapitánnyal, Delaryn Summermoonnal.

Delaryn Summermoon az, hogy a Collector’s Editionben megtalálható történet, az Elegy szerint rájön arra, hogy a Horda üügynökei megmérgezik a Night Elf őröket és úgy tűnik, hogy megölik a civileket is. Ugyancsak ő jön rá arra, hogy a Horda célja valójában Darnassus elérése.

“Rothadó arcáról a kegyetlen vigyor lassan eltűnt, ahogy rájött, hogy nem üres fenyegetés, amit a nő mondott. – Nem győzhetsz – mondta. – Ott vagyunk mindenhol. Még mindig nem fogtad fel, hogy az összes helyőrségeket megtámadtuk? Tucatnyian támadtak rájuk hozzám hasonlóan ezzel a fájdalmas mérgünkkel. És nektek, okos vadászoknak, magasztalt Sentineleknek, settenkedő druidáknak – még csak halvány fogalmatok sem volt róla.

Delaryn a druidára gondolt, aki Silverwind Refuge felé repült az üzenetével. Néhány helyőrség valóban jelentést tett meglepetésszerű támadásokról. De volt valami a Forsaken szavaiban, ami erőltetettnek hangzott.

– Csak blöffölsz – vágta rá Delaryn. – Mi a tervetek? A Horda Silithus felé menetel. Miért osztjátok meg Ashenv…

És akkor egyszerre ott volt a válasz, olyan nyilvánvalóan, hogy úgy érezte, mintha gyomorszájon vágták volna.

A night elf flotta Feralas felé tartott.

Tyrande Stormwindben volt.

– Utat vágtok magatoknak – mormolta rémülten.

A Forsaken nem felelt, csak ismét nevetett.

/Részlet az Elegy című novellából/

Malfurion Stormrage

Ahogy a helyzet egyre rosszabbodik, az Alliance játékosok találkoznak Malfurion Stormrage-dzsel és Shandris Feathermoonnal is. Malfurion wispekből hoz létre egy falat, amellyel feltartja a Horda seregeit. A wispeket megölni nem lehet, így a Hordának majd más megoldás után kell néznie.

Delaryn: Shan’do! Olyan gyorsan jöttem, ahogy csak tudtam! Láttam, hogy a Warchief Zoram’gar Outpost felé tart.
Malfurion: Értünk jött, Delaryn. A Warchief azért jött, hogy elfoglalja a Világfát.
Delaryn: A csapatainkat, Shand’do – Tyrande napokkal ezelőtt elküldte őket, hogy védjék a silithusi előőrseinket. 
Malfurion: Akkor még van időnk! Delaryn, menj és szedj össze annyi csapatot, amennyit csak bírsz a közeli erődítményekből.
Malfurion: Kalandor, utazz Darnassusba. Szedj össze annyi harcképes katonát, amennyit csak tudsz, de ne hagyd őrizetlenül a várost.
Malfurion: Én megkeresem a flottánkat és visszafordítom őket Darnassus felé.
Malfurion: És most siessetek! Ez a fal lelassítja őket, de nem tartja fel őket örökké. A Warchief értünk jött. Tudtam, hogy egyszer elérkezik ez a nap. Keresd meg Shandris Feathermoont és figyelmeztesd őt arra, hogy itt van a Warchief. Elune legyen veled.

Malfurion azonban közben Astranaarban rátámadt az ott tartózkodó Saurfangra. Hatalmas erejével az idős orkra kívánta temetni a fogadó épületét, ahol Saurfang tartózkodott. Csakhogy egyszerre sötét varázslat cikázott át a fogadón, és Sylvanas Windrunner jelent meg. Egyelőre ennyit tudunk meg az A Good War című novella részletéből, és ez alapján többen arra gyanakodnak, hogy Malfurion Stormrage esetleg nem fogja túlélni a csatát Sylvanas-szal és ezért nem fogja tudni megmenteni Teldrassilt.

Shandris Feathermoon

Mindezalatt Shandris Feathermoon Darnassusban összegyűjti a még hadra fogható night elfeket és parancsokat ad ki, hogy melyik hadtest merre vonuljon. Egy kibányászott párbeszédből úgy tűnik, Shandrisnek sikerül majd elfognia Ranger Captain Areielt, a Forsaken kapitányt, akivel a WotLK idején Howling Fjordban találkoztunk. Úgy tűnik, hogy ők ketten nagyon régóta ismerik egymást, lehet, hogy még a high elfek száműzése előtti időkből. A párbeszédből az is kiderül, hogy valószínűleg Areiel nem fogja túlélni a találkozást.

A Horda támadása

A Hordában Sylvanas és Nathanos Marris igyekeznek majd megoldást találni a wisp-problémára. Az eddig kibányászott szövegekből feltételezhető, hogy a wispek figyelmét igyekeznek majd megosztani, hogy ne egy helyre tömörüljenek, hanem majd segíteni akarjanak máshol is, és ennek érdekében kezdik el felgyújtani az erdőket, de ez egyelőre egy teória.

Emellett a Moonstone-ok erejét igyekeznek majd a saját hasznukra fordítani. A Moonstone-okból készült nyakláncokat a kaldoreiek viselik és ezek a drágakövek erőt biztosítanak számukra. A nyakláncok megszerzése után a Horda azok erejét még az azerite-tel is egyesíti. És természetesen a moonwelleket sem hagyják békén, azokat is elpusztítják, nehogy a night elfek abból is erőt merjenek.

Az eddig feltárt adatokból Darkshore-ban mindkét fél megpróbálja majd gyengíteni a másikat, kémeket iktatnak ki a saját soraik közül, az Alliance tagjai azerite hordókat igyekeznek majd megszerezni, és Malfurion a wispek mellett az ancienteket is mozgósítja majd.

Hogy a kibontakozó csata hogyan fog Teldrassil felégetésével véget érni és milyen áldozatokat fog szedni, azt egyelőre nem tudjuk, viszont azt tudjuk, hogy a történet kijátszásáért az alábbi, Teldrassil Hippogryph mountot lehet majd jutalomként megszerezni.

Akit érdekel az Alphából, hogy Alliance oldalon hogyan is fog kezdődni ez az event, az az alábbi videón megtekintheti:
Bővebben a z eddig kibányászott adatokról a Wowheaden olvashattok!
FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .