CikkekHírekTájak és városokWoW: Battle for Azeroth

Hírek – Zuldazar előzetes

Zandalar sziget belsejében, egy őserdő mélyén rejtőzik Zuldazar, az egykor hatalmas Zandalar Birodalom maradványa. Csatlakozz hozzánk erre a rövidke túrára, amelyen bejárjuk a világ legrégebbi városát és az azt körülvevő fenséges földeket, és vetünk egy pillantást az ősi területen élő növény- és állatvilágra is.

A dzsungel koronaszintje felett található Golden Throna (Arany Trón) szolgál Zuldazar város központjául, ahonnan a leglenyűgözőbb a kilátás a területre. Innét kormányozza népét Rastakhan, a Zandalarik királya. A hatalmas ősi városképet az egymással kapcsolatban álló elnyújtózó teraszok adják, amelyeket a hűséges alattvalók által a loáknak szentelt templomok szegélyezik.

Üdvözlünk Zuldazarban.


A dolgok nem állnak túl jól ebben a nagyszerű birodalomban. A föld tele van sötét titkokkal, és lázadásról pletykálnak. A Horda képviselőjeként ki kell érdemelned Rastakhan király és a Zanchuli Tanács bizalmát, hogy hozzáférhess Zuldazar nyersanyagaihoz és fenséges tengeri flottájához. A háború kimenetele múlik ezen.

A látogatók mindent megtalálnak, amire szükségük lehet egy hosszasabb itt-tartózkodásra a város központjában, Dazar’azol szívében. Van itt fogadó, portálok a Horda városaiba és Dalaranba, profession trainerek, bank, training dummy-k, árusok és sok minden más. Könnyű elveszni ebben a többszintes, ősi városban – de ez csak fokozza nagyságát és fenségességét.

Nézz a lábad elé!
Ha fel szeretnéd fedezni a várost és a körülvevő területeket, akkor vedd elő a túrabakancsod és szerezz egy kipihent hátast. Többezer lépcsőfok található Zuldazarban. Csak mindig légy körültekintő, mert különben könnyen belezuhanhatsz a számos vízesés egyikébe, amely a várost veszi körül. A látvány viszont lélegzetelállító!

Dolgok, amiket próbálj ki: Tegyél egy túrát egy Caravan Brutosaur hátán! A Brutosaurokat arra képezték ki, hogy az árukat szállítsák velük Zuldazarban, ezért lassú, de biztos túrát lehet velük tenni a város teraszai között. 

alternate-image-name
Egy Loa-szentély
A Zandalar trollok által istenként dicsőített loák igazából Wild Godok – vagy Azeroth szellemei. Számos templomot szenteltek ezen lények tiszteletére, amelyek általában magasan fekvő területeken, vagy a hegycsúcsokon találhatók, mivel ezeket szent helyeknek tartják.
Tudtad? Atal’ai azt jelenti Zandali nyelven, hogy „elkötelezettek”.

A város déli részén a kiterjedt Zandalari Kikötő (Port of Zandalar) található, mint a legalacsonyabban fekvő terület. Itt állomásozik a Zandalarik hatalmas flottája, és egész Azeroth-ból jönnek ide kereskedők eladni portékájukat.Akik már elég magas szinten vannak (level 115) és elvégezték a bevezető küldetéseket, azok innét érhetik el az Expedition Mapen keresztül az Island Expeditionöket Captain Rez’okun segítségével.


A körülvevő vad élővilág

Zandalar gazdag növény- és állatvilága külön kutatást és katalogizálást érdemel. A Zandalarik közül jópáran kiváló idomárok, akik számos itt élő állatot háziasítottak. Néhány közülük értékes segítség a Zandalarik számára; mások pedig akadályt jelentenek azok számára, akik szeretnék kiaknázni a dzsungel nyersanyag-készleteit.

Idomított Ravasaurok, Brutosaurok, Pterrodaxok és Direhornok találhatók az itteni istállókban. Számtalan vadnak ad otthont a dzsungel, mint például a Muddy Riverbeasteknek és a Roaming Nibblereknek.


A Tortollan tudás hatalom

A városon belül és annak határain kívül egy új fajjal találkozhatsz: a tortollanokkal. Ezek az ősi tudósok folyamatosan a tudást hajszolják és ősi ereklyéket gyűjtenek. Mindig szükségük van bátor lelkekre, hogy segítsenek nekik megszerezni, amit keresnek. Kockázatos dolog segíteni őket, de végső soron megéri az erőfeszítést, hogy a te oldaladon álljanak.


Ahol a királyok nyugszanak

Ha követed az Arany Utat (Golden Road) a várostól a nyugatra fekvő hegyek közé, végül Atal’Dazarba jutsz. Ezek az ősi piramisok szolgáltak évezredeken keresztül a Zandalari királyok végső nyughelyéül. Minden egyes elhunyt uralkodóval új termeket építettek, hogy elraktározhassák az elhunyt hatalmas vagyonát.

Atal’Dazar két dungeon helyszínéül is szolgál: a belső része Atal’Dazar, míg a külső része a King’s Rest.

Délről, keletről és nyugatról kiterjedt partszakasz veszi körül Zuldazart, számos lehetőséget kínálva a horgászatra, csónakázásra, úszásra és kincsvadászatra. Északról Nazmir mocsárvidéke várja a felfedezőket, újabb alkalmat kínálva arra, hogy a Zandalarik kedvében járj.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .