Hírek – Zuldazar előzetes

Zandalar sziget belsejében, egy őserdő mélyén rejtőzik Zuldazar, az egykor hatalmas Zandalar Birodalom maradványa. Csatlakozz hozzánk erre a rövidke túrára, amelyen bejárjuk a világ legrégebbi városát és az azt körülvevő fenséges földeket, és vetünk egy pillantást az ősi területen élő növény- és állatvilágra is.

A dzsungel koronaszintje felett található Golden Throna (Arany Trón) szolgál Zuldazar város központjául, ahonnan a leglenyűgözőbb a kilátás a területre. Innét kormányozza népét Rastakhan, a Zandalarik királya. A hatalmas ősi városképet az egymással kapcsolatban álló elnyújtózó teraszok adják, amelyeket a hűséges alattvalók által a loáknak szentelt templomok szegélyezik.

Üdvözlünk Zuldazarban.


A dolgok nem állnak túl jól ebben a nagyszerű birodalomban. A föld tele van sötét titkokkal, és lázadásról pletykálnak. A Horda képviselőjeként ki kell érdemelned Rastakhan király és a Zanchuli Tanács bizalmát, hogy hozzáférhess Zuldazar nyersanyagaihoz és fenséges tengeri flottájához. A háború kimenetele múlik ezen.

A látogatók mindent megtalálnak, amire szükségük lehet egy hosszasabb itt-tartózkodásra a város központjában, Dazar’azol szívében. Van itt fogadó, portálok a Horda városaiba és Dalaranba, profession trainerek, bank, training dummy-k, árusok és sok minden más. Könnyű elveszni ebben a többszintes, ősi városban – de ez csak fokozza nagyságát és fenségességét.

Nézz a lábad elé!
Ha fel szeretnéd fedezni a várost és a körülvevő területeket, akkor vedd elő a túrabakancsod és szerezz egy kipihent hátast. Többezer lépcsőfok található Zuldazarban. Csak mindig légy körültekintő, mert különben könnyen belezuhanhatsz a számos vízesés egyikébe, amely a várost veszi körül. A látvány viszont lélegzetelállító!

Dolgok, amiket próbálj ki: Tegyél egy túrát egy Caravan Brutosaur hátán! A Brutosaurokat arra képezték ki, hogy az árukat szállítsák velük Zuldazarban, ezért lassú, de biztos túrát lehet velük tenni a város teraszai között. 

alternate-image-name
Egy Loa-szentély
A Zandalar trollok által istenként dicsőített loák igazából Wild Godok – vagy Azeroth szellemei. Számos templomot szenteltek ezen lények tiszteletére, amelyek általában magasan fekvő területeken, vagy a hegycsúcsokon találhatók, mivel ezeket szent helyeknek tartják.
Tudtad? Atal’ai azt jelenti Zandali nyelven, hogy “elkötelezettek”.

A város déli részén a kiterjedt Zandalari Kikötő (Port of Zandalar) található, mint a legalacsonyabban fekvő terület. Itt állomásozik a Zandalarik hatalmas flottája, és egész Azeroth-ból jönnek ide kereskedők eladni portékájukat.Akik már elég magas szinten vannak (level 115) és elvégezték a bevezető küldetéseket, azok innét érhetik el az Expedition Mapen keresztül az Island Expeditionöket Captain Rez’okun segítségével.


A körülvevő vad élővilág

Zandalar gazdag növény- és állatvilága külön kutatást és katalogizálást érdemel. A Zandalarik közül jópáran kiváló idomárok, akik számos itt élő állatot háziasítottak. Néhány közülük értékes segítség a Zandalarik számára; mások pedig akadályt jelentenek azok számára, akik szeretnék kiaknázni a dzsungel nyersanyag-készleteit.

Idomított Ravasaurok, Brutosaurok, Pterrodaxok és Direhornok találhatók az itteni istállókban. Számtalan vadnak ad otthont a dzsungel, mint például a Muddy Riverbeasteknek és a Roaming Nibblereknek.


A Tortollan tudás hatalom

A városon belül és annak határain kívül egy új fajjal találkozhatsz: a tortollanokkal. Ezek az ősi tudósok folyamatosan a tudást hajszolják és ősi ereklyéket gyűjtenek. Mindig szükségük van bátor lelkekre, hogy segítsenek nekik megszerezni, amit keresnek. Kockázatos dolog segíteni őket, de végső soron megéri az erőfeszítést, hogy a te oldaladon álljanak.


Ahol a királyok nyugszanak

Ha követed az Arany Utat (Golden Road) a várostól a nyugatra fekvő hegyek közé, végül Atal’Dazarba jutsz. Ezek az ősi piramisok szolgáltak évezredeken keresztül a Zandalari királyok végső nyughelyéül. Minden egyes elhunyt uralkodóval új termeket építettek, hogy elraktározhassák az elhunyt hatalmas vagyonát.

Atal’Dazar két dungeon helyszínéül is szolgál: a belső része Atal’Dazar, míg a külső része a King’s Rest.

Délről, keletről és nyugatról kiterjedt partszakasz veszi körül Zuldazart, számos lehetőséget kínálva a horgászatra, csónakázásra, úszásra és kincsvadászatra. Északról Nazmir mocsárvidéke várja a felfedezőket, újabb alkalmat kínálva arra, hogy a Zandalarik kedvében járj.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .