CikkekWoW: Shadowlands

Shadowlands – az új kiegészítő

Sylvanas Windrunner, a Horda elbukott vezetője széttépte az Azeroth és a holtak birodalma közötti fátylat, ezzel pedig olyan eseménysort indított el, amely azzal fenyeget, hogy felborítja az élet és a halál kozmikus egyensúlyát. A World of Warcraft új kiegészítőjében, a Shadowlandsben Azeroth hősei a túlvilági élet csodáival és horrorjaival fognak szmbenézni, miközben Sylvanas tettének következményeivel megbirkóznak.

A játékosok, akik belépnek a rejtélyes Shadowlandsbe, egy megbolydult holtak birodalmával találkoznak. A normális kerékvágás szerint az elhunyt lelkeket abba a birodalomba szállították, ahova az általuk élt élet alapján jogosultak voltak, de most minden lelket a Maw-ba irányítanak, ahol a leggonoszabbak arra vannak kárhoztatva, hogy egy örökkévalóságon keresztül szenvedjenek. Miközben a játékosok igyekeznek majd az egyensúlyt visszaállítani és feltárni Sylvanas valódi terveit és célját, kapcsolatba fognak kerülni a különböző Covenantekkel (Szövetség), akik a Shadowlands különböző részeit uralják. A mi feladatunk, hogy kiválasszunk egy Covenantet, és segítsünk visszaállítani annak régi dicsőségét.

Shadowlands – A túlvilági élet

A Spirit Healerek azok, akik eldöntik, hogy mikor jött el egy lélek számára az idő, hogy belépjen Shadowlandsbe. Miután a lelkek megérkeznek, az Arbiter elé viszik őket, ez elé a rejtélyes és ősi lény elé, aki az emlékezet kora előtt jött létre – még a Titánoknál is öregebb néhány elbeszélés szerint. Akiket eléje visznek, azoknak az egész lelke, tettei, emlékei és tapasztalatai csupaszon hevernek előtte, és azon nyomban ítélkezik is felettük. Miután megítéltettek, az Arbiter elküldi őket Shadowlands egyik birodalmába, amelyből végtelen számú van. Mi ezek közül négyet fogunk meglátogatni, de nem minden lélek ebben a négy birodalomban él.

Ezt a négy birodalmat a Covenantok irányítják, ezek az ősi és nagyerejű rendek, akik a Shadowlands megszületése óta léteznek, és akiknek szent kötelessége fenntartani a túlvilági lét ökoszisztémáját.

Minden élő lélek életerőt hordoz magában, amelyet Animaként ismerünk. Ez az erő a Shadowlands éltető ereje, ez teszi lehetővé, hogy a fák nőjenek, a folyók folyhassanak, új dolgok jöhessenek létre. Az olyan hatalmas és fontos lelkek, mint Arthas, Garrosh vagy Varian, másonál több Animát hordoznak magukban.

Új zónák

Bastion

A rendíthetetlen Kyrianok uralják a Bastiont, akiknek elvei és kötelességtudatok arra ösztökéli őket, hogy óvják a halandó birodalomból érkező lelkeket, ahogy áthaladnak a Shadowlandsen. Ez a nemes lelkek otthona, akik aztán Spirit-healerek, vagy Val’kyrok is lesznek. Akiket ide küldenek, azok nehéz súlyt cipeltek életükben, és a Kyrian segít nekik abban, hogy visszaszerezzék erényeiket.

Egy híres lelket is megtalálhatunk itt a Bastionban, ő pedig Uther the Lightbringer, akit Arthas Menethil ölt meg, és aki most sötét erők ellen fog küzdeni, akik a megtorlás szimbólumaként szeretnék őt felhasználni.

Ardenweald

Ardenweald egy elvarázsolt mágikus erdő, amelyet az Emerald Dream sötét túlvilági képének is tarthatunk. Ha az Emerald Dream jelképezi a tavaszt és a nyarat, akkor Ardenweald az őszt és a telet. Az itt uralkodó Covenant a Night Fae, akik úgy gondolják, hogy a Shadowlands nem a végállomás egy lélek útja során, és ezért arra fókuszálnak, hogy itt a lelkek megpihenhessenek és felkészüljenek az újjászületésre és arra, hogy folytassák célkitűzéseiket a világban. Éppen ezért féltőn óvják a természet szellemeit azoktól, akik ettől az újjászületéstől akarják megfosztani őket.

Itt pihent meg Cenarius lelke is, akit Grommash megölt, majd a Cataclysm során feltámadt.

Revendreth

Azok a lelkek, akik gőgös, dölyfösek és hibásak voltak a személyiségükben életükben, itt kötnek ki Revendreth-ben, amely tele van gótikus épületekkel és titkokkal, amelyek tükrözik a zóna sötét hangulatát. Revendreth-ben a vámpírszerű Venthyr nevű Covenant uralkodik, akik segítenek a lelkeknek, akik szeretnének vezekelni az életükben elkövetett bűnökért. A vezeklés elképesztő kínok átélése annak érdekében, hogy utána a Shadowlands más területein szolgálhassanak.

Az egyik ilyen híres lélek, aki itt található, az Kael’thas Sunstrider, a blood elfek egykori ura, aki a Magister’s Terrace-ben lelte halálát, miután szövetséget kötött Kil’jaedennel és a Burning Legionnel. Kael’thas épp bosszút kíván állni egy régi ellenségen a múltjából, miközben a Revendreth-nél az életében elkövetett bűnökért kíván vezekelni.

Maldraxxus

Maldraxxus egy sötétebb zóna a Shadowlandsen belül, ahol a háborút szerető Necrolordok uralkodnak. Ők abban hisznek, hogy a legfittebbek a legalkamasabbak a túlélésre, éppen ezért ez nem feltétlenül jelent gonoszságot, csak azt, hogy küzdenek a túlélésért a Shadowlandsen belül. Emiatt ez a Shadowlands katonai haderejének központja is, akik az első védelmi vonalként szolgálnak, és tisztelik azokat, akik a csatatéren kívánnak erőt és dicsőséget szeretni.

Az egyik híres lélek, aki itt Maldraxxusban található az nem más, mint a Gul’dan orgyilkosai által megölt Draka, Thrall édesanyja.

The Maw

Ez a zóna szolgál a leggonoszabb lelkek börtöneként, akik et az Arbiter arra ítél, hogy veszélyt jelentenek a Shadowlands számára, ha szabadon maradnának. Ezt a területet a Jailer of the Damned, vagyis az Átkozottak Börtönőre irányítja, akit még soha senki nem látott. A Mawból még soha senki nem szabadult ki. Azonban az Azerothon folyó folyamatos háborúknak és Sylvanas mesterkedéseinek köszönhetően a Maw egyre dagad, egyre több lélek van benne, és Shadowlands többi zónája ezért kezd kifogyni az Animából, abból az életerőből, amely fenntartja az egyensúlyt a Shadowlandsben. A játékosok az Azeroth-tal való mélyebb kapcsolatuknak köszönhetően képesek lesznek kiszabadulni erről a helyről, ahonnét előttük senki más nem tudott.

A Jailer nem mestere Sylvanas Windrunnernek, azonban egy közös cél érdekében összedolgoznak.

Maximum szinten a játékosok visszatérnek a Maw-ba, hogy többet megtudjanak arról, hogy mi is történik a Shadowlansdben és mit is akar Sylvanas és a Jailer. Ez egy dinamikus terület, amelyet a felfedezésre és a végtelen játékra terveztek – de a játékosok hamar ráeszmélnek majd, hogy a Maw egy rémisztő és különösen veszélyes hely, ahol csak néhány helyen vagyunk biztonságban a Jeiler figyelő szemei elől.

Torghast, Tower of the Damned

A Maw központjában található Torghast, Tower of the Damned (Átkozottak Tornya). Hogy megismerjük a Jailer titkait, a játékosoknak fel kell fedezniük a tornyot. A torony belsejében egy végtelen és állandóan változó dungeon található; a labirintus-rendszert akár szólóban, akár négyfős csapatban lehet teljesíteni.

Nagy erők rejlenek a toronyban – ahogy egyre feljebb haladsz, a veszély is egyre nő. Kitartónak kell lenni, ha túl akarod élni; és ha nem tudsz továbbhaladni, akkor még erősebben kell visszatérned új trükkökkel a kezedben annak érdekében, hogy legyőzd a torony kihívásait.

A Jailer tornya hatalmas és kifürkészhetetlen, a termek, lakosok, csapdák és jutalmak pedig minden alkalommal változnak.

Oribos the Eternal City

Ez az ősi város Shadowlands szívében helyezkedik el, és már az emlékezet kora előtt is állt. Ő köti össze Shadowlands különböző területeit. Központjában az Arbiterek vannak, akik irányítják ezt a várost. Ez a találkozóhelye a kereskedőknek és az ügyeskedőknek is, és ez lesz a fő kereskedelmi központ Shadowlandsben.

Dungeonök és raidek

4 dungeon lesz a szintezés során, minden szintező zónában egy:

  • The Necrotic Wake
  • Plaguefall
  • Mists of Tirna Scithe
  • Halls of Atonement

Lesz 4 dungeon maximális szinten is:

  • Spires of Ascension
  • Theater of Pain
  • The Other Side – itt találkozunk Bwonsamdival is, egy zseb-dimenzió lesz Shadowlandsen belül
  • Sanguine Depths

Az első raid Castle Nathria, egy Drakula kastélya ihlette raid lesz, 2 szárnnyal, szárnyanként 3 boss-szal.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .