CikkekCikkfordításTájak és városokWoW: Shadowlands

Shadowlands – Bastion és a Kyrian Covenant előzetes (+ további infók a többi zónáról)

A Shadowlands kiegészítő során Azeroth hősei a holtak birodalmába fognak utazni, miután Sylvanas Windrunner széttépte az életet és a halált egymástól elválasztó fátylat. Miközben a hősök négy túlvilági zónát fedeznek fel – Bastiont, Maldraxxust, Ardenwealdet és Revendreth-et -, találkozni fognak a Covenantekkel, akik Shadowlands birodalmaiban irányítják az életet. Az első állomás Bastion spirituális birodalma lesz.

A Tiszták Otthona

Amikor először megérkezünk Bastionba, békés fasorok, csillogó egek, légies ormok és szikrázó látvány fogad minket. Ez a paradicsomi birodalmat az állhatatos Kyrianok lakják, akik óvják a halandó lelkeket, ahogy áthaladnak a Shadowlandsen. Ha szeretnénk kibogozni a Banshee Királynő gonosz terveit, akkor ki kell érdemelnünk megbecsülésüket, hogy a szövetségeseink legyenek.

Bastion lakói

Kyrians

Kyrianok

Bastion nemes lakói, akik elkísérik a holtak lelkit Oribosba, hogy ott az egykedvű Arbiter megítélje őket, mielőtt még végleges úticéljukhoz küldené őket. A Bastionba frissen érkezettek Kyrian Aspirantok, vagyis aspiránsok lesznek – szárny nélküli lények, akik évszázadokon keresztül azért képezik magukat, hogy egy nap kiérdemelhessék szárnyaikat és ők is csatlakozhassanak az Ascended (Felemelkedettek) soraihoz. Az első Kyrianokat Archonoknak hívják.

Stewards

Stewardok (Gondnokok)

A Halál mágiájából születtek ezek a túlvilági gondnokok és mesteremberek, akik megtartják Bastiont eredeti állapotában. Amellett, hogy javítják a birodalmat, ők rakják össze a Centurionokat – ezeket az anima által működtetett őrzőket, akik a Kyrian Aspirantokat képezik és Bastiont védelmezik. Minden gondnok majom szeretettel csüng egy Paragonon és emlékeztetőket őriznek eredményeiről. Talán te is felkelted a figyelmüket, és melletted kötelezik el magukat!

The Forsworn

A Forswornok

Ritkán, de előfordul, hogy egy Aspiráns megbukik a felemelkedési próbája során. Ezek az egykor nagyszerű lelkek elsötétülnek és elvesznek, és bánatosan barangolnak Bastion mezőin. Kulcsfontosságú dolog felügyelet alatt tartani a Forswornokat, mert ha nem figyelnek rájuk, könnyen szétterjeszthetik a kétséget a birodalomban…

A Centurionok

Egy szakasznyi anima által üzemeltetett automata, amelyek a meditatív harcra képezik ki a Kyrian Aspiránysokat, és emellett Bastiont is védelmezik.

Praetor: Ezeknek a repülő automatáknak a feladata kiképezni azokat az Aspiránsokat, akik különös tehetséget mutatnak a közelharcokban.
Goliath: A védelem merev bástyái és nagy erejű harcosok, akik fenntartják a rendet Bastionban.
Colossus: Örökéletű védelmezőkként ezek az őrzők évezredek óta védelmezik Bastiont.ion for ages.

Manifesztációk, azaz Megtestesülések

Ahogy a Kyrianok lehányják magukról múltbéli életük terheit, kínzó gondolataik fizikai megtestülései szakadnak ki testükből. Csak ezeknek a megtestesüléseknek a leszámolásával tisztíthatja meg magát egy Kyrian és érheti el a felemelkedést.

Ők csak néhányak azok közül a lények közül, akikkel találkozhatsz Bastionban. Miközben kalandozol, érdemes ébernek maradnod – akár még Uther the Lightbringerrel, vagy Azeroth más régen elhunyt hőseivel is találkozhatsz, akik ezen a világon vándorolnak…


Kyrian Covenant

Amikor a játékosok elérik a maximális szintet és felfedezték a négy első zónát, utána választhatnak, hogy melyik Covenant mellett kötelezik el magukat. Minden Covenant képességeket ajánl bajnokainak, emellett más erőket és kozmetikai jutalmakat is el lehet érni a Covenant Kampány során – ami minden Covenant egyedi története – és más tevékenységeket is lehet majd csinálni. A Covenanttal való szövetség lehetővé teszi, hogy egy játékos elérje a Covenant Sanctumot, azt a várost, amely csak akkor nyílik meg, ha egy játékos egyezséget köt valamalyik birodalom vezetőivel.

A Kyrian ereje

Ha úgy döntesz, hogy a Kyrian Covenanthez csatlakozol, két egyedi képességre teszel szert – egy kaszthoz tartozó képességre, amit a harcok során használhatsz, és egy olyan képességre, amely megkönnyíti a világban való közlekedésedet.

Így néz ki az a mozgás alapú képesség, amelyet a Kyrian a bajnokainak biztosít:

Unburden: Tiszta animává változik, hogy megnövelje a sebességedet, lassítsa az esési sebességedet és előrehajt. Nagyon lecsökkenti azt a távolságot, amelyből az ellenségeid észrevesznek téged.

Kyrian_Sigil.png

Soulbinding

Amikor csatlakozol egy Covenanthez, egy ősi szertartáson fogsz átesni, amellyel a lelkedet a Covenant néhány nagyerejű tagjához kötöd. Ezzel a karaktered az ő erőiket is kihasználhatja, ezzel pedig erős bónuszokhoz juthat. Idővel az erő új szintjeit nyithatod fel, és ha a stratégia megköveteli, akkor váltogathatsz is a Soulbindok között.

Kyrian Covenant Jutalmak

Ha magadat a Kyrian Covenantnak ajánlod fel, akkor különböző jutalmakban lesz részed: egy mountban, egy petben, egy Kyrian-forged armorban és hát díszítésekben, amelyek felveszik a versenyt a Kyrian szárnyak szépségével.

Kyrian Covenant Plate Appearance

Több rejtély is vár Bastionban, amit ki kell derítened, és nem minden az, aminek látszik – egy sötét hatalom fenyegeti a békét ebben a birodalomban. Ahogy a lelkek közvetlenül a Maw-ba áramlanak és fennforgás van az egész Shadowlandsben, a Kyrian Aspiránsok úgy találják, hogy képtelenek útjukat folytatni a felemelkedés felé. Mivel a Kyrianok száma egyre apad, veszélybe kerül azon feladatuk is, hogy a megérkező lelkeket elszállítsák a Shadowlandsben. Vajon az Archon elkötelezett tagjai egységesen lépnek fel, vagy hitüknek ez a próbája elsüllyeszti fényes birodalmukat? Talán Azeroth legnagyobb hősei közül néhányan csatlakoznak a Kyrianok céljaihoz és visszaűzik ellenfeleiket!

Death_Lords_Sigil.png

Maldraxxus és a Necrolordok

Nekromanta katonák, akik az egész világegyetemben harcolnak

Maldraxxus csont és koponya laboratóriumaiban csak az erőt jutalmazzák, a gyengeséget félresöprik. A nekromanták az ambíciózusosak és perlekedők lelkein kísérleteznek, hogy aztán a leghatalmasabbakat élőholt katonákká formálják, akik majd a Shadowlandset óvják.

Maldraxxus brutális kiválasztási folyamata révén egy hatalmas és jóképességű hadsereg épült fel… de a hierarchiája megingott. A birodalom régóta uralkodó vezetője eltűnt. Távollétében az öt legalkalmasabb necrolord verseng a pozícióért és a felelősségért, hogy a halál célját előrevigyék az egész kozmoszban. Mindegyikük az újonnan érkezett lelkeket akarja magának megszerezni, hogy személyes testőrségüket tehetséges katonákkal töltsék meg, és minden eddiginél hatalmasabb hadsereget építsenek.

Amikor majd harcba vonulnak, vajon egymás ellen teszik… vagy a birodalmak ellen, akiknek védelmére felesküdtek?

Venthyr_Sigil.png

Revendreth és a Venthyr

A bűnök elfogyasztói, akik az átkozott lelkek animáját szerzik meg

A Venthyreknek jól megy a soruk. Revendreth kastélyai és a szüntelen alkony felett uralkodnak, miközben az arrogáns lelkeket az asztaluk elé szállítják. A begyűjtők túlvilági büntetése megtépázza szolgáik büszkeségét, de ezzel megóvja őket egy még rosszabb sorstól: hogy a Maw örökké tartó kínzását kelljen elszenvedniük.

De az így kiszipolyozott lelkek nem hagyhatják csak úgy el Revendreth-et egy jobb helyért. Éveken át tartó vezekléssel küszködnek, miközben eltöprengenek túlvilági életük célján.

Revendreth-nek mindig kell, hogy legyen egy ura, és a szóbeszédek szerint Denathrius, a Venthyrek elöljárója többé nem alkalmas erre a szerepre. Egy új Sire megkoronázása helyreállíthatná a birodalom korábbi dicsőségét… vagy ugyanabban a romlottságban és bűnben hagyja elsenyvedni Revendreth-et, mint amelytől való megtisztítás lenne a feladata.

Fae_Sigil.png

Adrenweald és a Night Fae

A természet védelmezői, akik fenntartják az újjászületés ciklusát.

Ha az Emerald Dream tükrözi az élet tavaszát és nyarát, a csillagos égbolt alatti Ardenweald birodalma pedig az élet alkonyát.

Azok, akik mély kapcsolatban állnak a természettel és meghalnak, a rejtélyes night fae-k gondozásába kerülnek, akik elhozzák az animát a halandók lelkéből és azt a szunnyadó szellemekbe töltik, hogy így megfiatalítsák az életüket az öregség maradványai mellett.

Ardenweald minden más birodalomnál jobban megszenvedi a friss lelkek hiányát. Időtlen idők óta ez az első alkalom, hogy a Night Fae-k Winter Queenjének (Télkirálynő) választania kell, hogy a terület egykor buja tisztásai – és lelkei – közül melyeket tápláljanak az utolsó értékes anima-cseppekkel… és melyek vesszenek el örökre.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .