A Hunter artifact fegyverek

Folytassuk tovább az artifact fegyverekről szóló sorozatot a hunterekkel, ahol talán az egyik legnagyobb vitét generálta a specek változásai. A Legion Alpha tesztje során a Survival spec története érhető el, és igyekeztek olyan történetet köréírni, illetve olyan feladatokkal megbízni a kalandort küldetése teljesítése során, amely az ő speccjének sajátosságait igyekszik kihangsúlyozni. De nézzük is meg közelebbről, hogy miről van szó!

Survival – Talonclaw, Spear of the Wild Gods (A Vad Istenek lándzsája)

A hivatalos leírás szerint a Highmountain taurenek faragták ezt a lándzsát, még Azeroth első démoni inváziója előtt tízezer évvel ezelőtt. Talonclaw viselői számos védő állat-szellemmel, az Ancientekként ismert szellemekkel harcoltak együtt, hogy megvédjék Azerothot, és különösen annak élővilágát. Az évezredek során ezek az Ancientek áldásukat adták erre a fegyverre, és ezzel hatalmuk egy részét is ráruházták a Talonclaw-ra.

Az Ősök Háborúja (War of the Ancients) idején – legalábbis abban a verzióban, amelyet a három időutazó megváltoztatott – Krasus felkereste a tauren törzseket, hogy ők is csatlakozzanak a Kaldorei ellenálláshoz a Burning Legionnel (Lángoló Légió) szemben. Huln a Vad Istenek lándzsáját, a Talonclaw-t viselte, amelyet csak sas-lándzsának hívott, és a fegyveren található vésések annak történetét és korábbi viselőinek tetteit mesélték el. Miután Jarod Shadowsong megmentette Huln életét, a tauren megígérte neki, hogy a kaldorei nevét is felvési a lándzsára. Huln az Azsharában történt csata során vitt véghez több dicsőséges tettet is. Megmentette Unng Akot és az ő Blackmaw törzsét, megtalálta Malorne szeretett jávorszarvasát, Eche’rot, aki aztán a társa is lett. Megkapta Cenarius áldását, amely az egész törzsére kiterjedt, védelmezte Malfuriont, amíg a druida a dryádokat idézte meg a csatatérre, és Jaroddal együtt legyőzték Tichondriust Eldarath-nál.

Az Ősök Háborúja után Huln visszatért szülőföldjére, amelyet az ő tiszteletére Highmountainnek (Magashegy) neveztek el. Azonban számára nem ért véget a harc az Örökkévalóság Kútjánál (Well of Eternity): a Légió legyőzésével egy másik ellenségre fókuszált: Deathwingre (Halálszárny). A Vault of Neltharionnál szembeszállt a pusztítóval és megszerezte a barlangból Kaz’goroth Pörölyét (Hammer of Kaz’goroth). Huln tudta, hogy valószínűleg a titán fegyverrel a titánok által kinevezett őrzőt nem lehet megölni, arra azonban a pöröly ereje elég volt, hogy száműzzék az egykori Föld-Védőt (Earth-Warden) erről a földről. Azóta egy fekete sárkány sem merészkedett vissza Highmountainre, és ezt a nevet a fekete sárkányok a mai napig félik.

A Broken Isles-on (Törött Szigetek) található Highmountain taurenek Huln és társai leszármazottai, akik az Ősök Háborúja során harcoltak. A törzs a Légió újabb támadásakor összefogott az Unseen Path-fel, az éjelf vadászok szervezetével, és megengedték nekik, hogy szervezetük otthonát, a Trueshot Lodge-ot Highmountain hegyoldalába építsék.

Huln fegyverét, a lándzsát azóta is szentként tisztelték a taurenek. Amikor egy hatalmas megfertőzött nightsaber, akit Dakarrnak hívnak, megjelent a környéken, és több taurent is megölt, az akkori törzsfőnök a lándzsával a kezében indult el megölni az állatot, azonban soha többé nem tért vissza. Napjainkban Azeroth legkitűnőbb vadászait keresik meg arra a feladatra, hogy ezt a hatalmas szellemlényt, akitől még a kvaldirok is tartanak, két tauren társaságában levadásszák. Dakarr megölése után a vadász méltóvá vált az egykori szent fegyver, a Talonclaw viselésére.

Beast Master – Titanstrike (Titáncsapás)

A hivatalos leírás szerint egy páratlan példájaként a techno-mágiás mérnöki munkának, a Titanstrike-ot a titán őrző és briliáns feltaláló, Keeper Mimiron tervezte. A puska belsejének biztonságában egy Thunderspark nevű ereklye izzítja be a Titanstrike-ot, befogva a viharok erejét, hogy egy koncentrált energia-robbanást hozzon létre. A puska erőforrását szintén Mimironnak köszönhetjük, aki ezt a régi múltban társának, Keeper Thorimnak készítette.

Talán nem ezt a fegyvert vártuk volna elsődlegesen egy Beastmaster számára, hanem inkább valamilyen legendás vadállat testrészéből készített fegyvert. Ennek ellenére valószínű, hogy Mimiron is kiváló puskát készített. A kérdés inkább az, hogy miért készítette el ezt a fegyvert egyáltalán Mimiron. Valamilyen ősi fenyegetést akart legyőzni vele? Mivel ennek a fegyvernek a megszerzése még nem került bele az Alphába, ezért elég nehéz róla beszélni. Vajon Ulduarba kell elmennni megszerezni ezt a fegyvert? Talán van valahol egy titkos szoba, ahol a Thunderspark (Villámszikra) csak arra vár, hogy megszerezzük olyan kihívások teljesítése során, ahol egy vadásznak és az ő petjének egy olajozott gépezetként kell együttműködniük. Remélem, hogy a gnóm vadászokról is többet megtudunk a fegyver megszerzése során. Lehet, hogy kiderül, hogy ez sem egy új találmány, hanem valami nagyon régi tradíció feltámasztása.

Marksman – Thas’dorah, Legacy of the Windrunners (a Windrunnerek öröksége)

A hivatalos leírás szerint a Windrunner család büszke hagyatékát, a Thas’dorát Eversong Woods anyafájának egyik nagy ágából faragták ki nem sokkal azután, hogy Quel’Thalast létrehozták. Mivel a családban mindig a legidősebb örökölte meg, így a fegyver utolsó viselője a nemes elfek Íjász Kapitánya, Alleria Windrunner volt. Viselőjével együtt a fegyvernek is nyoma veszett, miután az orkok anyabolygója, Draenor szétrobbant.

Ha választani kell, akkor azt mondanám, hogy ez az igazán legendás fegyver a hunterek fegyverei közül. Túl sokat magáról a fegyverről nem tudunk, ami talán érdekes, az az, hogy az Eversong Woods anyafájából faragták ki. Vajon ez utalás akar lenni arra, hogy amikor a nemes elfek leteledtek Quel’Thalasban, szándékukban állt egy világfa létrehozása, még mielőtt a Napkutat (Sunwell) létrehozták volna?

Alleriáról sem értekeznék itt, hiszen a tegnapi írásomban mindent leírtam, amit tudtam róla. Mivel a fegyver még nem érhető el az Alphában, ezért szintén rengeteg kérdőjel van a megszerzése és annak körülményei között. Az biztos, hogy legalább pár dolgot meg fogunk tudni arról, hogy mi történt Alleriával azután, hogy eltűnt. Vajon az, hogy a fegyverét mi fogjuk viselni, utalás arra, hogy Alleria már nem lesz életben? Vagy életben lesz, csak fogságban, ezért szerezzük meg a fegyverét? És a Hordás hunterek esetén Sylvanas mit fog szólni ahhoz, hogy a híres családi örökséget ne egy Windrunner viselje?

Forrás: Blizzardwatch

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .