Artifact fegyverekCikkekCikkfordításWoW:Legion

A Hunter artifact fegyverek

Folytassuk tovább az artifact fegyverekről szóló sorozatot a hunterekkel, ahol talán az egyik legnagyobb vitét generálta a specek változásai. A Legion Alpha tesztje során a Survival spec története érhető el, és igyekeztek olyan történetet köréírni, illetve olyan feladatokkal megbízni a kalandort küldetése teljesítése során, amely az ő speccjének sajátosságait igyekszik kihangsúlyozni. De nézzük is meg közelebbről, hogy miről van szó!

Survival – Talonclaw, Spear of the Wild Gods (A Vad Istenek lándzsája)

A hivatalos leírás szerint a Highmountain taurenek faragták ezt a lándzsát, még Azeroth első démoni inváziója előtt tízezer évvel ezelőtt. Talonclaw viselői számos védő állat-szellemmel, az Ancientekként ismert szellemekkel harcoltak együtt, hogy megvédjék Azerothot, és különösen annak élővilágát. Az évezredek során ezek az Ancientek áldásukat adták erre a fegyverre, és ezzel hatalmuk egy részét is ráruházták a Talonclaw-ra.

Az Ősök Háborúja (War of the Ancients) idején – legalábbis abban a verzióban, amelyet a három időutazó megváltoztatott – Krasus felkereste a tauren törzseket, hogy ők is csatlakozzanak a Kaldorei ellenálláshoz a Burning Legionnel (Lángoló Légió) szemben. Huln a Vad Istenek lándzsáját, a Talonclaw-t viselte, amelyet csak sas-lándzsának hívott, és a fegyveren található vésések annak történetét és korábbi viselőinek tetteit mesélték el. Miután Jarod Shadowsong megmentette Huln életét, a tauren megígérte neki, hogy a kaldorei nevét is felvési a lándzsára. Huln az Azsharában történt csata során vitt véghez több dicsőséges tettet is. Megmentette Unng Akot és az ő Blackmaw törzsét, megtalálta Malorne szeretett jávorszarvasát, Eche’rot, aki aztán a társa is lett. Megkapta Cenarius áldását, amely az egész törzsére kiterjedt, védelmezte Malfuriont, amíg a druida a dryádokat idézte meg a csatatérre, és Jaroddal együtt legyőzték Tichondriust Eldarath-nál.

Az Ősök Háborúja után Huln visszatért szülőföldjére, amelyet az ő tiszteletére Highmountainnek (Magashegy) neveztek el. Azonban számára nem ért véget a harc az Örökkévalóság Kútjánál (Well of Eternity): a Légió legyőzésével egy másik ellenségre fókuszált: Deathwingre (Halálszárny). A Vault of Neltharionnál szembeszállt a pusztítóval és megszerezte a barlangból Kaz’goroth Pörölyét (Hammer of Kaz’goroth). Huln tudta, hogy valószínűleg a titán fegyverrel a titánok által kinevezett őrzőt nem lehet megölni, arra azonban a pöröly ereje elég volt, hogy száműzzék az egykori Föld-Védőt (Earth-Warden) erről a földről. Azóta egy fekete sárkány sem merészkedett vissza Highmountainre, és ezt a nevet a fekete sárkányok a mai napig félik.

A Broken Isles-on (Törött Szigetek) található Highmountain taurenek Huln és társai leszármazottai, akik az Ősök Háborúja során harcoltak. A törzs a Légió újabb támadásakor összefogott az Unseen Path-fel, az éjelf vadászok szervezetével, és megengedték nekik, hogy szervezetük otthonát, a Trueshot Lodge-ot Highmountain hegyoldalába építsék.

Huln fegyverét, a lándzsát azóta is szentként tisztelték a taurenek. Amikor egy hatalmas megfertőzött nightsaber, akit Dakarrnak hívnak, megjelent a környéken, és több taurent is megölt, az akkori törzsfőnök a lándzsával a kezében indult el megölni az állatot, azonban soha többé nem tért vissza. Napjainkban Azeroth legkitűnőbb vadászait keresik meg arra a feladatra, hogy ezt a hatalmas szellemlényt, akitől még a kvaldirok is tartanak, két tauren társaságában levadásszák. Dakarr megölése után a vadász méltóvá vált az egykori szent fegyver, a Talonclaw viselésére.

Beast Master – Titanstrike (Titáncsapás)

A hivatalos leírás szerint egy páratlan példájaként a techno-mágiás mérnöki munkának, a Titanstrike-ot a titán őrző és briliáns feltaláló, Keeper Mimiron tervezte. A puska belsejének biztonságában egy Thunderspark nevű ereklye izzítja be a Titanstrike-ot, befogva a viharok erejét, hogy egy koncentrált energia-robbanást hozzon létre. A puska erőforrását szintén Mimironnak köszönhetjük, aki ezt a régi múltban társának, Keeper Thorimnak készítette.

Talán nem ezt a fegyvert vártuk volna elsődlegesen egy Beastmaster számára, hanem inkább valamilyen legendás vadállat testrészéből készített fegyvert. Ennek ellenére valószínű, hogy Mimiron is kiváló puskát készített. A kérdés inkább az, hogy miért készítette el ezt a fegyvert egyáltalán Mimiron. Valamilyen ősi fenyegetést akart legyőzni vele? Mivel ennek a fegyvernek a megszerzése még nem került bele az Alphába, ezért elég nehéz róla beszélni. Vajon Ulduarba kell elmennni megszerezni ezt a fegyvert? Talán van valahol egy titkos szoba, ahol a Thunderspark (Villámszikra) csak arra vár, hogy megszerezzük olyan kihívások teljesítése során, ahol egy vadásznak és az ő petjének egy olajozott gépezetként kell együttműködniük. Remélem, hogy a gnóm vadászokról is többet megtudunk a fegyver megszerzése során. Lehet, hogy kiderül, hogy ez sem egy új találmány, hanem valami nagyon régi tradíció feltámasztása.

Marksman – Thas’dorah, Legacy of the Windrunners (a Windrunnerek öröksége)

A hivatalos leírás szerint a Windrunner család büszke hagyatékát, a Thas’dorát Eversong Woods anyafájának egyik nagy ágából faragták ki nem sokkal azután, hogy Quel’Thalast létrehozták. Mivel a családban mindig a legidősebb örökölte meg, így a fegyver utolsó viselője a nemes elfek Íjász Kapitánya, Alleria Windrunner volt. Viselőjével együtt a fegyvernek is nyoma veszett, miután az orkok anyabolygója, Draenor szétrobbant.

Ha választani kell, akkor azt mondanám, hogy ez az igazán legendás fegyver a hunterek fegyverei közül. Túl sokat magáról a fegyverről nem tudunk, ami talán érdekes, az az, hogy az Eversong Woods anyafájából faragták ki. Vajon ez utalás akar lenni arra, hogy amikor a nemes elfek leteledtek Quel’Thalasban, szándékukban állt egy világfa létrehozása, még mielőtt a Napkutat (Sunwell) létrehozták volna?

Alleriáról sem értekeznék itt, hiszen a tegnapi írásomban mindent leírtam, amit tudtam róla. Mivel a fegyver még nem érhető el az Alphában, ezért szintén rengeteg kérdőjel van a megszerzése és annak körülményei között. Az biztos, hogy legalább pár dolgot meg fogunk tudni arról, hogy mi történt Alleriával azután, hogy eltűnt. Vajon az, hogy a fegyverét mi fogjuk viselni, utalás arra, hogy Alleria már nem lesz életben? Vagy életben lesz, csak fogságban, ezért szerezzük meg a fegyverét? És a Hordás hunterek esetén Sylvanas mit fog szólni ahhoz, hogy a híres családi örökséget ne egy Windrunner viselje?

Forrás: Blizzardwatch

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .