CikkekEgyébSzolgálati közlemény

Év végi leltár és összefoglaló

Eljött ennek az évnek is a vége, és ahogy ilyenkor szokás, az emberek mindenféle statisztikákat meg leltárokat készítenek (legalábbis melóhelyen nálunk ezzel szórakoznak). Most úgy érzem, hogy erről az évről nekem is leltárt kell készítenem, talán azért, mert a blog indulása óta a 2015-ös év volt messze a legeseménydúsabb. Nézzük is, mi minden történt idén!

Először is, a blog elköltözött. Kétszer is. Februárban szakítottam az addigi Blogspot.hu rendszerrel és a számomra szimpatikusabb WordPresshez jöttem át. Ezt a döntésemet nem bántam meg, bár elég korán szembesültem azzal, hogy mennyi korlátja van az ingyenes WordPresshez. Ezért jópár hónapig gyűjtögettem magamban az erőt, de végül eljutottunk oda, hogy év végére a blog saját tárhelyet és otthont kapjon, és talán – remélem – olyan külcsínt, ami méltó a blog tartalmához és témájához.

A költözésen kívül számos más területen is változás történt: tovább folytatódott a Loreturizmus (Silvermoon, Kharazan és Mulgore gyönyörű és izgalmas tájait fedeztük fel), majd hanggal is vállaltam magam: először a Lore-Castben, amit Nortonnal és Ramboval közösen alkotunk és gondozunk szeretettel (nem elfelejteni a januári élő Lore-Castet 🙂 ), majd a Lore Leckékben, amelyet tovább szeretnék folytatni mindenképpen, ennek pedig következő állomása január 5. napján este 9 órától lesz, élő felvétel keretében TS-en keresztül. Emellett igyekeztem minden eddiginél több cikket és témát bemutatni nektek, mint a Warcraft történelem jelentős eseményei, fontosabb szereplők élettörténetei, illetve a Legion újdonságai. Nagy örömömre szolgált, hogy munkámba többen is besegítettetek, Kaerlo immár állandó vendégíróként, dr. ZacC egy 400 oldalas dokumentummal, amit a jövőben igyekszem továbbra is bemutatni nektek, és többen segédkeztetek a különböző karakterlapok fordításánál is.

2015-ben 87 új bejegyzés született a blogon, ami az összes bejegyzés egynegyede! (nagyon termékeny író voltam). A legkedveltebb és legolvasottabb bejegyzések a következők lettek: WoW:Legion – Az új területek, WoW: Artifact fegyverek 1. és 2. rész, Illidan, az aranyszemű fiú, illetve a Wow Legionről szóló első gondolataim. Emellett több bejegyzés született még a WoDról, köztük a Gorehawl, Draenor és Karazhan talán egy kicsit előrevetítette a jövőt, és a Warcraft 1 történetét és szereplőit részletesen megismertük sok más téma mellett.

Tartottunk nyereményjátékot is, ami számomra nagy siker volt, az Azerothi Históriák nevű írásaimat összegyűjtöttem és egy könyvbe rendeztem, amit adományaitokért cserébe ajándékként elküldtem többeteknek (az adományokért mégegyszer mindenkinek nagy-nagy köszönet), illetve olvasói elégedettségi felmérést is készítettem. Igyekeztem annak tapasztalatait hasznosítani az új felületen, remélem, valamennyire sikerült.

Hogy számomra melyek voltak az emlékezetes pillanatok idén? Mindenképpen szeretném kiemelni, hogy milyen sokat jelentett számomra Norton megkeresése és folyamatos biztatása és segítsége, az, hogy idén év elején nem hagytam abba a blogot, hanem helyette ennyit dolgoztam rajta, nagyon sokban kösöznhető neki. Tudom, hogy ezt már többször és több helyen elmondtam, de nem tudok elég hálás lenni neki ezért. Idén sok új emberrel ismerkedtem meg (Rambo, Kaerlo, Nessaj), illetve régi, wow.hus kommentelők is sokat biztattak engem (Frosty, Fürti, Nuwiel, Wolvie, Cseho, Woolfie és még sokan, akiket most kihagytam). Számomra a Loreturizmus mindig jó, nagyon szeretem a hangulatát és azt, hogy a részt vevők hajlandóak részt venni és közreműködni ebben az inkább szerepjátékra hajazó eseményben.

Jó volt megírni végre Illidan történetét (évek óta készültem rá), élveztem az elmélkedést Karazhanról, a Gorehawlról és Draenorról, nagyon sok munkám feküdt az arakkoák történelmének bemutatásában, illetve az Első Háború és Gilneas inváziójának megírásában, de örültem, hogy végre sort kerítettem Vol’jin életének bemutatására is.

És nemcsak a bejegyzések száma szaporodott meg, hanem az olvasótábor is egyre nagyobb lett! Míg év elején 170-enen lájkoltátok az oldalt Facebookon, addig a mai napon 498 lájkolója van az oldalnak! (ha még 2 havert rávettek a lájkolásra, elérjük az 500-at!)

Fogadalom? Na, az nincs, mert azt soha nem tartom meg 🙂 Igyekszem tovább folytatni a munkát egyéb teendőim mellett, és továbbra is igyekszek minden kérdésetekre és észrevételetekre válaszolni. Addig is, boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak!

És a végén egy kérdés: nektek mik voltak idén a legemlékezetesebb pillanatok, legérdekesebb írások?

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

2 thoughts on “Év végi leltár és összefoglaló

  • A lelkiismeretes munka meghozza a gyümölcsét, ez a számokból is egyértelműen kiderül! Gratulálok az elért sikerekhez. 🙂 Csak így tovább, csak szerényen.

    Reply
  • A lelkiismeretes munka meghozza a gyümölcsét, ez a számokból is egyértelműen kiderül! Gratulálok az elért sikerekhez. 🙂 Csak így tovább, csak szerényen.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .