A szaurok és a jinyu

Egyszer ült egy folyó partján egy jinyu, és mindenfélén elmélkedett, amikor megjelent egy szaurok. A jinyu először ideges lett, és felkészült arra, hogy a folyóba ugorjon és elússzon.

De a szaurok felemelte a kezét és így szólt:

– Csak át akarok kelni a folyón, de nem tudom, hogy hogy kell úszni. Te egy úszó vagy. Talán a te hátadon átúszhatok a túlsó oldalra.

Erre a jinyu ezt válaszolta:

– De le fogsz szúrni, vagy meg fogsz harapni, vagy megpróbálod megenni a fejemet.

A szaurok felnevetett és kijelentette:

– És ez mindkettőnket megölne. Mivel ha megöllek téged, akkor elsüllyedek.

A jinyu elgondolkodott ezen és végül beleegyezett a dologba. Apró nehézségek árán a nehéz szaurok felmászott a jinyu hátára és elkezdtek átúszni a folyón.

De ahogy egyre beljebb voltak a vízben a szaurok gondolkodás nélkül megölte a jinyut egyetlen, begyakorolt csapással.

Ahogy a jinyu a folyó fenekére süllyedt, úgy süllyedt el a nehéz szaurok is.

Még az élete kockáztatásával sem tudta a szaurok legyőzni a természetét.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .