CikkekEgyéb

Nyereményjáték – 2. forduló

Először is, köszönöm mindazoknak, akik vették a fáradtságot és az energiát, hogy utána nézzenek a kérdéseknek és ezt emailben el is küldték nekem! 🙂 Még mielőtt rátérnénk az eheti kérdésekre, megírom a várva várt válaszokat az 1. forduló kérdéseire. Voltak kérdések, amelyek senkinek nem okoztak gondot, de voltak olyanok is, amik bizony jelentősen rostálták a mezőnyt! 🙂

1. Ki a Wildhammer törpök képviselője a Council of the Three Hammersben?
Falstad Wildhammer

2. Hogy hívták Jarod Shadowsong feleségét?
Shalasyr

3. Ki az a mágus, aki worgeneket idézett meg Genn Greymane kérésére?
Archmage Arugal

4. Ki volt a Kirin Tor vezetője Rhonin előtt?
A jó válasz a kérdésre Antonidas, ő volt a vezető egészen addig, amíg a Harmadik Háborúban Archimonde el nem pusztította Dalarant. A város újjáépítésekor pedig a mágusok Rhonint választották vezetőjüknek.
Ezzel szemben az RPG könyvekben említés történik arról, hogy a köztes időben Ansirem Runeweaver is volt egy rövid ideig a város vezetője, és ez az információ a Wowwikin is szerepel. Az RPG könyveket azonban a Blizzard már nem tartja egyértelműen a kánon részének, ezért erős fenntartásokkal kell fogadnunk az abban leírtakat. (A Wowwiki sem igazán megbízható forrás ma már, mert szerkesztőinek nagy része a Wowpedián dolgozik már, amit a Blizzard is támogat. Ezért javasolt a jövőben a wowwiki helyett a wow.gamepedia.com oldal használata, ami felépítésében teljesen wowwiki, tartalmában azonban sokkal megbízhatóbb.)
A félreérthető források miatt mindkét választ elfogadtam, ezért Antonidas és Ansirem is jó válasz volt.

5. Ki volt az Alliance seregeinek parancsnoka a Második Háború során?
Anduin Lothar

6. Az emberek Titán eredetű néptől, vagy Azeroth őslakosaitól származnak?
Az emberek a titán eredetű vrykuloktól származnak. Erről ebben a Történelemórában volt szó.

7. Ki Garona Halforcen nagybátyja?
Vindicator Maraad

8. Hol támadták meg Variant és Anduint a Twilight’s Hammer orgyilkosai?
A stormwind-i temetőben. Erről a Varianról szóló Apánik vére c. novellában esett szó. Ennél a kérdésnél szigorú voltam, mivel a kérdésben orgyilkosaI szerepelt többes számban, ezért a trónteremben Major Samuelson támadását nem fogadtam el, ő egymaga támadott rá Varianra. Többen irtátok Theramore-t is, viszont akárhogyan kerestem, nem találtam arra utalást, hogy ott lett volna ilyen támadás.

FRISSÍTÉS: megtaláltam a Theramore-ra utaló képregényt is, azonban ott Varian és Anduin mellett másokat, köztük Thrallt is megtámadták, szóval azért nem teljesen jó válasz a kérdésre. De ez az első alkalom, jófej leszek, elfogadom Theramore-t is.

9. Ki az első gnóm, akiről a feljegyzések alapján tudomásunk van?
Szintén két jó választ fogadtam el, mivel magyar nyelven csak Erbagről történik említés; azonban Erbaget időben megelőzte egy Indus nevű gnóm mágusnő, aki részt vett az első Guardian of Tirisfal kijelölésében is.

10. Ki az a sin’dorei, aki személy szerint nem tartozik a Hordához, hanem az Alliance oldalán harcol? (de nem tartozik az Alliance-hoz sem)
Valeera Sanguinar. Nagyon sokan írtátok tévesen Vereesa Windrunnert, Vereesa nem sin’dorei, nem egy blood elf, ő a kevés megmaradt high elfek, vagyis quel’doreiek egyike.

Bónusz kérdés:

+1: Melyik az a fegyver, és most jelenleg ki a tulajdonosa, amely egy régi Alliance család birtokában volt, majd egy kis időre jogszerűen egy Hordás vezetőhöz is került?
Ez a fegyver a Fearbreaker és jelenleg Anduin Wrynn tulajdonában van. A fegyver a Bronzbeard család tulajdona volt, amíg Magni oda nem adta Anduinnak, aki aztán odaajándékozta Baine Bloodhoofnak. Baine később Jainán keresztül visszajuttatta a fegyvert Anduinnak, és jelenleg is a herceg tulajdonában van.
Ennél a kérdésnél megint többen nem olvastátok el figyelmesen a kérdést, hiszen két része volt, nagyon sokan nem tüntettétek fel, hogy ki a jelenlegi tulajdonosa a fegyvernek.

Amennyiben bármely válasszal kapcsolatban további kérdésed vagy észrevételed van, írd meg nekem, ha igazad van, természetesen módosítok a válaszokon.

Az 1. forduló kérdéseire egyébként – miután Theramore-t is jó válasznak fogadtam el – 7-en adtak teljesen hibátlan választ, de nagyon sokan vannak, akik csak 1-et hibáztak. A bónusz-kérdésre 10 jó válasz érkezett.

És akkor most térjünk át a 2. fordulóra, ahol a Hordával és a Horda népeivel, karaktereivel kapcsolatos kérdések fognak szerepelni. Előre leszögezem, a Warlords of Draenor kiegészítő történései NEM játszanak, nehogy keveredés legyen, így arra senki ne hivatkozzon, mint válasz. Emellett ajánlott alaposan elolvasni a kérdéseket!

1. Ki a Frostwolf klán jelenlegi vezetője?

2. Honnan származnak eredetileg (hol volt az első otthonuk) a Darkspear trollok?

3. Mi a neve a goblinokat különösen értelmessé tevő ásványnak?

4. Hány olyan val’kyrje maradt Sylvanas Windrunnernek, akikkel egyezséget kötött?

5. Ki figyelmeztette Durotant, hogy ne igyon Mannoroth véréből?

6. Hogy hívják a tauren paladinokat?

7. Hogy hívják Thrall gyermekét?

8. Kiknek az ötlete volt az Order of the Blood Knights rend megalapítása?

9. Melyik tauren klán kívánta elhagyni Baine Bloodhoofot a Cataclysm idején a Grimtotemeken kívül?

10: Ki az egyik első ork, aki a Forsakenektől tanulta meg az arcane mágia használatát?

Bónusz kérdés (ismét fegyver):

+1: Melyik az a fegyver és jelenleg ki a tulajdonosa, amelyet egy jelenlegi Alliance vezető készített kifejezetten egy Hordához tartozó harcosnak?

Jó játékot kívánok mindenkinek a 2. fordulóban is! 🙂

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

One thought on “Nyereményjáték – 2. forduló

  • F.Dani (TJ)

    Húhhh, ez elég nehéz volt 😀
    A 9. kérdésre nem találtam konkrét választ, ezért tippeltem 😀

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .