CikkekCikkfordításDraenori Kalandok

Draenori Kalandok – Ki valójában a Csuklyás Íjász?

Akinek van Lunarfall Innje, illetve Frostwolf Tavernje, az valószínűleg már találkozott egy rejtélyes csuklyás női elf íjásszal, a Cowled Rangerrel. Elsőre egy hétköznapi éjelfnek tűnik, akinek van egy küldetése számodra, azonban hamarosan kiderül, hogy mi után is nyomoz pontosan, és ez egy olyan kérdés, amire mi magunk is a Burning Crusade óta keressük a választ.

„Nem szeretnék kilépni az árnyékból, de nem akarlak bántani téged. Az itteni célom egyelőre az én titkom, csak egy meleg helyre van szükségem, ahol álomra hajthatom a fejem. De látom, nem az a típus vagy, akit könnyen távozásra bírok. Rendben, talán tudsz nekem segíteni a kutatásomban. Keresek valakit, az most nem fontos, hogy kit. Annyit kell csak tudnod, hogy megjutalmazlak, ha bármilyen high elf fegyverzettel találkozol utad során.”

Elég meglepő kérésnek tűnik, hiszen mit keresne egy high elf fegyver ezen a Draenoron? Azonban meglepő módon a Shadowmoon Burial Groundsban valóban találunk egy ezüsttel szegett nyílvesszőt. Amikor visszavisszük ezt a rejtélyes idegennek, ő maga is meglepődik, és azt mondja, hogy ez nem lehetséges, majd távozik. És ebben igaza is van: az a nyílvessző tényleg nem lehetne ott. Később aztán visszatér és további dolgokat is elárul küldetéséről:

„Érzem, hogy talán megbízhatok benned. Egyelőre nem beszéltél senkinek a titkomról és ezért köszönettel tartozom. Ismét szükségem van a segítségedre, és cserébe megosztok veled néhány információt. Azért vagyok itt, ahogy láthatod, hogy megtaláljak egy Alleria nevű elfet. Évekkel ezelőtt nyoma veszett Draenoron. Az egyetlen halvány reményem, hogy a Twisting Nether ide sodorta őt. Nem tudom, hogy egy ilyen dolog egyáltalán lehetséges-e, de kérlek, utazásod során próbálj meg high elfek nyomaira figyelni.”
Nos, akkor nézzük, hogy mit tudunk eddig: van itt egy rejtélyes, csuklyás night elf nő ezen a Kairoz válaszotta alternatív idővonalon található Draenoron, amit Kairoz azért válaszott, mert nagyon hasonlít, de azért mégsem teljesen olyan, mint az általunk ismert Draenor (amiből Outland lett), és Alleria Windrunner után nyomoz, akinek régóta nyoma veszett Outlanden, miután rejtélyes módon eltűnt gyermeke apjával, Turalyonnal együtt azután, hogy az a világ felrobbant.

De ki is ez a Csuklyás Íjász?

Többféle teória is létezik a játékosok között, most négyről fogunk beszélni, két night elfről, egy high elfről és még valakiről.

Az első jelöltünk Shandris Feathermoon. Először is, sok játékos gondolja úgy, hogy a Csuklyás Íjász látható fizikai kinézete, az arcára festett jelek és a frizurája, megegyezik Shandrisével. Ezenkívül az első küldetésének jutalma egy Sentinel’s Companion és Shandris egy Sentinel, méghozzá a Sentinelek vezetője. Ugyanakkor van ezzel pár probléma is. Először is, miért keresné Shandris Draenoron, bármely Draenoron is Alleriát? Ő nem ismeri Alleriát, nincsen semmilyen személyes kötődése a nőhöz, éppen ezért az a kijelentése a Csuklyás Íjásznak, hogy az ezüst nyílvessző megnyugvást jelent számára, kicsit különös. De nemcsak Shandrisnek nincs oka arra, hogy Alleria Windrunner után kutasson, azoknak a személyeknek sincs, aki erre utasíthatná Shandrist – Tyrande Whisperwindnek és Malfurion Stormrage-nek.

A második jelöltünk Maiev Shadowsong. Még soha nem láttuk őt a Warden felszerelésén kívül, ezért lehetséges, hogy hasonló arcfestése van, mint Shandrisnak. Maiev jelenleg nem kívánatos személy az Alliance-ban és valószínűleg a Horde sem tiszteli jobban, ezért van értelme annak, hogy elfedje magát, amikor meglátogatja a garrisonunkat. Az igazi kérdés az, hogy miért tenné? Miért kutatna Maiev Alleria Windrunner után? Amikor legutóbb találkoztunk Maievvel, magánkívül volt attól, hogy a Higborne-okat visszafogadták a night elfek, olyannyira, hogy meg akarta ölni Malfuriont és több visszatérő mágust meggyilkolt, mielőtt még a saját fivére lebuktatta volna. Nehéz elképzelnünk, hogy érdekelné egy high elf nő sorsa, ugyanezen Highborne-ok leszármazottjáé. Ugyanakkor, ha Maiev valójában az Iron Horde-nak dolgozik ezen a Draenoron, az kérdéseket vetne fel azoknak a night elf Wardeneknek a lojalitásával kapcsolatban is, akik Khadgar mellett dolgoznak. Ha a Csukylás Íjász valóban Maiev, akkor gyaníthatjuk, hogy nem jószándékból keresi Alleriát.

A harmadik gyanúsítottunk Vereesa Windrunner. Neki mindenképpen szüksége lenne álcára, ha Horde területen mozog, főleg a MoP és a War Crimes eseményei után. (A blood elfek és Aethas Sunreaver bizonyára örömmel tennék rá kezüket Vereesára). Nyilvánvaló, hogy Vereesa érdekelt a nővére felkutatásában. Ugyanakkor nem lenne szüksége egy night elf nő álcájára az Alliance területén, és külsejében nem is igazán hasonlít a night elfekre, ezért meglepő lenne, ha ilyen álcát öltene. Ugyanakkor Vereesa ismeri Shandrist – ők ketten Theramore ostromakor találkoztak, és még együtt is harcoltak, emiatt voltak távol a robbanáskor. Ha valamilyen oknál fogva night elfnek maszkírozná magát, kézenfekvő lenne, hogy Shandrisre hasonlítson. A kérdés az megint csak, hogy miért? Sokkal egyszerűbb lenne, ha az Allaince területén nem takarná el magát, míg a Horde területén blood elfnek öltözne be. Az egyetlen gond ezzel az lenne, hogy túl sok kérdést vetne fel a jelenléte Draenoron. Valamint Vereesa mélyen megbántotta az utolsó jelöltünket legutóbbi találkozásukkor.


Az utolsó jelöltünk ugyanis Sylvanas Windrunner. Ugyanolyan jó oka van megkeresni a nővérét, mint Vereesának, és a War Crimes eseményei alatt az is kiderült, hogy még mindig hiányzik neki nővérei társasága, és miután majdnem megszerezte (de aztán elvesztette) Vereesát, lehet, hogy úgy döntött, hogy inkább Alleriát szerzi meg. (Ha már itt tartunk, amilyen körmönfont, erkölcstelen és kétségtelenül romlott gondolkodású, aki készen állt megölni a saját húgát azért, hogy utána élőholtként feltámassza, talán azért folytatja ezt a vadászatot, hogy ismét szerezzen magának egy halhatatlan társat testvére személyében. Vagy mindkét testvére személyében.) Ugyanúgy nem bízik a Horde-ban, ahogy az Alliance-ban sem, és azok sem tisztelik őt, így egy álruha nem egy földtől elrugaszkodott ötlet, ráadásul a night elf álca még illik is Sylvanas kinézetéhez.

Számomra, miután Shandris és Vereesa együtt harcoltak a Tides of War során, és Shandris szoros kapcsolatot mutatott Jaina Proudmoore-hoz is, valamint részt vett Garrosh Hellscream tárgyalásán is, ezért elképzelhető, hogy Vereesa kérte fel őt erre a küldetésre, akár közvetlenül, akár Jainán keresztül. A Kirin Tor fejeként Jaina tudhat Khadgar néhány tevékenységéről itt Draenoron, és miután Vargothnak sikerült ereklyékeket átküldenie ezen az új idővonalon, annak a lehetősége, hogy Alleria szintén itt bukkan fel, jelenthet annyit, hogy megérjen egy próbát Vereesa számára. Hogy miért nem ő maga kutat utána, azt nem tudnám megmondani. Shandris után Sylvanast és Vereesát mondanám a legelképzelhetőbbnek a Csuklyás Íjász valódi személyére, míg Maiev a sötét ló, aki csak a Khadgart követő különös Wardenek miatt szóba jöhető jelölt.

De az is érdekes, hogy mit jelent a nyílvessző a Shadowmoon Burial Groundsban? Hogyan került oda? Miért van ott több is? Van valami mélyebb oka is annak, hogy ennek a Draenornak eltérő a történelme – lásd: Rulkan él, Grom feleségének pedig soha nem született gyereke? Lehetséges, hogy valamikor felbukkant itt egy high elf nő a semmiből és megváltoztatta ennek a Draenornak a történelmét?

Nem tudjuk. Ahogyan azt sem, hogy ki a Csuklyás Íjász valójában.

Egyelőre.

/Forrás: Blizzardwatch/

Amennyiben tetszett az írás, és szeretnél további hasonló írásokat olvasni, illetve egy, a Warcraft világát átfogóan bemutató podcast-sorozatot hallgatni, és örülnél az Azerothi Históriák című könyvemne, akkor ne habozz, és támogasd az oldal jövőjét! Az eddigi adományaitokat nagyon szépen köszönöm!

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .