Artifact fegyverekCikkekWoW:Legion

WoW: Legion – Az Artifact fegyverek 2. rész

Csak Azeroth legtapasztaltabb veteránjaiban van meg az az állhatatosság, amellyel a legendák ereklyéit viselhetik a Burning Legion ellen. A mítoszokban létrejött fegyverek ereje veled együtt nő, és választásaid befolyásolják képességeit és külsejét, hangját, valamint viselkedését a harcban. Öltöztesd Artifact fegyveredet a tökéletes harci eszközöddé, és vezesd frakciódat annak legsötétebb órájában.

Egy hős csak olyan erős, mint a fegyver, amit visel. Azeroth egyik legnagyobb hősévé váltál, aki megérdemli, hogy egy olyan fegyvere legyen, amely nemcsak erejében hatalmas – hanem a nevében is. A neveknek hatalmuk van – ismerjük meg alaposan ezeket a hatalmas fegyvereket, mivel állandó társaink lesznek az eddigi legfélelmetesebb ellenséggel szemben vívott harc során.

PALADIN – A Fény Harcosai

A paladinoknak három elkülönült specializációja van: Holy, Protection és Retribution. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Holy – The Silver Hand (Az Ezüst Kéz)

A titán őrzők egyikeként, Keeper Tyr hordta ezt a fegyvert számtalan csatában a titánok ellenségeivel szemben. Amikor az egyik őrző társa, Loken, a romlottság útjára lépett, Tyr és szövetségesei ellopták a Discs od Norgrannont, hogy kiderítsék Loken árulásának terjedelmét. Miután felfedezte a lopást, Loken horrorisztikus szörnyetegeket küldött Tyr csoportja után, azonban Tyr az életét adta azért, hogy míg harcol ezekkel a lényekkel, társai el tudjanak menekülni a lemezekkel. Pörölye vele együtt veszett el a földön, amelyet az ő tiszteletére Tirisfalnak neveztek el. A Holy Paladinok a Silver Hand formájában hordozzák magukkal a fényt, és ezeknek a szent lovagoknak a kezében a fegyver még a legsötétebb harcban is reménnyel telít el.

Protection – Truthguard

A két titán őrző, Tyr és Archaedas alkották meg ezt a pajzsot akkor, amikor Loken a romlottság útjára lépett. A Truthguardot egy vrykul bajnoknak adták, aki arra használta, hogy feltárja vele Loken árulását. Amikor később Tyr és társai ellopták a Discs of Norgannont és elmenekültek vele, ez a bajnok hátra maradt és Loken számos szolgájával végzett. A kétségbeesett Loken szörnyeteget küldött Tyr után, aki meg is halt a csatában. Idővel a vrykul bajnok a Broken Isles-on található Stormheimbe vándorolt, ahol a pajzsot a Path of Kingsbe temették el. A Truthguardot viselő Protection paladinok megállítják azt, ami megállíthatatlannak tűnik. Története a felszínén található apró hibákból olvasható ki. A nagy sötétség idején ez a pajzs választja el mindazt, ami jó, a gonosztól.

Retribution – Ashbringer

Magni Bronzebeard király kovácsolta az Ashbringert egy olyan kristály-darabból, amelyet a Holy Light követői tisztítottak meg. Ez adja a kard különös Fénnyel teli erejét. Nevét arról kapta, hogy képes megölni az élőholtakat, úgy, hogy csak hamu marad utánuk. Az Ashbringer számos személy kezében megfordult, szolgálta a Fényt és az Árnyékot, mielőtt a legendás paladin, Tirion Fordring birtokába került volna, aki arra használta, hogy széttörje vele a Lich King rúnapengéjét, a Frostmourne-t az Icecrown Citadel tetején. Tirion attól kezdve mindig magánál hordja az Ashbringert. A kard neve félelmet kelt mindazokban, akik már szembenéztek erejével. Újbóli felbukkanása a Retribution paladinok kezében, ezért nem hagy kételyeket: olyan szövetséges, aki kész ítéletet mondani azok felett, akiket el kell ítélni.

PRIEST – A Fény és az Árnyék között

A Priesteknek három különböző specializációja van: Discipline, Holy és Shadow. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Discipline – Light’s Wrath (A Fény haragja)

A fanatikus Scarlet Crusade (Skarlát Keresztesek), akiket annyira lefoglal Azeroth világának megtisztítása az élőholtaktól, egy második Ashbringert próbáltak létrehozni, méghozzá egy staff formájában. Ugyanakkor egy rémúr (dreadlord), aki beszivárgott a rendbe, közbeavatkozott, félbeszakítva munkájukat és egy heves mágikus robbanást idézett elő. A megrongált staff ereje szinte irányíthatlannak bizonyult. Miután többen is megpróbálták a botot biztonságosan viselni, de kudarcot vallottak benne, a Kirin Tor elit mágusai elrejtették, mielőtt még több halálos kárt okozott volna. A Discipline Priestek a fény és az árnyék között állnak – mivel mindkettőt használják, egy szakadék két oldalán egyensúlyoznak. Nekik ezt az egyensúlyt kell óvatosan művelniük, így tudják viselni és irányítani a Light’s Wrath staffet a harcok során.

Holy – Tuure, Beacon of the Naaru

A Holy Light teremtményeiként a jószándékú naaruk kimentették a draeneieket anyabolygójukról, mikor népük nagy részét a Burning Legion démoni szolgájává változtatták át. A démonok majdnem legyőzték a menekülő draeneieket, azonban a naaruk ezzel a jelzőfényes kristállyal védték a menekülteket. Tuure a Fény lényegét egy gyógyító sugárzásban közvetíti, begyógyítva ezzel szörnyű sérüléseket, és visszahozva embereket a halál széléről. Később a kristály egy leigázott világon elveszett a Légió elleni harcban. Azóta nem látta senki. A Holy Priestek az isteni erőt testesítik meg, és ezért a Fény igazi fegyverét hordozhatják, a Tuurét. Egy ilyen kiváló fegyver egyszerre gyógyítja a társakat, és támadja mindazokat, akik szembeszállnak vele.

Shadow – Xal’atath, Blade of the Black Empire

Ezt a félelmetes tőrt egy Old God karmából készítették évezredekkel ezelőtt, és a sötét papok a Black Empire (Fekete Birodalom) virágzása idején áldozati szertartásokat mutattak be vele. Az Old Godok eleste után Xal’atathot a szekta tagjai elrejtették. A történelem folyamán időről időre felbukkant, és elkerülhetetlenül összekapcsolódott néhány szörnyű szertartással vagy katasztrófával. A pengének saját akarata van: hatalmas Void energiákat és elme-mágiát használ ahhoz, hogy valamilyen aljas cél érdekében elérje, amit akar. Az árnymágia használói nagyon vágynak arra, hogy a Xal’atath, Blade of the Black Empire is a fegyvertárjukba tartozzon. Azok a Shadow Priestek, akik ezt a Voiddal teli pengét viselik, igazi félelmet keltenek ellenségeikben, és képesek azok akaratát a sajátjukéhoz hajlítani.

ROGUE – Tolvaj, Orgyilkos, Törvényen kívüli

A Rogues-nak három különböző specializációja van: Assassination, Outlaw és Subtlety. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Assassination – Anguish and Sorrow

Az ork warlock, Gul’dan ezeket a tőröket személyes orgyilkosának, Garonának készíttette. Azt tartják, hogy a pengék vért isznak és kimutathatatlan mérgeket tartalmaznak, így kevés nyomot hagynak baljós munkájuk után: kiváló eszközök egy orgyilkos számára. Garona számos bűntettet vitt véghez velük Gul’dan irányítása alatt, köztük Stormwind királyának, Llane Wrynnek a meggyilkolását, aki a bartája volt. Ezek után kétségbeesésében arra kérte Meryl Winterstormot, akiben megbízott, hogy segítsen neki elrejteni a fegyvereket, reménykedve abban, hogy többé nem kell használni őket. Egy Assassination Rogue hasznos időt fog eltölteni azzal, hogy megismerkedik Anguish and Sorrow-val, a percíz ikerpengékkel, akik kegyetlenül végeznek azzal, aki célpontjuk lesz.

Outlaw – The Dreadblades (Fate and Fortune) /A Rémpengék, Végzet és Szerencse/

A Cataclysm után nem sokkal, Admiral Eliza Goreblade egy pár gyönyörűen kimunkált vadászkésre bukkant egy nemrég a felszínre került hajóroncsban Booty Baytől nem messze. Habár a pengék eredete nem tisztázott, az ereje rögtön nyilvánvalóvá vált, mivel Eliza hamar hírnévre tett szert azzal, hogy rengeteg hajót kifosztott a nagy Tengeren, és senki sem volt képes felülmúlni őt a harcban. A kalózok és tengerészek között az a szóbeszéd járja a Dreadblades-ről, hogy el vannak átkozva, és ha nem etetik őket folyton új áldozatokkal, akkor a saját tulajdonosukat fogják elfogyasztani helyette. Az Outlaw Rogue-ok Azeroth gátlástalan harcosai. Ők döntik el a saját szabályaikat, és azokat, akik megkérdőjelezik őket, a Dreadblades-zel állítják szembe. Ezek a pengék mélyre hatolnak a szemtől-szembeni harc során.

Subtetly – Fangs of the Devourer (A Felfaló Fogai)

Goremaw, a Devourer (Felfaló), Sargeras személyes kutyája, számtalan életet kioltott, mielőtt őt is lemészárolták volna egy másik világon sok-sok évvel ezelőtt. A vadászkutya halála után Mephistroph szerezte meg az agyarakat, amelyekből két hatalmas erejű pengét kovácsolt, amik továbbra is magukban hordoznak valamit abból, ami Goremaw harapását olyan halálossá tették. Ezeket a pengéket aztán az Akaariknak adták, akik Sargeras legfélelmetesebb orgyilkosai, és a mai napig ők viselik a fegyert. A  Subtlety Rogue-ok élvezni fogják a Fangs of the Devourer csöndes eleganciáját, amikor az árnyékból rátámadnak ellenségeikre. Ezek a pengék egy vipera mérgével harapják meg áldozataikat – gyorsan, rejtve és halálosan.

SHAMAN – Harmónikus Pusztítás

A Shamanoknak három elkülönült specializációja van: Elemental, Enhancement és Restoration. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Elemental – The Fist of Ra-Den (Ra-Den ökle)

Aman’Thul, a highfather, a titán Pantheon vezetője rábízta legkiválóbb szolgájára, Highkeeper Ra-ra ezt a fegyvert, amely a viharok erejét képes közvetíteni. Ra arra használta, hogy életet leheljen a titánok által létrehozott mogu népbe, és hosszú évekig viselte a Black Empire elleni harc során. Miután Ra elvesztette ezt a fegyvert, végül Xuen, az August Celestial találta meg, aki látta végtelen és veszélyes erejét, és úgy döntött, hogy biztonsgában megőrzi, amíg nem talál valakit, aki méltó arra, hogy egy ilyen nagyszerű fegyvert forgasson egy igaz ügy érdekében. A viharok dühe áramlik az Elemental shamanokban, ahogyan a The Fist of Ra-Denben is. Csak az elemek igaz mestere képes uralni valódi erejét.

Enhancement – Doomhammer

Az orkok anyabolygójának, Draenornak elementál lávájában kovácsolt hatalmas pöröly igen mély kapcsolatban áll az elemekkel, és igazi ereje csak akkor mutatkozik meg, ha olyan kezébe kerül, aki képes így beszélni az elemekkel. A Doomhammert sokáig Orgrim Doomhammer, a horda egyik legnagyobb ork harcosa viselte, jelenleg pedig Thrallnál található, aki Azeroth egyik leghatalmasabb sámánja. Az Enhancement sámánok egyesítik magukban az elemek erejét és harci vitézségüket. Számukra csak egyetlen fegyver létezik: a Doomhammer. Egy sámán mester a közelharcban tudja megmutatni a fegyver igazi erejét.

Restoration – Scepter of Azshara

Ezt a hatalmas sceptert Azshara Királynő készítette réges-régen, mielőtt még nagává változott volna. A scepterben a még nem megrontott Well of Eternityből (Örökkévalóság Kútja) származó víz kavarog, amely hatalmas mágikus és helyreállító erővel ruházza fel. A Scepter of Azshara az Ősök Háborúja idején elveszett, nem sokkal azelőtt, hogy Azsharát és számos követőjét elnyelte volna a tenger. A túlélő éjelfek találták meg, akik semmit sem tudtak valódi erejéről, ezért egy ismeretlen papnő családi sírjába temették el Azsunában, ahol csak arra vár, hogy rátaláljon valaki, aki képes valódi hatalmát felnyitni. A Restoration sámánok hordozzák a Scepter of Azsharát, amely kiváló gyógyító és helyreállító fegyver. Az ő módszerük a természettel és megtisztulással való harmónia -, de amikor valamilyen konflktus támad, ez a fegyver akkor is kiváló társnak bizonyul.

WARLOCK – Sötét Praktikák

A Warlockoknak három elkülönült specializációja van: Affliction, Demonology és Destruction. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Affliction – Ulthalesh, The Deadwind Harvester

Az első necrolyte, aki Azeroth világán járt, az Satiel volt, akinek ezt a kaszát maga a titán Sargeras adta. Ereje egyre növekszik, ahogy áldozatai lelkét elszívja. A Harvester a nevét akkor érdemelte ki, amikor Satiel módszeresen szívta ki vele az összes életet Deadwind Pass szerencsétlen laksoaiból, ezzel egy hatásos mágikus nexust hozott itt létre. Satiel után vadászva, a Tirisfali Őrző (Guardian of Tirisfal) végül ellene fordította a kaszát, és ezzel a nő lelkét áldozatai után küldte. Később a Dark Riderek fedezték fel a fegyvert és Karazhan tornya alatt rejtették el.  Az Affliction warlockok az árnymágia mesterei, akik fel energiákba merülnek bele, amik ugyanakkor elszívják időről időre az életerejüket. Ezért választott fegyverük az Ulthalesh, The Deadwind Harvester – a hatalmas kasza, amely learatja a lelkeket az áldozatairól, hogy ezzel szerezze meg az ő erejüket is.

Demonology – Skull of the Man’ari

Mielőtt az eredarok a titán Sargerast szolgálták volna, egyik legkiválóbb vezetőjük, Thal’kiel addig nem látott képességekre tett szert az idéző és magához kötő mágia terén. Az ambícióitól vezérelve elérte a Voidot és olyan sötét lényekről szerzett tudomást, amelyet még soha egy eredar sem látott korábban. Vakmerő ereje feldühítette Archimonde-ot, aki megölte őt, majd a koponyáját feldíszítette és figyelmeztetésül mutogatta. Ma a rémúr (dreadlord) Mephistroth használja ahhoz, hogy felerősítse azon erejét, amellyel képes megidézni és parancsolni egész démoni seregeknek a Légió számára. A Demonology warlockok a démonok mesterei, akik képesek saját akaratukhoz láncolva megidézni őket. A Skull of Man’arival a kezükben képesek irányítani és erővel felruházni a legnagyobb rossz szándékú lényeket is.

Destruction – Scepter of Sargeras

Sargeras több száz szolgája dolgozott a fegyver megalkotásán, amely képes dimenziós átjárókat nyitni a különböző világok között. Évszázadokig a tenger fenekén volt eltemetve, aztán Ner’zhul, az ork sámán használta arra, hogy portálokat nyisson, amelyek végül szétszakították Draenort, csupán Outland széttöredezett birodalmát hagyva maga mögött. A sceptert végül a Kirin Tor elit mágusai helyezték biztonságba. Mivel nem lehet elpusztítani, ezért elrejtették egy mágikus védelemmel ellátott szobában, és állandó őrfelügyelet alá helyezték, hogy megakadályozzák, hogy valaha újra használják. Sargeras neve egyet jelent a pusztítással – éppen ezért, mi lenne alkalmasabb fegyver a Destruction warlockok számára a Scepter of Sargerasnál? Ez a fegyver biztos felizgatja egy Warlock fel-energiákkal tüzelt szívét annak a kaotikus pusztításnak a láttán, amit okozni tud.

WARRIOR – Rettenthetetlen Harcosok

A Warrioroknak három különböző specializációjuk van: Arms, Fury és Protection. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, amik az általuk választott Artifact fegyverekben is tükröződnek.

Arms – Stromkar, the Warbreaker

Ezt a hatalmas kardot az a barbár hadúr viselte a csatákban, aki először egyesítette az embereket egyetlen zászló alatt, létrehozva ezzel Arathor nemzetségét. A mesteri taktikus és stratéga, Thoradin király kritikus szerepet játszott abban, hogy a Troll Háborúk véget értek. Később a kard eltűnt, miközben Tirisfal alatt egy elfeledett sírban egy C’Thraxxi szörnyeteget igáztak le vele. Elhagyva és szinte teljesen elfeledve, a Stromkar az évezredek során magába szívta az itt található árnyak erejét. Az Arms Warriorok türelmes harcosok, akik kivárják, míg súlyos kétkezes fegyvereiket a maguk javára használhatják a harcok kulcsmomentumaiban. Nem csoda, hogy a Stromkarhoz, a világ egyik leghatalmasabb kardjához hasonló fegyverek vonzzák őket.

Fury – Warswords of Valajar

A múltban a titán őrző, Keeper Odyn elárulta Helyát, a varázslónőt, megölte őt és szellemét egy kísérteties Val’kyrbe formálta. Ezt a kardpárost a leghatalmasabb vihar-kovácsolta Valarjarnak kovácsolta, de Helya ellopta a kardot és haragjának egy részével ruházta fel. Aztán a saját bajnokának adta oda, aki arra használta, hogy a legnagyobb hősöket vadássza le vele, és magával ragadja lelküket, hogy a Helheimben szolgáljanak. Ezek a kardok rendíthetetlen és folytonos támadásokra ösztönzik viselőjét, hogy célpontjának védelmén áthatoljon, miközben nem ad esélyt az ellentámadásra. A Fury warriorok állhatatos ellenfelek, akik a maximális fordulatszámon pörögnek. A Warswords of Valajarral a fegyvertárukban, biztosan ki tudják élni vérszomjukat a csatatéren.

Protection – Scale of the Earth-Warder

Egy áthatolhatatlan pajzs, amelyet a fekete Sárkány-aspektus, Neltharion, a Föld-Őrző (Earth-Warder) egyik pikkelyéből faragtak, még mielőtt az Old Godok megrontották volna. A lenyűgöző vrykul király, Magnar Icebreaker hordozta ezt a pajzsot a csatákban, és még a legelkeserítőbb helyzetekben is győzelmet győzelemre halmozott. Amikor végül elesett a csatában, az a Val’kyr Helya szolgáinak árulása miatt történt. A pajzs ma is Magnar király holtteste mellett nyugszik a Path of Kingsben Stormheimben. A Protection Warriorok számára a legkézenfekvőbb öltözet a Scale of the Earth-Warder. Ezek a harcosok falként állnak szemben minden ellenséggel, és ezzel a pajzzsal az oldalukon, valóban megállíthatatlanok.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

10 thoughts on “WoW: Legion – Az Artifact fegyverek 2. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .