Lore LeckékVideók

Lore Leckék – Az emberek történelme

Ismét eljött az idő egy kis Lore Leckékre! Két napon keresztül beszéltem az emberek történelméről és úgy érzem, még bőven maradt a témában, de igyekeztem nem csapongani. A téma igazán aktuális volt, hiszen a Legionben sok mindenre fény fog derülni az emberek múltjával kapcsolatban. A két részre vágásnak igazából egy elég banális oka volt, de talán a hosszuk miatt sokkal könnyebb lesz nektek is két részletben meghallgatni. Ezúttal élő felvételekről van szó, és lusta voltam bármilyen vágást eszközölni rajta 🙂 (ahogy képek is azért nincsenek, mert így gyorsabban fel tudom rakni a hanganyagot)

Az 1. videóban éppen ezért az emberek létrejöttéről, eredetéről halhattok, arról, hogy mi köze egy Tyr nevű lénynek az emberekhez. Emellett részletesen elmeséltem az első emberi király, Thoradin történetét és azt, hogy hogyan jött létre az Arathi Birodalom. Majd ennek a Birodalomnak a szétesése is szóba került és a Hét Emberi Királyság létrejötte. Végül az Első Háború rövid ismertetésével fejeztem be az első részt.

A 2. videóban ott folytattam, ahol az elsőt abbahagytam, vagyis a Második Háborúról volt benne szó, a Lordaeroni Szövetség létrejöttéről, majd a háború utáni fokozatos felbomlásáról, valamint a Harmadik Háborúról. Ezután részletesen elmeséltem Stormwind belpolitikai problémáit, amelyekkel a vanilla WoW során küzdött, illetve az emberek történelmére fókuszálva a különböző kiegészítők rövid ismertetésére is sor került. A videó legvégén apróbb spoilerek a Legionből, de előre figyelmeztetek mindenkit a videóban, így aki spoilereket akar elkerülni, az megteheti. Jó szórakozást a videókhoz!

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .