CikkekEgyébWoW:Legion

Spoilerek a Legion Alpha buildjéből #1

A Legion alpha buildjeiből már eddig is több spoilert megírtam (itt és itt olvashatók), és ezt igyekszem folytatni, ezért egy csokorba szedtem össze nektek a leginkább említésre méltó spoilereket a Legion történetéből. Ezért ezt a cikket most csak az olvassa el, aki nem bánja, ha előre megtudja a történet lehetséges alakulását.

Figyelem! Ez még mindig csak az Alpha, így bármelyik történetet bármikor módosíthatják vagy ki is vehetik!

Loramus, te vagy az?

Valószínűleg nem sokan emlékeztek már Loramus Thalipedesre, akivel először Azsharában, majd később a Blasted Landsen találkoztunk. Loramus egy night elf demon hunter volt, aki egy Razilekh the Defiler nevű dreadlordot ölt meg azután, hogy a dreadlord megszállta a testét. A questchain végén Loramus feláldozta a saját lelkét, hogy csapdába ejthesse Razilekhet, majd kijelentette, hogy továbbáll egy másik világra, ahol Razilekh-kel megküzdhet.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Legionben visszatér, mivel egy Loramus, is that you? kezdetű questre bukkantak az adatbányászok. A szövege szerint a rémúr Razilekh visszatért a mi világunkra egy új testben. Különös módon időnként végigjárja az Azsunában található Felblaze Ingresst, hogy más démonokat öljön meg. Még különösebb, hogy amikor így tesz, akkor Loramus Thalipedesként utal magára, a híres démonvadászra, aki régen megölte a Blasted Landsen!

Mivel képet még nem kaptunk a questhez, ezért nem tudjuk, hogy mi lehet Razilekh új teste, de a fórumokon már elterjedt az a népszerű elmélet, hogy valójában Razilekh, vagyis a benne élő Loramus lenne a nemrég megjelent Holy dreadlord. Hogy ennek mennyi az igazságtartama, azt nem tudjuk, mindenesetre ha igaz is, magyarázatra szorulna, hogy egy démonvadász hogyan tud Holy energiákat használni.

Ezzel kapcsolatban még egy érdekesség van a kibányászott adatok között. Razilekh the Defiler egy Class Hall Upgrade NPC is lesz, igaz, nem tudjuk, hogy vajon a Paladinok vagy a Demon Hunterek Class Halljához kapcsolódik, mint ahogyan azt sem, hogy milyen szerepet fog betölteni.

A Négy Lovas (Four Horsemen)

Emlékeztek még a Négy Lovasra? Azokra az elit death knightokra, akiket még Kel’Thuzad hozott létre, és akik Naxxramasban a legfontosabb testőrei voltak? Négy death knight volt, Baron Rivendare, Lady Blameux, Thane Khor’tazz és Sir Zeliek, aki ráadásul death knightként is képes vot Holy energiákat használni. De őket ugye megöltük Naxxramasban.

Csakhogy a Burning Legion elleni harchoz annyira kell minden élő és nem élő, mozdítható haderő, hogy a Knights of the Ebon Blade vezetője, Darion Mograine úgy gondolja, jó ötlet lenne újra megbízni négy nagyerejű death knightot ezzel a feladattal. De ehhez négy új emberre, négy új death knightra van szükség, akik vállalják, hogy elátkozott lelkekként is szolgálni fogják Azerothot.

Akkor lássuk, kiket gondol a Blizzard erre a feladatra?

 1. General Nazgrim
  Visszatér a halálból kedvenc ork NPC-nk, akinek halálát nagyon sokan bánták Siege of Orgrimmarba.
 2. Thoras Trollbane
  Thoras Trollbane volt Stromgarde királya a Második Háború idején, a Lordaeroni Szövetség egyik alapítója volt.
 3. Sally Whitemane 

  Kel’Thuzad könyve szerint szükség lesz egy megszállottra is, ezért esett Mograine-ék választása a Scarlet Crusade egyik fő vezetőjére.

 4. Tirion Fordring 

  A legutóbbi Alpha buildben kiderül, hogy ki lesz a Negyedik Lovas. Miután Tirion a démonokkal való csatározás közben meghal, az Ashbringert pedig Azeroth egyik paladin hősére bízza, nem nyugodhat a halálban, hanem visszatér, hogy élőholtként is – akik ellen annyit küzdött életében – Azerothot segíthesse.

Koltira megmentése

Koltira Deathweaver az egyik legnépszerűbb death knight volt mindig is a játékban. Thassariannal való barátsága – amellett, hogy Thassarian ölte meg Koltirát és csinált belőle death knightot – legendás, és készek voltak az együttműködésre, ahogy ezt Andorhalnál láttuk. Aminek Koltira itta meg a levét, Sylvanas ugyanis tudomást szerzett a dologról, és utoljára annyit láttunk Koltirából, hogy a Sötét Úrnő egy portálon át elrángatta őt tőlünk.

2 kiegészítőn át semmi hír nem volt róla, de a Kiegészítőben-amelyben-mindenki-visszatér ő is megjelenik. Ráadásul ki más mentené ki Slyvanas karmai közül, mint Thassarian? Egyelőre csak annyit tudunk, hogy az Apothecariumból szervezi meg Thassarian Koltira kimentését. Hogy ezalatt Sylvanas már megbízott Warchiefként máshol tevékenykedett-e, azt nem tudjuk.

A Gyémántkirály

Mint ahogyan arról már korábban is írtam, Magni Bronzbeard is visszatér. Eddig azt tudtuk, hogy az Ashbringer kapcsán fog a játékosokkal beszélni, most már azt is tudjuk, hogy hol fogunk vele találkozni. És ez a hely nem Ironforge-ban lesz, hanem Ulduarban. Magni a Celestial Planetariumban lesz, ahonnan ki kell menekítenünk őt a démonok közül. Majd ezután sétálunk vele és ekkor oszt meg velünk bizonyos információkat. A quest címe egyébként Diamond Kingként, vagyis Gyémántkirályként utal rá, ami jelentheti azt, hogy a felébredt Magni nem fogja visszakapni korábbi kinézetét, továbbra is gyémánttal lesz borítva.

Hakkar (the Houndmaster)

Mivel egy démont se tudunk véglegesen megölni (ezt aztán jól kigondolta a Blizzard), ezért az újrahasznosított démonok között Hakkar the Houndmaster is meg fog jelenni, méghozzá két kutyájával, Kreenammel és Czaadymmal. Őket a Dalaranban található Violet Holdban fogjuk megölni, amely új lakókkal fog bővülni a Legionre, ezáltal ismét megjárhatjuk a börtönt Vereesa Windrunner megbízásából.

Emerald Nightmare

A Nightmare-ről hamarosan bővebb cikket is fogok írni, hiszen a Legion egyik fontos történetszála lesz. Most elég annyi róla, hogy az Emerald Nightmare az Old Godok befolyása és az Emerald Dream korrupcióját jelenti. Ezt Malfurion Stormrage vezetésével korábban már sikeresen visszaszorították, de úgy tűnik, hogy az újonnan felfedezett druida területeken toább pusztít, ráadásul igen jelentős hősök esnek majd áldozatául. Ez lesz a Legion első raidje is, ahol majd egy korrupt Cenarius-szal is meg kell küzdenünk, mivel mindenáron ki kell szabadítanunk Malfuriont.

Maga az Emerald Dream úrnője, Ysera is a Nightmare áldozatául fog esni, Corrupted Ysera modellje már korábban kikerült, mint ahogyan az is, hogy őt nem fogjuk tudni megmenteni, vagyis egy újabb Aspecttel leszünk kevesebben.

Mára ennyit a spoilerekből és a Legionből, jövő héten elvileg visszatérünk a Chronicle-höz, aztán pedig egy új, a sárkányokról szóló sorozatba szeretnék belekezdeni.

Nektek mi a véleményetek ezekről a spoilerekről?

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

4 thoughts on “Spoilerek a Legion Alpha buildjéből #1

 • Csak egy észrevétel 🙂
  Az írás nagyon jó, és elgondolkoztató, mint mindig! 🙂
  DE!, a Knights of the Ebon Blade vezetője Darion Mograine és nem Reanult. (vagy lemaradtam valamiről?) 😛 😀

  Reply
  • Elírás lett részemről, köszönöm, hogy szóltál, kijavítottam 🙂

   Reply
 • Csak egy észrevétel 🙂
  Az írás nagyon jó, és elgondolkoztató, mint mindig! 🙂
  DE!, a Knights of the Ebon Blade vezetője Darion Mograine és nem Reanult. (vagy lemaradtam valamiről?) 😛 😀

  Reply
  • Elírás lett részemről, köszönöm, hogy szóltál, kijavítottam 🙂

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .