CikkekKarakterek történeteVendégírásWarcraft történelem

Garrosh Hellscream – Egy kegyetlen uralkodó élete és bukása 1. rész – írta Matko

A Dark Portalon túl

Draenor emberi inváziója során rengeteg Mag’har(azok az orkok akiket nem szennyezett be a démoni vér) volt beteg a vörös himlő miatt. Garrosh is közöttük volt. Egy alkalommal Kargath Bladefist látogatta meg őket, mert harcosokat keresett, akik segítenének neki a háborúban. Garrosh kérdéseket tett fel az apjáról, és harcolni is szeretett volna. Kargath először nem figyelt rá, aztán azt mondta, hogy a Mag’har-ok nem orkok többé és egy szívességet tennének a Hordának, ha meghalnak. Később Garrosh Greatmother Geyahtól kérdezett apjáról, ám a válasz mély depresszióba vitte.

Garrosh felemelkedése

Garrosh fontos és erős vezető lett a Mag’harok körében. Híres támogatója volt Jorin Deadeye, Kilrogg Deadeye fia. Garrosh még mindig egy pesszimista és depressziós ork volt, aki szánalmat érzett apja tettei miatt. Ezidő alatt attól is tartott, hogy Greatmother Geyah meghal, és a vezetés rá fog hárulni. Az ork akkor hallott utoljára apjáról, Grommash-ról, mikor az megitta a démon vért. Ezek után már nem tudott semmit apjáról. Garrosh addig nem hallot semmit apja hősi és megváltó haláláról, amíg Thrall meg nem érkezett Nagrandba, neki hála Garrosh visszanyerte az önbizalmát. Megtudta, hogy apja megitta a vért és ezzel az orkok Mannoroth szolgái lettek, de Grom az életét adta, hogy legyőzzék a démont és szeretett népe szabad legyen.

Azerothon és a béketárgyalás az Alliance-szal

Thrall magával vitte az orkot Azerothra, hogy a segítője legyen. Thrall másik segédje a nyugalmazott gladiátor, Rehgar Earthfury volt. Garrosh és Rehgar egymás ellentétjei voltak. Garrosh arra törekedett, hogy elpusztítja az Alliance-ot, amit a kezdetektől ellenségnek vélt. Rehgar pedig arra, hogy diplomáciát hozzon létre az Alliance-szal, és hogy békében legyenek a Jaina Proudmoore által vezetett Theramore-ral. Amikor Thrall elhatározta, hogy találkozik az új királlyal, Varian Wrynn-nel, magával vitte Rehgart és Garrosht is. Az öreg gladiátor próbálta lebeszélni Thrallt arról, hogy Garrosh-t is vigyék, de Thrall biztos volt benne, hogy Hellscream nézőpontja meg fog változni az emberekről. A találkozón a két fél elmondta a bajait, ám nem volt idő megállapodni, mivel Varian hírt kapott, hogy Goldshire-t és Soutshore-t megtámadta a Scourge. A király távozása előtt a Twilight’s Hammer megtámadta Theramore-t, és mindkét fél azt hitte, hogy a másik küldte rájuk a szektát, ezzel Garrosh végleg meggyűlölte az embereket és szerinte Varian meg akarja alázni az orkokat.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .