CikkekKarakterek történeteVendégírás

Garrosh Hellscream – Egy kegyetlen uralkodó élete és bukása 2. rész – írta Matko

A Wrath of the Lich King idején

Garrosh Orgrimarba utazott, hogy találkozzon Sylvanas Windrunerrel, Thrallal, Saurfang Nagyúrral és Rehgar Earthfuryval, és hogy megbeszéljék mit tegyenek a Scourge-dzsel. Thrall úgy döntött, hogy mielőtt katonákat vitet a fagyott kontinensre ( Northrendre), küld egy felderítőcsapatot. Továbbá találkozni akart Jaina Proudmoore-ral, hogy megkérdezze az Aliance milyen lépéseket kíván tenni a Scourge ellen. Garrosh úgy érezte, hogy az Alliance-szal való lepaktálás veszélybe sodorná a Hordát. Ehelyett a Horda hadseregével inkább lerohannák az embereket, aztán egyedül mennének Northrendre, ott pedig eltipornák a Scourge-dzsöt. Thrallt irritálta Garrosh gondatlansága és merészsége, és elmondta, hogy az emberek nem jelentek fenyegetést az orkok számára. Továbba nem szabad alábecsülnie a Lich King erejét, és bele vinnie a Hordát a Northrendi csapdába.

Thrall párvidalra provokálta Hellscreamet azzal, hogy azt mondta neki, nem szabad apja hibáit elkövetnie. A csatára a Ring of Valorban került sor. A két ork sokáig harcolt, majd Garrosh elkezdte gúnyolni Thrallt. A harcot a Lich King hírnöke zavarta meg, azzal a fenyegetéssel, hogy elpusztítja Orgrimmart. Ezt hallva mindketten elhagyták a ringet, és megegyeztek, hogy később megbeszélik a bajaikat. A várost megszámlálhatatlan undormány (abominaton), frost wrym és pár Death Knight szállta meg. Thrall és Garrosh vezették a Scourge támadásának visszaverését Saurfang, Sylvanas és Reghar városi őrzők és pár kalandor segítségével. Miután leszámoltak a Scourge támadással, Garrosh az kérte, hogy elmessen Northrendre. Ez alkalommal Thrall beleegyezett, és megparancsolta Saurfangnak hogy készítse fel az embereit a háborúra.

A Warsong Offensive vezére

Garrosh lett a vezére a Warsong Offensive-nak, ami a Horda northrendi expedíciójának katonasága volt a Warsong Holdban, Borean Thundrán. Korábbi énjétől eltérően Garrosh sokkal vakmerőbb és magabiztosabb lett. A tanácsadója az öreg ork Saurfang volt. A két fél szinte sosem tudott megegyezni egy dologban. Saurfang figyelmeztette Garrosh-t, hogy ha túl messzire megy az Alliance elleni támadásaival és elsodorja a népét egy sötét pályára, saját kezűleg öli meg Garrosh-t. Saurfang figyelmeztetése ellenére Garrosh még nagyobb gondot fordított az Alliance leverésére.

A Horda élén

Miután Thrall úgy döntött, hogy csatlakozik az Earthen Ringbe, hogy kijavítsák a Cataclysm által okozott károkat, az ork Garrosh-t helyezte a Horda élére. Első lépésként Garrosh megtiltotta a nem ork és nem tauren fajok számára az Orgrimmar központjában való tartózkodást, ezt azzal indokolta, hogy csak eme két fajnak van ereje óvni a várost. Elhatározta hogy sötét vassal újjáépíti a várost, hogy úgy nézzen ki, mint a Hellfire Citadel vagy a Warsong Hold. Az orkok rendkívül örültek Garrosh vezérségének, ám a többi faj szemében nem volt annyira népszerű. Vol’jin szerint az ork csak egy mániákus háborúzó, akit Thrall azért választott utódjának, mert Grommash fia és mert fontos szerepe volt a Lich King elleni háborúban. Cairne Bloodhoof, a Taurenek vezére úgy vélte, hogy Garrosh teljes mértékben elutasítja a békés kitermelést Ashenvale-ből ezért kihívta párbajra. Hellscream legyőzte Cairne-t, később kiderült. hogy Magatha Grimtotem mérget csöpögtetett Garrosh kardjára, amitől a tauren legyengült. így Garrosh könnyen megölhette őt. Az ork elítélte Magathát tettéért. Sylvanas Windrunnernek, a Forsakenek vezérének sem tetszett az új Warchief, és úgy nyilatkozott róla, hogy csak egy ogre fejű melák.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

4 thoughts on “Garrosh Hellscream – Egy kegyetlen uralkodó élete és bukása 2. rész – írta Matko

 • Hozzáadhatnád hogy Garrosh nem akart warchief lenni, és mondta (Vol’jin is) Thrallnak hogy jobb a csatatéren, mint a horda élén, és azt is hogy abban az időben elég nagy káosz volt Orgrimmarban amit egyedül neki kellet rendbehoznia, mert Thrall egyedülhagyta. A gyerekkora is elég rossz volt. Nem csoda hogy megőrült.

  Reply
  • Mármint Garrosh mondta hogy jobb a csatatéren, mint a Horda élén és Vol’jin-nak se tetszett az ötlet hogy Garosh legyen a warchief

   Reply
 • Hozzáadhatnád hogy Garrosh nem akart warchief lenni, és mondta (Vol’jin is) Thrallnak hogy jobb a csatatéren, mint a horda élén, és azt is hogy abban az időben elég nagy káosz volt Orgrimmarban amit egyedül neki kellet rendbehoznia, mert Thrall egyedülhagyta. A gyerekkora is elég rossz volt. Nem csoda hogy megőrült.

  Reply
  • Mármint Garrosh mondta hogy jobb a csatatéren, mint a Horda élén és Vol’jin-nak se tetszett az ötlet hogy Garosh legyen a warchief

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .