CikkekHírekTájak és városokWoW: Battle for Azeroth

Tiragarde Sound előzetes

Tiragarde Soundot, a Proudmoore-ok ősi otthonát a tenger, valamint délről és északról heatalmas hegyvonulatok veszik körül. A terület hemzseg a sok lehetőségtől – ha tudod, hol nézz körül. Tarts velünk egy rövidke túrára Tiragarde Soundba és a fővárosba, Boralusba.


Tiragarde Sound régiója Kul Tiras szíve, amelyet a főváros, Boralus szinte kettévág. A terület északon és délen a hegyekben gazdag élővilággal rendelkezik, lakosai pedig élvezik a délről, keletről és nyugatról is elérhető óceán adományait. Ebben a birodalomban az emberek egyaránt kapcsolatban állnak a földdel és a tengerrel.

Üdvözlünk Tiragarde Soundban.

Ha arra számítottál, hogy Tiragarde Soundban meleg fogadtatásban részesülsz, ezt a reményedet hamar félresöprik érkezésed után. Az Alliance és a Kul Tirasiak közötti sebek, melyeket a Daelin Proudmoore halálához vezető tragikus események okoztak, túl mélyek. Diplomáciai küldetésed durva politikai tengereken kezdődik, és a megváltáshoz vezető út hosszú lesz.

Kul Tiras szívét belső harcok és korrupció betegíti meg. A bűnbandák burjánzanak, miközben a régió nemes vezetői hatalomért és befolyásért civakodnak. Nagy eltökéltség kell ahhoz, hogy a dolgok gyökeréig feltárjuk mindazt, ami itt zajlik és visszaállítsuk a Proudmoore-ok dicsőséges örökségét – az Alliance jövője függ tőle.

Boralus egy tengerrel körülvett város. Hevenyészett fadeszkák sora fonja egybe a sétányokat, teraszokat és lépcsőket. Tengeri levegőtől szétmállott tetők és ponyvatetők díszítik az épületeket, miközben a borostyánsárga fényű ablakok és utcai lámpák egyfajta édeskés tónust adnak az atmoszférához. A kövezett főútvonalak és a színes tengeri zászlók erőteljes kontrasztot képeznek a megviselt téglából és fából készült építmények mellett, ezzel egyfajta melegség-érzetet hoznak létre a körülvevő tenger hűvössége ellenére. A tiragarde-i sirályok hangját hallhatod, miközben felfedezed új otthonodat messze a hazádtól.

A Boralus Kikötö központjában található vassal megerősített zsilipek zárják el a tenger útját a város szívében található belső csatornáktól, miközben mindkét oldalon ágyúk szolgálnak elrettentésül a rossz szándékkal közeledő hajók számára. Hatalmas gályák horgonyoznak a kikötőben, de első ránézésre nem tűnnek úgy, hogy ezek a hajók lennének az a tengeri erő, amit az Alliance Kul Tirastól remél.

Dolgok, amiket próbálj ki: Túl soknak érzed a kötelezettségeidet az Alliance irányába? Állj meg egy pillanatra és játssz a kóbor kutyákkal és macskákkal, és a stressz el is múlik. Ha ez nem válik be, irány a Hook Point, ahol a halárusok az új halakat válogatják.

A kikötő Tradewinds Marketjában a látogatók mindent megtalálhatnak, amire szükségük van, ha hosszabb ideig Boralusban tartózkodnak. Egész Azeroth-ról érkeznek a kereskedők, hogy portékájukat árulják, és a jól kiépített kereskedelmi utakon utazzanak Boralus, Hatherford városa és Stormsong Valley termékeny földjei között. Az épületek között van fogadó; három portál Stormwindbe, Ironforge-ba és Exodarba; egy hajó Stormwindbe, a szakmák tanítói, árusok, Expedíciós Térkép és sok minden más. Ne felejtsd el felvenni a komp-bérletedet, hogy a tengeren át is tudjál közlekedni.

Jegyezd meg, merre csavarogsz ebben a kiterjedt városban, és vigyázz, hogy merre sodor a szél. Nem mindenki finom, egyenes úriember, és veszélyes, ha rossz oldalán lyukadsz ki a városnak.

A városon túl

Számos más birtokot és kikötőt találhatsz szerte Tiragarde Soundban. Hamar felfedezed majd, hogy a nemesség tagjai közötti helyzet meglehetősen robbanékony, és meg kell találnod ennek az okát.

Boralustól észak-nyugatra fekszik a zöld dombos Norwington Estate, ahol elmerülhetsz a kul tirasi kultúrában, részt vehetsz a fesztiváljukon és elhajózhatsz egy kórúton. A Kul Tirasiak számára fontos az állat- és lótneyésztés, sokan közülük képzett lovasok és solymárok.

Még északabbra találkozhatsz a Roughnecks-ekkel (Keménynyakúak), akik a Kul Tirasiak által használt griffeket képezik ki. Szükséged lesz meleg ruházatra, ha úgy tervezed, hogy felmászol a Waning Glacierbe, és szembeszállsz a csípősen hideg szelekkel, amelyek a csipkézett átjárókon keresztül fújnak.

Bár elsősorban tengeri vitézségükről híresek, Tiragarde Sound lakosai képzett vadászok is, akik még a Great Sea mélyén rejtőző félelmetes szörnyetegeket is levadásszák. Akik szeretik a vadászatot és a horgászást, azok mindenképpen keresssék fel a Kennings Lodge-ot Borlaustól délre, ahol számos lehetőségük adódik egy-egy vadra rábukkanni a földeken, ahol a vad Fjord Mustangok szabadon vágtatnak – mindenki számára jut szórakozás.

Itten vannak a kalózok

Lent délen nincs nagyobb gyűjtőhelye a söpredéknek és gazembereknek, mint Freehold. A helyet kalózok, csirkefogók, és olyanok lakják, akik a Kul Tirasi fennhatóságtól mentesen akarnak élni. Ezek a gazemberek egyre növekvő fenyegetést jelentenek Kul Tiras családjai számára, és épp ideje megleckéztetni őket, mielőtt még túl késő lenne.


Sok felfedeznivaló van Tiragarde Soundban, és elmondhatatlan veszélyek várnak a hegyekben és völgyekben. A szárazföldön a hegyek és az erdők kiváló vadászterepek. A Tiragarde Soundot délről, nyugatról és keletről övező hatalmas tengerparton azok, akik elég bátrak, horgászhatnak, hajózhatnak, úszhatnak és kincsek után vadászhatnak – a biztonság kedvéért hozzál füldugót a déli parton található szirének ellen.

Ha készen állsz arra, hogy Tiragarde Soundon túl is utazz, Stormsong Valley zöldellő dombjai és hegyei északra fekszenek, míg nyugat felé Drustvar pokoli hegyeit és dombjait találhatod meg. Csak rád várnak a lehetőségek, amelyekkel a Kul Tirasiak kegyébe férkőzhetsz.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .