CikkekHírekTájak és városokWoW: Battle for Azeroth

Stormsong Valley előzetes


Stormsong Valley (Vihardal Völgy) földjeit dús, zöld gyep és szétszórtan kövekkel tarkított hegyvonulatok jellemzik. A növény- és állatvilág burjánzik, amihez hozzájárul a sok beltéri folyó és a felpezsdítő tengeri levegő is. Ez egy olyan terülte, amelyet a föld és a tenger harmóniája tett gazdaggá.

Üdvözlünk Stormsong Valley-ben.

Ahogy a nagy rejtélyeknél szokás, meg kell keresned és követned kell az előtted fekvő jeleket. Kezdd azzal, hogy komppal elmész a Boralusban található Stormsong Monastery-be. Talán az ottani nővérek és fivérek többet tudnak a hiányzó flottáról. Szerencsére nem leszel egyedül utazásod során. Cyrus Crestfall kikötőmester egyik őre, a sokat tudó Taelia lesz a kísérőd, aki kész segíteni neked abban, hogy a dolgok végére járj Stormsong Valley-ben.

A kolostorban mindenhol megtalálhatóak a tenger jelei, de van egy olyan érzésed, hogy nem igazán örülnek itt a jelenlétednek. A válaszok nem jönnek olyan könnyen és a veszély közelebbről leselkedik rád, mint gondolnád.

A Kul Tirasi flotta elveszett a tengeren. Stormsong tidesage-ei lehetnek az egyetlen reményeink abban, hogy felkutassuk a legendás flottát.

Az ellenállás egyik tagja elmondja, hogy a flotta nem is igazán veszett el, hanem gonosz erők ejtették csapdába. Rajtunk áll, hogy szövetségesekre bukkanjunk Stormsing Valley-ben, akik segítenek nekünk ennek az összeesküvésnek a mélyére ásni, azt megszüntetni és hazahozni a flottát. Az északi Brennadam városából származó Brother Pike az egyik ilyen szövetséges. Vele kell találkoznod, hogy többet megtudj azokról a kihívásokról, amelyekkel szembe kell nézned.

A Highland Pass az egyetlen szárazföldi út Stormsong Valley-be, de egy blokád zárja el az átjutást Brennadamba Kul Tiras többi részéből. Ha egyszer keresztüljutsz rajta, az átjárón lélegzetelállító látvány fogad az előtted elterülő területről.

Találkozás a szomszédokkal

Brennadamban a fogadtatás egyáltalán nem olyan meleg a környező város szépsége ellenére. A városlakók mérgesek a katonaságra, akik lefoglalják terményeiket és nem képesek megvédeni a lakosokat, akiket elvileg szolgálniuk kellene. Brother Pile segíteni fog, hogy megtaláld a kérdéseidre a válaszokat, de minden egyes felfedezés egy újabb csomó a gombolyagon, ami végigtekergőzik ezen a gondokkal teli vidéken. Több felfedezésre váró dolog is van a felszín alatt, és megérzed, hogy a láthatáron túl a sötétség várakozik.

Minél beljebb haladsz, annál világosabbá válik, hogy a void fertőzöttsége mélyen beásta magát a földbe, a vadvilágba és az emberekbe. Akiknek a teste még ép (mégha az elméjük már nem is), azokat vagy besorozták vagy rávették arra, hogy a tidesage-eket és az őket irányító gonosz akaratot szolgálják.

Ostrom alatt

A nyugati parton Fort Daelin erődjét a nagák ostromolják. A brute-ok püfölik a kőfalakat, miközben szigonyaik egyre messzebb érnek a fölöttük lévő falakon. Segítség nélkül a tengert visszatartó gát belesodorja a termékeny völgyet a nagákkal teli mélységbe.

Egy szúrós helyzet

A szolgálatukat hanyagoló katonáktól felbátorodva harapós lények közelítették meg Stormsong nemes lelkű embereik. Akár a Millstone Hamletben található ettinekről, akár a területüket védő quilboarokról van szó, ezek a fenyegetések egyre aggresszívevvé válnak, ha senki nem szorítja vissza őket.

A tenger szörnyei

Északkeleten, egy szigeten található a Stomsong ház és a tidesage-ek székhelye is: a Shrine of the Storm. A sziklás kiszögellésekbe faragták az alapjait, és egy kraken jele díszíti az ősi építményeket.

A Shrine of the Storm – Dungeon előzetes

A Shrine of the Storm a székhelye a Stomsong háznak és a tidesage-eknek is. Itt áldják meg a flottákat, hogy biztosítsák azt, hogy nincs párja a harcban a Kul Tirasi flottának. De egy sötét erő megfertőzte ezeket a szent területeket, és azzal fenyeget, hogy örökre ellopja a Kul Tirasi Flotta feletti felügyeletet.

Bossok:

Aqu’sirr – A mély számos nagyhatalmú, az idők során elveszett titkot rejt. Ezeknek a vizeknek az uraként Lord Stormsong az egyik ilyen misztikus teremtményt hívja elő, hogy védje meg a szent Shrine-t.

Tidesage Council – Brother Ironhull és Galecaller Faye arra használják az erejüket, hogy megáldják a Kul Tirasi hajókat és biztosítsák, hogy a flottájuknak továbbra sem akad párja a tengereken.

Lord Stormsong – A Stormsong ház fejeként Lord Stormsong vezeti a tidesage-eket tengeri áldásosztásuk és életük során. Ugyanakkor nem minden az, aminek látszik…

Vol’zith the Whisperer – Azshara Királynő küldte, hogy forgassa fel a tidesage-ek munkáját, Vol’zith pedig a hatalomról szóló ígéreteket suttog mindazok fülébe, akik készek meghallgatni.


Hosszú út vezet keresztül ezen a gyönyörű, de alattomos területen. Tereld vissza a Stormsong házat és szabadítsd ki a Kul Tirasi flottát, mert ezek a legfontosabbak a királyság megvédéséhez a Horda támadásával szemben. Akik elég bátrak felfedezni Stormsong Valley kiterjedt partszakaszát, egy bátor, nemes lelkű néppel fognak találkozni, akik énjébe benne van a föld, ahol élnek és a gazdag tenger, amit annyira szeretnek.

Ha készen állsz arra, hogy Stormsong Valley földjein túl is barangolj, Drustvar pokoli hegyei délnyugatra várnak, délkeletre pedig Kul Tiras fővárosa, Tiragarde Sound helyezkedik el.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .