Azerothi HistóriákCikkekWarcraft történelemWoW: Cataclysm

Azerothi Históriák – A kék sárkányok új vezetője a Cataclysm során

Malygos halála után a Kék Sárkánynemzetség jövője bizonytalanná vált. Az Ősök Háborúja során majdnem kiirtott nemzetség létszámát a Nexus Háború tovább csökkentette. A maradék kék sárkányok vezető nélkül maradtak. Félelmük, hogy esetleg az újból megerősödött Deathwing megpróbálja őket teljesen kiirtani, igazolódni látszott.

Kalecgos éppen ezért Azsharába utazott, hogy felkutassa a fekete sárkányok által vadászott Azuregost. Ehhez kalandozók segítségét kérte, akik a murloc Ergll (a g néma), Xylem főmágus és Sorata Firespinner útmutatása után végül egy lélekgyógyítóhoz (spirit healer) jutottak, akinek a társaságában rátaláltak a kék sárkányra. Szellem alakban.

– Azuregost keresed? Az Elkeseredett Tengeröblök Veszedelmét? A Viharok Öblének Csapását? Azshara minden mágiájának urát? Nos, megtaláltad – mosolygott Azuregos.
– Kalecgos küldött… – kezdte a kalandor.
– Kalecgos?! Ő a jövőd nagy reménye? Sok szerencsét vele, haver.
– Nem, nem, nem érted. Azért vagyok itt, hogy segítsek.
– Persze, hogy azért. Hogy megmentsd ezt a hatalmas kékséget önmagától, aki a szellem világban tölti minden idejét, és mágikus ereklyékkel kínozza magát. Kalec úgysem értené meg, de új értelmet nyert az életem. Találkoztam valakivel.
– Találkoztál valakivel? Nem is tudtam, hogy errefelé más sárkányok is vannak.
– Sárkányok? Ha! Ne röhögtess! Tudod, néha nagyon tapintatlan vagy. Éppen melletted áll!
– … a lélekgyógyító?
– Tudod, neve is van. Anara. Jobban tennéd, ha megfelelő tisztelettel bánnál vele. Hányszor hoztak vissza ő és a nővérei a halál torkából? Mindig ilyen meggondolatlan vagy?

– Sajnálom, nem akartam tiszteletlen lenni, csak…
– Tudom. TUDOM. Nem lehetnénk együtt, igaz? Sárkány és lélekgyógyító… két külön világ! Nem is beszélve a fiziológiai problémákról. De tévedsz. Mi ennél sokkal mélyebb kapcsolatban állunk egymással. Egymásba merülünk. Különben is, szeretek itt lenni. Egy kalandozó sem lökdös, meg bökdös, meg nem provokál.
– Egyáltalán nem ezt mondtam.
– Hát akkor fogadd el. Te voltál, aki belekezdett ebbe a teljesen lényegtelen témába.
– Én… felejtsd el. Azért vagyok itt, hogy figyelmeztesselek, hogy a fekete sárkánynemzetség vadászik rád.
– Oh. Ennyi? Azt hitted, hogy nekem nem tűnt fel a megperzselt föld és az értelmetlen öldöklés, amely általában elárulja őket? Azért ENNYIRE nem vagyok szenilis.
– Te már tudtál róla? Akkor miért nem állítod meg őket?
– Mit érdekel? A leghalványabb fogalmuk sincs arról, hogy hol vagyok. És nem fogják megrongálni ezeket az éppenhogy megtalált mágikus tárgyakat körülöttünk. Amúgy az egyik lenyűgözően kényelmes dolog az ördöggel és a pusztítással kapcsolatban az, hogy hajlamosak ördögien elpusztítani egymást végső soron.
– De Kalecgos már itt van, hogy megállítsa őket. Szüksége van a segítségedre?
– Utánuk jött? És azért küldött, hogy segítséget kérj? Volt könyörgés? Voltak könnyek? – Azuregos széles vigyorral az arcán meredt a távolba. – Tudod, ha éppen akkor érkeznék, amikor meg kell menteni őt, egész életében az adósom maradna. Talán én is kaphatok egy olyan kis Napkút-lánykát magamnak. Ne vedd sértésnek, Anara.
– Akkor jössz?
– Persze, persze, megyek, hogy megmentsem. De nehogy beleess ebbe a világ-közepe-én-vagyok típusú hősbe! Csak szeret a figyelem középpontjában lenni. Esküszöm, azt gondolja, hogy ő lehet az új Aspektus. Nevetséges.
– Akkor tudatom vele, hogy úton vagy.

Azuregos és Kalecgos az Északi Rakétaút Végállomásánál (Northern Rocketway Terminus) találkoztak. Közös erővel legyőzték a fekete sárkányokat irányító Maliciont és Twilight Lord Katranát. A veszély elhárítása urán ők maguk is elhagyták Azsharát. A kék sárkányok új vezetőt kívántak választani.

Malygos halála óta téma volt a kék sárkányok körében egy új vezető, egy új Aspektus megválasztása. Végül két jelölt lett a posztra: az egyik Kalecgos volt, aki a más népekkel való egyezkedés és együttműködés híve volt és ebben szerzett előnyöket. A másik Malygos leszármazottja, Arygos volt, aki az Áradó Homok Háborújában (War of the Shifting Sands) tűnt fel, és aki úgy gondolta, hogy nemzetségének el kell fordulnia a világtól, és új ösvényt kell járnia. A kék sárkányok egyetértettek abban, hogy a vita lezárása érdekében össze kell gyűlniük. Erre a legalkalmasabb időpontnak a Holdölelés (Embrace) mutatkozott, az a csillagászati esemény, amikor Azeroth két holdja egyvonalba ér – abban a reményben, hogy egy új Aspektust választanak meg.

Azonban a gyűlés előtt Anachronos, a bronz sárkány bátor hősök után kutatott, akik segítenek neki egy rejtély megoldásában. Az idővonalban ugyanis eltérést észlelt, amit erős varázslatokkal próbáltak álcázni, ezért pontosan nem lehetett látni az eltérés okát. Egy azonban biztos volt: ha nem állítják helyre, Azeroth lángba fog borulni. Mivel minden részletet nem lehetett látni, a kalandor elkészítette a Timeless Eye-t, melyet Coldarrába vittek, Nexustól északra, mert ott érzékelték az eltérést. Coldarrában Tarecgosa, a kék sárkány állta útját, mivel szerinte veszélyes lenne továbbmenni. Miután elmesélte neki küldetését, a kék sárkány segített bejutni a Nexusba, ahol a Timeless Eye segítségével újabb látomást láttak.

Ebben a látomásban Arygos volt a főszereplő, aki arról egyezkedett valakivel, hogy Kalecgos halála esetén biztos lenne számára az Aspektus pozíciója. A segítségéért cserébe a másik felajánlotta neki, hogy az Alkony Órájában (Hour of Twilight) is korlátlan hatalommal bíró birodalmat biztosít számára a mágia területén. Úgy tűnt, Arygos belemegy az ajánlatba. Az ajánlattevő pedig nem volt más, mint az egykori Föld Aspektus, akit valamikor Neltharion néven ismertek.

Tarecgosa nem volt meggyőződve teljesen arról, hogy a halandók számára a teljes igazságot tárta fel az Eye, de úgy érezte, hogy mindenképpen értesíteni kell az eseményekről Kalecgost, aki éppen Nordrassilnál volt. Miután Kalecgos maga is megnézte a látomást, arra a következtetésre jutott, hogy ez csak Deathwing mesterkedése és illúziója lehet, amellyel megpróbál éket verni a kék sárkányok között a saját céljai érdekében. Tarecgosa biztonsága érdekében úgy döntött, hogy megpróbálja elrejteni a sárkányt a gyűlésig.

Azonban későn érkezett. Addigra a Nexust már megtámadták Deathwing sárkányai. Tarecgosa és halandó segítője bátran harcoltak, és végül sikerült visszaszorítaniuk az ellenfeleket. A harc során azonban Tarecgosa túlságosan is súlyosan megsérült, a megérkező Kalecgos sem tudott már rajta segíteni.

Kalecgos úgy döntött, hogy annak érdekében, hogy a sárkány önfeláldozása ne legyen hiábavaló, megengedi a halandónak, hogy magán viselhesse Tarecgosa kivonatát. A még életben lévő sárkányt rögtön összekapcsolta a halandóval, ez azonban csak egy átmeneti kötelék volt. Ahhoz, hogy ez a kötelék állandó legyen, egy Aspektus áldása is kell, azonban Tarecgosa nem bírta volna ki a Holdölelésig. Átmenetileg a Firelands-ről szerzett elemekkel erősítették meg a kapcsolatot.

Mivel Tarecgosa kivonatát hordozta, Kalecgos megkérte a halandót, hogy vegyen részt a kék sárkányok gyűlésén, és Tarecgosa nevében is szavazzon a jövendő Aspektus személyéről. A gyűlésen mind Arygos, mind Kalecgos elmondták gondolataikat jelöltségükről. Arygos kijelentette, hogy Malygos útját kívánja folytatni, aki csak saját nemzetsége érdekét nézte mindenkor, és megpróbálta a kék sárkányokat megerősíteni a rájuk váró kihívásokkal szemben. Ezzel szemben Kalecgos előadta, hogy el kell ismerni saját hibájukat a múltban, és a jövő felé kell fordulniuk. Nem kell kizárniuk a mágiát Azerothról, de meg kell tanulniuk azt felelősségteljesen használni és védelmezni.

A kék sárkányok végül Kalecgost választották meg új Aspektusnak, míg Arygos dühösen hagyta ott őket. Az új vezető már véglegesíthette a köteléket, amely az őt segítő halandót és Tarecgosát összekötötte. A fegyver véglegesítéséhez a Tűzúr, Ragnaros szívét és Nordrassil ágát is felhasználták. Így született meg a Dragonwrath, Tarecgosa’s Rest

.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .