CikkekVendégírásWarcraft történelem

A Shadowmourne – írta: Unker

Fogadjátok sok szeretettel az írást egy vendégszerzőtől, Unkertől!

Mielőtt a Lich Kinggé vált, Arthas Menethil herceg azt a kardot szolgálta, amiről azt gondolta, hogy a kulcs népe megmentéséhez: a rúnafegyver Frostmourne-t. Megtalálni és megkaparintani a pengét Northrend fagyott pusztaságán önmagában Odüsszeia volt, a keresés pedig a herceg mentorával és az alattvalóival való kapcsolatába és az emberségébe került, de Azeroth lakói számára sokkal többe.

Arthas szorosan markolva a fegyvert, amiért az életét cserélte el, feldúlta Lordaeron Királyságát és kitört a Burning Legion befolyása alól. Idővel az egykori herceg a Scourge vezetőjévé emelkedett, a Frostmourne pedig zsúfolásig telt azon számtalan lélekkel, akik szembe mertek szállni vele, s megpróbálták megállítani a sötétségbe vezető útján.

Arthas és fegyvere elválaszthatatlanokká váltak, olyannyira, hogy a kard kinézete hatással volt az erődje, Icecrown Citadel építőművészeti jegyeire. A markolat sosincs messze kezétől, a kísérteties suttogások mindig fülében csengenek. A Frostmourne annyira Northrend ura, akárcsak a Lich King.

Hogy versenyre kelhessenek az uralmával, hatalmas hősöknek oly’ közel kell kerülni az Arthas járta ösvényhez, mint még soha.

Nyughatatlan küldetésében, hogy felfegyverezze az élők erőit a Scourge ellen Darion Mograine Nagyúr megalapította az Ashen Verdict-et, egy szövetséget az Argent Crusade és az Ebon Blade leggyakorlottabb mesteremberei között. Habár az Argent Crusade páratlan képességű paladinjai a Light erejét birtokolják, vezetőjük pedig az Ashbringer, néhányan Mograine sötét harcosai közül kételkedni kezdtek. hogy van-e remény a győzelemre.

Ezen halállovagok bizonyosak benne, hogy az Ashbringer és a paladinok képességei önmagukban nem elegendők, hogy legyőzzék a Frostmourne-t. Meggyőződésük, hogy Darion Mograine hallgat róla, hogy tudatában van egy másik legendás pengének – ami a kulcs lehet a Lich King legyőzésének és Northrend megtisztításának. De még nem létezik… ebben a pillanatban a fegyver még csak egy alaktalan idea. Csak halkan suttognak róla, ugyanis a Nagyúrnak szokása elhallgattatni azokat, akik nyilvánosan megemlítik. De a remény e remekműről, mely’ a Frostmourne riválisa lehet, erősen él az Ebon Blade tagjainak gondolataiban. Csak a neve arra ösztönzi őket, hogy a kohók késő estig izzanak, a fújtatók erősen pumpálják a levegőt, és az Ashen Verdict kovácsainak sötétebb gondolkodású fele addig kalapáljon, mígnem szinte leszakad a karjuk, miközben a többi mesterember köszörűköveik fölé görnyed és százak savval kimart pengéit gyűjtik. Egy egyedülálló fegyverről álmodnak, ami véget vethet a Northrendért vívott háborúnak.

Shadowmourne… Egy nagyszerű kétkezes balta, mi óriások kezébe illik, romlott és szent erők nászából megszületve, ezer halott lelkének börtöne, amit csak Azeroth legelszántabb fegyvermesterei forgathatnak. A létrehozása közel teljesíthetetlen, de a pletykák mégsem hagynak alább.

Néhány kovács azt mondja, hogy a Shadowmourne nem lehet több egy átlagos fejszénél, példátlan tökéletességig fenve, míg mások fegyverek mérhetetlen behozatalából formálnák meg. Darion Mograine úgy gondolja, hogy az alapanyaga csak maga Arthas pörölye lehet, csak az méltó modellnek – de egy ilyen abszurd elképzelés is csak a kezdete a Shadowmourne elkészítésének. Hogy visszatarthassa a hideg pengéjén táncoló energiákat, a tisztátalan Saronite-ból – az Old God Yogg-Saron megszilárdult véréből – szükséges kimunkálni. A gyilkolóerejének feltüzeléséhez a Lich King legerősebb szolgáinak lelkével kell átitatni, ahogy egyenként elhullnak a félkész fegyver által. Hogy átüthesse a Frostmourne birtokosának páncélját, a Frozen Throne szilánkjai kell, hogy ékesítsék, amiket eredetileg maga Kil’Jaeden készített a Twisting Nether jegéből.

Csak ezen nagyerejű hozzávalókkal – azt rebesgetik – lehet a Shadowmourne kész. És ha a balta el is készíthető, kérdések és félelmek övezik. Elhunytak lelkének vérrel, s a Twisting Nether esszenciájával edzett pengébe ötvözése miben különb a Scourge rúnafegyvereinek elkészítésénél?

Ki mondja, hogy a Lich King nem fogja egyszerűen megsemmisíteni, vagy akár uralma alá hajtani az alkotót azért az arcátlanságért, hogy utánozni próbálja a legféltettebb tulajdonát? Ha Arthas, korának egyik legelhivatottabb lovagja elvesztette emberségét a Frostmourne suttogásai miatt, lehet, hogy a Shadowmourne hasonló végzetet és kétségbeesés ígér az élők számára, mint a testvérfegyvere?

És ki lesz elég bátor, hogy megpróbáljon egy ilyen fegyvert forgatni?

Forrás: http://wowwiki.wikia.com/wiki/Shadowmourne

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .