CikkekWoW: Battle for Azeroth

Újdonságok a 8.2-ben 2. rész – War Campaign, Heart of Azeroth, Tauren és Gnóm Heritage Armor

A 8.2. – Rise of Azshara patch újdonságairól szóló sorozat 2. részében a két új területen kívül átnézzük, hogy merre is halad a történet, milyen új küldetés-sorozatokkal találkozhatunk. Spoileres összefoglaló következik.

War Campaign – Baine megmentése

A háború tovább folytatódik a két fél, a Szövetség és a Horda között. Miután Baine Bloodhoof kiszabadította a Horda fogságából Derek Proudmoore-t, és az élőholtként felélesztett férfit visszaadta családjának, Sylvanas Windrunner árulásért börtönbe vetette Orgrimmar mélyén és a kivégzését tervezi. Azonban mind a Hordában, mind a Szövetségben vannak olyanok, akik nem akarják hagyni a tauren törzsfő kivégzését, és mindenáron ki akarják őt szabadítani.

A Szövetségben Anduin Wrynn király és Jaina Proudmoore is egyetértenek abban, hogy Baine-t ki kell szabadítani, és Kul Tiras Lord Admiralja önként jelentkezik a mentőexpedícióba, ahol a Szövetség egy igen híres hősén kívül még Mathias Shaw, az SI:7 vezetője vállal szerepet. Miután Jaina Orgrimmarba teleportálja őket, Shaw segítségével sikerül bejutniuk az Orgrimmar alatt található pince-rendszerbe, ahol Baine mellett úgy tűnik, hogy a goblinok az Azerite technológia fejlesztésével egyre komolyabb fegyvereket alkotnak.

Sorra haladnak át a termeken, és hogy ne észleljék a varázslást, ezért Shaw zárfelnyitási képességeit veszik jelentősen igénybe. Végül egy teremben régi ismerősökbe botlanak: Thrallba és Saurfangbe.

A Horda részéről ezúttal Lor’themar Theron az, akit miután tájékoztattak arról, hogy Spiritwalker Ussoh egy látomásban látta Baine kivégzését, úgy dönt, hogy elég volt Sylvanas Windrunner parancsainak követéséből, nem nézheti tétlenül Baine Bloodhoof kivégzését. Ezért kapcsolatba lépett Saurfanggel és Thrallal, hogy ők segítsenek az akciót végrehajtani, mivel ő Nazjatarban van. Azok a Hordások, akik korábban Saurfanggel tartottak, most Orgrimmarban is találkoznak vele, amint Rokhannal beszélget. Akik eddig nem követték Saurfanget, azok választhatnak, hogy tájékoztatják Nathanos Blightcallert arról, hogy immár Lor’themar is az árulók táborát gazdagítja, vagy megtartják ezt az információt maguknak, és ezentúl Thrallt és Saurfanget fogják segíteni.

Nathanos szintén arra kéri a Lor’themar árulását jelentő kalandorokat, hogy tegyenek úgy, mintha az árulókkal tartanának. Így a Rokhantól kapott totem segítségével a hordás csapat kijátssza a Forsaken őröket. A totem mágiája azonban elfogy, és ekkor Dark Ranger Lyanával találják szembe magukat, aki párbajra hívja ki őket. Miután legyőzik az íjászt, tovább haladnak, és a következő teremben összefutnak Jainával és Shaw-val, valamint a Szövetség hősével.

Bár gyanakodva fogadják egymást, felismerik, hogy Baine megmentése érdekében össze kell dolgozniuk. Ezért közösen tovább igyekeznek, miközben újabb Forsaken őröket és dark rangereket ölnek meg, mielőtt elérnék a leláncolt taurent. Miközben igyekeznek Baine-t kiszabadítani, kiderül, hogy az egész egy csapba, és Sunreaver Magister Hathorel megpróbálja az egész csapatot megállítani elit mágusai segítségével, akik védő-varázslatokat helyeznek el az egész teremben. Miközben a csapat legyőzi Thanelt és Zanrát, majd Dark Warden Lyani Shadestalkert, Shaw folyamatosan dolgozik a lánc zárjának feltörésén.

Miután sikeresen leszámolnak az ellenséggel, Jaina jeges mágiája segítségével eltávolítja a mágusok által felállított védőpajzsokat, ezzel pedig lehetővé teszi, hogy a mágusokat is egymás után megöljék. Miután mindenkit megöltek, Magister Hathorel támadja meg őket, azonban halála előtt egy jégtömbbe zárja magát, Jaina pedig gyorsan elteleportálja az egész társaságot Baine-nel együtt Orgrimmarból Thunder Bluffba.

A sikeres mentőakció után Jaina visszatér a Szövetség hősével együtt Nazjatarba, ahol beszámolnak Greymane-nek a fejleményekről. Bár Gilneas királya koránt sincs elragadtatva attól, hogy orkokkal dolgoztak együtt, Jaina meggyőzi őt, hogy inkább Azsharára fordítsák a teljes figyelmüket a Horda helyett, így talán időt nyerhetnek Saurfang lázadása számára, hogy gyökeret verjen a Horda körében.

A Horda hőse is visszatér Nazjatarba, ahol Lor’themar Theronnal számol be az eseményekről, aki meglepve értesül arról, hogy a Szövetség segített nekik. Thalyssra azonban emlékezteti rá, hogy nem is olyan régen a két frakció Suramar felszabadításán is közösen munkálkodott. Ezután ráveszi a kormányzót, hogy teljes figyelmükkel forduljanak Azshara felé, és hagyják a Szövetséget, ami Lor’themarnak azért is tetszik, mert fel fogja dühíteni Nathanost. Felidézi a Pandarián történt eseményeket, amikor Taran Zhu elmondta neki és Jainának, hogy vissza kell fordulniuk, mert csak akkor szakad meg a gyűlölet köre.

Azok a Hordás kalandorok, akik továbbra is Sylvanas mellett állnak, tájékoztatják Nathanost a fejleményekről, aki csak annyit válaszol, hogy a terv része volt az is, hogy hagyják Baine-t elmenekülni. Ezután Nathanos visszatér Orgrimmarba, és kijelenti, hogy a kalandorok hűségének hamarosan egy sokkal nagyobb próbát kell kiállnia.

Heart of Azeroth Essence küldetés

Magni ismét hívatja a hősöket a Chamber of the Heartba, ahol a MOTHER elvégezte a számításait, és tájékoztat minket arról, hogy esszenciákra lesz szükség a Heart of Azeroth további megerősítéséhez.

Az első esszencia egy sárkány esszencia a Highmountainben található Neltharion’s Lairben. Ebonhornnal találkozunk, aki elmondja, hogy az esszencia valószínűleg a sárkányfajok erejének egy megmaradt tükre. amelyet a Lairen belül egy óriási kőelementál őriz, akit le kell győznünk az esszencia megszerzése érdekében. Miután ez megtörtént, a valójában fekete sárkány Ebonhorn arra kéri a hősöket, hadd kísérje el őket a Chamber of Heartba, ahol találkozik Magnival, és felajánlja szaktudását és szolgálatait a Speaker számára.

Ezután Nordrassilhoz kell utazni, amelyet Azerite elementálok rohantak le. Miután a területet megtisztították ezektől a lényektől, egy hatalmas Azerite Leviatán bukkan fel, és őt is le kell győzni. A Heart of Azeroth azonban nem öldöklésre, hanem gyógyításra használatos, ezt nem szabad elfelejteni. Ezután a Maelstromba kell utazni, amelyet szintén lerohantak az Azerite-ek, és itt egy Azerite óriást kell a végén legyőzni.

Visszatérve a Chamber of Heartba, a kék sárkány Kalecgos bukkan fel, aki elmondja, hogy a void megszállta az Emerald Dreamet ismét, és a Val’sharah-ban található TEmple of Elune-ban Merithra vár a segítségre. Merithra segítségével a hősök eljutnak az Emerald Dreambe, ahol smaragdszínű esszenciákat kell összegyűjteni, miközben elpusztítják a void teremtményeit és megpróbálják a void által érintett zöld sárkányokat feléleszteni. Azonban úgy tűnik, hogy néhányukból a void már teljesen kiszívta az életerőt, és többet nem lehet őket felébreszteni. Az Emerald Dream méléyn három hatalmas void-csáp megölésével egy void-terrort hívnak elő, akinek a megölésével végre megkezdhető a Neltharion’s Lairben található sárkány esszencia megtisztítása.

Kalecgos aggódik Alexstraszáért, akivel utoljára a Twilight Highlandsen találkozott, ezért oda utazik a hősökkel együtt, hogy a vörös sárkánykirálynő után nyomozzon. Nem is tudják megközelíteni teljesen a Vermilion Redoubtot, mert voiddal érintett sárkányok támadnak rájuk, és igyekeznek megakadályozni őket abban, hogy elérjék Alexstraszát. Azonban Kalecgos jégmágiájának segítségével végül eljutnak a sárkányhoz, és egyesült erővel igyekeznek megölni a twilight sárkányok vezetőjét, Vexionát, akinek az az elképzelése, hogy az összes sárkány-nemzetséget twilight sárkányként fogja egyesíteni. Alexstrasza kijelenti, hogy az egykori aspektusok az utolsó leheletükig fognak küzdeni azért, hogy megvédjék Azeroth-ot, megölni azonban nem tudják Vexionát, mert a sárkány még időben elmenekül, miközben kijelenti, hogy fel fogja kutatni az összes sárkányt, aki csatlakozna hozzá.

Alexstrasza szintén elmegy a Chamber of Heartba, hogy a Lost Scale of the Scarlet Broodmother segítségével felerősítsék a sárkány esszenciát. Kalecgos közli, hogy megtalálta sárkánynemzetsége maradék erejét, és ezzel tovább lehet erősíteni a Heart of Azeroth erejét a sárkány esszencia segítségével. Ezután a sárkányok és Magni megünneplik, hogy tovább erősítették a Heart of Azeroth erejét, és ezzel még inkább elősegítik Azeroth gyógyulását.

Tauren Heritage Armor küldetés

Miután Baine Bloodhoof szerencsésen kiszabadult és visszatért Thunder Bluffba, magához hívatja a taurenek egyik kiváló hősét. Elmondja neki, hogy a spiritwalkereket káoszról és fennforgásról szóló látomások gyötrik, a szellemek pedig a hős nevét suttogják. Ezért elküldi a hőst Spiritwalker Ussoh-hoz a Camp Narache-ban található Fargaze Mesánál.

A táblahegység tetején egy szertartás keretében az ősökkel kommunikál a hős. Ennek során egy szörnyű fájdalmak között tengődő kodot lát, ami Ussoh szerint azt jelenti, hogy a szellemek figyelmeztetést küldenek. Javasolja, hogy a szellemek síkjára kéne belépni, amit a Stonetalon Mountainsben található Sun Rock Retreaten lehet végrehajtani.

Sun Rock Retreatben a hős el is jut a szellemek birodalmába, ahol a vezetője a korábban már látott kodo lesz. Utazásuk során egy void szellem és annak szolgái támadják meg őket. Miután legyőzték őket, a kodo felfedi magát, hogy valójában egy ősi törzsfőnök szelleme, Iti. Elmondta, hogy a szellemek birodalmában felborult az egyensúly, és sötét szellemek járnak át a halandók világába, erre kell figyelmeztetni a taureneket.

Visszatérve a halandó síkra, a hős Bloodhoof Village-be siet, hogy megállítsa a szellemek támadását. Eddigre egész Mulgore-t sötétség borítja, és mire Bloodhoof Village felszabadul, megszólal a kürt, amely azt jelzi, hogy maga Thunder Bluff áll támadás alatt. Itt a Stonetalon Mountainben látott szellemekhez hasonló szellemeket kell legyőzni.

Ez meg is történik, azonban mielőtt még örökre megszabadulnának a void szellemtől, Baine apja, Cairne és anyja jelenik meg szellem-alakban. Cairne elmondja, hogy a szellemek birodalma már megmenekült, és szükség van a fény és az árny közötti egyensúlyra azért, hogy lássuk, mi vár ránk. Baine könyörög szüleinek, hogy maradjanak vele és beszélgessenek, de Cairne azt mondja, majd egy másik alkalommal. Búcsúzóul mindketten biztosítják fiukat arról, hogy milyen büszkék rá, és folyamatosan figyelik a túlvilágról.

Ezután egy közeli sziklán az ősök tiszteletére füstölőket gyújtanak meg, Iti törzsfőnök pedig a hősnek adományozza a a Taur-ahe ősi törzsfőnöki ruhát, valamint egy ősi tauren talizmánt.

Gnóm Heritage Armor küldetés

A Szövetségnek a Horda elleni harcban szüksége van a gnómok haditechnológiai újításaira, ezért hajlandó finanszírozni egy új légierő, a Gnomish Elite Aerial Rangers, röviden a G.E.A.R megalakítását, és egy ismert gnóm hőst kérnek fel a tesztcsapat vezetésére. A hősön kívül a csapat tagja Fizzie Tinkerbow, Cog Captain Winklespring és Emaedi Autoblast.

A csapatnak először a gnpmeregani Engineering Labsból kell megszereznie az új légi jármű motorjának prototípusát. A feladat nem egyszerű, törött robotok robbannak fel mellettük, hibás gázcsapokból törnek elő váratlan gázok, illetve hatalmas pókok és patkányok is keresztezik útjukat. A prototípust pedig egy mechanikus kutya, Lass-E x12 védi. Miután elpusztítják a kutyát és megszerzik a motort, megszólal a biztonsági berendezés, ezért rövid úton a csapat elhagyja a helyszínt.

Az irányító, Captain Sparknozzle ezután közli, hogy egy sürgős riasztást kaptak a Fizzlecrank Airstriptől Borean Tundrában, amit a csapatnak kell kivizsgálnia. A területre érkezve kiderül, hogy egy trogg-támadásról van szó. A hosszasabb vizsgálódás pedig azt is kideríti, hogy a trogg-támadás mögött egy Telzo Sparkspanner nevű gnóm áll, aki a néhai Sicco Thermaplugg asszisztense volt, és elhatározta bosszút áll mindazokon, akik főnökével ellentétben Mekkatorque-ot követték.

Telzo Storm Peaksben rejtőzködik, ahol Ironbound troggok járják a környéket, de a gnóm csapat vezetője sikeresen felfedezi, hogy Telzo a Halls of Stone-ban tartózkodik. Ezután a csapat behatol Halls of Stone-ba, hogy ott a Smasher x900-t irányító Telzoval végezzenek, mielőtt átvehetné az uralmat a titánok által létrehozott védelmi berendezés felett.

Visszaérkezve New Tinkertownba, a csapat vezetője egy teljesen új gnomeregani páncélzatot és fegyverzetet kap, valamint egy G.E.A.R Tracking Beacont, mellyel vadonatúj G.E.A.R légihajóját szólíthatja magához, amikor szüksége van rá.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .